Pravilno spajanje TV, DVB-S, DVB-T

poruka: 10
|
čitano: 10.438
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Nikakako da pravilno spojim kablove...

Htio bi da na :
   AV1 - imam DVB-T
   AV2 - imam DVB-S

Stalno mi se slike mješaju.

Ovako je trenutno spojeno (slika u prilogu), koja mora biti kombinacija,

ili možda fali nešto od kablova ?.

Prema slici sve je spojeno sa dva SCART kabla.

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.4.2012 18:39 (sony58).

0 0 hvala 0
14 godina

Kolko vidim po slici, dobro je spojeno (ako radi).

Edit: tek sad vidim da ti se slike mješaju, daj pojasni malo.

Edit2: Daj model telke i dvb-s

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.4.2012 20:03 (Frenzy).
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Re: Pravilno spajanje TV, DVB-S, DVB-T

na žalost ne radi...

DVB-T radi OK, dok se na DVB-S slika mješa po ekranu :(...

17 godina
neaktivan
TV je malo stariji marke GORENJE, DVB-S je Infinity 2020, DVB-T je STRONG Na prijasnjem prijemniku (DVB-s) sam imao 2 SCART prikljucka i tamo sam lako sa dva SCART kabla sve lijepo slozio, a ovaj Infiniti ima samo jedan prikljucak i tu nikako da to slozim ..
16 godina
neaktivan
sony58 kaže...
TV je malo stariji marke GORENJE, DVB-S je Infinity 2020, DVB-T je STRONG Na prijasnjem prijemniku (DVB-s) sam imao 2 SCART prikljucka i tamo sam lako sa dva SCART kabla sve lijepo slozio, a ovaj Infiniti ima samo jedan prikljucak i tu nikako da to slozim ..

Ako ti slika mješa dali ti na tv ima prebacivanja programa AV1, AV 2? Ak na tv ak ima scart ulaz za AV 1 i AV 2 jer su napravljeni da zasebno rade. Dakle dvb-t na AV 1 a dvb-s na AV 2.

Za svaki slučaj ak možeš uslikat sve da ja vidim jel sve pravilno spojeno.

Sam svoj majstor. :)
17 godina
neaktivan
Ima tu opciju sa prebacivanjem, tako sam i radio prije. Spojio sam sve kao na slici u prvom postu. Budem poslikao pa da tocno sve vidis
17 godina
neaktivan
Sad sam spojio DVB-S i TV chinc kablom, i jednim scart kablom TV i DVB-T. Slika se sad ne mjesa i imam ovako: AV1 - bez slike , sve crno, ali ima zvuka (DVB-S) AV2 - dobra slika i zvuk (DVB-T) SVHS - crno bijela slika sa zvukom (DVB-S)
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.4.2012 6:01 (sony58).
16 godina
neaktivan
sony58 kaže...
Sad sam spojio DVB-S i TV chinc kablom, i jednim scart kablom TV i DVB-T. Slika se sad ne mjesa i imam ovako: AV1 - bez slike , sve crno, ali ima zvuka (DVB-S) AV2 - dobra slika i zvuk (DVB-T) SVHS - crno bijela slika sa zvukom (DVB-S)

Dali si dobro napravio redoslijedom: ovako će bit lakše da objasnim kako idu stvari.

Ako scart kabel ima preklopnik IN/OUT tada s DVB-T skart kabel mora bit izlazni dakle postavit preklopnik na OUT a na tv AV ulaz staviš preklopnik na IN. Tada trebalo dobit slike sa dvb-t.

Isti slučaj sa dvb-s. Ako tv ima oba scart ulaz kao što tipa AV1 i AV2.

Ako na tv oba ima smetnje onda nešto nije uredu.

Ima jedna fora, ako dvb-t ima av scart ulaz a to možeš spojit s dvb-s jer na dvb-t daljinski uključiš DTV/VCR pa gledaš satelitsku dok gasiš satelitsku i upališ digitalnu.

Dakle sa dvb-s spojiš na dvb-t pa dvb-t na tv jer to jednostavno kod spajanja i nema smetnji receiver. Ali dvb-t ovisi neki modeli ak ima scart ulaz za VRC (jer VRC spada ulaz za videorekordere, satelistku receiver).

A kod cinch kabel drukčije jer cich utikać mora pisat nekoliko VIDEO IN znači da slika ulazi, A VIDEO OUT znači da slika izlazi. Boje na cinch je žuta za video, žuta i bijela je za zvuk.

Nadam se da sam objasnio. Javi ak ti je uspjelo riješit problem.

Sam svoj majstor. :)
10 godina
neaktivan

Imam neki stari quadro tv i strong dvb-t i kabel rca to scart. Na receiveru imam samo scart pa sam ukopčao rca u tv. Na scart priključku sam stavio output ali mi uopće ne prikazuje sliku. Da li je moguće s ovim kablom to dvoje spojiti ili ne?

Origin ID: ztuna1999
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

ovisi, jel ispravan i jel jedno-ili-dvosmjeran.. neki scart-rca adapteri imaju in-out selektor, neki rade .. a sve se kvari. Kad je sve ispravno i odgovarajući kabel tad je naravno moguće.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice