Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 50.667
|
čitano: 27.659.570
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
picajzla0707 kaže...
Nemoj to govoriti o pilipsu, i jos to ponavljas... a kolega garfield svaki put dobije mali mozdani :D

Nemoj se ti sekirat za mene:)

14 godina
protjeran
Grga1984 kaže...

Našao si uspoređivati tog Filipsa. usporedba nije na mjestu.

43xd8005 je bolji TV od oba što kaže i recenzija. Sam motion mu je bolji bez obzira što nije 100HZ.

Dobiti će android 7 ove godine, FHD neće.

Ima WCG, svjetliji je, bolji proc i brži je.

Svakako je taj Model Sonya nešto bolji.  Dao sam usporedbu sa modelom W.

16 godina

Vrlo lako moguće da je bolji..zato sam i rekao da bi trebalo uživo na licu mjesta pogledati tih par modela sony-a..

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.5.2017 15:27 (Crojumper).
14 godina
protjeran
Crojumper kaže...

Vrlo lako moguće da je bolji..zato sam i rekao da bi trebalo uživo na licu mjesta pogledati tih par modela sony-a..

Ali ne preko demo moda..Probaj testirat preko Hard diska ili usb ključa sa raznim sadržajima. I ako je mogučnost, da ga isprobaš i preko antene u SD i HD sadržaju. Onda češ vidjet razliku:)

14 godina
neaktivan
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Samsung UE43KU6072 rasprodan kod domenice... :( Javljaju povratno kako ne znaju kad će i oće li ga uopće više biti...

Predugo sam čekao...ahhh

0 0 hvala 0
18 godina
Evo jedan rivju sa foruma tip ima 55xe9005..

I have had the 55XE9005 2 weeks, before this I have used KS7000, XD93, LG B6, hopefully this is helpful to some people :

#1 There is no obvious stuttering on any source SD, 1080p, 1080i, 4k etc. smooth motion without SOE, if you use 2 on "clearness" there is almost no motion blur. Overall motion on XE90 is very good, from the Rtings reviews it is possibly better than XE93 and ZD9.

#2 Sony upscaling, noise reduction, "reality creation" works very well, most brands you are better turning that stuff off because it looks worse. Reality creation approx 20/100, RNR : off, DNR : auto, smooth graduation : low-med, does a very good job with low quality sources, compared to OLED for example which is covered in grain, noise, posterisation etc. 1080p and 4k look very good, SD looks as good as possible on a 55".

#3 Input lag, 4k 60hz 4:4:4 with BFI with 33ms lag, this is very good as most TV's will add lag when you try to use 4:4:4 or BFI, most TV's do not have BFI option in game mode.

KS7000 - The XE90 is pretty much better in every way compared to the KS7000, the KS7000 is good value, if you do not notice the PWM double image, stuttering, SOE, poor local dimming etc.

XD93 - The samsung panel in the XE90 is much better and higher contrast, dimming is better, input lag is fixed, android and menus are faster.

LG B6 - The XE90 cannot match the blacks and contrast or the dolby vision HDR, BUT, the motion on the LG OLED is not good, this is the big problem with LG OLED, also the B6 makes a mess out of any low bitrate, low resolution, grain etc. and the full screen brightness is poor compared to LCD.

I use a philips bias light and replaced the stand, the stand is quite high and leans backwards, which makes the viewing angles a problem. With the new stand and the bias light it looks very good. The uniformity is very good, a bit darker at the top, other than that it has no DSE or banding, almost no backlight bleed.

The dimming works well, a bit of "blooming" but the other 99% of the time it looks very good, it can go from a very bright to dark, as I said before looks 10x better with a bias light and you have to sit DIRECTLY infront of it, the viewing angles are not great. Overall I would say this is a very good effort from Sony!

https://www.avforums.com/threads/sony-bravia-kd-65xe9005-hdr-4k-tv-review-comments.2088131/page-19
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Imam jedno pitanje sto se tice samog softvera u tv-u....

SAMSUNG vs SONY

Mane, prednosti, iskustva?
Koji softver vise pruza, postoji li na oba mogucnost online gledanja, streaminga? Koji je pregledniji, laksi, bolji itd... Hvala

0 0 hvala 0
16 godina
zvoonee kaže...

SAMSUNG vs SONY

Koji softver vise pruza, postoji li na oba mogucnost online gledanja, streaminga? Koji je pregledniji, laksi, bolji itd... Hvala

A Sami ima Tizen koji je brz, bar meni na seriji 7...pali se instantno i stvarno nisam primjetio nikakvih greski... u manje od 2 mj vec sam 2 update-a imo tako da se odrzava...

Sony ima Android i tu necu nista govorit jer neznam.... iz recenzija (bar onih ranih cim su izasli) se vidi da su imali problema...trzanja, rusenja...bla bla.... po forumu ovdje vidim da se stanje poboljsalo i da update-i izlaze i valjda peglaju sustav...

E sad ovako bi reko da je Tizen laksi za SoC od Androida sigurno jer je raden ciljano za tv-e.... programe mozes pogledat za oba koje imaju u store-u preko neta, i tu je Android u prednosti sigurno.... ima Kodi... a Samsung isto ima SmartIPTV za gledanje placenih lista...

VenAtoR#2231
14 godina
neaktivan
zvoonee kaže...

SAMSUNG vs SONY

Nema to uopće smisla uspoređivat...

Sony (Android) - imaš sveeee. Upali mob i to što vidiš i koje aplikacije možeš na mobu., to ćeš moći na televizoru. To ti je dovoljno. Po meni kupi tv bez Androida nema smisla...osim ako ne kupiš dodatan Android Box (tad imaš dva uređaja)

Samsung (Tizen) - sve to ok radi., nema štekanja...ali nikakve "ilegalne" aplikacije ne možeš instalirat.

14 godina
neaktivan
DangerouS kaže...

Samsung UE43KU6072 rasprodan kod domenice... :( Javljaju povratno kako ne znaju kad će i oće li ga uopće više biti...

Predugo sam čekao...ahhh

Koliko vidim na njihovoj stranici...došla im je ovogodišnja serija Samsung tv-a...MU linija pa vidi...

11 godina
neaktivan

je li za udaljenost gledanja od 2 do 3,5m bolje uzeti 43' ili 49'?

konkretno model xd8077  (4k)

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Mi i da uzmes 65 bilo bi super. Jos nisam kupio tv da bi reko ovo je taman, uvijek moze jos veci bit. Tako da slobodno uzmi 49 ili 55, nece ti bit zao.

1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

strah me da tv ne "pojede" boravak koji je btw 4,2x3,5m. imam osjećaj da će se samo telka vidjet. no PC monitor imam 24' FHD i gledam ga sa cca 60cm.

i strah me da SD program ne bude očajan kad ga gledaš sa cca 1,5m (iako gagledam preko MaxTv-a).

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.5.2017 14:22 (Dudlica).
15 godina
Samo pazi, 43" verzija tog modela ima VA panel koji je mnogo bolji za filmove zbog kontrasta, a 49" IPS koji ima bolji kut gledanja
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

e sad kako znati koji panel će mi bolje leći. gledam tv iz kuteva -30 do 30 stupnjeva cca. bit će i filmova i sporta i SD televizije...

15 godina
Do 30 stupnjeva je VA još OK.
A gle, tebi je izbor bio W755 i ovaj XD. Ako ćeš ići na 49" XD ideš na 60Hz IPS što po meni nonsense pokraj 100Hz VA panela gdje je bolji i za filmove i za sport i za SD kanale. W755 u svima dijagonalama ima VA panel
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Dudlica kaže...

e sad kako znati koji panel će mi bolje leći. gledam tv iz kuteva -30 do 30 stupnjeva cca. bit će i filmova i sporta i SD televizije...

Za takav kut, ti dođe u obzir samo IPS panel:)

14 godina
neaktivan
R36 kaže...
DangerouS kaže...

Predugo sam čekao...ahhh

Koliko vidim na njihovoj stranici...došla im je ovogodišnja serija Samsung tv-a...MU linija pa vidi...

Nažalost, mislim da 1000kn razlike mi baš i neće pridonjeti boljoj slici :/

12 godina
neaktivan
Pozdrav,

Ovako trebao bih iz elipsa ili sancta domenice prijedlog za tv ispunjavajuci ove uvjete:

-Cijena oko 6k kn, max 6500
-Dijagonala sto veca 55" na gore
-4k
-Android
-mogucnost stavljanja kodi-ja

Hvala unaprijed...
so we agree? i wont tell anyone if you dont.

0 0 hvala 0
15 godina
55xd7005 Elipso 6300 preko weba.
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Pozdrav ekipa,

kupujem novi TV od 55in i trebao bi vašu pomoć. TV će služiti za gledanje tv programa i filmova u 720p najčešče, i možda koja igra. Bitna mi je sveukupna kvaliteta izrade i kvaliteta slike te eventualno da tv svojim karakteristikama nije zastario. Novčano sam ograničen na 6000 kn i to je max maxova :) U šustini mi nije toliko bitno dal je 4k ili full hd, mislim bilo bi bolje da je 4k jer full hd tv imam od 2009 godine pa je malo glupo u 2017 kupiti opet full hd, ALI ako je bolja slika na dotičnom tv koji je full hd od 4k onda bi išao na njega. TV će se gledati frontalno tako da je VA panel možda bolji izbor.

Ono što sam pronašao je:

Sony KDL-55W805BBAE2 3D Full HD - 5000 kn
Panasonic TX-55DX603E Ultra HD - 5600 kn
Philips 55PUH6400 - 5100 kn + bon od 500kn
LG 55LH630V - 4900 kn
LG 55UH615V - 5100 kn
Philips 55PUS6101 - 5100 kn
Samsung UE55K5502 - 4900 kn
Samsung UE55KU6072 - 5000 kn -> vračen je/ LED bliding/ čekam lovu nazad/ ispada iz igre
Samsung UE55KU6402 - 6000 kn

Koji je od ovih najbolji? Koji je najbolji u omjeru cijene i kvalitete?
Ako imate koju drugu sugestiju, slobodno :)

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
theonly11 kaže...
Pozdrav ekipa,

kupujem novi TV od 55in i trebao bi vašu pomoć. TV će služiti za gledanje tv programa i filmova u 720p najčešče, i možda koja igra. Bitna mi je sveukupna kvaliteta izrade i kvaliteta slike te eventualno da tv svojim karakteristikama nije zastario. Novčano sam ograničen na 6000 kn i to je max maxova :) U šustini mi nije toliko bitno dal je 4k ili full hd, mislim bilo bi bolje da je 4k jer full hd tv imam od 2009 godine pa je malo glupo u 2017 kupiti opet full hd, ALI ako je bolja slika na dotičnom tv koji je full hd od 4k onda bi išao na njega. TV će se gledati frontalno tako da je VA panel možda bolji izbor.

Ono što sam pronašao je:

Sony KDL-55W805BBAE2 3D Full HD - 5000 kn
Panasonic TX-55DX603E Ultra HD - 5600 kn
Philips 55PUH6400 - 5100 kn + bon od 500kn
LG 55LH630V - 4900 kn
LG 55UH615V - 5100 kn
Philips 55PUS6101 - 5100 kn
Samsung UE55K5502 - 4900 kn
Samsung UE55KU6072 - 5000 kn -> vračen je/ LED bliding/ čekam lovu nazad/ ispada iz igre
Samsung UE55KU6402 - 6000 kn

Koji je od ovih najbolji? Koji je najbolji u omjeru cijene i kvalitete?
Ako imate koju drugu sugestiju, slobodno :)

Ako tražiš televizor sa VA panelom, onda ti jedino preostane Sony model W805 i Samsung KU6400 koji se od svih ovih najviše isplati. Ali opet može biti istih problema kao kod modela KU6072.  A od ostalih koji imaju IPS panele, se najviše isplati uzet Lg UH 615. A sada moraš sam odlučit, kojeg češ uzet.

18 godina
neaktivan

oce li mi proci ovo sa kodom iako je za Sony sta mislite ?  http://img.picshare.at/1494689760_11.JPG

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.5.2017 17:35 (danygirl).

0 0 hvala 0
12 godina

Stiže malički :-D

E da, LG B7 u ED za 17600kn!!

Edit: Prodajem Sony 55 XD9305 star 6 mjeseci, stanje ko novo, 5g tvorničkog jamstva, kutija, zidni nosač nekorišten, 2 komada Panasonic aktivnih 3D naočala (ostale od plazme) komplet papirologija. Cijena inbox.

If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to become insane.
Poruka je uređivana zadnji put sub 13.5.2017 19:35 (gocc01).

0 0 hvala 0
18 godina

tko ti je reko da u ED iides uzimati! 

drugo vide ti se osobni podaci 

zacrni i ispravi to i zasto si iso prodavat tv?

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.5.2017 19:29 (4mal).
Moj PC  
2 0 hvala 0
18 godina

Ma dobar je ovaj b7, ali peak je na 750nits i dalje ima problema sa motion blur..
Za 2-3god.to ce bit to, nadam se da ce se oled usavrsit i napokon cjenovno past i bit dostupan za mase..
Bit ce primamljiva cijena dok padne na koji 10tkn, ak nis drugo, bar je input lag niski, 21ms.

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.5.2017 19:52 (zvonac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
4mal kaže...

tko ti je reko da u ED iides uzimati! 

drugo vide ti se osobni podaci 

zacrni i ispravi to i zasto si iso prodavat tv?

Za tih 5000kn razlike, ako i bude nekaj, isplati se zajebavat. 

Na ovu cijenu ce past tek iduce godine a do tada ce vec bit novi model pa ajmo cekat njega. Tak mozemo godinama. Tek je dosao u DE ducane i nema ga ispod 2800€.

If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to become insane.
9 godina
neaktivan
Pa nije striktno da mora biti VA panel. Ali pošto zbog boljeg kontrasta daje opčenito bolju sliku onda mi je to bolje, ali i pojam "bolja" slika je relativan pojam kod svakog. Jučer sam išao pogledati taj ku6400. Pa to je preloša kvaliteta izrade kučišta odostraga, pa da ne povjeruješ, neznam što je tako mrsko u šerafićima da ih nisu koristili. A ovaj sony je model iz 2014, ali sa AMVA panelom, origigi 100Hz sa povečanjem na 400 Hz, 10bit je nekako baš dobra prilika čak i bolja nego noviji modeli tipa...sony xd8005 koji nema niš od ovoga a skuplji je za 30%. Ok na starom nije android al ok.
14 godina
protjeran
@theonly11
Nešto si izgleda pobrkao oko Sony modela W800

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
gocc01 kaže...

Stiže malički :-D

E da, LG B7 u ED za 17600kn!!

Edit: Prodajem Sony 55 XD9305 star 6 mjeseci, stanje ko novo, 5g tvorničkog jamstva, kutija, zidni nosač nekorišten, 2 komada Panasonic aktivnih 3D naočala (ostale od plazme) komplet papirologija. Cijena inbox.

za oled koliko se može očekivati prodajna cijena nakon oko 5 godina korištenja. Gledam po njuškalo nema baš rabljenih da bih se mogao orjentirati. Jel je realno za očekivati oko 5000 kn ako se uzme sa 5 godina garancije sa nekih par mjeseci kod prodaje. 

btw imaš cojones za kupovinu kod ED prošle godine za božić je bio prošli godišnji model oled 55" u ekupi za ravnih 15k kn malo falilo da nisam kupio ali ovaj model ispada da je baš ulaganje jer dolazi manje više svime 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice