Koji bi bia najbolji box sa lan prikljuckom, obzirom da mi soundbar ocito remeti wifi signal i preko mi tv sticks ne mogu gledat apsolutno nista ako mi je soundbar ukljucen. Ako postoji i neko drugo rjesenje super
Zasto ne povezes soundbar aux kablom u tv?
Preko AUXa koliko je meni poznato ide analogni signal, pa mu je puno bolja opcija HDMI ili optički kabel. U načelu preko HDMIa se dobije maksimalna kvaliteta.
Ja tv i soundbar spajam ovim kablom i kvaliteta je jednako dobra kao i preko bt
E to je nešto drugo, to je RCA (činčevi) preko koaksijalnog kabela koji prenosi digitalni signal (S/PDIF), to ti nije AUX. Preko AUXa uglavnom ide obični analogni stereo kabel sa 3.5mm konektorima (bananice), može biti i RCA verzija preko istog kabela.
Prema mogućnostima i kvaliteti bi ih ovako poredao, od lošijeg prema boljem:
- 3.5mm ili RCA obični stereo kabel preko AUXa
- Bluetooth
- RCA preko koaksijalnog kabela preko S/PDIFa
- Optika (TOSLINK) preko optičkog kabela
- HDMI eARC (da sad ne nabrajam sve verzije HDMIa)
Sad sve ovisi o mogućnostima tvog Soundbara. Ukoliko podržava DTS HD, TrueHD, Atmos onda ti to ide samo preko HDMIa, za 5.1 je ok optika ili koaksijalni koji koristiš i koji ima širi raspon od optičkog, ali je više izložen raznim interferencijama.
Mozda san se krivo izrazia, mislin da bluetooth od soundbara remeti wifi signal od rutera do sticka i zbog toga mi zapinje iptv i opcenito internet je nikakav. Probat cu jos spojin sa hdmi arc ali u slucaju da to ne bude radilo mislin da cu ic na opciju novog boxa koji ima lan prikljucak
Koji soundbar?
Probaj mijenjati kanale na routeru ili prebaci sa 2.4 na 5GHz ili obrnuto ukoliko ti je router dovoljno blizu i podržava jednu i drugu frekvenciju.
Imaš i aplikaciju za mob koja ti može izbaciti koji točno kanal koristi BT, a koji tvoj WiFi pa prema tome podesiš kanale da ne ometaju jedan drugoga.