Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 49.872
|
čitano: 19.930.147
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir

E, kad za nekog drugog odabireš TV, pripazi sa Samsungom, nema DTS pa da ne bi bilo Što su mi to preporučio, ne mogu gledati filmove.

Kad uzimaš za sebe znaš sve mane i prednosti, kakve filmove moraš skidati.. ali ako je za nekog budi siguran da su upućeni u ovo.

Slično mi se dogodilo, pa da prenesem iskustvo :)

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
11 godina
CyberDemonVZ kaže...

E, kad za nekog drugog odabireš TV, pripazi sa Samsungom, nema DTS pa da ne bi bilo Što su mi to preporučio, ne mogu gledati filmove.

Kad uzimaš za sebe znaš sve mane i prednosti, kakve filmove moraš skidati.. ali ako je za nekog budi siguran da su upućeni u ovo.

Slično mi se dogodilo, pa da prenesem iskustvo :)

To si mi moga vamo i na viberu rec jazavac 

Ma znam ali nema on pojma sta je HD a sta SD signal kamo li dts,atmos ili slicno nesto.

To ti je sve kabelska tv sto se gleda i antenski program,najvise samo sport.

Origin_Steam: hrka11
5 godina
neaktivan
Pozdrav svima. Kupio bih tv pa imam par nedoumica. Prije svega nisam siguran treba li mi 55" ili 65". Pozicija tv-a je u dnevnom boravku na zidu, udaljenost 3 - 4m, kut gledanja nije direktan, čak je dosta iz kosa za većinu gledatelja, za one sretnije koji se izbore za bolje mjesto na kutnoj je direktan :-). Trenutno imam neki stari philipsov LCD retrovizor dijagonale 81cm na kojem svi polako ali sigurno gubimo vid i ovo gašenje DVB-T signala me natjeralo da se odlučim na kupovinu novog. Nisam neki zahtjevan korisnik i ne mislim davati brdo love ali opet ne mijenjam često tv i kupio bi nešto što je dobro i kvalitetno. Znam da su to sve realtivni pojmovi zato bi mogli krenuti na konkretne stvari. Malo sam istražio i vidim da išta što valja je u cjenovnom rangu od 4000-7000 kn. Čini mi se da je IPS panel bolji u mom slučaju zbog kuta gledanja koji nije uvijek idealan. Na tv-u se gleda uglavnom zemaljski tv program, filmovi i serije sa kompa, rjeđe se neki PES odigra sa ekipom. Hoću li u budućnosti uzeti netflix ili nešto slično,ne znam ali ostavimo i tu opciju (do sada nisam imao smartTv tako da je i izbor sadržaja za gledanje bio limitiran). Preferiram Android operacijski sustav zbog većeg izbora aplikacija i podrške ali ako su drugi sustavi osjetno bolji (brži ili manje bugovitiji) svakako bih razmislio i o alternativi. Što se tiče moga pojma isplativosti, ne bi dao 1000 kn više za nešto što je 5% bolje na papiru i u idealnim uvjetima, a ja to neću niti primijetiti, ali isto tako ne bi radio kompromis za 500 ili 1000 kn ako će mi to znatno povećati kvalitetu gledanja sadržaja koji sam naveo. Unaprijed se zahvaljujem na savjetima i preporukama.

0 0 hvala 0
11 godina
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Unaprijed se ispricavam na off topicu iako je djelomicno povezano s temom.

Je li tko uspio spojiti vanjsku web kameru na Android TV radi koristenja Skype-a i da li mu sve radi?

Moj model TV-a je Sony KD-49XF7596 i vrti android 8.0 Oreo

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Za 3-4 metra ti treba 65". A za kvalitetan tv 65" 7000kn nije dovoljno.
14 godina
marsovac zemaljski kaže...

Unaprijed se ispricavam na off topicu iako je djelomicno povezano s temom.

Je li tko uspio spojiti vanjsku web kameru na Android TV radi koristenja Skype-a i da li mu sve radi?

Moj model TV-a je Sony KD-49XF7596 i vrti android 8.0 Oreo

Izgleda da ovisi o TV-u i kameri.

Ovo su pronašli neke modele koji rade, a neke koji ne

https://forum.xda-developers.com/android-stick--console-computers/help/android-tv-sony-bravia-webcam-support-t3407221

15 godina
Flagship kaže...
Wizards kaže...
stipest kaže...

48'' LG OLED, 1800 Eura. WOW !!!

Preskupo je to, puno preskupo.

To su UVP/MSRP odnosno prve, početne cijene proizvođača koje će vrlo brzo pasti ovisno o zemlji i shopovima. Tih 1799€ za 48CX OLED će vrlo brzo ići i do 30-ak % niže, tijekom ljeta sigurno:)

Uvijek popusti idu što godina ide dalje, ali i ako bude tih 30%, to je i dalje 10000 kn za 48'' OLED!!! O ovoj punoj cijeni je uopće glupo i raspravljati.

14 godina
nik87 kaže...
Pozdrav svima. Kupio bih tv pa imam par nedoumica. Prije svega nisam siguran treba li mi 55" ili 65". Pozicija tv-a je u dnevnom boravku na zidu, udaljenost 3 - 4m, kut gledanja nije direktan, čak je dosta iz kosa za većinu gledatelja, za one sretnije koji se izbore za bolje mjesto na kutnoj je direktan :-). Trenutno imam neki stari philipsov LCD retrovizor dijagonale 81cm na kojem svi polako ali sigurno gubimo vid i ovo gašenje DVB-T signala me natjeralo da se odlučim na kupovinu novog. Nisam neki zahtjevan korisnik i ne mislim davati brdo love ali opet ne mijenjam često tv i kupio bi nešto što je dobro i kvalitetno. Znam da su to sve realtivni pojmovi zato bi mogli krenuti na konkretne stvari. Malo sam istražio i vidim da išta što valja je u cjenovnom rangu od 4000-7000 kn...........
...

Kak veli kolega, na 4 metra bi ti prekrasno izgledao neki 65".

Za 7000 s Androidom, nešto ovakvo:

https://www.nabava.net/televizori/sony-kd-65xg8596-televizor-cijena-65-165-cm-led-ultra-hd-82031371

Ali, naravno, ima stvari po kojima nije idealan:

https://www.zkelectronics.com/tv/sony-kd-65xg8596/germany/

https://www.rtings.com/tv/reviews/sony/x850g

I ako Android nije obavezan, jedan od ova dva koji se stalno spominju na temi:

https://www.nabava.net/televizori/samsung-ue65ru8002-televizor-cijena-65-165-cm-led-ultra-hd-82680271

https://www.nabava.net/televizori/samsung-qe65q60ratxxh-televizor-cijena-65-165-cm-led-qled-ultra-hd-86409191

5 godina
neaktivan
Tog sam se i bojao :-( , iako će mi sigurno sve poslije ovog moga izgledati kao kino :-) ali bolje još malo uštedim pa kupim pravu stvar.
13 godina

Ak imate premium visa karticu u Santa domenici je popust od 15% na televizore pa tako 49ru8002 dođe 3.400,00 kn (od 55'' nema).

0 0 hvala 0
14 godina
nik87 kaže...
Tog sam se i bojao :-( , iako će mi sigurno sve poslije ovog moga izgledati kao kino :-) ali bolje još malo uštedim pa kupim pravu stvar.

Ne moraš se brinuti, ovaj Sony će ti biti nebo i zemlja prema ovome koji sad imaš. Al kak je napomenuto, puno je bolji u svjetlim sobama nego u zamračenim.

Ako si blizu kojeg većeg shopping centra odi pogledaj dal imaju taj model.

Nego, kod TVa moraš paziti na doslovno svako slovo i brojku. Različiti modeli i generacije mogu imati izmjenjenu samo jednu znamenku ili slovo  u imenu.

14 godina
nik87 kaže...

Malo preširoko si zagrabio, reci do koje cifre ideš i koja veličina je OK, te bi bilo dobro da znaš koliko je kut gledanja ovih sastrane (granica koju tražimo je 25-30° od centra u bilo koju stranu). Ovako izgleda kao pola tržišta (4-7K kn).

Istina, nakon 82cm sve će izgledati veće. AndroidTV nije kao na mobitelu, procesori su slabiji u TV-ima jer ne vrte samo OS već i procesiranje slike, imaju malo memorije (RAM/storage), neke aplikacije ne rade/izgledaju dobro na TV formatu, tako da ideja da ti TV npr. glumi besplatnu Android konzolu za igranje je no-no velikom većinom. Jednako tako sumnjam da ćete svaki ponaosob imati Facebook i slično u dnevnoj na TV-u. Ostalo ionako imaš na svom osobnom mobitelu.

Razna spajanja na TV, streaming, dijeljenje ekrana, rad sa mišem i tipkovnicom itd. rade svi od poznatijih proizvođača. Isto tako svi poznatiji imaju i sve potrebne aplikacije već instalirane (Youtube, Netflix, HBO itd.).

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.3.2020 13:40 (Mad Ant).
7 godina
neaktivan
stipest kaže...
Flagship kaže...
Wizards kaže...
stipest kaže...

48'' LG OLED, 1800 Eura. WOW !!!

Preskupo je to, puno preskupo.

To su UVP/MSRP odnosno prve, početne cijene proizvođača koje će vrlo brzo pasti ovisno o zemlji i shopovima. Tih 1799€ za 48CX OLED će vrlo brzo ići i do 30-ak % niže, tijekom ljeta sigurno:)

Uvijek popusti idu što godina ide dalje, ali i ako bude tih 30%, to je i dalje 10000 kn za 48'' OLED!!! O ovoj punoj cijeni je uopće glupo i raspravljati.

Ono što je sigurno da 48CX neće bit skuplji od 55" modela, a budući vlasnici 48" OLED-a su godinama čekali upravo na tu veličinu pa cijena tu neće bit presudan faktor. Naravno da će bit dosta skup kad u svibnju dođe na police shopova, cca 13000 kn bi mogla bit prva cijena kod nas ali do kraja godine će to ići dosta dolje.

Ne zaboravi da je 55C9 prošle god u vrijeme BF-a bio oko 9500 kn, nema razloga da ove godine čak i kod nas to bude i niže za 55CX a to onda automatski znači i još nižu cijenu 48CX. Teško je predvidjeti sve to ali cijena od cca 8K ove godine za 48CX je izvjesna:)

5 godina
neaktivan
Ha to tako ide, kreneš šire pa sužavaš :-). Cijena je preširoka zbog toga što sam se dvoumio oko dijagonale, sada kada smo ustanovili da mi treba 65" naravno da se izbor sužio a maximalan budžet je postao praktično minimum :-). Nisam ni mislio da mi androidTv zamijeni telefon ili koristiti ga za fejs ali imam npr Synology NAS uređaj koji ima svoje AndroidTV aplikacije (DSVideo),Tizen aplikacije su dostupne na određenim modelima dok nisam siguran za ostale. Opet kažem nije nešto presudno niti imam kakve predrasude, zato sam napisao ako su drugi sustavi stabilniji i brži android ne bi igrao ulogu. Naravno da mi je najbitnija kvaliteta slike ali između dva tv-a različitih OS-a koji su podjednako stabilni,podjednake kvalitete u istom cjenovnom rangu, odabrao bih onaj sa androidom. Nadam se da sam sada bio dovoljno jasan :-). Ne znam sada u stupanj ali ako je tv na zidu a jedan dio kutne garniture je idealno ispred tva na udaljenosti od 3m, drugi dio kutne garniture je pod 90 stupnjeva naravno i udaljen je još 2m u stranu od centralne pozicije tv-a ,što znači da je kut gleadnja izrazito loš za ove sa strane i one u kutu, ako treba mogu nacrtati i izračunati kad uhvatim vremena ali opet se svodi sve na IPS vs VA a pošto mi kut igra ulogu preferiram IPS tako da stupanj-dva ne vjerujem da će to promijeniti. I samo da napomenem nemam mogućnost razmještanja rasporeda namještaja i TV-a. Prihvaćajući prijedloge kolega, za razliku od prvog posta sigurno je da će dijagonala biti 65", i naginjem više na IPS ispred VA jer mislim da je to znatan čimbenik u mojoj situaciji.
5 godina
neaktivan
Ne znam zašto mi ne želi prikazati poruku kao odgovor nego mi posta kao novu :-(
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.3.2020 14:56 (nik87).
5 godina
neaktivan
Što mislite o ovome modelu i cijeni?
https://www.centar-tehnike.hr/tv-led-sony-kd-65xg8096baep-proizvod-7959/

Ima li LG išta vrijedno spomena od 65" u tom cjenovnom rangu?
14 godina
neaktivan
meboro1 kaže...
Za 3-4 metra ti treba 65".

Jedino ako si čorav ili gledaš samo 4k sadržaj.....55" je idealno za 3m jer se već na 3m na toj dijagonali kuži ak slika nije vrhunska (izvor slike, jel)...I što je to kvalitetan TV?. Bio sam kod kolege gledat C9 55 inchni i slika je bolja neg na mom budgetu 7450 ali dvbt je isto sranje..skoro...svi 4k televizori su jako osjetljivi na loš izvor slike/kompresiju a pogotovo ak uzmeš veću dijagonalu a sjediš do 3m od telke...Za 3m bi uzeo veće od 55" samo ako bi gledao Netflix koji ima jako dobru kvalitetu, ne samo 4k već i FHD.

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.3.2020 15:42 (gnomisa).
16 godina
nik87 kaže...
Pozdrav svima. Kupio bih tv pa imam par nedoumica. Prije svega nisam siguran treba li mi 55" ili 65". Pozicija tv-a je u dnevnom boravku na zidu, udaljenost 3 - 4m, kut gledanja nije direktan, čak je dosta iz kosa za većinu gledatelja, za one sretnije koji se izbore za bolje mjesto na kutnoj je direktan :-). Trenutno imam neki stari philipsov LCD retrovizor dijagonale 81cm na kojem svi polako ali sigurno gubimo vid i ovo gašenje DVB-T signala me natjeralo da se odlučim na kupovinu novog. Nisam neki zahtjevan korisnik i ne mislim davati brdo love ali opet ne mijenjam često tv i kupio bi nešto što je dobro i kvalitetno. Znam da su to sve realtivni pojmovi zato bi mogli krenuti na konkretne stvari. Malo sam istražio i vidim da išta što valja je u cjenovnom rangu od 4000-7000 kn. Čini mi se da je IPS panel bolji u mom slučaju zbog kuta gledanja koji nije uvijek idealan. Na tv-u se gleda uglavnom zemaljski tv program, filmovi i serije sa kompa, rjeđe se neki PES odigra sa ekipom. Hoću li u budućnosti uzeti netflix ili nešto slično,ne znam ali ostavimo i tu opciju (do sada nisam imao smartTv tako da je i izbor sadržaja za gledanje bio limitiran). Preferiram Android operacijski sustav zbog većeg izbora aplikacija i podrške ali ako su drugi sustavi osjetno bolji (brži ili manje bugovitiji) svakako bih razmislio i o alternativi. Što se tiče moga pojma isplativosti, ne bi dao 1000 kn više za nešto što je 5% bolje na papiru i u idealnim uvjetima, a ja to neću niti primijetiti, ali isto tako ne bi radio kompromis za 500 ili 1000 kn ako će mi to znatno povećati kvalitetu gledanja sadržaja koji sam naveo. Unaprijed se zahvaljujem na savjetima i preporukama.

Kupi neki lg-ev 65" (IPS) i to je to, a ko se gleda pod kutem nemas puno opcija ako ne zelis potrositi brdo love.

Za 7000 kn u sd sad ide LG 65SM8500

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.3.2020 17:24 (Pixel).
16 godina
CyberDemonVZ kaže...
nik87 kaže...
Pozdrav svima. Kupio bih tv pa imam par nedoumica. Prije svega nisam siguran treba li mi 55" ili 65". Pozicija tv-a je u dnevnom boravku na zidu, udaljenost 3 - 4m, kut gledanja nije direktan, čak je dosta iz kosa za većinu gledatelja, za one sretnije koji se izbore za bolje mjesto na kutnoj je direktan :-). Trenutno imam neki stari philipsov LCD retrovizor dijagonale 81cm na kojem svi polako ali sigurno gubimo vid i ovo gašenje DVB-T signala me natjeralo da se odlučim na kupovinu novog. Nisam neki zahtjevan korisnik i ne mislim davati brdo love ali opet ne mijenjam često tv i kupio bi nešto što je dobro i kvalitetno. Znam da su to sve realtivni pojmovi zato bi mogli krenuti na konkretne stvari. Malo sam istražio i vidim da išta što valja je u cjenovnom rangu od 4000-7000 kn...........
...

Kak veli kolega, na 4 metra bi ti prekrasno izgledao neki 65".

Za 7000 s Androidom, nešto ovakvo:

https://www.nabava.net/televizori/sony-kd-65xg8596-televizor-cijena-65-165-cm-led-ultra-hd-82031371

Ali, naravno, ima stvari po kojima nije idealan:

https://www.zkelectronics.com/tv/sony-kd-65xg8596/germany/

https://www.rtings.com/tv/reviews/sony/x850g

I ako Android nije obavezan, jedan od ova dva koji se stalno spominju na temi:

https://www.nabava.net/televizori/samsung-ue65ru8002-televizor-cijena-65-165-cm-led-ultra-hd-82680271

https://www.nabava.net/televizori/samsung-qe65q60ratxxh-televizor-cijena-65-165-cm-led-qled-ultra-hd-86409191

Za gledanje iz veceg kuta sto je spomenuto , ovi samsunzi su jako loš izbor !

16 godina

Lg oled 65B9 je trenutno 12750 kn !

odlicna cijena, 5g jamstva

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.3.2020 17:27 (Pixel).

0 0 hvala 1
9 godina
neaktivan
Koliko je dobar ili loš Panasonic GX820 u odnosu na RU8002 i Q70?
Imam plazmu Pana i volim Panasonic i nadam se da je pun k... bolji od RU8002 i mrvu lošiji od Q70
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.3.2020 21:46 (peropipic).

0 0 hvala 0
15 godina
Hm ... malo sam pristran, ja bih odabrao Panasonic ... 😎
Od ova 2 Samsuga, Q70 definitivno ...
U odnosu na Panasonic, mozda Q70 ima malo bolji kut gledanja ...
9 godina
neaktivan
Uglavnom, gx820 je po cijeni točno između ova dva samsunza
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.3.2020 22:09 (peropipic).
7 godina
neaktivan
  • Danas kupio q70r 55".. javim dojmove čim ga okačim na zid. Ima netko savjet za nosač?

1 0 hvala 0
16 godina
Anđeo bez falinge kaže...

Ma kakvi 2020 modeli kad još nigdje nisu izašli za prodaju.

Ali kad smo vec na temi toga, Q60T je ustvari nasljednik RU8000 ali jos uvijek me cudi kaj su makli 120Hz, tek ga Q70T (koji vise nema FALD) ima.

16 godina

Usporedba Hisense B7500 i Samsung RU7400, dosta relevantno s obzirom na akciju koju sam postao nedavno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
5 godina
neaktivan

Obzirom da sam novi na forumu kao prvo lijep pozdrav svima! A da ne duljim previše imam nekoliko pitanja vezanih za kupnju novog televizora. Napomenut ću odmah da sam pročitao popriličan broj od ovih devetsto i nekoliko stranica, a kako baš i nisam pronašao odgovor na ono što me zanima (barem ne u potpunosti) eto da pitam. Trenutno posjedujem samsung 43 uhd 4k smart tv mu6172 kojim sam uglavnom zadovoljan i svjestan sam da nije baš vrh ponude. Imam pretplatu na A1 programski paket, a osim toga najviše gledam filmove i serije putem kodija (android tv box). E sad moje pitanje. Za oko mi je zapela ovdje valjda najomraženija marka televizora. Philips oliti filips, konkretno model 50pus7303/12. Pa iako mi je iz svega ovdje pročitanog prilično jasno mišljenje većine o kvaliteti Philipsovih proizvoda ipak bih molio ako ima netko tko posjeduje navedeni model da baci osvrt i mišljenje iz prve ruke. Također su dobrodošla i REALNA mišljenja znalaca koji se kuže u predmetno gradivo (mišljenja Garfielda i sličnih me ne zanimaju). Ako ništa drugo dobro bi došla barem realna usporedba samsunga mu6172 i philipsa 50pus7303/12. Još jednom lijep pozdrav svima na forumu i unaprijed hvala na eventualnim odgovorima na ovaj moj upit!

0 0 hvala 0
14 godina
8ax kaže...
Anđeo bez falinge kaže...

Ma kakvi 2020 modeli kad još nigdje nisu izašli za prodaju.

Ali kad smo vec na temi toga, Q60T je ustvari nasljednik RU8000 ali jos uvijek me cudi kaj su makli 120Hz, tek ga Q70T (koji vise nema FALD) ima.

Nisi zapravo ništa "maknuli", kao i prije pomiču nazive cijele serije jedan stupanj dole, iliti slabiji model dobiva bolje ime. Čik pogodi zašto...

12 godina
neaktivan
hellboy2504 kaže...

Obzirom da sam novi na forumu kao prvo lijep pozdrav svima! A da ne duljim previše imam nekoliko pitanja vezanih za kupnju novog televizora. Napomenut ću odmah da sam pročitao popriličan broj od ovih devetsto i nekoliko stranica, a kako baš i nisam pronašao odgovor na ono što me zanima (barem ne u potpunosti) eto da pitam. Trenutno posjedujem samsung 43 uhd 4k smart tv mu6172 kojim sam uglavnom zadovoljan i svjestan sam da nije baš vrh ponude. Imam pretplatu na A1 programski paket, a osim toga najviše gledam filmove i serije putem kodija (android tv box). E sad moje pitanje. Za oko mi je zapela ovdje valjda najomraženija marka televizora. Philips oliti filips, konkretno model 50pus7303/12. Pa iako mi je iz svega ovdje pročitanog prilično jasno mišljenje većine o kvaliteti Philipsovih proizvoda ipak bih molio ako ima netko tko posjeduje navedeni model da baci osvrt i mišljenje iz prve ruke. Također su dobrodošla i REALNA mišljenja znalaca koji se kuže u predmetno gradivo (mišljenja Garfielda i sličnih me ne zanimaju). Ako ništa drugo dobro bi došla barem realna usporedba samsunga mu6172 i philipsa 50pus7303/12. Još jednom lijep pozdrav svima na forumu i unaprijed hvala na eventualnim odgovorima na ovaj moj upit!

Nemam dotični model, ali imam zeru lošiji sa istom rezolucijom 50pus6704 i sa Saphijem umjesto Androida. Što se slike tiče, aj sam veoma zadovoljan, sve radi kako treba i ima dosta mogućnosti za podešavanjem, crna je zadovoljavajuće crna a boje su žive i dobro prikazane. Moj je spojen na OptiTV a kako on još nema naše kanale u HD-u, osjeti se znatna razlika u kvaliteti i oštini sa OptiTV-a u usporedbi sa antenon. Isto tako, 4K filmovi i sadržaj sa Youtube-a i Netflixa izgleda fantastično za moj laički ukus. Ukupno je TV 3 mjeseca star i do sada 0 problema i uz to imam 2+3 godine garancije. Eto ako pomaže.

8 godina
protjeran
hellboy2504 kaže...

Ne želim te nagovarati poput Garfielda odn Antezg ili kako mu je već novi nick, (s novim nickom ne piše nego se samo javlja ljudima n PM) no za solidan tv ti mogu preporučiti tv koji sam i sam kupio a to je LG 50UM7450PLA koji je jeftin, ima odličan kontrast, Va panel, ne samo što je jeftin , nego je odličan tv.

https://www.nabava.net/televizori/lg-50um7450pla-televizor-cijena-50-127-cm-led-ultra-hd-86554571

Ne želim pisati ništa protiv Philipsa jer je već sve rečeno...... tu sam na temi dvije godine i sa svime sam upoznat..

O nama će pričat ka i mi o Atlantidi, a možda i neće, ma jebo nas, nemamo sreće
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.3.2020 11:14 (Anđeo bez falinge).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice