Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 50.664
|
čitano: 27.632.880
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
LCD TV ILI PLAZMA - vodič za odabir i kupovinu

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pozdrav! Ako itko zna ista o ovom TV-u, ne napise! malo sam probao potraziti na netu, ali ne mogu naci nista konkretno! Tv bi koristio za PS4 i za XBMC.

EDIT: KLIK

HAKOSUKA
Poruka je uređivana zadnji put ned 15.2.2015 20:33 (Bacelj).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: LCD TV ILI PLAZMA - vodič za odabir i kupovinu
Bacelj kaže...

Pozdrav! Ako itko zna ista o ovom TV-u, ne napise! malo sam probao potraziti na netu, ali ne mogu naci nista konkretno! Tv bi koristio za PS4 i za XBMC.

Još da znamo na koji model misliš...

14 godina
neaktivan

sry, editiran post iznad!

HAKOSUKA
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
popo kaže...
neno20st kaže...

Ja sam kupio Samsung 48H6400 međutim imam problema sa mutnom slikom preko maxtv-a. Koristio sam i kalibracije međutim opet je pristutna mutnoća. Spojeno je preko hdmi kabela. Zaglađivanje je isklučeno. Jednostavno neznam da li to tako treba biti ili je los tv?

Da si malo proguglao prije kupovine o tom govnu od zamzunga zaobišao bi ga u širokom luku.

Ovako ljudi padaju na dizajn i marketing pa poslije kmečanje.

U tom cjenovnom rangu postoje sto puta bolji televizori pri prikazu SD slike, ali kasno je sad. Uživaj u lijepom dizajnu kada je ugašen

Sa pravilno (a ne ono sto sam sam radio) izvršenom kalibracijom sd signal je sad skroz ok. Sta se tice full hd i 3d vrhunski. Ja nasposljetku zadovoljan

16 godina
neaktivan

Molim za preporuku, dvoumim se između :

http://www.sancta-domenica.hr/led-tv-samsung-ue40h6400-t2.aspx

vs.

http://www.sancta-domenica.hr/led-tv-bravia-sony-kdl42w705.aspx

TV bi služio služi za filmove i gaming (ps4) najviše...udaljenost 2,5m, kut gledanja cca 30 stupnjeva.

Hvala unaprijed.

http://eu.battle.net/d3/en/profile/Crix-2462/hero/5487786
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.2.2015 10:59 (EraserHead).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

..ako ti je za gejming i filmove .. definitvno sony..uzea sam prije deset dana 42w705.. iako samo sam testira filmove koji su pre dobri na tom tvu i naš program je isto dobar.. 

Za gejming savršeno jer ima na testovima od 5 do 14,6 ms gleda se taj veći neš nać bolji tv za te pare.. i ja sam se dvoumija za taj samsungov jer ima 3d i malo bolji smart i daljinski upravljač al opet nije to to sta se tiče korištenja samrta .. i miš možeš bez problema spojit na samsung al akos spojit ps il pc sta je meni bila opcija al trentuno neam pc čekam paricu.. i čua sam da se ljudima pojavljiva muka gledajući 3d iako ne mora značit... samsung ti ima oko 40msa...  Sony znači

13 godina

Kome je bitan 3D tu je najbolji pasivni način. 

0 1 hvala 0
18 godina
roby27 kaže...

Neznam zapravo nikoga ko se igrao s aktivnim 3D-om (i po plazmam i po LCD-ima), a da i dalje gleda 3D na takvim telkama, što je šteta. Ja osobno mogu izdurati cca 2 sata 3D-a s blu-raya na Pana plazmi prije nego mi se počne vrtjeti u glavi, a friend čija je telka je stvar napustio i ne koristi više iz istih razloga. Doma sam si nabavio prije cca dvije godine LG-ovu telku od 55" s pasivnim 3D-om i to mogu gledati satima i satima, po dva filma za redom bez i najmanjih problema s vrtoglavicom ili sl. Isto kao i u kinu. Zadnje što sam od aktivnog 3D-a vidio na LCD-u je bilo grozota flickeringa, neki premium Samsung model, ali to je bilo prije barem godinu i pol ako ne i više, i nemam pojma dal je aktivni 3D napravio kakav pomak po tom pitanju na LCD-ima.

Deckard
16 godina
neaktivan

Naveo si samo dva, a koliko vidim cijene su nenormalno skočile. Ako ikako možeš pričekati slijedeće popuste ili malo češće prati...Dakle Sony W8 50" će ti biti odličan, samo ipak nemoj davati 7000kn ako baš ne moraš...

13 godina

Bome ovi u emmezeti nisu normalni 7k za w805b, u sancta domenici je 5984kn preko web shopa uz 5% popust sto je jos uvijek skupo ali opet dosta jeftinije od emmezete.

13 godina
deckard kaže...
roby27 kaže...

Neznam zapravo nikoga ko se igrao s aktivnim 3D-om (i po plazmam i po LCD-ima), a da i dalje gleda 3D na takvim telkama, što je šteta. Ja osobno mogu izdurati cca 2 sata 3D-a s blu-raya na Pana plazmi prije nego mi se počne vrtjeti u glavi, a friend čija je telka je stvar napustio i ne koristi više iz istih razloga. Doma sam si nabavio prije cca dvije godine LG-ovu telku od 55" s pasivnim 3D-om i to mogu gledati satima i satima, po dva filma za redom bez i najmanjih problema s vrtoglavicom ili sl. Isto kao i u kinu. Zadnje što sam od aktivnog 3D-a vidio na LCD-u je bilo grozota flickeringa, neki premium Samsung model, ali to je bilo prije barem godinu i pol ako ne i više, i nemam pojma dal je aktivni 3D napravio kakav pomak po tom pitanju na LCD-ima.

Nažalost nisu niti ce ikada aktivna tehnologija biti dobra za 3D. Imax kina koriste pasivni način i to je najbolji način ako se zeli uzivati u 3D filmovima. Da ne govorimo koliko su jeftinije naočale od aktivnih, nisu potrebne baterije, nema punjenja, nema sinkronizacije sa tv-om, nema zračenja, nema flickeringa itd... 

16 godina
neaktivan

Nisam mislio uzimati u emmezeti nego u sancta domenici :) 

Još sam se dvoumio oko Samsunga ali sam na kraju odustao ...

16 godina
neaktivan

Nisam mislio uzimati u emmezeti nego u sancta domenici :) 

Još sam se dvoumio oko Samsunga ali sam na kraju odustao ...

13 godina

Mozes jos pogledati i panasonic 50 as650, u rangu sa sonijem po pitanju skaliranja, procesiranja SD signala sto je jako bitno, a interpolacijski procesor je u samom vrhu, tu nikakav Samsung ne moze konkurirati a LG jos manje...

16 godina
neaktivan
roby27 kaže...

Mozes jos pogledati i panasonic 50 as650, u rangu sa sonijem po pitanju skaliranja, procesiranja SD signala sto je jako bitno, a interpolacijski procesor je u samom vrhu, tu nikakav Samsung ne moze konkurirati a LG jos manje...

Vidiš ovaj nisam ni gledao. Sad sam ponovno u dilemi :) 

Po tvojem mišljenju koji je bolje uzeti? 

13 godina

Po meni i dalje Sony. Samo sam predlozio da pogledas i taj as650 ako budes isao u Panasonic Store, ionako su jedan kraj drugog u Areni. 

17 godina

Može preporuka povoljnog/Best Buy 32"TV-a (2.200-max. 3.300 kn - što jeftinije to bolje).

Biti će spojen na analognu kablovsku (Bnet).

Bilo bi poželjno da ima S2 tuner.

3D - nije nužan

Smart TV - ako ima, nije na odmet.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Kupujem nov televizor, i suzio sam izbor na dva modela.

Sony KDL-40 W605 

ili 

Samsung UE40W5500

Vidim da su oba televizora podjednaka, pa bi molio za savjet ako netko ima gore navedene modele, šta je dobro i šta nije.

Samsunga mogu kupiti za 30€ jeftinije od Sonyja. 

Nekako bolje naginjem Sonyju.

Ili se ne isplati da ti 30€ više?

GET TO DA CHOPPAAA!!!!!!!!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
roby27 kaže...

Ja sam iz sancta domenice uzeo prije 7 dana, 47as650 i same rijeci pohvale. jos ju trebam kalibrirati, i rijeseno. full hd slika na njoj je izvanredna, gledao sam samsung 48h6400, al ova je imala ljepsu sliku za nijansu.

14 godina

https://www.svijet-medija.hr/art/televizor-led-tv-sony-kdl-40w605bbaep/56056 - šta kažete na ovaj model, pošto kupujem tv uglavnom zbog ps4, jel ovo jedan od boljih izbora za tu cijenu?

01000101010000010101010000100000010100110100100001001001010101000010000001001100010011110100111101010011010001010101001000100000001110110010100100101001001010010010100100101001001000000100100000110011
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Regular John 19 kaže...

Kupujem nov televizor, i suzio sam izbor na dva modela.

Sony KDL-40 W605 

ili 

Samsung UE40W5500

Vidim da su oba televizora podjednaka, pa bi molio za savjet ako netko ima gore navedene modele, šta je dobro i šta nije.

Samsunga mogu kupiti za 30€ jeftinije od Sonyja. 

Nekako bolje naginjem Sonyju.

Ili se ne isplati da ti 30€ više?

Definitivno Sony.

makaown kaže...

https://www.svijet-medija.hr/art/televizor-led-tv-sony-kdl-40w605bbaep/56056 - šta kažete na ovaj model, pošto kupujem tv uglavnom zbog ps4, jel ovo jedan od boljih izbora za tu cijenu?

Da pogotovo za gaming gledaj taj Sony. 

18 godina

Bok ekipa

Kad su televizori u pitanju apsolutno nikako sampotkovan i ne pratim tržište, pa ako bi mi mogli preporučiti bestbuy model do 1500-1600kn.

Može i polovno sa njuškala (dapače, što jeftinije to bolje)

TV bi se koristio za igranje konzole i gledanje filmova, pa bi bilo dobro da ima mogućnost reprodukcije sadržaja sa USB-a (iako nije ključno, mogu i sa konzole).

Dijagonala 32" idealno, može i manje (recimo do 27)a po mogućnosti neki ipak malo zreliji brand (Philips, Sharp...)

I have nothing to say. Thank you and goodbye. EUNE: replik91
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.2.2015 19:49 (FlyBoy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Matozan kaže...

Može preporuka povoljnog/Best Buy 32"TV-a (2.200-max. 3.300 kn - što jeftinije to bolje).

Biti će spojen na analognu kablovsku (Bnet).

Bilo bi poželjno da ima S2 tuner.

3D - nije nužan

Smart TV - ako ima, nije na odmet.

Evo nakon malo istraživanaj uži krug za dječju sobu (dečki 12 i 15 g.), ako netko ima još neki prijedlog za neki drugi TV...

LG 32LB650V - da li webOS opravdava veću cijenu naspram 32LB580V (dobro tu je još i 3D u igri koji utječe na cijenu)?

Oni koji ga imaju/koji su imali priliku koristiti ga - da li webOS je toliko bolji kao OS za SmartTV?

3 LG 32LB580V
0 Samsung 32H5570
7 Sony 32W705/706
3 LG 32LB650V
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
13 godina

Ako je za klince u djecjoj sobi onda ce im web os biti jako zanimljiv, trenutno lg ima najbolju smart platformu i sučelje tako da lb650 je dobar izbor. 

Jedino magic remote dolazi uz tv od lb670 nadalje...

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.2.2015 2:15 (roby27).
12 godina
neaktivan

Ljudi trebao bi pomoc, kupujem TV i trebam strucnu pomoc. Mislim potrositi 6000kn max 6500kn. Zbog bolesti ne mogu u kina pa mi je potreban 3D i cim bolja slika zbog filmova visoke rezolucije. Min. vel. 107cm pozeljno veci ali nije obavezno,bolje 107cm s boljom slikom. Hvala!!!

0 0 hvala 0
13 godina
Randy21 kaže...

Ljudi trebao bi pomoc, kupujem TV i trebam strucnu pomoc. Mislim potrositi 6000kn max 6500kn. Zbog bolesti ne mogu u kina pa mi je potreban 3D i cim bolja slika zbog filmova visoke rezolucije. Min. vel. 107cm pozeljno veci ali nije obavezno,bolje 107cm s boljom slikom. Hvala!!!

Ako ti je bitan 3D onda pasivno gledaj http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=50as650

16 godina

moze preporuka televizora do 3500kn? pogledao sam nabrzinu na nabavi.net i ovaj mi se cini kao najbolji izbor

takoder, vidio sam i ovaj, izvan budzeta je, ali ima utra hd, a i danas jos traje akcija od 5% na online kupovinu pa bi cijena bila 3600kn + 40kn za dostavu

postoji li bolji izbor za te novce (da nije veci od 40", veci ne stane) ili da uzmem neki od ova dva?

http://www.facebook.com/webshop112
Poruka je uređivana zadnji put sub 21.2.2015 9:45 (mustang995).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Da, skidam 3D filmove pa je bitno. Koja je razlika ako se gleda pasivno?

18 godina
FlyBoy kaže...

Bok ekipa

Kad su televizori u pitanju apsolutno nikako sampotkovan i ne pratim tržište, pa ako bi mi mogli preporučiti bestbuy model do 1500-1600kn.

Može i polovno sa njuškala (dapače, što jeftinije to bolje)

TV bi se koristio za igranje konzole i gledanje filmova, pa bi bilo dobro da ima mogućnost reprodukcije sadržaja sa USB-a (iako nije ključno, mogu i sa konzole).

Dijagonala 32" idealno, može i manje (recimo do 27)a po mogućnosti neki ipak malo zreliji brand (Philips, Sharp...)

Bump

ajmo ljudi pomozite, poznavajući sebe kakav sam baksuz ako odem sam birati kupit ću najkvarljiviji model bez i da znam

I have nothing to say. Thank you and goodbye. EUNE: replik91
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice