Buka,pomoć

poruka: 15
|
čitano: 4.145
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Buka,pomoć

Asrock 870 EXTREME3 - AMD 870

AMD Phenom II X4 955 BE

ddr3 4gb 2x2gb kingmax

XFX hd 6870

SEASONIC 620W

HDD SAMSUNG SpinPoint F3 1T

ovo je kupljeno u 2 mjesecu i stavljano je sve u staro kućište(V 44cm,Š 20cm,D 45 cm nema vent.)..pošto buka koju stvara je nenormalna...fan speed je namješten na 50%,samo surfam GPU temperatura mi je uvijek 50-55..da ne govorim kad pokrenem neku igru,jebote kao kakav mlažnjak...baš malo na netu gledam poprilično se ljudi žali na buku hladnjaka od procesora Phenom II X4 955..

zanima me sad,da li samo da uzmem novo kućište(s više vent.) ili promjenim hladnjak,što bi dalo više efekta??

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Buka,pomoć
gb.packers kaže...

Asrock 870 EXTREME3 - AMD 870

AMD Phenom II X4 955 BE

ddr3 4gb 2x2gb kingmax

XFX hd 6870

SEASONIC 620W

HDD SAMSUNG SpinPoint F3 1T

ovo je kupljeno u 2 mjesecu i stavljano je sve u staro kućište(V 44cm,Š 20cm,D 45 cm nema vent.)..pošto buka koju stvara je nenormalna...fan speed je namješten na 50%,samo surfam GPU temperatura mi je uvijek 50-55..da ne govorim kad pokrenem neku igru,jebote kao kakav mlažnjak...baš malo na netu gledam poprilično se ljudi žali na buku hladnjaka od procesora Phenom II X4 955..

zanima me sad,da li samo da uzmem novo kućište(s više vent.) ili promjenim hladnjak,što bi dalo više efekta??

Kupi neki aftermarket hladnjak.

14 godina
Buka,pomoć

Scythe katana3 je kod mene rijesila problem buke,cca 200kn i peglaj.Prije je buka bila bas za poludit,a sad mir i tisina. Dobit ces malo nize temperature u loadu.

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.9.2011 17:14 (tadic).
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
dv14 kaže...

to je za grafičku koliko vidim,jel tako??

tadic kaže...

Scythe katana3 je kod mene rijesila problem buke,cca 200kn i peglaj.Prije je buka bila bas za poludit,a sad mir i tisina. Dobit ces malo nize temperature u loadu.

Zar tolika razlika{#},a kakva je kod igrica??

gledam malo kućišta nisu ni ona toliko skupa..

15 godina
gb.packers kaže...
dv14 kaže...

to je za grafičku koliko vidim,jel tako??

tadic kaže...

Zar tolika razlika{#},a kakva je kod igrica??

gledam malo kućišta nisu ni ona toliko skupa..

To ti nije do kućišta nego do hladnjaka.

Ako nećeš OC-at kupi Katanu 3 i to je to.

14 godina
neaktivan
gb.packers kaže...
dv14 kaže...

tadic kaže...

Ne treba tebi novo kučište. Kolega ti je preporučio Hladnjak za procesor koji je poprilično kvalitetan. Dakle kupi novi hladnjak za proc, zamijeni ga sa starim. Dobiješ nižu temperaturu i manje buke. :)

Zeppe :D
14 godina
Buka,pomoć

To ti je hladnjak za procesor,s tim da u kucistu moras napravit dobar protok zraka.Moras stavit ventove za upuhivanje hladnog zraka,i za ispuhivanje toplog zraka van. Ako ti se topli zrak zadrzava u kucistu opet nisi napravio nista

Malo potrazi po youtube-u imas filmove u vezi toga. Sve lijepo snimljeno i objasnjeno.

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.9.2011 19:13 (tadic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Buka,pomoć

Ja imam sličnu komfiguraciju sa istim procesorom i matičnom i zanima me da li bi se isplatilo kupit scythe ninja 3 i dali je bolji i tiši od Scythe Katana 3

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
đozo kaže...

Ja imam sličnu komfiguraciju sa istim procesorom i matičnom i zanima me da li bi se isplatilo kupit scythe ninja 3 i dali je bolji i tiši od Scythe Katana 3

Naravno da je, a isplati se ako imaš para, jako jednostavno. {#}

13 godina
Buka,pomoć

Negdje sam cuo da postoje odredene spuzve(kao ima ih u svakoj trgovini),koje se ljepe unutar kucista i time buku smanje!

Ehh sada,pitanje je jel to uopce postoji,zar ne dodatno grije prostor u kucistu i dali cepi svaki protok zraka!?

Nemam pojma!{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Milka30 kaže...

Negdje sam cuo da postoje odredene spuzve(kao ima ih u svakoj trgovini),koje se ljepe unutar kucista i time buku smanje!

Ehh sada,pitanje je jel to uopce postoji,zar ne dodatno grije prostor u kucistu i dali cepi svaki protok zraka!?

Nemam pojma!{#}

pa ako je oblaganje pravilno izvedeno i ako je airflow dobar ,onda naravno nebi trebalo biti problema sa temperaturama....

ali  bez poštenog cpu hladnjaka đabe ikakve "operacije" po kućištu...

napokon dočekao DNF!
14 godina
neaktivan
Buka,pomoć

hvala svima na odgovorima...

kupljeno je novo kućište i  Scythe katana3,kojeg sam postavio na level 7..dok surfam bude 1800 rpm,kod igrica je 2600 rpm. to je normalno jel tako??

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
gb.packers kaže...

hvala svima na odgovorima...

kupljeno je novo kućište i  Scythe katana3,kojeg sam postavio na level 7..dok surfam bude 1800 rpm,kod igrica je 2600 rpm. to je normalno jel tako??

Stavi ventilator od Katane 3 na manje okretaja u Bios-u, Level 6 ili 5 to če bit sasvim dosta sad po hladnijem vremenu sigurno pa usput provjeri kakve su ti temperature na tim podešenjima kad procesor nije opterečen.Povečanje okretaja ventilatora hladnjaka, kad se proc zagrije pod opterečenjem je normalno da nema frke tak to i mora bit kaj drugo.{#}

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
14 godina
neaktivan

Ma i ovako je dobro,kakav je bio stari {#}...

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.3.2012 20:26 (gb.packers).
14 godina
neaktivan
Buka,pomoć

evo mene opet {#},može opet vaša pomoć...

što bi još trebao napraviti da dobijem što tiši pc. Kad bi ovo stavio http://www.links.hr/index.php?option=artikl&tab=opis&id_artikl=050.909.185,dal bi bilo dovoljno ili trebao još stavit 1,2 ventilatora po kućištu??

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice