Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 50.687
|
čitano: 27.764.257
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
4mal kaže...

meni je nakon KS-a cilj uzet FALD LED ili OLED sa HDMI 2.1 dakle na ljeto 2k19

do tad je i ovo dovljno sto imam i za sto koristim...

Što se tiče HDMI 2.1 češ morat pričekat 2019.. Pa naravno, da je dovolnjo to što imaš sada, uopče u našim regijama..

8 godina
protjeran
garfield1 kaže...

Ali ovdje treba reči istinito" tu ima Lg najviše problema..Ali opet ne tako, da ne bi kupio OLED zbog tog problema.Kod nas rade ti OLEDI čitave dane na statičnoj sliki i nema nikakvih večih problema oko toga..Zato se uključi Screensaver pa nema problema.

Dakle, Philips OLED radi po čitave dane i nema problema, a LG ni nemaš, niti prodaješ, a znaš da ima najviše problema.

Vidiš, ovo je bezobrazno dezinformiranje bez ikakvog smisla.

Daj link za ovu tvrdnju ili ideš na hlađenje 15 dana.

O nama će pričat ka i mi o Atlantidi, a možda i neće, ma jebo nas nemamo sreće
7 godina
neaktivan
garfield1 kaže...
Flagship kaže...

Philips spada pod drugu grupu, to su kineski televizori u kojem imamo Hisense, TCL, Skyworth, Philips itd

Aha..dobro da znam..

Svaki dan nešto novo naučiš, tako je. Za sve koji možda nekim slučajem nisu znali je dobro znati da je philips kineski

7 godina
neaktivan
4mal kaže...

meni je nakon KS-a cilj uzet FALD LED ili OLED sa HDMI 2.1 dakle na ljeto 2k19

do tad je i ovo dovljno sto imam i za sto koristim...

Novi 8K Samsunzi Q900 imaju jedan HDMI 2.1 port ali nije sve kako se pretpostavljalo: navodno za sada samo 8K do 30 fps kao niti eARC ni lossless Dolby Atmos/DTS:X što znači da još nije u potpunosti implementiran. Za tv koji će koštati 15000€ nije baš neka utjeha

Toshiba navodno ima full HDMI 2.1 chip za njihov najavljeni 8K LCD. Na proljeće sljedeće godine bit će vjerujem puno jasnija situacija s tim HDMI 2.1 i koji sve novi televizori će imat full operational HDMI 2.1 (OLED recimo C9 ili koja će već tada serija ići gotovo sigurno, kao i ovi top LCD tipa XF(G)9005 i slični)

11 godina
neaktivan
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Preporuka šta odabrati u 3500-4500 rangeu sa 100cm(+).

Za sobičak,gleda se većinom Acestream nogomet full HD,neki torrentu u full HD i ono šta je bitno,youtube player...odaberem na mobu i sa moba pokrenem na TVu. 

Hvala na prijedlozima.

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.9.2018 20:09 (saintmarcus9).

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
saintmarcus9 kaže...

Preporuka šta odabrati u 3500-4500 rangeu sa 100cm(+).

Za sobičak,gleda se većinom Acestream nogomet full HD,neki torrentu u full HD i ono šta je bitno,youtube player...odaberem na mobu i sa moba pokrenem na TVu. 

Hvala na prijedlozima.

Ja bi ti svakako preporučio taj veoma dobar model:)

https://www.nabava.net/televizori/philips-43pus7303-televizor-cijena-24-61-cm-43-110-cm-led-ultra-hd-62102031

Ili još nešto od toga.

https://www.nabava.net/televizori/samsung-ue43nu7402-televizor-cijena-43-110-cm-led-ultra-hd-62020711

https://www.nabava.net/televizori/lg-43uk6950-televizor-cijena-43-110-cm-led-oled-ultra-hd-62088431

14 godina
neaktivan

Nakon dva tjedna intenzivne potrage, ja našao tv...ovaj tjedan kupujem:

https://www.amazon.de/gp/aw/d/B06Y5VXG7S/ref=ox_sc_act_image_1?smid=A3JWKAKR8XB7XF&psc=1

Besplatna dostava u Austriju, samo da nađem nekog tko mi ga moze preuzeti pa da ga damo pokupim.

Mislim da je to dobra cijena za taj tv.

0 0 hvala 0
7 godina
neaktivan

Dobra cijena za 65" mada se može naći čak i za 1599€ u nekim Mediamarkt dućanima:)

Ima se svašta za pronaći, najviše na mydealz.de, idealo.de, geizhalz.de itd.

Posebno šokira ova cijena od 899€ za 55B7D

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
mkm kaže...

Nakon dva tjedna intenzivne potrage, ja našao tv...ovaj tjedan kupujem:

https://www.amazon.de/gp/aw/d/B06Y5VXG7S/ref=ox_sc_act_image_1?smid=A3JWKAKR8XB7XF&psc=1

Besplatna dostava u Austriju, samo da nađem nekog tko mi ga moze preuzeti pa da ga damo pokupim.

Mislim da je to dobra cijena za taj tv.

Ekipa, kolika je vjerojatnost burn ina na oled 65b7 uz neko normalno korištenje (cca 6-8 sati dnevno)?

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.9.2018 14:48 (mkm).
9 godina
protjeran
mkm kaže...
 Ekipa, kolika je vjerojatnost burn ina na oled 65b7 uz neko normalno korištenje (cca 6-8 sati dnevno)?

ne sekiraj se...

žene ga vole
18 godina

Kao sto sam rekao,  odlicno su obavili posao sa novom gen.OLEDA i njihovog SoC-a P5...

Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
neaktivan
Anđeo bez falinge kaže...
Binac6 kaže...

Oj Garfielde nista ne pratis i samo ti je bitno da nesto pises bez obzira koliko to nemalo smisla.Ti i Andjeo bez falinge da ste brazilci zvali bi se Retardinho.

@hrka11

Nisi moj Hrka vidio ovaj post. (ovako je sve krenulo)

Nije u redu ni da Garfielda zove Retardinho jer je to konkretno vrijeđanje što nije nitko zaslužio. Koliko god je Andrej bio naporan s tim Philipsom ovo je već neka druga, nepotrebna razina komunikacije kojoj je taj momak sklon  i nije mu prvi put. 

Ja (prvi) nikoga nisam nigdje na forumu uvrijedio niti je mene itko omalovažavao a sudjelujem u puno tema. Vise si ti mene izvrijedjao nego ja bilo koga na ovom forumu

A tko se ovako ponaša i laže, (da sam negdje napisao da je RGbW panel bolji od RGB, da je IPS bolji od Va i to konstantnooo ) dobije po zasluzi... Da, ti si rekao da je RGBW bolji od RGB, ako treba naci cu ti i linkati taj tvoj post. Tada si stavio i link recenzije RGBW LED traka koje se obicno lijepe iza televizora i koje nemaju apsolutno nikakve veze sa RGBW panelima u televizorima. To je bio pocetak kada sam poceo spoznavati da ne znas ni osnovne stvari o LCD TV tehnologiji.

Preporučio sam više Va televizora na ovoj temi nego IPS.

Ako netko želi IPS pomoći ću mu koliko znam, a to je solidno znanje. Nemas ti nikakvo znanje, samo lupetas sta ti prvo padne na pamet.

Ovdje nitko nije ni serviser televizora ni prodavač, a niti radi u nekoj tvornici televizora.

Danas ću fotkati neki film s mog IPS tv-a pa da već jednom pokakimo i to znanje kako crna nije crna nego je siva. E ovo je najinteresantnije. Pogledaj recenziju bilo kojeg objektivnog sajta za recenzije i bilo kojeg kalibratora i svi od reda navode za televizore sa IPS panelima da im je losa crna boja a jedino kod tebe na IPS panelu je dobra crna. Evo da za pocetak uzmemo sajt hdtelevizija.com jer je domaci, vidjeces da za svaki televizor sa IPS panelom pise ocjena za kontrast i crnu boju: 1- loše(u skladu sa IPS tehnologijom). Znaci ti tvrdis da bolje poznajes materiju od Darka Hlušičke koji vodi taj sajt i koji je licencirani profesionalni kalibrator? To je smijesno i zalosno u isto vrijeme i da sam na tvom mjestu ozbiljno bih se zabrinuo jer ti je deluzija usla u ozbiljan stadij.

Po0jedinci uopće ne znaju da se u engleskom govornom području ne može reći manje crna, već jednostavno oni crnu koja nema vrhunski kontrast zovu siva, što je netočan prijevod. Ovdje se vidi tvoje elementarno nepoznavanje boja. Ni kod nas ne postoji boja koja se zove "manje crna" i sve sto nije u potpunosti crno i gdje je dodato makar malo bijele boje se kod nas naziva siva boja. To moze biti tamno siva gdje je u crnu boju dodato samo 5% bijele boje i takva siva boja veoma lici na crnu jer je skroz tamna ali se opet naziva siva boja jer nije crna. Takodje moze biti i 50% siva koja ima svjetliju nijansu i uopste ne lici na crnu i ti vjerovatno mislis da je samo to siva boja a ne i ove tamnije nijanse sive sto je potpuno netacno

Nakon 2 dana odmora od tvojih lazi i gluposti evo da ti odgovorim na ove tvoje nove lazi gdje lazes da ne lazes a to je osobina ozbiljnih patoloskih lazova. Citaj i uzivaj. Pratim te...

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.9.2018 18:46 (Binac6).
8 godina
protjeran

?! ?! 

0 0 hvala 0
7 godina
neaktivan

Naravno da nista ne razumijes kad ti je inteligencija na nivou sobne temperature. Sad vjerovatno opet razmisljas sta ces sljedece slagati i zato: Pratim te!

0 0 hvala 0
13 godina
Flagship kaže...

Dobra cijena za 65" mada se može naći čak i za 1599€ u nekim Mediamarkt dućanima:)

Vrlo vjerojatno tako niska cijena jer su izlozbeni ostali koji su izraubani sa jednim te istim sadrzajem.

7 godina
neaktivan
roby27 kaže...
Flagship kaže...

Vrlo vjerojatno tako niska cijena jer su izlozbeni ostali koji su izraubani sa jednim te istim sadrzajem.

U ovom slučaju je lik koji je uzeo 55B7D za 899€ veli da je u tom lokalnom MM tada ostalo još 8 komada zapakiranih te 10 komada 65B7D za 1599€.

Zapravo ove cijene nisu neočekivane, nekoliko je razloga:

1. To su modeli iz 2017 (mada su gotovo svi ustvari made in 2018)

2. Zbog debakla Njemačke na SP-u vjerojatno je prodano značajno manje od predviđenog pa se moraju riješiti zaliha

3. Uvijek u vrijeme IFA priredbe u Njemačkoj bude dodatno sniženje na ionako već niske cijene starijih ali i novih modela

Probaj zamisliti koja bi navala bila kada bi naprimjer SD ili neki drugi dućan kod nas ponudio 55B7 za 6699 kn:)

11 godina
neaktivan

Grunding 80cm,FHD,Smart tv 1999 kn

Philips 80 cm,FHD,non smart 1500

Sharp 102 cm FHD,non smart 2000

VOX 110 cm,FHD,smart 2300

Ili nešto slicno u cjenovnom rangu,molim prijedlog za best buy budget TV

Cemu dati prednost?

Vecem ekranu,ili smart tvu,da li se isplati kupiti manje poznate brendove.

Može kakav savjet

Hvala vam unaprijed

0 0 hvala 0
7 godina
neaktivan
trmx kaže...

Grunding 80cm,FHD,Smart tv 1999 kn

Philips 80 cm,FHD,non smart 1500

Sharp 102 cm FHD,non smart 2000

VOX 110 cm,FHD,smart 2300

Ili nešto slicno u cjenovnom rangu,molim prijedlog za best buy budget TV

Cemu dati prednost?

Vecem ekranu,ili smart tvu,da li se isplati kupiti manje poznate brendove.

Može kakav savjet

Hvala vam unaprijed

https://www.elipso.hr/audio__video/televizori/HISENSE-H39A5100/?utm_source=nabava.net&utm_medium=cpd&utm_campaign=nabava.net_cjenik

18 godina
mkm kaže...

Nema jednostavnog i univerzalnog odgovora. Ovisi čime ga hraniš. Ako rotiraš sadržaj i ako ne ganjaš vršnu svjetlinu slike vjerojatno se panel neće neko razumno vrijeme neravnomjerno potrošiti do mjere da bi to baš primjetio (burn-in). Ako bi ga držao na jednom te istom TV kanalu sa statičkim logom kanala većinu vremena, ili vrtio neku statiku satima (npr. kontrastni semafori utakmica, news barovi, youtube i sl.), pa tako svaki dan, ili ga koristio kao monitor za komp ili takve stvari, uvjeren sam da bi pokupio nekakav burn-in relativno brzo. Imaš po netu ljudi koji su pokupili burn-in u par mjeseci a da nisu nešto posebno gazili telke statikom već ga koristili, kao, "normalno", a imaš i onih koji guraju i 3+ godina pa vele da je sve ok. Što je uopće danas "normalno" gledanje telke i koliki je normalni očekivani vijek trajanja oled televizora bez pojave vidljivih problema u slici? Za ovo drugo ćemo biti pametniji za 3-4-5-6 godina. Činjenica je da oled telke malo moraš paziti da ti potraju bez burn-ina.

Deckard
14 godina
Hisense 55 U7A problemi ?

Poz, neki dan sam ga kupio, prvi dojam jako dobar , onda sam pak uoćio na crnoj nešto svijetlijih oblačića ( ne prejako ali je ipak tu ). Druga stvar je da nakon gašenja i ponovnog paljenje jaaaako ćesto ( više da nego ne ) you tube ne radi i tv kaže da mreža nije narihtana, kad ju probam narihtat tv kaže da nema wifi modula ... nakon ištekavanja Tva iz struje i ponovnog uštekavanja , stvar proradi sama od sebe. Treća je stvar da neke UHD  MKV ne može pokrenuti ... Ima li tko istih problema na istom ili sličnim Hisensima ? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
protjeran
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.9.2018 14:28 (Anđeo bez falinge).

1 0 hvala 0
11 godina
deckard kaže...
mkm kaže...

Nema jednostavnog i univerzalnog odgovora. Ovisi čime ga hraniš. Ako rotiraš sadržaj i ako ne ganjaš vršnu svjetlinu slike vjerojatno se panel neće neko razumno vrijeme neravnomjerno potrošiti do mjere da bi to baš primjetio (burn-in). Ako bi ga držao na jednom te istom TV kanalu sa statičkim logom kanala većinu vremena, ili vrtio neku statiku satima (npr. kontrastni semafori utakmica, news barovi, youtube i sl.), pa tako svaki dan, ili ga koristio kao monitor za komp ili takve stvari, uvjeren sam da bi pokupio nekakav burn-in relativno brzo. Imaš po netu ljudi koji su pokupili burn-in u par mjeseci a da nisu nešto posebno gazili telke statikom već ga koristili, kao, "normalno", a imaš i onih koji guraju i 3+ godina pa vele da je sve ok. Što je uopće danas "normalno" gledanje telke i koliki je normalni očekivani vijek trajanja oled televizora bez pojave vidljivih problema u slici? Za ovo drugo ćemo biti pametniji za 3-4-5-6 godina. Činjenica je da oled telke malo moraš paziti da ti potraju bez burn-ina.

Darco je testirao Oled model iz 2014 godine nakon 5000 sati rada: http://hdtelevizija.com/2017/06/04/lg-55ea980v-oled-tv-treci-izvjestaj-nakon-5000-sati-rada/

18 godina

Vidim pojefinili danas Sony XF9005 u SD-i. 9359,10kn za 55" uz 5g jamstva, 65" je 14k i kusur, i to kao redovne cijene. E to je sad već nalik cijenama u EU i uz LG-ovu agresiju cijenama oleda i ovih top IPS-a koje su izbacili mislim da će biti zanimljiva jesen/zima po pitanju telki.

Deckard
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ovaj je problem izgleda malo drugaćiji, nakon što tv ištekaš iz električne mreže i ponovno ga uštekaš ( nakon kaj se on resetira ) ponovno sve radi normalno .... našo sam na AV forumu imaju slične probleme i savjet je da kao stave manje komplicirani pass .... heh da nebi )))) , vjerovatno ću danas do elipsa .... a i ovo da neke UHD mkv-e 265 neće pokrenuti mi je malo bezveze...

17 godina
protjeran
Koliko vidim u Saturnu i Mediamarktu je FX9005 od 55" 1500 EUR što će reći da je kod nas cijena i niža. Valjda nisu modeli za istočno tržište. 😃
U svakom slučaju ide prema cca 8200 kn koliko je XE9005 bio za Black Friday
16 godina
neaktivan

Pozdrav, 

Evo napokon sam spojio svoj novi 55SK8500... i odmah neki problemi.

Uglavnom, ponekad se pojavljuju neke linije. Jedno polje vertikalno mozda 10cm sirine. I to samo ako je bijela bijela slika.

Dal da vracam tv ili?

0 0 hvala 0
15 godina

Pozdrav, kupio bih 4k telku do 4000 kn. Isplati li se to? Ima li koja koju bi preporučili? Najviše bi bila u gaming svrhe (ps4)

7 godina
neaktivan
gudeljenator kaže...

Pozdrav, 

Evo napokon sam spojio svoj novi 55SK8500... i odmah neki problemi.

Uglavnom, ponekad se pojavljuju neke linije. Jedno polje vertikalno mozda 10cm sirine. I to samo ako je bijela bijela slika.

Dal da vracam tv ili?

Ako mislis da nije banding(DSE) nego ostecenje panela onda ga odmah spakuj i vracaj.

8 godina
protjeran
Hazar kaže...

Pozdrav, kupio bih 4k telku do 4000 kn. Isplati li se to? Ima li koja koju bi preporučili? Najviše bi bila u gaming svrhe (ps4)

oba su dovoljno brza za PS4

LG s IPS panelom https://www.elipso.hr/audio__video/televizori/LG-49UJ701V/?utm_source=nabava.net&utm_medium=cpd&utm_campaign=nabava.net_cjenik

Samsung s VA panelom https://neutrinomobile.hr/samsung-led-tv-50-127cm-50mu6172-ultra-hd-smart-ue50mu6172uxxh.html?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click

oba su prošlogodišnji modeli proizvedeni 2018.

ako su ti preveliki ili ti cijena ne odgovara javi.

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.9.2018 10:13 (Anđeo bez falinge).
7 godina
neaktivan

Ima možda ko kalibraciju slice za LG 55 SK8500..? Sve radi aaaa para neče 

https://www.youtube.com/watch?time_continue=7&v=AsFYZFufcLM

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.9.2018 13:49 (PACIFIK).

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice