Konfiguracija_pomoc

poruka: 35
|
čitano: 5.120
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Konfiguracija_pomoc

Ovako, znaci hocu da sastavljam konfiguraciju ali imam veliki niz dilema. Prvo i osnovno, zelim maticnu plocu, koju bar za 2-3 godine necu morati bacati, da cu moci da je koristim i dalje ;). Zatim slijedi dilema Intel ili AMD xD...

Sta trazim od racunara je da mogu da koristim igrice koje se sad igraju, tj PES 2011 i neke slicne i da imam siguran racunar, s kojim nebi trebao imati problema za koristenje Microsoft Blend-a itd...

Nego da ne odugovlacim, moze pomoc pri sastavljanju konfiguracije do nekih 3500-4000 kuna...

Unaprijed zahvaljujem na pomoci

0 0 hvala 0
15 godina
Konfiguracija_pomoc
to bez monitora ili sa
ja vise preferiram intel bolji su mi nekako i nvidia..
pes i te igre i nisu zahtjevne?
zasto prst dole !!!! stavi barem hvala ako sam ti pomogao,,
Moj PC  
0 2 hvala 0
14 godina
neaktivan
RE: Konfiguracija_pomoc

Bez monitora, a ako ostane love i monitor cu nagurati nekako :D...ali nije obavezan

Mene uvijek srce vuce nekako prema Intelu...

Samo da mi je skontat maticnu koju da izaberem, ostalo cu nekako "sklepat" :)

15 godina
Konfiguracija_pomoc
samo reci koji si procesor,,izabrao nacu ti maticnu i rami koji su ti DDR2 ili 3,,
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Konfiguracija_pomoc

Evo 1 prijedlog

1 x Asrock M3A770DE, AM3 - AMD 770 + AMD SB710, ATX, FSB2600, Dual C
1 x Procesor AMD Athlon II X4 635, socket AM3, BOX , 2Mb cache, 95W
2 x DDR3 2048MB ( 2GB ) Kingmax, 1333MHz, CL9, FLFE85F-B8EE9
1 x MSI GTX460 768MB GDDR5 192 bits, Cyclone,Core Clock : 725 MHz
1 x HDD SAMSUNG 500GB 7200rpm 16MB cache Serial ATA II-300, F3
1 x Napajanje SEASONIC 430W, SS-430GB, S12, aktivni PFC
1 x DVD upisivač LG GH22NS, DVD±RW, 22x DVD±R ,8x DL , 40x CD-R
1 x CoolerMaster Elite 335, black, (W)185 x (H)413 x (L)486 mm, 6kg

4.020,98Kn

ADM

Moj PC  
5 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Konfiguracija_pomoc

kontam E5500 ili E6600 s ramom trojkom, ako je moguce. Jel imas ti neki prijedlog, jos sam otvoren za sve solucije

0 1 hvala 0
15 godina
burek22 kaže...

Evo 1 prijedlog

1 x Asrock M3A770DE, AM3 - AMD 770 + AMD SB710, ATX, FSB2600, Dual C
1 x Procesor AMD Athlon II X4 635, socket AM3, BOX , 2Mb cache, 95W
2 x DDR3 2048MB ( 2GB ) Kingmax, 1333MHz, CL9, FLFE85F-B8EE9
1 x MSI GTX460 768MB GDDR5 192 bits, Cyclone,Core Clock : 725 MHz
1 x HDD SAMSUNG 500GB 7200rpm 16MB cache Serial ATA II-300, F3
1 x Napajanje SEASONIC 430W, SS-430GB, S12, aktivni PFC
1 x DVD upisivač LG GH22NS, DVD±RW, 22x DVD±R ,8x DL , 40x CD-R
1 x CoolerMaster Elite 335, black, (W)185 x (H)413 x (L)486 mm, 6kg

4.020,98Kn

ADM

ovo ti je odlicno,,,kolega je isao na AMD jel su oni puno jeftiniji..sa intel dobijes slabiju konfu,,

14 godina
neaktivan
Konfiguracija_pomoc

To me i muci sto su jeftiniji. Koji je razlog u toj cijeni?

Ipak sam za ono, dati iste pare za nesto slabije ali da sam siguran ;)

0 0 hvala 0
15 godina
Konfiguracija_pomoc
gle...kad bi isao sa intelom ,,puno losio konfu..bi dobio
a ovako sa AMD dobijes bolju,,
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Konfiguracija_pomoc

Kontam ja sta ti men pricas al me muci zasto su jeftiniji? Znam sta necu, a to je intel Celeron xD...a za pentium provjereno znam da je dobar.Nego MB?

0 0 hvala 0
15 godina
Konfiguracija_pomoc
ma neznam nekako po testovima nekim su bolji,,al zavisi kako koji model procesora.
vise da je intel napapren cjenom zbog svoje " poznatosti"mediji i to neznam kako da se izrazim mozda si me i skuzio
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Konfiguracija_pomoc

dobro ti je rekao kolega tpg...po testovima nekim i brzinama jednostavno je bolji intel...a tu i ime plačaš jer su oni uvijek bili ono pojam za procesore i to...ja sam inace pristasa intela i uvijek bi intel...uzmi asusovu,asrockovu ili mozda gigabyte maticnu...sve zavisi sta mislis spajat na nju i koliko toga

2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Konfiguracija_pomoc

Danas sam pravio predracun za neku konfiguraciju i kazite mi sta mislite:

Intel core i-3-540 Processor

Asus VGA EAH5570 SIL/DI/ 128-bit, 1GB DDR3

Gigabyte MB GA-P55-US3L 2.1

HDD 1TB

Kingston DDR3 2GB 1333Mhz

Frontier kuciste 500W

LG ODD DVD-RW Drive Black

+ monitor 19"...

Sta mislite?

0 5 hvala 0
14 godina
neaktivan

Dobra ti je konfa,ali za te novce kupis puno jace amd racunalo.A ono razlika u cijeni ti je zato sto intel trenutno ima najbolje procesore i zato je cijena nafrizirana

um caruje dok snaga ne popizdi
14 godina
neaktivan

Hmm. Kazes Intel ima bolje procesore...Valjda sam onda dobro izabrao{#}

15 godina
Konfiguracija_pomoc
Intel na konfu od 4k kn? Makar bio 100 puta bolji za jeftine konfe se ne isplati.
Uzmi neku AMD konfu sa Athlonom x4 630 i grafom gtx 460.

Za igre ti je ionako važnija grafa od proca.
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
premier kaže...

Hmm. Kazes Intel ima bolje procesore...Valjda sam onda dobro izabrao{#}

Izabrao si sr*nje nad sr*njima. u 4000kn se stavlja AMD zato što dobiješ četverojezgreni procesor za istu cijenu ko intelov dvojezgreni.

I stavio si 5 puta slabiju grafu. Neceš se baš naigrat tog PES-a, a pogotovo za 2-3 godine neces moc ni pokrenut igre.

14 godina
protjeran
premier kaže...

Danas sam pravio predracun za neku konfiguraciju i kazite mi sta mislite:

Intel core i-3-540 Processor

Asus VGA EAH5570 SIL/DI/ 128-bit, 1GB DDR3

Gigabyte MB GA-P55-US3L 2.1

HDD 1TB

Kingston DDR3 2GB 1333Mhz

Frontier kuciste 500W

LG ODD DVD-RW Drive Black

+ monitor 19"...

Sta mislite?

Stari nemoj se ljutit ali ovo ti je stvarno bezveze

17 godina
Konfiguracija_pomoc

Phenom II x4 955 BE

Asrock 880/890 matičnu

4GB DDR3 memorije

GTX 460

I to je to. Kakvi božiji Inteli u 4000 kuna. Spominješ pentiume (provjereno dobar)?! Pojede ga ovaj Phenom.... Pa to je prastaro, povijest.....

ššššš - možda su u šumi
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.12.2010 19:33 (doktor1).
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
Konfiguracija_pomoc

Uzmi konfu od burek22, konfa je super za te pare...{#}

Moj PC  
3 0 hvala 1
15 godina
Konfiguracija_pomoc
Za nekih 1600 kn dobije odličan proc i matičnu( phenom x4 955 i 770 extreme3) ,a jedan dobar Intelov proc npr. I5 760 košta malo više od 1400kn + još trebaš kupiti neku matičnu.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Konfiguracija_pomoc

Vecina je ovdje AMD-ovaca koliko vidim. Napadate me. Gle, samo pitam. Da li imam sigurnost da necu morati ulagati u racunar 2-3 godine sto se tice njega samog, ne da bih mogao pokrenuti nove igrice. Nisam game freak nego volim poigrati kada se skupi drustvo, nista vise.

Sa ovom maticnom, mogu naknadno staviti i5 ili i7, graficka se da zamijeniti ako postanem freak i sta je sad tu sranje, ajd vi amd-ovci koji ste toliko kriticni osim prema onome sto vi imate meni kazite...

Lijepo bi bilo da svaki odg koji date argumentirate...Wozdra

0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
premier kaže...

Vecina je ovdje AMD-ovaca koliko vidim. Napadate me. Gle, samo pitam. Da li imam sigurnost da necu morati ulagati u racunar 2-3 godine sto se tice njega samog, ne da bih mogao pokrenuti nove igrice. Nisam game freak nego volim poigrati kada se skupi drustvo, nista vise.

Sa ovom maticnom, mogu naknadno staviti i5 ili i7, graficka se da zamijeniti ako postanem freak i sta je sad tu sranje, ajd vi amd-ovci koji ste toliko kriticni osim prema onome sto vi imate meni kazite...

?????????????

Sve smo argumentirali. Sve to što si nabrojao, može se zamjeniti i na AMD-u.

Al šta me briga,samo sam htio pomoć, ti budi glup pa kupi to svoje, kad već najbolje znaš.

*facepalm*

15 godina
neaktivan
premier kaže...

AMD-ovci!?!? Niko ovdije nije za amd ili intel (dobro sad nađe se koji fanboy) jednostavno govorimo da je AMD ispod 6k kuna bolji, ali da imaš love uzeo bi intela.

Gamers Don't Die, They Respawn.
15 godina
Konfiguracija_pomoc
Ovdje nitko nije "AMD fan" nego ti samo hoćemo pomoći. Uzmi onu kontu što ti je složio burek22.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Konfiguracija_pomoc

AMDovci!?!? Ccccc. Malo mućnut glavom pa se da zaključit da nitko tu nije nikakav AMDovac/INTELovac nego jednostavno za te novce je najisplativije ubost Phenoma od 4 jezgre. Za tvoje potrebe je sigurno dovoljan Phenom II x4 955/965 i sigurno će funkcionirat sljedećih dvije, tri godine (pogledaj samo koliko se dvojezgreni drže). Šta ti reba argumentirat? Rekao sam da si u postu gore spominjao Pentium procesor. Njihovo vrijeme je odavno prošlo, kao i C2D E5500/E6600.

Evo konfiguracija sa 880 čipsetom, USB3, četverojezgreni procesor, 4GB DDR3 memorijom, grafička za ugodno igranje (pogotovo na 19" monitoru)....... (prelazi za 200 kuna, ali ja misim da se isplati, a ako ne stavi se Asrock 770 matična, a za još 200 kuna više stavi se Thermaltake V4 kućište)

ššššš - možda su u šumi
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.12.2010 22:03 (doktor1).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
doktor1 kaže...

AMDovci!?!? Ccccc. Malo mućnut glavom pa se da zaključit da nitko tu nije nikakav AMDovac/INTELovac nego jednostavno za te novce je najisplativije ubost Phenoma od 4 jezgre. Za tvoje potrebe je sigurno dovoljan Phenom II x4 955/965 i sigurno će funkcionirat sljedećih dvije, tri godine (pogledaj samo koliko se dvojezgreni drže). Šta ti reba argumentirat? Rekao sam da si u postu gore spominjao Pentium procesor. Njihovo vrijeme je odavno prošlo, kao i C2D E5500/E6600.

Evo konfiguracija sa 880 čipsetom, USB3, četverojezgreni procesor, 4GB DDR3 memorijom, grafička za ugodno igranje (pogotovo na 19" monitoru)....... (prelazi za 200 kuna, ali ja misim da se isplati, a ako ne stavi se Asrock 770 matična, a za još 200 kuna više stavi se Thermaltake V4 kućište)

odlična konfa.

samo neka uzme još neko kvalitetnije kućište i to je to

14 godina
neaktivan
premier kaže...

kontam E5500 ili E6600 s ramom trojkom, ako je moguce. Jel imas ti neki prijedlog, jos sam otvoren za sve solucije

Ti procesori serije E nisu bas nesto dobri

A.O.
17 godina
hitman_anel kaže...
premier kaže...

Ti procesori serije E nisu bas nesto dobri

A zašto? Šta fali E8400 ili E8500 procesorima? Iz kojeg razloga procesori serije E nisu dobri?

ššššš - možda su u šumi
14 godina
neaktivan
Phenom ili AMD, na nizoj i srednjoj razini procesora su bolji od Intela, dok je medju najboljim i najskupljim procesorima bolji Intel
A.O.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice