Aplikacija za "fuzzy records matching" analizu

poruka: 1
|
čitano: 1.184
|
moderatori: Lazarus Long, vincimus, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
neaktivan
offline
Aplikacija za "fuzzy records matching" analizu

Razvio sam klijent-serversku aplikaciju za povezivanje zapisa temeljem sličnosti, tj. ono što se na engleskom naziva slijedećim pojmovima: "records linkage", "entity resolution framework", "data deduplication", "fuzzy records matching and deduplication" itd., a svodi se u biti na povezivanje dva skupa podataka temeljem ne-egzaktne sličnosti, u slučaju kada ne postoji jedinstveni egzaktni ključ koji bi se moglo egzaktno povezati dva skupa podataka (npr. JMBG ili OIB). Radi se o situacijama kada je potrebno je identificirati povezane zapise u oba skupa podataka, a ne postoji jedinstveni ključ za povezivanje dva skupa.

Ovakvih je slučajeva u stvarnim skupovima podataka puno više no što bi se to na prvi pogled činilo i radi se o komputacijski složenom problemu, za koji ne postoji puno gotovih rješenja na tržištu, a pogotovo ne user-friendly rješenja po pristupačnoj cijeni.

Slijedeće stranice na wikipediji mogu dati osnovni uvid u problematiku: 

https://en.wikipedia.org/wiki/Record_linkage

https://en.wikipedia.org/wiki/Data_deduplication

https://en.wikipedia.org/wiki/Levenshtein_distance

https://en.wikipedia.org/wiki/Approximate_string_matching

 

Moja aplikacija ima inventivni i pragmatični pristup, za koji smatram da donosi optimum snage i jednostavnosti korištenja, te omogučuje putem intuitivnog user-friendly grafičkog sučelja upravljanje projektima i rješenjima koje se u konačnosti mogu izvršiti na serveru i dobiti rezultate obrade.

Aplikacija je već u potpunosti razvijena i funkcionalna, te ju mogu prezentirati kao proof-of-concept na stvarnim skupovima podataka.

 

Aplikaciju bih želio komercijalizirati, te mi je potreban partner (ili partnerska kompanija) koji bi pokrio  hosting, marketing i distribuciju.

 

Aplikacija se sastoji od desktop front-end-a (podržava Windows, Linux, Mac OS, FreeBSD itd.) i back-end PostgreSQL baze. Velika većina koda nalazi se na front end-u, ali je kritična funkcionalnost smještena na back-end PostgreSQL bazi, bez koje aplikacija ne može raditi.

 

Tražim ozbiljnog partnera koji bi trebao pružiti u partnerstvu slijedeće:

- Omogučiti serverske resurse (PostgreSQL bazu visokih performansi i visoke dostupnosti)

- Osmisliti i realizirati web stranice i sve ostale marketinške sadržaje

- Osmisliti i provesti u djelo marketinški pristup i pronalaženje kupaca

- Osmisliti način komercijalizacije tj. monetizacije aplikacije

 

Ja sa svoje strane osiguravam izvorni kod i funkcionalnost aplikacije, te mogu aktivno sudjelovati u izradi dokumentacije i podršci.

 

Evo, za one koji su shvatili o čemu se radi i misle da se pronalaze u opisanome, molim da mi se obrate privatnom porukom. Hvala.

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.2.2016 21:54 (Transhuman).
 
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice