Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 50.687
|
čitano: 27.765.712
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Danas probao na 55nu8002 par filmova direktno preko usb-a i što se tiče zvuka podržava True HD, Atmos, AAC, AC3... To mi je uljepšalo dan, nađe se filmova u tim formatima. 

Unatoč tome to što nema dts Samsung zaslužuje 

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.12.2018 14:26 (king73).

1 0 hvala 0
14 godina
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
king73 kaže...

Danas probao na 55nu8002 par filmova direktno preko usb-a i što se tiče zvuka podržava True HD, Atmos, AAC, AC3... To mi je uljepšalo dan, nađe se filmova u tim formatima.

Zbilja? Meni plex forsira transcode i sa TrueHD i sa Atmos... ali mozda je do titlova a ne do zvuka, hmm. Moram jos testirati :D Q6FN kod mene, al trebali bi imati podrsku za iste stvari

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
13 godina
neaktivan
gkelekov kaže...
AnteTina kaže...

Citao sam vase postove i na kraju odlucio za ove televizore. Veliki sam filmofil pa mi recite sta bi najvise odgovaralo. Za 65-70 inca tv:

https://www.sancta-domenica.hr/led-tv-lg-70uk6950.aspx

https://www.svijet-medija.hr/art/televizor-sony-kd-65xe8505-led-uhd-4k-android-tv-t2-hevcs2/80129

Unaprijed zahvaljujem na pomoci. Srdacan pozdrav

Mislim da su oba izbor s kojim ne budeš pogriješio.
Ja bi sa svoje subjektivne strane možda radje išao na 65" LG ali 8xxx seriju (imaju puno bolji panel nego 6xxx). WebOS je fenomenalno izveden i jednostavno radi.
Sony pak ima andorid što znači brdo mogućnosti za aplikacije i jako velik stupanj rekonfiguriranja svega. Jedino osobno nisam upoznat sa kvalitetom njegovog panela u usporedbi za LG 8xxx serijom.
Također bi pogledao uzivo i neki Panasonic tipa TX65FX623E ili TX65FX700E.

Mozda na LG 65sk8100? 65sk8500 je vec meni izasao iz budzeta...bas na sony pikiram jer moj stari ima 50w755c koji bas ok po kvaliteti. Moj philips 55pus7502 bi stavio u spavacu sobu dok sljedeci 65 ide u dnevni boravak...

Panasonic bas i ne preferiram...nakon par godina nisu se bas iskazali nakon NEO plazme kojim su dominirali godinama uz Pioneer Kuro...

Bez obzira na sve zivot ide dalje
Poruka je uređivana zadnji put čet 20.12.2018 14:47 (AnteTina).
15 godina
gkelekov kaže...
AnteTina kaže...

Citao sam vase postove i na kraju odlucio za ove televizore. Veliki sam filmofil pa mi recite sta bi najvise odgovaralo. Za 65-70 inca tv:

https://www.sancta-domenica.hr/led-tv-lg-70uk6950.aspx

https://www.svijet-medija.hr/art/televizor-sony-kd-65xe8505-led-uhd-4k-android-tv-t2-hevcs2/80129

Unaprijed zahvaljujem na pomoci. Srdacan pozdrav

Mislim da su oba izbor s kojim ne budeš pogriješio.
Ja bi sa svoje subjektivne strane možda radje išao na 65" LG ali 8xxx seriju (imaju puno bolji panel nego 6xxx). WebOS je fenomenalno izveden i jednostavno radi.
Sony pak ima andorid što znači brdo mogućnosti za aplikacije i jako velik stupanj rekonfiguriranja svega. Jedino osobno nisam upoznat sa kvalitetom njegovog panela u usporedbi za LG 8xxx serijom.
Također bi pogledao uzivo i neki Panasonic tipa TX65FX623E ili TX65FX700E.

Cisto za svaki slucaj, jer imam dojam da ljudi ne znaju, Android na TV-ima nije kao na mobitelu, nece sve aplikacije raditi, tj. nema bas beskonacnih mogucnosti...

18 godina
Mad Ant kaže...

Cisto za svaki slucaj, jer imam dojam da ljudi ne znaju, Android na TV-ima nije kao na mobitelu, nece sve aplikacije raditi, tj. nema bas beskonacnih mogucnosti...

Ako sam ostavio takav dojam, moja greška. No rootanjem devica (npr Sony TV-a) dobiješ podosta mogućnosti koji niti LG niti Samsung nemaju (adblockeri, Plexserver, etc)
:)

18 godina
AnteTina kaže...

Mozda na LG 65sk8100? 65sk8500 je vec meni izasao iz budzeta...bas na sony pikiram jer moj stari ima 50w755c koji bas ok po kvaliteti. Moj philips 55pus7502 bi stavio u spavacu sobu dok sljedeci 65 ide u dnevni boravak...

Panasonic bas i ne preferiram...nakon par godina nisu se bas iskazali nakon NEO plazme kojim su dominirali godinama uz Pioneer Kuro...

8100 vs 8500 su minarne razlike (neki extra tweakovi), generalno panel je isti unutra.
Evo ti jedan review baš njih dva:
https://www.rtings.com/tv/tools/compare/sony-x850f-vs-lg-sk8000/595/607

Stvarno ne možeš fulati, ma kojeg god odabrao. ;)

15 godina
gkelekov kaže...
AnteTina kaže...

8100 vs 8500 su minarne razlike (neki extra tweakovi), generalno panel je isti unutra.
Evo ti jedan review baš njih dva:
https://www.rtings.com/tv/tools/compare/sony-x850f-vs-lg-sk8000/595/607

Stvarno ne možeš fulati, ma kojeg god odabrao. ;)

Mislim da si malo fulao, razlika je solidna utoliko sto SK8500 ima FALD backlight, a 8100 edge. Ali oba au 120Hz i Nano cell.

http://hdtelevizija.com/wp-content/uploads/2018/05/lg-2018-oled-tv-lineup.jpg

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.12.2018 15:43 (Mad Ant).
15 godina

Trenutno sam u Splitu i posto sam imao vremena za ubiti u Jokeru, otisao sam u SD naravno. Nasao izlozene LG B8, 50UK6950 i jos par 6300 i 6500, Samsung 75Q6 te manje Q7 i Q8, Sony OLED itd. I bezveze popricao sa prodavacem, kad veli covjek SK8500 nema vise (ostao samo kabel na polici) te taj jedan 50UK6950 jer svi otisli jer su najtrazeniji 🤣 a ovaj sto su ga iscupali sa police je otisao nekome u Rijeku 😉

Uglavnom, dao sam si truda pomnije pogledati 50UK6950 sa VA i iskreno tesko skuziti ista pametno  ali izgleda da je jako dobar kut gledanja sastrane. Ostalo se ne da vidjeti u ducanu. Cak ovako letimicno doslovno svi izgledaju OK.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

pa to sam i rekao, 50UK6950 ima pristojni kut gledanja za VA, pod 40-ak na više počinju bolje blijediti...

Ju je je? Je ju je!
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

https://www.links.hr/hr/led-tv-43-philips-43pus7373-12-uhd-dvb-t2-s2-hdmi-usb-energetski-razred-a-750100324

Jel ovaj tv valja cemu?

VA panel,ultra HD,meni se cini ok.

Jos android tv.

To je sve sto mi treba,velicina mi nije uopce bitna.

0 0 hvala 0
18 godina
Mad Ant kaže...

Mislim da si malo fulao, razlika je solidna utoliko sto SK8500 ima FALD backlight, a 8100 edge. Ali oba au 120Hz i Nano cell.

http://hdtelevizija.com/wp-content/uploads/2018/05/lg-2018-oled-tv-lineup.jpg

Isitnu kažeš... Nisam baš 100% pogledao sheat od LG-a. Zaključio sam to na temelju svoje kupovine od prije mjesec dana pa gledao 6xxx i 7xxx serije i ono razlike između 61xx, 64xx, 65xx, 67xx, 69xx gotovo nepostojeće (drugačiji CPU, boje i slično, od 6500 razlike niti nema, ovi ispod nemaju local dimming). Tako i za 7500 kojeg sam uzeo i 7900.

7 godina
neaktivan
gkelekov kaže...

Pa nije baš tako, ima razlika koje se možda ne čine velikima ali nisu ni zanemarive.

SK8500 FALD Direct panel s 48 dimming zona, nano cell black, veća svjetlina i prikaz boja itd.

https://www.displayspecifications.com/en/comparison/1da25321b

https://www.dein-fernseher.de/produkt/lg-65sk8500

Kod nas je trenutačno (s popustom u SD) 9899 kn + gratis soundbar SK1 (koji ima cijenu između 600-900)

https://www.sancta-domenica.hr/led-tv-lg-65sk8500.aspx

7 godina
neaktivan

LG 55UK6950 ili 55UK7550 ..... da li se isplati razlika u cijeni ?

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Neške kaže...

Kolega @Mad Ant je nedugo fino napisao...

UK7550 je najbolji iz UK serije, naspram UK6950 ima Nano cell filter i full 4K rezoluciju (nije RGBW). Sve veličine UK7550 su iste u smislu ekrana (IPS sa edge local dimmingom).

Recimo da bi UK7550 bio bolji ako se koristi kao PC monitor jer je zbog pune 4K rezolucije lakše čitati slova/znakove na desktopu.

7 godina
neaktivan
karlito13 kaže...
Neške kaže...

Kolega @Mad Ant je nedugo fino napisao...

UK7550 je najbolji iz UK serije, naspram UK6950 ima Nano cell filter i full 4K rezoluciju (nije RGBW). Sve veličine UK7550 su iste u smislu ekrana (IPS sa edge local dimmingom).

Recimo da bi UK7550 bio bolji ako se koristi kao PC monitor jer je zbog pune 4K rezolucije lakše čitati slova/znakove na desktopu.

Razumijem ......

Hvala na odgovoru .....

7 godina
neaktivan
Pozdrav ljudi,
imam pitanje vezano za kupnju tv-a. Naime, planiramo sada kupovati tv, maksimalan iznos je 3300 koliko bi izdvojili za tv. Trazili smo malo po internetu, al u svemu tome smo se pogubili, pa me zanima ima li tko kakve preporuke za tv. Hvala 😊

0 1 hvala 0
7 godina
neaktivan

Preporuka za ultra hd tv

Iskljucivo za ps4 pro i za IPTV

Eventualno netflix

Obicni hrt i ovo dvbt nista

Za oko 3000kn

Gledo sam lg 49uk6300 i samsung ue49nu7172

Ili ako imate preporuku za neki treci?

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.12.2018 20:02 (amigoooo).

0 0 hvala 0
15 godina
keymaster kaže...

https://www.links.hr/hr/led-tv-43-philips-43pus7373-12-uhd-dvb-t2-s2-hdmi-usb-energetski-razred-a-750100324

Jel ovaj tv valja cemu?

VA panel,ultra HD,meni se cini ok.

Jos android tv.

To je sve sto mi treba,velicina mi nije uopce bitna.

Sto je najgore, imam u kuci bas taj, ne po svom nahođenju... Cini se OK, ima gro ledica iza ako te to pali, daljinski je zanimljivo tezak (jer ima tipkovnicu s druge strane... Ali - ima slicnu boljku kao i drugi Android Tv-i, ima 3 razlicita menija - tv opcije, Android opcije i multimedia meni, a sva tri razlicitog izgleda. Daljinac iako izgleda fora sa tipkovnicom, nece dugo izdrzati prije nego istu izlizes od drzanja, a ni tipke nisu nesto super.

Iskreno, nisam ga htio dirati vise od 10 mina da ga spojim na WiFi  ostalo nek se stara zeza kad ga je kupila 😉 Ionako je rekla dostavljacu da pogasi sve, pogotovo Ambilight, a koristi samo gumbe Power i prog + i - 😂

13 godina
neaktivan

Hvala svima na pomoci.

Bez obzira na sve zivot ide dalje
Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
neaktivan

Pozdrav ekipi

Kupujem novi tv i molio bi par savjeta.. uglavnom se gledaju ovi naši standardni tv kanali (hrt, nova, rtl) pa me zanima dali ima smisla izdvajat 6-8tk. Dal ti skuplji modeli daju bolju sliku naspram ovih od cca 4tk. zapravo me najviše brine nogometne utakmice i ono zamutivanje slike (ne znam dal je to prava riječ za opis). 

I neke preporuke.. Veličina bi bila 55" 

Ivica

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Veli Ivo kaže...

Pozdrav ekipi

Kupujem novi tv i molio bi par savjeta.. uglavnom se gledaju ovi naši standardni tv kanali (hrt, nova, rtl) pa me zanima dali ima smisla izdvajat 6-8tk. Dal ti skuplji modeli daju bolju sliku naspram ovih od cca 4tk. zapravo me najviše brine nogometne utakmice i ono zamutivanje slike (ne znam dal je to prava riječ za opis). 

I neke preporuke.. Veličina bi bila 55" 

Definitivno ne, nećeš vidjeti razliku na našim kanalima od TVa koji košta 3k i 8k, radije uzmi jeftiniji TV onda

Moja preporuka UK6950 - 4500kn s kodom "LG15", ne znam dal je dobra cijena, ali neki TV tipa taj

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.12.2018 8:41 (dmanz).
13 godina

Čitam po netu da ljudi često tako pogriješe kupe 4k tv radi gledanja običnog programa i grdo se razočaraju,i ne samo kod nas.Međutim,za Netflix i skidanje 4k filmova vrijedi svake kune,evo i za moj LG55B8,imam ga nekoliko dana i za sada sve preporuke. 

Moj PC  
3 0 hvala 0
10 godina

Za što bolji prikaz sporta panel treba imati što veći refresh rate. 100-120hz. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.12.2018 9:16 (antiratar).
7 godina
neaktivan
antiratar kaže...

Koji modeli  55" imaju refresh rate 100-120hz? To u opisu tv-a uglavnom nema.. 

Ivica
8 godina
protjeran
antiratar kaže...

nema 100 i 120...

englosaksonci trpaju 120 Hz a realno je 100 hz odn 50 vs 60 hz da znaš za ubuduće... to je isto kao i coli, centimetri, milje vs kilometri....

opet što je realno.. pc monitorima kada piše 60 Hz realno su 50 hz...čudo jedno.. 

O nama će pričat ka i mi o Atlantidi, a možda i neće, ma jebo nas nemamo sreće
15 godina
Anđeo bez falinge kaže...
antiratar kaže...

nema 100 i 120...

englosaksonci trpaju 120 Hz a realno je 100 hz odn 50 vs 60 hz da znaš za ubuduće... to je isto kao i coli, centimetri, milje vs kilometri....

opet što je realno.. pc monitorima kada piše 60 Hz realno su 50 hz...čudo jedno.. 

Istina, ali neupuceni kada cuju 100Hz i vide na reklami truemotion od 100-200Hz misle da je to to i zaheb... tako da ja kazem 120Hz zbog toga da malo zastanu i razmisle :-)

15 godina
Veli Ivo kaže...
antiratar kaže...

Koji modeli  55" imaju refresh rate 100-120hz? To u opisu tv-a uglavnom nema.. 

Odes na ovu stranicu i pogledas za određeni model:

https://www.displayspecifications.com/

7 godina
neaktivan
Ja sam htio uzet 55 Samsung Q6 ili 8002, međutim, vidio sam koliko je to zapravo velik tv pa sam isao na 49. Umjesto ova dva uzeo SK8500 samo jer me izasao nesto ispod 5k na BF i jer je 100Hz (to me odvratilo od Samsunga jer u ovoj dimenziji nema 100Hz a najvise gledam sport). Iako sam tv-om zadovoljan, slazem se da prosjecni korisnik (kakav sam i sam) moze i s tv-om nize klase tj. jeftinijim proci odlicno a ustedit novce.
Ono sto zelim naglasiti je zapravo velicina tv-a, pazite sto zelite. Ako imate manji boravak ili zid, tv ce vam pojesti cijelu prostoriju, dominira prostorom. Meni se to ne sviđa, al to je samo moje glediste. Ja gledam tv s oko 3 m i da sam uzeo dimenziju manje od 49 isto bi bilo dovoljno, ovo je na gornjoj granici. Da sam isao s 55, bilo bi preveliko. Tako da dobro prostudirajte prostor u koji stavljate tv, i to je isto bitno, a ne samo kupit tv jer je velik.
Eto
Poruka je uređivana zadnji put pet 21.12.2018 11:04 (martyzd).

2 1 hvala 0
15 godina
martyzd kaže...
Ja sam htio uzet 55 Samsung Q6 ili 8002, međutim, vidio sam koliko je to zapravo velik tv pa sam isao na 49. Umjesto ova dva uzeo SK8500 samo jer me izasao nesto ispod 5k na BF i jer je 100Hz (to me odvratilo od Samsunga jer u ovoj dimenziji nema 100Hz a najvise gledam sport). Iako sam tv-om zadovoljan, slazem se da prosjecni korisnik (kakav sam i sam) moze i s tv-om nize klase tj. jeftinijim proci odlicno a ustedit novce.
Ono sto zelim naglasiti je zapravo velicina tv-a, pazite sto zelite. Ako imate manji boravak ili zid, tv ce vam pojesti cijelu prostoriju, dominira prostorom. Meni se to ne sviđa, al to je samo moje glediste. Ja gledam tv s oko 3 m i da sam uzeo dimenziju manje od 49 isto bi bilo dovoljno, ovo je na gornjoj granici. Da sam isao s 55, bilo bi preveliko. Tako da dobro prostudirajte prostor u koji stavljate tv, i to je isto bitno, a ne samo kupit tv jer je velik.
Eto

Da, sve zavisi od dozivljaja kojeg trazis. Npr. ja sam jucer pogledao Aquamana u maloj dvorani u Splitu sa dosta malim platnom iz zadnjeg reda, bilo je OK zbog miliona efekata ali opet nije to to.

BTW Aquaman bi mogao biti dobar za test TV-a, ima gro neona posvuda kao da je Tron i puno mracnih scena, HDR ce "raditi" non-stop, preporucam.

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.12.2018 11:20 (Mad Ant).
10 godina

Nisam mislio na nikakve true motion i ostale trgovačke fore nego na nativni refresh rate. Sad ćete me uvjeravati da lopta u pokretu na 50hz panelu ili 120hz izgleda isto.

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice