Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 50.687
|
čitano: 27.765.180
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
TypeR8011 kaže...

Jasno, a za postojeće, odnosno već skinute filmove/serije?

Mediainfo.

7 godina
neaktivan
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Super. Hvala.

Još samo neki jednostavni konverter i ne gnjavim više :)

0 0 hvala 0
15 godina
TypeR8011 kaže...

Super. Hvala.

Još samo neki jednostavni konverter i ne gnjavim više :)

BOX4

16 godina
MasterOfDisaster kaže...

Evo da ti se javi retardirani, šta misliš koliko ljudi ima spojeno na TV-u audio sistem 5.1 (7.1) sa DTS-om, a koliko ima običan soundbar (ne sa Atmosom, ne 3.1, ne 5.1 ) ili još bolje samo zvučnike sa TV-a. Ti si u debeloj manjini, pod uvjetom da imaš takav audio sustav spojen na TV, ako ne onda si ti retardiran što uopće skidaš torrent-e sa DTS-om 5.1 (7.1), a nemaš ih kako iskoristiti tj. čuti.

Inače imam 65" TV i skidam 4k filmove (2160p) sdr torrent od SWTYBLZ sa Rarbg koji su odlične kavalitete i zvuka, a serije su mi dovoljne 1080p kao webrip od AMZN grupe. Sve izgleda super i čisto na mojem 65" TV, a to što ti pričaš sorry, ali je teško preseravanje.

Možda 10% ljudi u RH imaju uz TV - audio sustav 5.1 sa DTS-om ili jače, možda sam i to puno rekao.

1. Nije bitno jesu zvucnici "sa DTS-om" (lol)

2. Hoces rec da je toliko nemoguce tesko cut razliku izmedju 384kb/s DD5.1 (70kb/s po kanalu + LFE) i 1.5mb/s DTS?

3. Pogledao sam na rarbgu releasove od te grupe i svi filmovi redom imaju DTS ili TrueHD tak da ne kuzim argument

4. Ponekad gledam filmove sa slusalicama

Dakle da rezimiram nit moras imat 5.1 sustav da iskoristis DTS nit mora "imat DTS", tj u slucaju Samsunga mora jer ne podrzava dekodiranje istog u TVu

17 godina
gnomisa kaže...

Buljiš u tv ripove i onda nitpickaš crnu i surround zvuk. Takvih kao ti sam se nagledao po forumima u svojih 43g života. Sasvim jasno da će OLED od 10 tkn imati bolju crnu....a to nije ni bila tema nego si ti uletio sa svojim nitpickingom prema Tvu koji je namijenjen prosječnom korisniku. I da zaključim temu s tobom..slika jako ovisi i o izvoru. Nitpickati crnu na nekom hd ripu je malo bezveze. Sretno svima.

Kome ovo odgovaraš ?

Ako meni, kako si zaključio da gledam ripove ?  

Ne gledam ripove, niti išta skidam. Gledam  netflix, prime video, hbo go, original diskovi,  gaming na konzolama.

Da nije bila tema  o oled crnoj, to ti govorim već par postova (ako meni ovo odgovaraš).

A nije bila tema niti tv, nego kako se gledaju filmovi, barem u mom komentaru.

Kad već spominješ tv za prosječnog korisnika, ima u toj cjenovnoj kategoriji velik izbor, pa bi bio red da se kažu prednosti i mane jednih i drugih.

Uz to nemaju svi love za oled a dost ih želi što bolju sliku za gledanje filmova, naravno da se onda cjepidlači i po crnoj boji i lošem kontrastu ips panela kad imaš opciju uzeti neki tv s ok va panelom.

Tebi nije bitno , nekome je. Ima svakakvih prosječnih korisnika :)

Eto, je li više dosta nitpickanja 

8 godina
protjeran
gnomisa kaže...

S tim da će kod crne lokal dimming pomoći modernom IPS televizorute će IPS i bolje prikazivati brze sadržaje tipa sport (motion handling).

Local dimming IPS-u pomaže ali pomoći nema.

Gdje si to vidio da su IPS brži od VA panela za sport, igre itd ?!

Rambox škola...

O nama će pričat ka i mi o Atlantidi, a možda i neće, ma jebo nas, nemamo sreće
15 godina
neaktivan
Anđeo bez falinge kaže...
gnomisa kaže...

S tim da će kod crne lokal dimming pomoći modernom IPS televizorute će IPS i bolje prikazivati brze sadržaje tipa sport (motion handling).

Local dimming IPS-u pomaže ali pomoći nema.

Gdje si to vidio da su IPS brži od VA panela za sport, igre itd ?!

Rambox škola...

Vidio svojim očima. Na više telki. Eto ti probaj igrat igrice na PVA monitoru i onda IPS pa mi se javi. Istina TN će biti najbrži ali sa lošijom slikom. O kutevima da ne velim. To ti je jako dobar test. PVa je oduvijek bio tromiji. Ali će se ta tromost kužiti koliko i veći bleeding na IPSu u odnosu na PVA. Eto, sad smo se skužili. Razlike nisu tako velike kako neki tvrde. Osim ako ne pišemo o OLED vs LED.

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.2.2020 15:10 (gnomisa).
16 godina
PVA se ne koristi vec dosta dugo, MVA je u igri.
8 godina
protjeran
gnomisa kaže...

Vidio svojim očima. Na više telki. Eto ti probaj igrat igrice na PVA monitoru i onda IPS pa mi se javi. Istina TN će biti najbrži ali sa lošijom slikom. O kutevima da ne velim. To ti je jako dobar test. PVa je oduvijek bio tromiji. Ali će se ta tromost kužiti koliko i veći bleeding na IPSu u odnosu na PVA. Eto, sad smo se skužili. Razlike nisu tako velike kako neki tvrde. Osim ako ne pišemo o OLED vs LED.

Zašto stalno guraš PVA pod VA ... https://www.tftcentral.co.uk/articles/panel_technologies.htm  (početnici trebaju sve pročitati jer većina ne zna kada je i tko počeo proizvoditi koji panel)

....iako su to sve varijacije na temu TN vs VA vs IPS...a onda ima poboljšanja ili pogoršanja tijekom godina s dodacima raznih slova da bi svaka kompanija pokušala bolje prodati svoj panel.

Rekao sam ti da imam i Lg IPS iz 2017, proizveden ožujak 2018 UJ49701v  i LG s kraja 2019 istog ranga i Va po ničemu u brzini ne zaostaje za IPS panelom.

Dakle, ja igrao godinu dana na IPS-u, načitao se stotine recenzija i sad ti meni tupiš kako si ti "vidio svojim očima"..

Ti "vidio" a ja već iskusan gledatelj i IPS i VA 60Hz panela....

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.2.2020 15:45 (Anđeo bez falinge).
12 godina
neaktivan
Dali zna tko koja je caka sa nabavom.hr  https://www.nabava.net/televizori/sony-kd-55xf9005-televizor-cijena-55-139-cm-led-ultra-hd-59928771),  gledao sam Sonyxf po cijeni 6100kn na nabava.hr  dok je cijena u SD ducanu 6800kn?
Poruka je uređivana zadnji put pet 7.2.2020 15:49 (Belick1).

0 0 hvala 0
14 godina
Belick1 kaže...
Dali zna tko koja je caka sa nabavom.hr  https://www.nabava.net/televizori/sony-kd-55xf9005-televizor-cijena-55-139-cm-led-ultra-hd-59928771),  gledao sam Sonyxf po cijeni 6100kn na nabava.hr  SD ducan al kao njih najeftinije 6800?

Nije real-time osvježavanje, nekad jave krive cijene.

A ako imaš jaaaako puno sreće, onda nabava pokazuje točno, al je greška na stranici.

Pošalji mail SD-u, pa pitaj.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
8 godina
protjeran
Belick1 kaže...
Dali zna tko koja je caka sa nabavom.hr  https://www.nabava.net/televizori/sony-kd-55xf9005-televizor-cijena-55-139-cm-led-ultra-hd-59928771),  gledao sam Sonyxf po cijeni 6100kn na nabava.hr  SD ducan al kao njih najeftinije 6800?

SD često mijenja cijene tako da ne bude sinkroniziran s siteom Nabava.net....

7 godina
neaktivan

Jutros je bio 6.100 (uz promo kod Soundbar15..čak je i prihvaćao taj kod)) ali su brzo ispravili na 6.900 (uz promo kod Sony5)

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.2.2020 15:54 (TypeR8011).

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Anđeo bez falinge kaže...
gnomisa kaže...

Zašto stalno guraš PVA pod VA ... https://www.tftcentral.co.uk/articles/panel_technologies.htm  (početnici trebaju sve pročitati jer većina ne zna kada je i tko počeo proizvoditi koji panel)

....iako su to sve varijacije na temu TN vs VA vs IPS...a onda ima poboljšanja ili pogoršanja tijekom godina s dodacima raznih slova da bi svaka kompanija pokušala bolje prodati svoj panel.

Rekao sam ti da imam i Lg IPS iz 2017, proizveden ožujak 2018 UJ49701v  i LG s kraja 2019 istog ranga i Va po ničemu u brzini ne zaostaje za IPS panelom.

Dakle, ja igrao godinu dana na IPS-u, načitao se stotine recenzija i sad ti meni tupiš kako si ti "vidio svojim očima"..

Ti "vidio" a ja već iskusan gledatelj i IPS i VA 60Hz panela....

OK. Ajmo iz početka. Kod nas (široki boravak) se TV koristi ovako često (redosljedom): klinci igraju PS4, svi gledamo TV, žena i ja ponekad seriju i film (uvijek upaljeno neko svjetlo, nije ni blizu full mrčina). E pa za to je IPS ok, dobri kutevi i mali input lag. VA bi bio za nekog ko je filmofil i glea većinom filmove onak u mraku sa nekim surround sistemom. Takvima bi i ja reporučio VA telku. Ali npr. u modelu kojeg sam uzeo (i mogao platiti) VA je išao samo u dimenziji 50 i 70 incha. Uz sve to ja sve manje gledam TV kako sam i naveo ranije. Pogledam sport i neki film tu i tamo (rjeđe).

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.2.2020 16:36 (gnomisa).
17 godina
Pixel kaže...

Kaop prvo, niko nikoga ne sprda. Ako kritiziram neki tv kakve to veze ima s onim koji ga je kupio, zasto se to osobno gleda.

Da ips je drek u mraku neovisno koliko ga netko malo ili puno platio.

I nisam uspoređivao tve-e nego komentirao kako bi se film trebao gledati.

Drugi put procitaj sto je napisano, a ne sto zelis cuti

Koji si točno TV kritizirao i kome si točno pri odabiru TV-a pomogao s ovim, s obzirom na topic:

"Ne znam jel to tjesis sam sebe , ali filmovi su namjenjeni da se gledaju u mraku, barem ako zelis kledati kako treba, jedino u mraku je moguce postici puni kontrast i ispravan prikaz. Sad to sto neki ne bole gledati u mraku je druga prica i osoban odabir, ali to ne znaci da je ispravno.

Eto ja uzivam navecer pogaditi sva svjetla i gledati u potpunom mraku, daleko bolji dozivljaj filma jer je bolja slika i vise se koncentriram na film jer me nista okolo ne ometa i odvlaci paznju, vidis samo film. 

Na kraju i u kinu se gleda u mraku, a ne uz upaljena svjetla...."

A da ustvari nisi kritizirao tv nego si komentirao kako se film treba gledati. Ali koga bi to trebalo biti briga kako ti gledaš filmove.

Nemoj odgovarat jer smo offtopic, isprike ostaloj ekipi i adminu u tvoje i moje ime.

(BTW U kinu se film gleda u mraku jer se, između ostalog, uz upaljena svjetla ne bi ništa vidjelo)

17 godina
Gee kaže...
Pixel kaže...

Kaop prvo, niko nikoga ne sprda. Ako kritiziram neki tv kakve to veze ima s onim koji ga je kupio, zasto se to osobno gleda.

Da ips je drek u mraku neovisno koliko ga netko malo ili puno platio.

I nisam uspoređivao tve-e nego komentirao kako bi se film trebao gledati.

Drugi put procitaj sto je napisano, a ne sto zelis cuti

Koji si točno TV kritizirao i kome si točno pri odabiru TV-a pomogao s ovim, s obzirom na topic:

"Ne znam jel to tjesis sam sebe , ali filmovi su namjenjeni da se gledaju u mraku, barem ako zelis kledati kako treba, jedino u mraku je moguce postici puni kontrast i ispravan prikaz. Sad to sto neki ne bole gledati u mraku je druga prica i osoban odabir, ali to ne znaci da je ispravno.

Eto ja uzivam navecer pogaditi sva svjetla i gledati u potpunom mraku, daleko bolji dozivljaj filma jer je bolja slika i vise se koncentriram na film jer me nista okolo ne ometa i odvlaci paznju, vidis samo film. 

Na kraju i u kinu se gleda u mraku, a ne uz upaljena svjetla...."

A da ustvari nisi kritizirao tv nego si komentirao kako se film treba gledati. Ali koga bi to trebalo biti briga kako ti gledaš filmove.

Nemoj odgovarat jer smo offtopic, isprike ostaloj ekipi i adminu u tvoje i moje ime.

(BTW U kinu se film gleda u mraku jer se, između ostalog, uz upaljena svjetla ne bi ništa vidjelo)

Eto sto se desi kad ne citas post.

Nisam opce komentirao tv!

Da, koga briga kako ja gledam ! To sam i komentirao, tj izjavu da se ne bi trebalo gledati u mraku i zasto bibi tko tako gledao tv !

Upravo sam se na to osvrnuo !

Kako tko voli tako i gleda.  Ali postoje itekako opravdani razlozi zasto je mrak najbolji.

btw u kinu se slika vidi i s upaljenim svjetlima , a da je bolje u mraku je samo jedan od razloga.

use the google !

Ako netko napise glupost da filmove ne bi trebalo gledati u mraku, onda valjda imam pravo reci da to nije tocno , pa kome god to smetalo.

To sto neki tvi izgledaju lose u mraku ne znaci da filmovi nisu snimani tako da najbolje izgledaju u mraku !

17 godina

Pa u prvoj rečenici gore pišeš da kritiziraš tv, neka ljudi gledaju na svjetlu i mraku kako im više paše, a ti pišeš da je ispravno filmove gledati u mraku!
Nebitno više, evo kako google sve prati odmah mi je izbacio ovo za tebe...

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.2.2020 20:11 (Gee).
17 godina
Gee kaže...

Pa u prvoj rečenici gore pišeš da kritiziraš tv, neka ljudi gledaju na svjetlu i mraku kako im više paše, a ti pišeš da je ispravno filmove gledati u mraku!

A kud izvadi tog dosadnjakovica, tip teski filozof, davno prije sam ga prestao gledati.

Evo odmah bacam oled u smece, odmah mu se slika pokvarila nakon gledanha tog videa 

Pa da sto nije jasno, neka svako gleda kako mu pase.

I da , slika je najpreciznija kad se gleda u mraku i to je ispravan nacin ako zelis dobiti najbolji moguci prikaz, sto tu nije tocno ?

Ne znam sto se tu zapravo ima raspravljati kad su to davno utvrdene cinjenica.

15 godina
neaktivan
Pixel kaže...
Gee kaže...

A kud izvadi tog dosadnjakovica, tip teski filozof, davno prije sam ga prestao gledati.

Evo odmah bacam oled u smece, odmah mu se slika pokvarila nakon gledanha tog videa 

Pa da sto nije jasno, neka svako gleda kako mu pase.

I da , slika je najpreciznija kad se gleda u mraku i to je ispravan nacin ako zelis dobiti najbolji moguci prikaz, sto tu nije tocno ?

Ne znam sto se tu zapravo ima raspravljati kad su to davno utvrdene cinjenica.

Nema ništa zdravije za oči nego buljit u ekran u potpunom mraku. MVA će dati bolji kontrast i crnu od IPSa što će se najviše kužiti kod tamnih scena i posebno ak se gleda u jako tamnoj prostoriji. Generalno MVA panel je bolji za filmovile dok je IPS za sve drugo (bolji kutevi gledanja plus brži panel- sport - gaming). No ima jedan ALI. Ti potpuno zanemaruješ da ne kupuju svi TV da bi piljili u filmove u potpunom mraku. Dakle kod mene se telka najviše korisit za PS$ igre (IPS tu ima puno manji input lag od MVA), za gledanje regularnog programa uz fino rasvjetljenu prostoriju i POVREMENO se gledaju serije a ja puno rjeđe pogledam filmove i to sve uz neki background light. Dakle jako je bitno tko i za što kupuje telku.

I BTW reče moj kolega s početka priče da nije baš ni na MVA neka super crna. Kad već tako hvališ. OLED je prava stvar ali košta a i on ima mana o kojim se može doznati jednim lagani googlanjem.

I DA SUMIRAM. MENI JE CRKO TV I BOLI ME K ZA CNRU BOJU NA TAMINM SCENAMA. Od svih ekrana najviše buljim u svoj monitor od kompa (wide gamut IPS), pa u ekran od moba (AMOLED Haha), pa u ekran od smartwatcha (AMOLED haha) i onda najmanje u taj jebeni TV.

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.2.2020 22:06 (gnomisa).
17 godina

Nisam do sada znao za njega, izbacio mi youtube sam (ko fol random), google sve zna

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.2.2020 22:10 (Gee).
15 godina

Ekipa sa sony televizorima, rade li vam normalno titlovi preko internog playera kad streamate preko mreže sa NAS-a ili nečega? xf9005 je u pitanju.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
gnomisa kaže...
Pixel kaže...
Gee kaže...

Nema ništa zdravije za oči nego buljit u ekran u potpunom mraku. MVA će dati bolji kontrast i crnu od IPSa što će se najviše kužiti kod tamnih scena i posebno ak se gleda u jako tamnoj prostoriji. Generalno MVA panel je bolji za filmovile dok je IPS za sve drugo (bolji kutevi gledanja plus brži panel- sport - gaming). No ima jedan ALI. Ti potpuno zanemaruješ da ne kupuju svi TV da bi piljili u filmove u potpunom mraku. Dakle kod mene se telka najviše korisit za PS$ igre (IPS tu ima puno manji input lag od MVA), za gledanje regularnog programa uz fino rasvjetljenu prostoriju i POVREMENO se gledaju serije a ja puno rjeđe pogledam filmove i to sve uz neki background light. Dakle jako je bitno tko i za što kupuje telku...

Gnomis u pravu si ! 

Pratim ovu temu vec neko vrijeme i svako malo se netko javi i spomene OLED.
Kako veze ima OLED a netko dođe i pita za TV od 3500 kn.
Gnomis je to dobro objasnio što znači prosječan korisnik : djeca, PS4, žena, filmovi , crtići ,tekma...
I da , svjetlo u boravku se gasi samo kad žena treba skinut gaće,a ti jedva čekaš i sliniš ko cuko...
To sam i ja malo pokrenuo jer sam pitao koliko je ta crna stvarno loša na IPS jeftinom LG-u i čovjek je lijepo objasnio da i nije tako loša.
Ovu raspravu bi svatko ko traži TV IPS ili VA trebao pročitati,baš ste sve lijepo objasnili .
Istina nesvjesno i zbog ega da ispadnete pametniji od ovog drugog.
Ali ste puno pomogli... :D

Zaključak ja dakle da TV treba izabrati po profilu gledanja.
Ako gledaš filmove sam i po mraku VA, ako gledaš filmove sa obitelji na garnituri i svjetlo IPS.... Naravno i masa drugih stvari - pogledati post gnomisa .

Odlična rasprava dečki ! 😁

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.2.2020 7:26 (mr. jo).
6 godina
neaktivan

Odlučio sam se na kraju za Samsung qe55q70 koji bih upotpunio sa Samsungovim soundbarom q60. Jel ima netko taj soundbar da mi kaze svoje dojmove? Najvise sam se odlučio za Samsung tv a ne za sony zbog smart platforme i cinjenice da imam samsung mob pa ce upravljanje svime biti lakse nego na sonyju.

0 0 hvala 0
8 godina
protjeran
mr. jo kaže...

Gnomis u pravu si ! 

Gnomis je to dobro objasnio što znači prosječan korisnik : djeca, PS4, žena, filmovi , crtići ,tekma...
I da , svjetlo u boravku se gasi samo kad žena treba skinut gaće,a ti jedva čekaš i sliniš ko cuko...
To sam i ja malo pokrenuo jer sam pitao koliko je ta crna stvarno loša na IPS jeftinom LG-u i čovjek je lijepo objasnio da i nije tako loša.
Ovu raspravu bi svatko ko traži TV IPS ili VA trebao pročitati,baš ste sve lijepo objasnili .

Ako gledaš filmove sam i po mraku VA, ako gledaš filmove sa obitelji na garnituri i svjetlo IPS.... Naravno i masa drugih stvari - pogledati post gnomisa .

ti, gnomisa i ostala mala grupica se je pojavila na temi prije mjesec, dva i još morate puno čitati, učiti, pa ponovo čitati....

ekipica koja je tu već nekoliko godina više tu ni ne dolazi jer nemaju se živaca raspravljati s početnicima (bez uvrede), čak sam primjetio da su bili tu ali od kada ste se vas desetak pojavilo više ni ne dolaze na temu jer im se ne da objašnjavati godinama jedno te isto...

onaj gore opet priča da je IPs panel brži od VA, ponovo koristi PVa umjesto, VA iako sam mu stavio poveznicu gdje je sve objašnjeno s vrstama panela.

VA i MVa su na kompjuterkim monitorima bili do prije 2 godine bili nešto sporiji od IPS-a no već su se i tamo izjednačili tako da je sad normalno vidjeti VA monitor s 3/4 ms...

kad su se pojavili IPS monitori bio si sretan ako si našao taj isti s 16ms.

nego, jedini borac protiv vjetrenjača je ostao Pixel.

R.I.P i slava mu... 

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.2.2020 10:13 (Anđeo bez falinge).
10 godina
Ja imam Q6FN i upravljam putem sony Z3 bez problema, ne mora ti mob biti samsung... XD
Hardware: the parts of a computer that can be kicked.
17 godina
mr. jo kaže...
gnomisa kaže...
Pixel kaže...
Gee kaže...

Nema ništa zdravije za oči nego buljit u ekran u potpunom mraku. MVA će dati bolji kontrast i crnu od IPSa što će se najviše kužiti kod tamnih scena i posebno ak se gleda u jako tamnoj prostoriji. Generalno MVA panel je bolji za filmovile dok je IPS za sve drugo (bolji kutevi gledanja plus brži panel- sport - gaming). No ima jedan ALI. Ti potpuno zanemaruješ da ne kupuju svi TV da bi piljili u filmove u potpunom mraku. Dakle kod mene se telka najviše korisit za PS$ igre (IPS tu ima puno manji input lag od MVA), za gledanje regularnog programa uz fino rasvjetljenu prostoriju i POVREMENO se gledaju serije a ja puno rjeđe pogledam filmove i to sve uz neki background light. Dakle jako je bitno tko i za što kupuje telku...

Gnomis u pravu si ! 

Gledam citam i ne vjerujem, kao da sam u zoni sumraka.

Pa koji k.... je vama , ispricavam se sto sam bezobrazan.

Pa jeste li u stanju procitati post prije komentiranja, ono minimalno to, ipak je ovo forum.

Ja pricam o jednoj stvari, a odgovara mi se konstantno o drugoj i to nakon sto sam to par puta naglasio o cemu govirim.

Tko je u pravu i u vezi cega, pa niti ne pricamo o istoj stvari!

Od kud je sad oled usao u pricu ? Niti ga je itko preporucio, niti usporedivao niti pricao o njemu.

Pa da pratis temu ne bi pisao gluposti !

I na kraju otkrivate toplu vodu o temi o kojoj zadnjih godinu dana pricamo i rekli vec sve dto se ima za reci par puta!

A o gasenju svjetla kad ti zena kida gace necu niti konentirati 

Evo kao sto je Anđeo napisao i meni dosta ovskve rasprave gdje netko nije u stanju procitati par recenica i razumjeti napisano.

Na kraju ja ispadam glup.

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.2.2020 10:34 (Pixel).
12 godina

Imam LG IPS skoro 3 mjeseca i nisam mu našao ni jednu manu. Za prošli Sony sam dao preko 10 k kuna i rekao sam da više ne dajem tolike pare za TV koji vrlo brzo tehnološki zastari. Sad sam birao što veću dijagonalu za što manje para( 65" - 4499 kn) i mnogi bi rekli da sam uzeo sranje od TV_a, a ja prezadovoljan slikom i po danu i po noći, filmovima, tv kanalima, youtubom, netflixom, hbo, strimanjem s pc_a. Da rezimiram. stvar je vrlo individualna 

Moj PC  
6 0 hvala 0
15 godina

Da vidim kako forum diše, da sad birate izmedju ova dva koji bi, više za filmove nego gaming, znam da je bolji Sony za filmove zbog realnijih boja, ali taj Android na njemu je već dvije godine star sad, to je glavno što me odbija od Sonya i pitanje kak će tek kasnije raditi android.

Q60 imam i zadovoljan sam generalno i slikom i jednostavnošću Tizena, pogotovo jer s jednim daljincem upravljam  sa tv--om i sa soundbarom LG SK5 i Samsung Blue Ray playerom,  ali svejedno me vuče vratiti ga i nadoplatiti 1500 kn za jedan od ova dva.

Ili da ne radim to uopće 

5 Samsung 55Q70R
12 Sony 55XF9005
5 Ostavi Samsung 55Q60R
Moj PC  
1 0 hvala 0
7 godina
neaktivan

Joj ovo ( ili slično) mene isto kopka već 10-ak dana. Zadovoljan s RU8, a opet si postavljam pitanja jesam li trebao ići na skuplje. S tim da ja imam još jednu dvojbu više...jesam li trebao ići na 65" umjesto 55". Nemam još puno vremena za donijet odluku.

0 0 hvala 0
6 godina
neaktivan
Nedavno kupio Samsung Q90r 65 inča.
Super zadovoljan sa slikom i općenito televizorom . Ulovio ga na akciji u sancta domenici.

1 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice