Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 50.668
|
čitano: 27.667.050
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
7 godina
neaktivan
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
Flagship kaže...
Marax kaže...
deckard kaže...

Vidim u SD stavili C8 na 11700kn s newsletter popustom, 5g jamstva i LG Q7 mobom na poklon. Mob, pretpostavljam, vrijedi barem 1000kn na njuški, pa ako se tako gleda telka ispadne 10700 što je, mislim, poprilično dobra cijena za C8. Ziher sam da će B8 za BF ispod 10k.

Od kud ti taj info ?  Gdje si to vidio ?

https://www.sancta-domenica.hr/oled-tv-lg-oled55c8.aspx

Thx, gledao sam taj page i uopce nisam vidio mob. q7 info 😧. (Da nisi ti rekao nebi uopce skuzio)

Bas im to nekako slabo naglaseno u tekstu.

14 godina
Diouf kaže...
Pixel kaže...

Nema nikakvih nedostataka, naprotiv, ima bolju implementaciju Dolby Visiona.

LG općenito ima najbolju podršku što se formata tiče. 

Isprobao sam Netflix, Amazon Prime, Youtube , HBO GO ... sve radi, (naravno samo Samsug podržava onaj svoj HDR10+ format jer su oni to izmislili, ali ionako nemaš što gledati u tom formatu)

Što se audia tiče radi apsolutno sve, imaš čak i Dolby Atmos preko HDMI ARC- a ako  imaš neki AVR koji to podržava.

Ja do sada nemam nekih većih  zamjerki, a jako sam zahtjevan.

Mogu samo spomenuti dvije stvari:

1. 5% banding - to ovisi doslovno od panela do panela, moj panel je ok, ima na 5% slideu  samo s lijeve strane u donjem dijelu lagano zatamnjenje , to se jedino lagano nadzire kada reimo pokrećem amaon prime video koji ima tamnu sivu boju prije nego se app pokrene. Kod gledanaj normalnog sadržaja to nisam nikad primjetio ,a pokušao sam :)

2. Motion - ja sam navikao na plazmu i ništa drugo više nije dobro ako se usporedi s plazmom, znači oledi/lcd-i to jednostavno nije to. Sony navodno ima bolji motion od LG-a , ali nisam direktno uspoređivao pa neznam. LG bez uključenog motion processinga meni izgleda loše (nekima to ne smeta jer nisu osjetljivi na to, ja jesam) , znači stutter je katastrofa za mene :).  ZNači da bi meni bilo gledljivo koristim Dejudder na 3, preko toga je preiražen soap efekt , ispod toga je stutter preizražen. Nije mi niti ovako idealno, ali prihvatljivo je, ima ponekad malo artifakata na slici radi interpolacije, ali rijetko i ništa što smeta, niti ne primjeti se ako ne tražiš.  Ovo se sve odnosi na 24p sadržaj. Ostalo što je na 60 fps (dokumentarci i ostalo) nema nikakvih problema. Gebneralno, motion na  mi je nekako neprirodan na 24p snimkama u pojedinim scenama. 

Samo mala nadopuna u vezi aplikacija, meni Netflix, Amazon Prime i Youtube rade bez greske, al HBO GO ne, uzeo sam pretplati i nism ga mogao krenuti, zvao HBO support i kazu na LG radi samo ako ga uzmes preko nekog od providera tipa HT ili Vip, ako kupis na njihovoj stranici pretplatu ne radi na webOS, konkretno imam webOS 3.5 

Mislim  ti nije do LG-a nego do šuftera iz HBO-a  jer ne daju  TV kod za aktivaciju TV-a za  samostalnu uslugu . samo ako ide preko operatera mozes ga dobit i aktivirat na smart TV-u  . Siguran sam da lazu jer na HBO  portalu uopce nema TV koda , a ne mogu znati koji TV imas tako da tu pricu nek svezu macku u rep . 

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.10.2018 18:49 (error_666).
7 godina
neaktivan
Pixel kaže...
karlito13 kaže...
Pixel kaže...
Armor kaže...
Prema onom kaj su meni odgovorili iz SDa, definitivno niš od sata ni s predračunom ukoliko im TV dođe na skladište nakon 14.!
Prava promocija, trajala je čak dan i pol, dva.

@Flagship @Pixel ostali

Dal se isplati uzeti LG 55SK8500 za 7560kn?
Jedino kaj izgleda da nema 5god garanciju, to zabrinjava.

Ima sve te Dolby mogućnosti i dobre recenzije struke i korisnika...

Ovako, ja dolazim s kuro plazme i sad sam na oledu, smatram da je kontrast jedna od najbitnijih stavki kod postizanja kvalitetnog prikaza.

Iz tog razloga nikad ne bi preporucio tv s ips panelom !

Cemu opce dolby vision i hdr podrska ako tv ima kontrast od 1:1000 i ne moze prikazati 2-10 % uzorak preko 150-200 nits ili gore.

Znaci u slucaju ipsa mi je ta podrska nebitna. Osobno ne bih kupio taj tv.

nisam sad skroz pratio, ako ima samsung Q6 , in je bolja opcija od ovog lg-a. Ako nema, NU8000 je odlican tv. Svi su tu negdje cijenom.

sto se tice hdra i dv, gledaj to tako da je prvo tv u stanju to prikazati kako spada i tek onda od tih odaberes neki koji to podrzava. 

Po tom bih prije uzeo sony xf9005 ili b7 oled nego samsunga  te cijene

Znaci-po tebi bi bilo najbolje uzet recimo..

Oled

xf 9005

Q6

NU 8002

sk8500

nekako tim redosljedom..

Tocno tako !

Uz napomenu da sk8500 ne bih uzeo u razmatranj.

..... iz kog razloga je LG SK8500 toliko loš ?

Iskreno, i sam sam gotovo na korak od kupovine ovog TV-a, ali poslije čitanja ovih poslednjih postova, koji se odnosi na navedeni, polako se "hladim" od istog.

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.10.2018 21:57 (Neške).
7 godina
neaktivan
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Ja cu popizdit!! U emmezeti akcija samsung q6f 7.700 i rasprodano već!!!! Sad zvao i nova pošiljka tek u 11 mj stiže. A vec sam se ponadao da cu sat ugrabit. Aaa

Sony 9005 - 9000 kn

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.10.2018 19:56 (Mr_Peanut).

0 0 hvala 0
7 godina
neaktivan

To je stari model 55XE9005, vjerojatno i izložbeni. Za 8999 može se kupit novi 55XF9005 s 5 god. jamstva u SD:)

1 0 hvala 0
15 godina

Moze preporuka TVa do 5000kn 128cm?

Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
marxone kaže...

Hvala

Samsung  Nu7402

iako, vrlo nezahvalna kategorija, za jedno 1000 -1500 kn vise se dobije osjetno bolji 55” tv

15 godina

Dok sam pisao ovdje post, stigo mi je mail od samsunga vezano uz "Back to School" akciju:

Poštovani,

hvala Vam na potrebnim podacima. Nažalost zbog nedostatka satova Gear Fit2 pro, koji dolazi kao poklon uz kupnju PUHD televizora, u zamjenu za njega ćemo Vam dodijeliti Samsung sat Gear 3 Frontier. Poklon će Vam biti isporučen na kućnu adresu koju ste nam naveli u roku od najviše 30 radnih dana.

Hvala na razumijevanju.

Lijep pozdrav

Sreća da sam bio lijen i poslao im mail 5 dana nakon kupnje TV-a. Kolka je realna cijena tog sata ? Nov zapakiran naravno.

Nisam dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Da i meni su se jučer javili da u zamjenu dobivam Samsung  Gear 3 Frontier umjesto Gear Fit2 pro, a kupio sam tv Samsung 55NU8000 :) 

jasmin
14 godina
protjeran
@Marx one. Ja bi ti preporucio Philips model 7303, ili za nesto malo više para model 8303..
Poruka je uređivana zadnji put sub 13.10.2018 6:47 (garfield1).
18 godina
Pixel kaže...

Što se audia tiče radi apsolutno sve, imaš čak i Dolby Atmos preko HDMI ARC- a ako  imaš neki AVR koji to podržava.

2. Motion - ja sam navikao na plazmu i ništa drugo više nije dobro ako se usporedi s plazmom, znači oledi/lcd-i to jednostavno nije to. Sony navodno ima bolji motion od LG-a , ali nisam direktno uspoređivao pa neznam. LG bez uključenog motion processinga meni izgleda loše (nekima to ne smeta jer nisu osjetljivi na to, ja jesam) , znači stutter je katastrofa za mene :).  ZNači da bi meni bilo gledljivo koristim Dejudder na 3, preko toga je preiražen soap efekt , ispod toga je stutter preizražen. Nije mi niti ovako idealno, ali prihvatljivo je, ima ponekad malo artifakata na slici radi interpolacije, ali rijetko i ništa što smeta, niti ne primjeti se ako ne tražiš.  Ovo se sve odnosi na 24p sadržaj. Ostalo što je na 60 fps (dokumentarci i ostalo) nema nikakvih problema. Gebneralno, motion na  mi je nekako neprirodan na 24p snimkama u pojedinim scenama. 

Valjda 90% ljudi po raznoraznim forumima gasi sve oblike interpolacije slike. Ja sam davnih dana imao Toshibinu LCD telku koja nije imala nikakvo procesiranje slike i stutter je bio blagi očaj. Sadašnji LG star 6 i kusur godina ima procesiranje, pretpostavljam ko i na masi drugih LG-a daju se podešavati deblur i dejudder. Ja fakat ne kužim kako netko može gledati oveće telke bez uključene interpolacije? Pa stutter je užas, kod panninga slike a pogotovo kod rotacije kamere kroz kadar. I u kinu kad gledam film to mi je blagi užas, pa kino izbjegavam. Naravno, govorimo o 24p materijalima. Tako da je meni interpolacija slike dar s neba. Kod mene dejudder na 3 i deblur na 7, evo svih ovih godina uopće ne percipiram to kao soap opera efekt dok je tako složeno. Povremeni artefakti nisu vrijedni spomena koliko ovo zagladi motion. Još sam se davnih dana bavio interpolacijom slike preko HTPC-a i filtera za media playere. Fakat ne kužim ljude koji mogu probavljati svo to trzanje 24p materijala. Ako sad ovi oledi najmanje isto tako procesiraju 24p sliku kao ovaj moj lcd (55LW4500), a očekivao bih da je stvar još i bolja, meni dalje od toga ne bi trebalo. BTW, Dolby Atmos koji ide van iz telke je okljaštren u DD+ format, ali to je ionako limit HDMI standarda. Ali mislim da Netflix ionako pakira audio u DD+ a ne u TrueHD tako da to i nije problem. Sad kako streamam Atmos s Xboxa u AV rec, stvar radi i zvuči maestralno, pretpostavljam da tako radi i s telke direktno preko ARC-a. Ma ono, LG je definitivno iznad svega ostalog po pitanju podrške formata, streaminga, smart funkcionalnosti, daljinca...

Deckard
Poruka je uređivana zadnji put sub 13.10.2018 7:34 (deckard).
18 godina
HCMAA kaže...
Samsung QF9 je najbolji LCD za ovu godinu...Ali nije best buy...za te pare možete uzeti OLED....jedino ako prevladava statična slika onda imaš rizik od burn in.a....drugi najbolji LCD je Sony xf9005...za kojeg možemo reći da je i best buy....Jel Samsung bolji od ovog Sonya... je Ali ne duplo kolika je razlika u cijeni...bolji je od 10-20%.... ovisno o sadržaju....sad je xf9005 8999kn...idealno bi bilo recimo još 10% na to za Black Friday:)

Baš sam nedavno gledao neki demo na Q9FN u Elipsu, mene se telka za te novce nije baš dojmila, isto ima bloominga ko i XF9005, slika ništa posebno drugačija (OK, vjerojatno su ga upalili i ostavili da radi u modu u kojem je bio namješten), nema Dolby Vision, pitanje je kako streama Atmos van preko ARC-a i da li uopće streama... Mislim, ok slika, ali sve drugo jednostavno no-go za te novce.

Deckard
14 godina
neaktivan
Sickness kaže...

Sreća da sam bio lijen i poslao im mail 5 dana nakon kupnje TV-a. Kolka je realna cijena tog sata ? Nov zapakiran naravno.

Na amazonu Gear Fit2 Pro dođe 130€, Gear S3 Frontier 260€. Najniža cijena koju je S3 postigao u trgovinama u prošloj godini je 200€. Realna cijena je onoliko koliko ti nešto treba i koliko si spreman to platiti.

Ukoliko ga misliš prodavati neotvoren i sa punom garancijom kod nas staviš 1.500 i eventualno ideš na 1.400 kn budući da je po trgovinama 200-500 kn skuplji.

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.10.2018 9:00 (Leon4rdo).
7 godina
neaktivan

Pitanje za one koji su uzeli tv preko Sancta Domenica online: ako koristis newsletter code (-10%) dali je moguce uzeti na rate na American Ex. ? Ako ne, ima li koja mogucnost na neku drugu karticu na rate a da se koristi 10% ?

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.10.2018 10:56 (Marax).

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Flagship kaže...
karlito13 kaže...

Sad ispada da je bolja kupnja nu 8002 ili Q6 nego sk 8500,bez obzira stan lg ima direkt led, dv, bolji daljinac. . itd. . 

Gle, ako ti cijena od 8999 nije previše onda za taj iznos možeš ODMAH kupiti 55XF9005 s 5 god. garancije uz newsletter popust. Sad čitamo kako XF9005 neće značajnije pojeftiniti pa treba odvagati opcije.

No i s tom cijenom od 8999 55XF9005+5g gar. je trenutačno najpovoljniji u HR kod SD, a kao što su dečki rekli 55Q6 nije u klasi XF9005 nego tek 55Q8DN koji je čak i skuplji od 55C8 OLEDA

Xf je bio 8300 kn  na otvaranju u Jokeru,tako da očekujem i nizu cijenu za BF..ili istu cijenu pa se da razmisljat...Q6 mi ima tako ruzne nogice da ga sigurno necu uzimat,eventualno nu 8002 koji ima super postolje...oled sam izbacio zbog mog nacina gledanja,da ne bi bilo burn in,a garancija ne pokriva...pisao sam da mi tv radi od jutra do sutra,zna biti na jednom programu po 8 h i vise...kako tko dode doma...

8 godina
protjeran
Marax kaže...

Pitanje za one koji su uzeli tv preko Sancta Domenica online: ako koristis newsletter code (-10%) dali je moguce uzeti na rate na American Ex. ? Ako ne, ima li koja mogucnost na neku drugu karticu na rate a da se koristi 10% ?

na sve načine plaćanja (keš ili kartice, pouzeće) prihvaćaju 10%

dobiješ cod npr 4tf6zrFd, ukucaš ga, pri narudžbi ti se odmah odbije tih 10% i plati kako hoćeš

kolega dolje kaže da neće da može a ja tako platio (na 6mj kredit).... 

O nama će pričat ka i mi o Atlantidi, a možda i neće, ma jebo nas nemamo sreće
Poruka je uređivana zadnji put sub 13.10.2018 14:52 (Anđeo bez falinge).
8 godina
protjeran
Sickness kaže...

u zamjenu za njega ćemo Vam dodijeliti Samsung sat Gear 3 Frontier. 

https://www.nabava.net/pametni-satovi/samsung-gear-s3-frontier-cijena-crni-sivi-tamno-sivi-37857851

bome, to je skup poklon...

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.10.2018 11:42 (Anđeo bez falinge).
7 godina
neaktivan
karlito13 kaže...
Flagship kaže...
karlito13 kaže...

Sad ispada da je bolja kupnja nu 8002 ili Q6 nego sk 8500,bez obzira stan lg ima direkt led, dv, bolji daljinac. . itd. . 

Gle, ako ti cijena od 8999 nije previše onda za taj iznos možeš ODMAH kupiti 55XF9005 s 5 god. garancije uz newsletter popust. Sad čitamo kako XF9005 neće značajnije pojeftiniti pa treba odvagati opcije.

No i s tom cijenom od 8999 55XF9005+5g gar. je trenutačno najpovoljniji u HR kod SD, a kao što su dečki rekli 55Q6 nije u klasi XF9005 nego tek 55Q8DN koji je čak i skuplji od 55C8 OLEDA

Xf je bio 8300 kn  na otvaranju u Jokeru,tako da očekujem i nizu cijenu za BF..ili istu cijenu pa se da razmisljat...Q6 mi ima tako ruzne nogice da ga sigurno necu uzimat,eventualno nu 8002 koji ima super postolje...oled sam izbacio zbog mog nacina gledanja,da ne bi bilo burn in,a garancija ne pokriva...pisao sam da mi tv radi od jutra do sutra,zna biti na jednom programu po 8 h i vise...kako tko dode doma...

Onda je jasno sve, 55XF9005 je tvoj izbor čim cijena padne opet oko 8tkn i zato SVAKI DAN XXX puta pratit shopove, ponude i forume :)

Napomena da je trenutačna cijena vani za 55" oko 1100€ (osim kad su neke akcije i rasprodaje onda je ispod 1000€) pa ova cijena od 8999 kod nas nije puno skuplja.

Kad bi se sada kupovalo onda bi najbolje bilo ići na 65XF9005 iz Saturna koji ima super cijenu, za naše pojmove nevjerojatnih 1249€ pa ako treba strpati nekako i u bus gore pa via zg jer ni uz bilo koje troškove ne može te izaći 16000 kn koliko je kod nas 65XF9005

16 godina
Anđeo bez falinge kaže...
Marax kaže...

na sve načine plaćanja (keš ili kartice, pouzeće) prihvaćaju 10%

dobiješ cod npr 4tf6zrFd, ukucaš ga, pri narudžbi ti se odmah odbije tih 10% i plati kako hoćeš

I ja sam htio uzeti sa popustom na newsletter 10% i na rate, ali ne ide za taj popust moraš platiti jednokratno...

8 godina
protjeran

nisu normalni.

kupio sam kod njih soundbar prije 4 mjeseca na 6 rata diners i prihvatili su mi kod za popust ?!

0 0 hvala 0
7 godina
neaktivan
Flagship kaže...
karlito13 kaže...
Flagship kaže...
karlito13 kaže...

Onda je jasno sve, 55XF9005 je tvoj izbor čim cijena padne opet oko 8tkn i zato SVAKI DAN XXX puta pratit shopove, ponude i forume :)

Napomena da je trenutačna cijena vani za 55" oko 1100€ (osim kad su neke akcije i rasprodaje onda je ispod 1000€) pa ova cijena od 8999 kod nas nije puno skuplja.

Kad bi se sada kupovalo onda bi najbolje bilo ići na 65XF9005 iz Saturna koji ima super cijenu, za naše pojmove nevjerojatnih 1249€ pa ako treba strpati nekako i u bus gore pa via zg jer ni uz bilo koje troškove ne može te izaći 16000 kn koliko je kod nas 65XF9005

Ta Saturn cijena za 65 inch ne vrijedi za Austriju (graz) ?! Barem ja ne mogu naci

9 godina
neaktivan

Samsung UE55NU7172

VS

Philips 55PUS6262

Tv ide na zid, odma drito iznad monitora.

Korist:

Igranje igrica iz kreveta/gledanje filmova.

1 Philips 55PUS6262
11 Samsung UE55NU7172

0 0 hvala 0
7 godina
neaktivan

Jel netko ovdje prodao svoj Pioneer Kuro 5090 i za koliko kn?

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
marxone kaže...

Hvala

Ovdje imaš:

UE50MU6172 (3400Kn)

https://www.ronis.hr/tv-samsung-ue50mu6172uxxh-led-smart-tv-uhd-dvb-t2cs2-pqi-1300-127-cm/UE50MU6172UXXH/product/

Hisense 50a6100 (3000Kn)
https://www.elipso.hr/prilika/hisense-50a6100-akcija-listopad/

17 godina
Marax kaže...

Ja prodajem svoj 5090H, ali nisam ga jos prodao, trazim oko 2500 Kn, ne trazim puno jer mi zao da sad stoji u kutiji.

Kad vidim kakve ljudi krseve kupuju za 3-4000 kn 😂

14 godina
neaktivan

U fazi sam kupnje tv-a do nekih 3000 kn..zapeo sam za ova dva modela pa ne mogu odluciti..pa molim pomoc oko toga..

5 Samsung UE43NU7192
3 LG 43UK6470
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Samsung 55q6 imate u ronisu po istoj cijeni kao i u SD (7700) sa 5g garancije..

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Ima li bolji TV od Samsung Q6FN za 7K kn?

Every man dies, not every man really lives. William Wallace (1272 - 1305)
7 godina
neaktivan
Pixel kaže...
Marax kaže...

Ja prodajem svoj 5090H, ali nisam ga jos prodao, trazim oko 2500 Kn, ne trazim puno jer mi zao da sad stoji u kutiji.

Znaci mozda za 2,000 bi islo. Ali dali bi ju tko uopce kupio i za to kad nije smart TV iako je 1080p slika mozda bolja od svih LCDa, ali nije smart i nije 4k

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.10.2018 20:46 (Marax).
17 godina
Marax kaže...
Pixel kaže...
Marax kaže...

Znaci mozda za 2,000 bi islo. Ali dali bi ju tko uopce kupio i za to kad nije smart TV iako je 1080p slika mozda bolja od svih LCDa, ali nije smart i nije 4k

Tesko je reci, ljudi radije kupe novi krs :)

4Kna 50” nema smisla. Smart tv funkcionalnisti dobijes za malo love posebnim uredjajem. 

Da slika je sigurno bolje od svih lcdova, uz izuzetak ovih koji mogu dobro prikazati hdr. Ali u sdru jedino je oled bolji.

Ono gdje plazma i dalje caruje je motion.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice