Ako je na FTTH zašto bi mu trebala riblja kost, ako će A1 emitirati taj program?
HRT 4K - Olimpijada
- poruka: 77
- |
- čitano: 24.665
- |
- moderatori:
DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
znači ne gine mi spajanje antenskog kabla :)
Ak si na DSL parici ili FTTH-u moral buš se zadovoljiti sa ribljom kosti, jer ko zna kako bi ispala kvaliteta slike tog UHD kanala prek IPTV-a (računajući protok + bitrate + zvuk), a možda imaš neki stariji njihov prijemnik poput mene, kod mene i dalje prisutan legendarni Kaon VM 1200 koji nije 4K niti podržava HEVC (iako imam 4K telkač)...
imam novi stb od a1 koji podržava 4k
Ako je na FTTH zašto bi mu trebala riblja kost, ako će A1 emitirati taj program?
Dobiti će skoro pa pravu 4K rezu s boljim bitrateom, jer IPTV može dodatno pogoršati kvalitetu slike. Ak je na kablu onda je miran, imati će dobar ugođaj za gledanje OI-a.
Napokon.. slika je vrh
Jel se može na zemaljskoj isto gledati UH HTV?
Pretraži kanale ponovno i pojavit će ti se...
Šta sa nama koji imamo max tv?
Ja odavno počupao zemaljsku antenu.
Navodno da će ići 4K preko MaxTV i EON-a, za A1 nisam pročitao nigdje...
Ali pretpostavljam da neće ići u toj kvaliteti tj. Bitrate će biti nešto smanjen i pitanje jel će biti i HDR-a kao na OTA signalu :/
Pretraži kanale ponovno i pojavit će ti se...
Ma niš od toga, pronašao sam da na mom području nema mogućnosti za UHD signal.
lp
moci ces gledati jedino ako imas ovaj novi android box koji podrzava 4k, inace kao vecina nas pusiona... ja imam i eon ali tamo slika kasni par godina pa ni nema nekog smisla gledat, eventualno sinkronizirano plivanje ili skokove u vodu
od dns bi trebalo biti dostupan i na maxtvu...no ima određenih uvjeta kako bi radilo
moci ces gledati jedino ako imas ovaj novi android box koji podrzava 4k, inace kao vecina nas pusiona... ja imam i eon ali tamo slika kasni par godina pa ni nema nekog smisla gledat, eventualno sinkronizirano plivanje ili skokove u vodu
Ako imaš bilo kakav Android box, mora raditi.Meni radi na mobitelu preko aplikacije
Ako imaš bilo kakav Android box, mora raditi.Meni radi na mobitelu preko aplikacije
pa ne govorim o tome, to je isto kao i eon, 30 sec. zakasnjenja. ne treba ti bilo kakav android box posto postoji aplikacija prakticki za sve platforme.
pa ne govorim o tome, to je isto kao i eon, 30 sec. zakasnjenja. ne treba ti bilo kakav android box posto postoji aplikacija prakticki za sve platforme.
Hw na tvu ili andoid box ili maxtv uređaj mora podržavati hevc/h.265 kako bi dekodirao video signal, dakle pročitati specke, mnogo starih uređaja podržava jedino avc/h.264 odnosno ne podržavaju hevc, doduše i avc može biti u 4k ali mislim da ne odašilju takav usporedni signal niti na jednoj platformi...
Stigao hrt 4k na EON TV, pozicija/kanal br. 15 :)
Meni osobno na PC-u i na TV-u ( 4K TV ) bolje izgleda i zvuci FHD hrt2 nego UHD hrt2.
1. Ton je na slabijoj razini vs FHD, tisji je.
2. Slika je malo tamnija na UHD vs FHD.
3. Kontrast je slabiji na UHD vs FHD.
4. Zasicenje boja je slabije na UHD vs FHD.
U globalu je slika vise mat, sa "ispranijim" bojama i slabijim kontrastom sto se najvise vidi kada gledas nesto sa titlovima jer bijela nije onako cisto i jasno bijela.
Ovaj signal ide sa odasiljaca Belje.
Ja sad s antenom ulovio i izgleda da nije samo 4k vec je i u HDR signau jer viidm da mi je Hisense tv na hdr presetu kad prebacim na taj kanar, trenutno je nekakav sdr film i izgleda katastrofa u odnosu na stari kanal koji niije u hdr, signalu nadam se da prijenos olimpjade radi u HDR signalu.
Slika i sve je blijedo jer očigledno ti telka nije prepoznala HDR signal.
Meni na EON Tv je takva bila, danas došao doma i kada prebacim na HRT2 HD prepozna HDR i prebaci telku u HDR način rada...
Jucer je bio HRT2(4k) na Maxtv apklikaciji (kanal 890 tako nesto) , danas vise nema ?! WTF
HLG HDR
Samsung, TizenOS
Ne bi ih vrag odnio da su i zvuk pustili u DD 5.1
Samsung, TizenOS
Ne bi ih vrag odnio da su i zvuk pustili u DD 5.1
meni nestalo iz aplikacije, isto samsung, tizenOS
Bas sam čitao da je HT imao nikad veću dobit pa me ne bi čudilo da nam i to dodatno naplate .
Bas sam čitao da je HT imao nikad veću dobit pa me ne bi čudilo da nam i to dodatno naplate .
cekam da povecaju placu, 20 god nije, mozes jos 20 god :)
Isto nestao i na mobu i na lg-u webos
Koji je ovo vrag?! Pa ovo je najdosadnije otvaranje nekog eventa ikada. Kamo ide ovo sve?!
Kina mi je nekako najvise ostala u sjecanju.
kombinacija disneya i netflixa...
usred zagreba nemogu gledati uhd kanal na sony 4k uhd tv-u.
ne pronalazi nista na kanalu 42, nemam evo (niti sam ga ikad imao), nalazi raznorazne evotv kanale (nema slike naravno osim na ovima sa zemaljskom frenkvencijom koje hvata antena), al hrt2 uhd ne nalazi nigdje