Win 7 64bi

poruka: 16
|
čitano: 3.037
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran
Win 7 64bi

Koristim win7 64bit i trosi mi 850ram kad nista ne radim e sad jeli ikako moguce da snizim na 500mb rama 

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Win 7 64bi

A koliko imas sveukupno rama? Ako imas 4GB onda je to normalno.

17 godina
neaktivan
Win 7 64bi

Instaliraj Win98...

Živo mi se fućka, spavam do ručka, mama me mazi, a Tito me brani.
Moj PC  
19 2 hvala 1
15 godina
neaktivan
pariz2 kaže...

Koristim win7 64bit i trosi mi 850ram kad nista ne radim e sad jeli ikako moguce da snizim na 500mb rama 

Koji ti programi rade u pozadini i koji av imas?

da snizis na 500mb tesko da je moguce.

moguce je da oslobodis nesto memorije gasenjem nekih servisa i programa koji ti rade u pozadini.

ako imas barem 2gb ne trebas se zezati ni brinuti u vezi tih 850mb sto ti trosi, ipak je 64bit i to je normalno.. {#}

strpljenje i ucenje donosi uspjeh.
16 godina
odjavljen
Win 7 64bi

Da bi itko od ovih što plaču za RAMom izguglao što je Prefetch... -.-

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
Moj PC  
6 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Win 7 64bi

Inace ja sam uvijek mislio da je bolje sto vise RAM-a imati zauzeto (ovisno o pokrenutim programima) posto onda vise stvari ceka u stand by-u (onako laicki receno) pa i samim time sustav brze reagira, ne?

Zato i RAM sluzi, kakve vam koristi ako je vecinom skoro prazan?

Živo mi se fućka, spavam do ručka, mama me mazi, a Tito me brani.
Poruka je uređivana zadnji put uto 22.2.2011 3:21 (AA-d00d).
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
WindEmperor kaže...

A koliko imas sveukupno rama? Ako imas 4GB onda je to normalno.

a ak nemaš, čemu onda 64 bit verzija?

14 godina
protjeran
Win 7 64bi

Ma ja iman 4gb rama i hdd 80gb stariji hdd i cpu 2.93 dual core i sve normalno radi ali mislim nekako mi je sporo i vise struze hdd nego kad sam ima win xp tada mi je trosilo 300 do 400mb rama pa se navika na to eheheeh i jos kad nesto radim ili instaliram onda trosi 1.15gb rama

mislim stvarno previse 

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.2.2011 14:17 (pariz2).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
pariz2 kaže...

Ma ja iman 4gb rama i hdd 80gb stariji hdd i cpu 2.93 dual core i sve normalno radi ali mislim nekako mi je sporo i vise struze hdd nego kad sam ima win xp tada mi je trosilo 300 do 400mb rama pa se navika na to eheheeh

Imas 4gb i brines se za 850mb sto trosi... {#}

to je normalno i ne opterecuj se s time.. ne struze hdd zbog memorije.. {#}

strpljenje i ucenje donosi uspjeh.
14 godina
protjeran
Win 7 64bi

Ma je ali tih 850mb rama trosi kad ne radim nista ali kad nesto instaliram onda trosi 1.24gb rama e onda kakve mi koristi tih 4gb nista mi ne ostaje onda bolje instalirat win xp 32bit pa onda ucita 3.20gb rama a trosi samo 300kad neradim nista vise mi se tako isplati nego da  sa ucita cilih 4gb a potrosi vise od 1gb nema nikakve koristi

0 4 hvala 0
16 godina
moderator
pariz2 kaže...

Ma je ali tih 850mb rama trosi kad ne radim nista ali kad nesto instaliram onda trosi 1.24gb rama e onda kakve mi koristi tih 4gb nista mi ne ostaje onda bolje instalirat win xp 32bit pa onda ucita 3.20gb rama a trosi samo 300kad neradim nista vise mi se tako isplati nego da  sa ucita cilih 4gb a potrosi vise od 1gb nema nikakve koristi

wtf???

TROLLBUSTER /// ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA :) ///
16 godina
odjavljen

PREFETCH!!!

Windowsi alociraju dio (ili kompletan) RAM (mapiraju adrese) i onda po potrebi dodjeljuju RAM aplikaciji koja ga zatraži. Cilj tog alociranja je bolji memory managment, povećanje performansi i zaštita od virusa koji bi mogli zauzeti određene lokacije i dobiti više ovlasti.

Zbog toga RAM izgleda popunjeno (zapravo je samo alociran tj. rezerviran) iako nema niti jedne otvorene aplikacije. Kada pokreneš npr. Photoshop windowsi mu dodjele RAMa koliko mu treba. RAMa naizgled nema a aplikacije imaju koliko im treba. Sada jasno?

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
17 godina

Ništa ti ne ostane od 1.24/4 ?  Svašta.

Onda lijepo izvadi jednu memorijsku pločicu (tako da imaš 2gb ili 3gb) pa će ti onda manje trošiti memorije jer se zauzeće izračunava i prema ukupnoj količini memorije koju imaš.

Ljudi kupuju tolike količine memorije, a onda se žale što im je iskorištenje memorije "samo" 20%. Ako ne igraju neke jako zahtjevne igre ili nešt sl., više 50% im nikada neće biti iskorišteno.

Pa još bolje da je zazuzeće veće, tj. više programa se trpa u RAM i programi/igre rade puno brže, a ne da koriste neku tamo virtualnu memoriju/prostor.

14 godina
protjeran
Win 7 64bi

Neznam ja kako vi mislite ali ja mislim ovako ako trosi 850 mb rama i uđes u igru i ta igra npr.. troši 2gb i to je sve ukupno 2.850gb i naravno da je bolje da trosi samo 400mb na service ili stali već znači trosi 2.400gb i manje se opterecuje i brze vrti 

0 4 hvala 0
16 godina
odjavljen
pariz2 kaže...

Neznam ja kako vi mislite ali ja mislim ovako ako trosi 850 mb rama i uđes u igru i ta igra npr.. troši 2gb i to je sve ukupno 2.850gb i naravno da je bolje da trosi samo 400mb na service ili stali već znači trosi 2.400gb i manje se opterecuje i brze vrti 

Dal ti znaš čitati? Ajmo ovako.

Imaš Win7 x64 sa uključenim Prefetchom i 4GB RAMa. U praznom hodu zauzeto je 850mb - windowsi su pojeli 300-400mb (servisi i aplikacije). Do 850mb je ostalo 400mb. Tih 400mb je REZERVIRANO. Pokreneš igru koja cucla 1.5GB-2GB. Prvo joj se dodijeli 400mb iz prefetcha. Od onih 300-400 od windowsa prilikom pokretanja igre oslobodilo se 100tinjak jer su neki procesi (i aero) otišli u sleep i ne troše toliko RAMa koliko u praznom hodu. Igra je u startu dobila oko 500mb i daljnjim zahtjevima prema memory managmentu dobiva ostatak RAMa.

Uostalom, čemu RAM ako se ne koristi? Pokloni nekom tu drugu pločicu od 2GB, ionako zjapi prazna.

14 godina

Čovjek ne kuži. Koliko god ti pričao, pojašnjavao, ne može znati što je Prefetch. On je uvjeren da mu je bolje dok mu troši 400 mb. 

A, ako razmišlja o poklanjanju RAMa, bilježim se.

Što više RAMa zauzeto, više je alocirano te su samim tim Windowsi brži. {#}

** Live 4 Music **
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice