Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 49.867
|
čitano: 19.838.579
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
protjeran
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
8ax kaže...
Anđeo bez falinge kaže...

Ma kakvi 2020 modeli kad još nigdje nisu izašli za prodaju.

Ali kad smo vec na temi toga, Q60T je ustvari nasljednik RU8000 ali jos uvijek me cudi kaj su makli 120Hz, tek ga Q70T (koji vise nema FALD) ima.

Nemoj brisati kontekst jer sam čovjeku rekao da je taj model sa 120 Hz iz 2019 godine https://www.displayspecifications.com/en/model/207618a1 

O nama će pričat ka i mi o Atlantidi, a možda i neće, ma jebo nas, nemamo sreće
14 godina
peropipic kaže...
Koliko je dobar ili loš Panasonic GX820 u odnosu na RU8002 i Q70?
Imam plazmu Pana i volim Panasonic i nadam se da je pun k... bolji od RU8002 i mrvu lošiji od Q70

GX820 je edge LED na 60Hz, a Q70R je FALD na 120Hz, bolji kontrast, svjetliji, te daje dobar HDR.

RU8002 je edge LED na 120Hz i cca slične svjetline ali većeg kontrasta.

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.3.2020 11:52 (Mad Ant).
5 godina
neaktivan

Hmm da... primjetih poruku. Hvala na preporuci.

14 godina
Pixel kaže...

Za gledanje iz veceg kuta sto je spomenuto , ovi samsunzi su jako loš izbor !

Hvala! Zaboravio sam da piše da gleda s velikih kuteva.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
16 godina
Mad Ant kaže...

Nisi zapravo ništa "maknuli", kao i prije pomiču nazive cijele serije jedan stupanj dole, iliti slabiji model dobiva bolje ime. Čik pogodi zašto...

Pa da, RU8000 koji ima 120Hz, je sad serija Q60T, koja ga nema...

14 godina
8ax kaže...

Ma kakvi 2020 modeli kad još nigdje nisu izašli za prodaju.

Ali kad smo vec na temi toga, Q60T je ustvari nasljednik RU8000 ali jos uvijek me cudi kaj su makli 120Hz, tek ga Q70T (koji vise nema FALD) ima.

Znači, sad bi bilo dobro uzeti Q70R dok ih još ima?

8 godina
protjeran
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Dajte dečki, kupite više tv koji vam se sviđa i mir...

Ovdje možete dobiti savjet ali pamet NE.

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.3.2020 14:41 (Anđeo bez falinge).

0 1 hvala 0
15 godina

oš reći da se ovdje daju samo glupi savjeti

PSN - darklydexter
9 godina
neaktivan

Q70R je uvijek dobar izbor kao i sony xf9005  nema tu puno mudrovanja

ljudska glupost i svemir nemaju granice, ali za svemir nisam 100% siguran.

4 0 hvala 1
8 godina
protjeran
Ezio kaže...

Ne volim niti poštivam "isključive ljude"...

Dakle, ovdje se daju i pametne i blesave preporuke.

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.3.2020 14:47 (Anđeo bez falinge).
14 godina
neaktivan
Ezio kaže...

Nađe se dobar savjet....

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.3.2020 15:41 (gnomisa).
13 godina

https://www.sancta-domenica.hr/led-tv-samsung-ue65ru8002-uhd.html
ili
https://www.sancta-domenica.hr/led-tv-philips-65pus7304-android-ambilight.html

philips android ima google assistanta koji prepoznaje npr hrvatski u youtubeu bez greške, kako po tom pitanju radi tizen?

Beerman

0 0 hvala 0
14 godina
Homer J. Simpson kaže...

ili

philips android ima google assistanta koji prepoznaje npr hrvatski u youtubeu bez greške, kako po tom pitanju radi tizen?

Ma ono kaj je najvažnije je da ima i AMBILIGHT!!!!!!!

16 godina
neaktivan

pozdrav..

naručio bi TV preko webshopa santa domenice..kako znam da će mi poslati TV koji nije bio izložen u dućanu i ima xy radnih sati? mora li biti neka napomena ako je izložbeni artikl, moram li ja napisati da ne želim izložbeni, ili to moram provjeriti u postavkama televizora (ako se to može) kada već stigne? 

Ne želim imenovati, ali ću reći da sam ja prokockao novac, a neki su prokockali Svetinju.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Zver kaže...
Homer J. Simpson kaže...

ili

Ma ono kaj je najvažnije je da ima i AMBILIGHT!!!!!!!

Pa Ambilight stvarno lijepo i efektno izgleda, i to je doista dodana vrijednost, ne razumijem zašto se treba iz toga sprdati što su oni dodali 3 let trake na pozadini? Što je tu loše? A stvarno dobro izgleda za nas što gledamo navečer tv sa ugašenim sobnim svjetlom. I još k tome i dosta opcija za podešavanje rasvjete, i mogućnost uparivanja sa HUE svjetlima.

Na stranu kvaliteta samog panela/elektronike/dijelova i svega, ali Ambilight je sam po sebi dobra ideja i dobra implementacija.

8 godina
protjeran
bubimir13 kaže...

Pa Ambilight stvarno lijepo i efektno izgleda, i to je doista dodana vrijednost, ne razumijem zašto se treba iz toga sprdati što su oni dodali 3 let trake na pozadini? Što je tu loše? A stvarno dobro izgleda za nas što gledamo navečer tv sa ugašenim sobnim svjetlom. I još k tome i dosta opcija za podešavanje rasvjete, i mogućnost uparivanja sa HUE svjetlima.

Na stranu kvaliteta samog panela/elektronike/dijelova i svega, ali Ambilight je sam po sebi dobra ideja i dobra implementacija.

Zamisli da ja, koji jesam forumaš bez nekoga predznanja ili sa malo znanja za svaki Samsung, LG, sony-i pišem da su nisu dobri televizori već je samo Philips Bog stvorio.. ??!!

Zbog toga je Garfield dobio bann i ni zbog čega drugoga....

Bio je naporan, i dan danas ne piše po forumu (jer se boji permabana) i piše ljudima pod nickom anteZg ili slično na pm i prodaje ljudima bedastoće...

Ponovo govorim; nije u Philipsu problem već u budali koja Philips veliča (na taj samouništavajući način ).

Što je Ambilight ?

Dodatak, nebitan (nekome bitan dodatak) dodatak koji ni jedan filmofil neće uzeti za nešto bitno pri gledanju filmova...

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.3.2020 12:06 (Anđeo bez falinge).
12 godina
neaktivan
bubimir13 kaže...

Zamisli da ja, koji jesam forumaš bez nekoga predznanja ili sa malo znanja za svaki Samsung, LG, sony-i pišem da su nisu dobri televizori već je samo Philips Bog stvorio.. ??!!

Zbog toga je Garfield dobio bann i ni zbog čega drugoga....

Bio je naporan, i dan danas ne piše po forumu (jer se boji permabana) i piše ljudima pod nickom anteZg ili slično na pm i prodaje ljudima bedastoće...

Ponovo govorim; nije u Philipsu problem već u budali koja Philips veliča (na taj samouništavajući način ).

Što je Ambilight ?

Dodatak, nebitan (nekome bitan dodatak) dodatak koji ni jedan filmofil neće uzeti za nešto bitno pri gledanju filmova...

Rekoh, kad je netko kreten, treba mu ban. I to je ok.

Ja samo odgovaram na sprdnju, i jer IMAM Philips i pokušavam možda pomoći ljudima koji žele informaciju. Niti pišem svaki dan, niti pišem gluposti, već samo ono što svaki dan vidim u dnevnoj.

A ti/vi morate razumijeti da nisu svi niti filmofili niti audiofili, već ima dosta generalnih korisnika koji gledaju da dobiju što bolje za svoj novac, a tu istina Philips ne stoji najbolje. Ali na forumu ima tema gdje isto niti Samsung ili Sony ne stoje baš najbolje kvalitativno. Tak da, sve je to kak ti se potrefi s tim da je sa Philipsom očito malo veći procent rizika nego Samsung/LG/Sony.

Stoga Ambilight ima svoju funkciju, barem estetsku jer kad meni dođu gosti prvo u dnevnoj zamijetu to, a onda ženine goblene, psa na kauču ili nešto drugo. A slika je ionak ok za prosječnog korisnika koji gleda TV 1-2h dnevno sa IPTV-a, Laptopa ili Netflixa. Niš posebno za pisat doma ali gro TVejaca u toj cjenovnoj kategoriji (3000-3500) ima u 5 deka različitu sliku ili ima/nema HDR, Dolby, DTS, pametan je i sl. Tak da je Ambilight dost pametan način kak se izdvojit od ostatka konkurencije. To barem ja tako gledam, i naravno, pogled je podložan pogrešci.

14 godina
neaktivan

Sorry na offu

Molim upucenije kakav je ovaj sound. Hvala
https://www.magnat.de/en/home-cinema/sbw-250/

sent via S10e

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

pozdrav ekipa,

iman priliku kupiti novi Philips 65oled934 za 16.000kn.

Gledajući cijene na internetu to je jako povoljno. 

Treba mi preporuka, navedeni Philips ili LG C9?

0 0 hvala 0
16 godina
woffer kaže...

pozdrav ekipa,

iman priliku kupiti novi Philips 65oled934 za 16.000kn.

Gledajući cijene na internetu to je jako povoljno. 

Treba mi preporuka, navedeni Philips ili LG C9?

Osim sto je lg 65b9 bio ispod 13000 kn prije  par dana, mozda je jos u SD.

Uvjek bih dao prednost C9, pogitovo sto ih ima hrpa cesto po 17 k  kn (ako vise nema ovog b9)

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.3.2020 14:59 (Pixel).
14 godina
bubimir13 kaže...

Gledaj razgovarao sam sa par ljudi koji su mi spominjali kako da je ambilight dobar za zdravlje očijiu.. i ko iz topa sam rekao.. kupi..

Što se tiče philipsa.. isto ko i Gruding kaj se mene tiče...

Ako si ti izabrao taj model jer te zadovoljava, onda ga kupi... ja sam osobno kod kupnje smanjio dijagonalu, da bi išao klasu višlje... na kraju mi bilo žao što nisam dao još tih 3000kn više..

Po meni android na telki je dobar... zato što miče potrebu za dodatnim vanjskim playerima..

Ali kao power useru... još niti jedan tv sa android na meni dostupnoj klasi ne zadovoljava moje potrebe.. imam xf9005..

Kod televizora gledaj kvalitetu panela, pa onda procesiranje i obrada slike iz svih ulaza a zatim druge điđe-miđe...

Trenutno je Win 10 HTPC najbolja opcije sto se tiče multimedije... po mojem mišljenju.. ima nekoliko dobrih ANDROID TV playera... ali nisu jeftini..

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.3.2020 7:54 (Zver).
12 godina
neaktivan
Zver kaže...
bubimir13 kaže...

Gledaj razgovarao sam sa par ljudi koji su mi spominjali kako da je ambilight dobar za zdravlje očijiu.. i ko iz topa sam rekao.. kupi..

Što se tiče philipsa.. isto ko i Gruding kaj se mene tiče...

Ako si ti izabrao taj model jer te zadovoljava, onda ga kupi... ja sam osobno kod kupnje smanjio dijagonalu, da bi išao klasu višlje... na kraju mi bilo žao što nisam dao još tih 3000kn više..

Po meni android na telki je dobar... zato što miče potrebu za dodatnim vanjskim playerima..

Ali kao power useru... još niti jedan tv sa android na meni dostupnoj klasi ne zadovoljava moje potrebe.. imam xf9005..

Kod televizora gledaj kvalitetu panela, pa onda procesiranje i obrada slike iz svih ulaza a zatim druge điđe-miđe...

Trenutno je Win 10 HTPC najbolja opcije sto se tiče multimedije... po mojem mišljenju.. ima nekoliko dobrih ANDROID TV playera... ali nisu jeftini..

Ovo boldano, ako ćemo realno, su totalne pizdarije. Ja sam spominjao estetsku prirodu tog gimmicka, a ne bilo koju drugu. Estetski je to sasvim ok taj Ambilight, i nema baš potrebe širiti dalje i razvlačiti da je to tak uberkorisno, zdravo, iscijeljujuće i sl. Dovoljno je da svijetlo u bojama.

I slažem se sa tobom u xyz stvari što si napisao, ali nisu svi power useri, ne koriste svi TV za istu stvar kao ti i još neki na forumu, tak da ove stvari na koje ti gledaš prvenstveno kod izbora TVa nisu prioritet i kod drugih ljudi (a možda bi trebale biti). Ja ti samo to hoću reći, netko će radije pristati na 10% lošiji prikaz slike jer dobije Android TV (zbog Kodija recimo) i npr. amiblight, ili neku drugu funkciju. 

I eto još jednom, ja mogu o Philipsu reći samo ono što sam osobno iskusio, kao i o bilo kojem TVu koji mi je u obitelji. Npr., Grundig je isto ok, ženini nemaju nikakvih problema sa njim, ne znam točno koji model je ali mislim da je tipa Vision 5 sa 43'' i FHD rezolucijom, i vidi se da nije toliko oštar niti bogat bojom kao moj na HD sadržaju.

Starci imaju 50'' LG-a isto 4K sa HDRom i po prikazu je sličan ako ne i isti mom. Razlika je u tome što je na njemu WebOS sa više aplikacija nego na mom koji je na SaphiOS-u (neka izdrkotina od Philipsa koja ima 3 aplikacije korisne). 

I treći dio, baba kupila prije godinu dana 43'' FHD LG-ija, nakon 6 mjeseci na ekranu u sredini bijela svijetla točka, toliko upada u oči da ne možeš gledat ostatak. Tak joj se potrefilo, da je dobila falšu robu i moš ga hebat.

17 godina
8ax kaže...

Akcija do kraja mjeseca na Hisense telke u Elipsu uključujući B7500 seriju za koju bih rekao da je bolji izbor u odnosu na Samsung RU7100 i RU7400 te UM7450 (osim daljinca)

55" H55B7500 3200kn.

50" H50B7500 2800kn.

43" H43B7500 2500kn.

- 4K VA 60Hz

- 370cd/m2

- 84.6% DCI-P3

- 5200:1

- Dizajn izgleda solidno

- Dolby Vision/Audio

- VIDAA U 3.0 OS, Bluetooth, 802.11ac

Samsung ne podržava DTS zvuk, a kaj se tiče dizajna Hisense TV stalak po sredini je vizualno puno bolja opcija.

"Dvije kokošje nogice na bokovima ili RU 7100 model", to je uvijek jefitnije rješenje ili onako tipična ušteda proizvođača.Kao primjer tu je LG UM7000 serija, u kojoj tek 7400 model ima stalak po sredinim dakle izgleda vrlo elegantno.

Intel=pokvareni podmukli gadovi!
8 godina
protjeran
rambox kaže...

Samsung ne podržava DTS zvuk, a kaj se tiče dizajna Hisense TV stalak po sredini je vizualno puno bolja opcija.

"Dvije kokošje nogice na bokovima ili RU 7100 model", to je uvijek jefitnije rješenje ili onako tipična ušteda proizvođača.Kao primjer tu je LG UM7000 serija, u kojoj tek 7400 model ima stalak po sredinim dakle izgleda vrlo elegantno.

Columbo ! Otkrio si Ameriku...

Svi znaju koji su na ovoj temi da Samsung već dvije godine ne podržava DTS.

Aaaaa. kao drugo model 7100 je dosta lošiji od npr RU 744o i sličnih modela koji se pojave na našem tržištu.

ima 60 HZ, no 2000 PQI interpolaciju u što vidim da se ti ne kontaš...

5 godina
neaktivan
Jel ovo puno backlight bleeda po vašem mišljenju? Gore od sredine pa nadesno je bjelkasto i dolje lijevo ima neka zućkasta flekica. Zasmeta mi jedino kad gledam neki film/seriju pa ima tamna scena, inače čim je malo svjetlije ne primjeti se.
Da li da šaljem na garanciju (LG 65UM7450) ili ne. Malo mi je mučno kad se sjetim pakiranja te grdosije.
TV je star 30 dana.

0 0 hvala 0
17 godina
Imam i ja revolut pozivnice s novcima i besplatnom dostavom, pa slobodno se javite. | Do not approach me unannounced – especially while I am eating!
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

Na žalost, skoro je nemoguće poslikati monitor/televizor kako ga ljudsko oko vidi, pogotovo s mobitelom s automatskim postavkama.

Savršen tv možeš poslikati da izgleda kao da svjetli u mraku!

Trebaš sam zaključiti dal je previše bleeda, ili pitati nekog s iskustvom da ti pogleda.

Nemoj vjerovati nikome tko preko slike iznosi zaključke :)

7 godina

Pozdrav svima.

Nakon malo istraživanja došao sam do nekih favorita pa me samo zanima Vaše mišljenje i/ili iskustva (pozitivna i negativna sa ovim proizvođačima), odnosno da li ima neki bolji model za ovaj cjenovni rang (do 3500 kn)

https://www.hgshop.hr/led-tv-lg-50um7450pla-50-127cm-ultra-hd-4k-dts-virtual-x-4k-active-hdr-dvb-t-t2-c-s-s2-hevc-h-265/proizvod/246595

https://www.elipso.hr/audio__video/televizori/HISENSE-H50B7500/

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Perkan_1984 kaže...
Jel ovo puno backlight bleeda po vašem mišljenju? Gore od sredine pa nadesno je bjelkasto i dolje lijevo ima neka zućkasta flekica. Zasmeta mi jedino kad gledam neki film/seriju pa ima tamna scena, inače čim je malo svjetlije ne primjeti se.
Da li da šaljem na garanciju (LG 65UM7450) ili ne. Malo mi je mučno kad se sjetim pakiranja te grdosije.
TV je star 30 dana.

Imam isti TV ali 55" i nije ni kod mene bajno iako možda malo manje s tim da je desna strana gora...ali ja to ne vidim osim ako ne idem gledat potpuno crnu scenu u potpunom mraku što ne radim nikad....Mislim to nije baš top serija i nema local dimming pa ni ne čudi....btw, probaj smanjiti pozadinsku rasvjetu na nekih 80-85, 100 je debelo previše. I kontrast na 100. Brightness ne diraj.

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.3.2020 20:54 (gnomisa).
17 godina
rambox kaže...

Columbo ! Otkrio si Ameriku...

Svi znaju koji su na ovoj temi da Samsung već dvije godine ne podržava DTS.

Aaaaa. kao drugo model 7100 je dosta lošiji od npr RU 744o i sličnih modela koji se pojave na našem tržištu.

ima 60 HZ, no 2000 PQI interpolaciju u što vidim da se ti ne kontaš...

Da baš, kao da u ovu temu ne dolazi/ne čita nitko drugi osim ljudi koji redovito posječuju forume.Zato baš treba dodatno napomenut, jer večina kupaca nema poima kaj kupuje zato i dolazi(čita sastrane) u ovakve teme po razne informacije.

Perkan_1984 kaže...
TV je star 30 dana.

Je puno previše, ali to ti je očekivano tipičan isprani IPS LCD panel niskog kontrasta=loša crna boja+loša izvedba pozadinskog osvjetljenja.

Ljudi zaboravljaju da ne kupuju Profi LCD monitor, nego ipak samo tipičan TV LCD panel za široku komercijalnu multimedijsku upotrebu.

CyberDemonVZ kaže...

Na žalost, skoro je nemoguće poslikati monitor/televizor kako ga ljudsko oko vidi, pogotovo s mobitelom s automatskim postavkama.

Savršen tv možeš poslikati da izgleda kao da svjetli u mraku!

Trebaš sam zaključiti dal je previše bleeda, ili pitati nekog s iskustvom da ti pogleda.

Nemoj vjerovati nikome tko preko slike iznosi zaključke :)

Da jer kamera ili fotič malo preuveličava ono kaj vidi, kao recimo u ovom dole primjeru jel.To je PC monitor ili AMVA panel, ja taj model monitora koristim več godinama.U praksi to tak na golom oku ne izgleda, ali bitno je ono kaj se tu ne vidi, a na LG TV-u se itekako vidi ili usliko fotič.

Primjeti da na videu na Benq zaslonu ne vidiš nikave fleke i oblake, kao na LG TV IPS primjeru zato jer LG itekako ima ozbiljnih problema i to kamera vidi pa malo prenaglasi.Pokazani LG je problematičan, u odnosu na ovaj PC monitor za kojeg je odavno poznato/testirano/isprobano da nije imao nikakvih sličnih problema.

Za kraj još jedan primjer IPS vs AMVA panel, pa to samo okvirno preslikaš na TV LCD panele.Obrati pažnju na početak videa, dakle tamne scene i koš oblaka i probijanja pozadinskog osvjetljenja na LG monitoru.Video kamera samo pokazuje realnu situaciju, dakle malo prenaglašava ali to ti je to ili ljevo tipičan ispran IPS LCD panel.

Intel=pokvareni podmukli gadovi!
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.3.2020 21:04 (rambox).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice