jesi siguran da se tak kasno smije jesti? uglavnom svi govore kak poslije 6 nebi se smjelo jesti
Najveca zabluda ikad!
Sto se desava kad "ne jedemo iza 18:00"
Usporava se metabolizam!!
Gle, da bi ubrzali metabolizam potrebno je jesti minimalo 6 malih obroka ( P + UH ili P + M ) svako 3 sata. Na taj nacin, nakon nekog vremena tijelo zna da ce uvijek dobit hranu te ne vidi potrebu da zadrzaje salo pa ga se rijesava ( gubite tezinu ).
Kad ti ne jedes nista iza 18:00 ( recimo da ustajete u 8 ujutro ) tijelo je bez hrane 14h!! A ako dodamo da neki preskacu dorucak ( sto svak ko brine o sebi, tjelesnom izgledu i zdravlju ni u ludilu nebi preskocio ) pa jedu tek "marendu" tijelo zna biti i po 16-17h bez hrane. Na taj nacin se metabolizam usporava, tijelo jede samo sebe ( jer mu treba energija ) na nacin da uzima energiju iz misica, misici se smanjuju a to nitko ne zeli. Bilo koji obrok nakon ovih 14 h bez hrane ide pravac u salo bez obzira koliko zdrav bio!!
Zato kazem, slobodno jedite nakon 18:00h samo kvalitetne obroke, npr. ova gore prehrana je zdrava prehrana svakog covjeka tko brine o sebi.
Btw sve sto pisem, pisem iz osobnog iskustva, ja recimo vec dvije godine zdravo zivim i ne pamtim kad sam zadnji put pojeo pizzu, burek, cokoladu, sladoled, kavu, junk food itd. Jednostavno se tijelo navikne.
Obicno oko 23 pojedem posni sir 250g = cca 30g proteina ( koliko tijelo maksimalno moze iskoristiti u jednom obroku ) + ljesnjak 40 g ( ponekad kikiriki 40g, badem 40g itd ) To su omega 3/6/9 masti, dobre masti koje nase tijelo NEMOZE proizvest pa ih je potrebno unositi!.
I oko 23:30, 00:00 idem spavat, a dorucak je u 8h
Morate spavati minimalno 8 sati!!!
btw trbusni tj plocice nastaju u kuhinji ( pravilna prehrana ) a ne sa 1000000 trbusnjaka ;)
Ako ima sta nejasno pitajte, pratim topic ;)
Q.
P.S. dosta sam nacitan o prehrani, bodybuildingu, idem u teretanu 3 godine tako da znam o cemu pricam ;)
EDIT2:
A zasto navecer posni sir sa orasastim plodovima?
Zato jer je posni sir kazein, kazein je spori protein kojem treba 6-7 sati da se razgradi. Masti jos vise uspore razgradnju proteina pa tu dobijete jos sat dva, dovoljno vremena da se tijelo hrani i kad spavate.
btw misici rastu dok spavate, dakle spavanje ftw :D