Najbolja 2 racing filma su: Grand Prix (1966) i Le Mans (Steve Mcqueen)
A Rush ništa?
Nije loš ni Ford v Ferrari.
Najbolja 2 racing filma su: Grand Prix (1966) i Le Mans (Steve Mcqueen)
A Rush ništa?
Nije loš ni Ford v Ferrari.
Sve u svemu, apsolutna preporuka, nećete požaliti sigurno odlaskom na Red Bull Ring, pogotovo sad kad znamo da je ugovor produžen do 2041.
Da nadodam i svoje iskustvo - organizacijski vrhunski!
Mi smo opet uzeli General admission karte (150e za weekend), pregled staze je s ove pozicije odličan, dok se dijelovi koje ne vidiš prate na video zidovima koji su takođr svuda oko staze. Mana ovih karata (i tribine T3) je što je ulaz na vrhu brda pa je potrebno hodati svakodnevno dobrih pola sata na žegi. A bome je bila žega, pogotovo u nedjelju! Također nema sjedećih mjesta pa je potrebno nositi kamping stolicu.
Mi smo također stigli u četvrtak oko 12, uzeli smo kamping Blau (630e za 8 osoba, 2 auta) koji je najbliži F1 fan zoni. Također nas je uhvatila lagana tuča, no taman smo pripremali paviljone pa smo njih prebacili preko vozila :) Srećom nije bilo vjetra pa je sve ostalo na mjestu.
Slažem se sa svime u vezi organizacije, čak je sve bilo i na razini više nego prije 2 godine. Primjetilo sam da je osoblje bilo austrijsko, ne balkansko Redovi kratki, usluga profesionalna.
Svatko tko želi doživjeti full atmosferu preporučam noćenje u kampovima, ludnica od jutra do mraka! No i dalje se svi drže pravila, tihi sati od 2-7 u bližim, i 00-7 u udaljenijim kampovima. Orange army napravi pravu veselu i ludu atmosferu, nevezano za tim ili vozača. Partiji po štalama iskustvo su koje treba doživjeti uz F1
Sve u svemu za nas je ovo dosta budget friendly opcija, ponovit ćemo svakako!
ps. Primjetio sam da podosta ljudi ni ne odlazi na stazu, već prati F1 TV unutar kampova, samo uživaju atmosferu ludog vikenda.
Max će najverojatnije prijeći u Mercedes
Navodno postoji ugovorna klauzula po kojoj ako na kraju srpnja bude ispod trećeg mjesta u poretku, može zatražiti raskid ugovora. Zanimljivo je da je Russel četvrti s devet bodova zaostatka. Tri su trke do ljetne stanke, a Mercedes bi objavio postavu za sljedeću godinu prije stanke. Hoće li Russel promijeniti pristup kad vidi Verstappena u blizini, hoće li počet kalkulirati?
Navodno postoji ugovorna klauzula po kojoj ako na kraju srpnja bude ispod trećeg mjesta u poretku, može zatražiti raskid ugovora. Zanimljivo je da je Russel četvrti s devet bodova zaostatka. Tri su trke do ljetne stanke, a Mercedes bi objavio postavu za sljedeću godinu prije stanke. Hoće li Russel promijeniti pristup kad vidi Verstappena u blizini, hoće li počet kalkulirati?
Puno je tu svega i prilično sam siguran da Max neće u 2026. mijenjati išta.
Da je puno izgledniji scenarij da će 2026. dati šansu da se vidi gdje i kako stoje stvari nakon promjena regulacija i onda će odlučiti.
Performance clause postoji u Maxovom ugovoru i može ju aktivirati točno tako kako kažeš, to je činjenica, ali bez obzira na to sve, mislim da ga Helmut neće tek tako dati.
Vidjet ćemo koliko je koji tabor unutar RBR-a jak. Ali jedno je sigurno, Max je RBR-u najvažnija stvar koju imaju. Bez njega se mogu pozdraviti s bilo čim u skoroj budućnosti.
Erik Van Haren - izvor blizak Maxu još uvijek ne donosi nikakav bombshell kad su u pitanju ove špekulacije od sinoć kasno navečer (o ovome što je SkySports Italija prenijela).
Prema njemu - sve je kako se već zna određeno vrijeme. Mercedes/Toto žele Maxa, ne žure s ugovorom za Russela, a s Maxove strane se nije ništa promijenilo.
RUSH je bio OK film, ali me razočarao jer sam baš mjesec dana prije gledao dokumentarac koji je doslovno u detalje ista stvar o istoj sezoni. Ispada da su pokrali sve snimke iz dokumentarca i dodali malo scena ljubavi i emocije da naprave film.
Ford vs Ferrari me previše provocirao da bi to smatrao dobrim filmom. FORD se kao mala siromašna nepoznata firma, koja se bori protiv svih šansi protiv ogromnog mastodonta Ferrarija. Zapravo Ford je div s abnormalno više para od Ferrarija. Uz naravno natezanje kožice kako su Amerikanci najbolji ikad. Jednom sam pogledao i više nikad. Moram 3 puta pljunuti u pod kad se sjetim toga filma. Sva sreća znam da ih je Ferrari nakon toga opet vratio na početne postavke.
Le Mans kao umjetnički racing film je mnogo bolji u svim segmentima.
Grand Prix je donio dotad neviđene kadrove utrkivanja, a i danas je veleban jer možete vidjeti poznate staze kakve su nekad bile. Uz naravno činjenicu da je smrt bila sastavni svega toga.
Sva sreća znam da ih je Ferrari nakon toga opet vratio na početne postavke.
Komedija! Šestogodišnju dominaciju Ferrarija prekinuo je Ford i uspostavio svoju četverogodišnju dominaciju koja je završila 1969. Nakon toga Ferrari je pobijedio tek u zadnje tri godine, 2023-2025! Onda... kako ih je to Ferrari "nakon toga vratio na početne postavke"?
Koliko ja znam Ferrari je dobio titulu već iduće, 1967. godine, u ukupnom poretku World Sportscar Championship.
Pa govorimo o Le Mansu.
Le Mans je samo jedna trka u šampionatu. 1966 Ferrari je bio drugi, ali je odgovorio naslovom za 1967.
Pa ni tada ne stoji da ih je Ferrari vratio na početne postavke. 1966. Ford je osvojio obje najvažnije kategorije, 1967. Ferrari i Ford po jednu s tim da je, vidim, bilo kontroverzi oko Ferrarijeve titule gdje Fordu nije dodijeljena jedna pobjeda pa su odustali od dvije trke i posvetili se Le Mansu kojeg su osvojili, 1968. Ford i Porsche po jednu, 1969. Porsche obje, a Ford je bio drugi, 1970. Forda više nije bilo. Poslije su se vratili i osvojili nekoliko slabijih kategorija što s tvorničkim timom što s motorima Cosworth, a ni Ferrari nije nešto blistao jer je imao samo dvije titule u glavnoj kategoriji, 1972. i 2025.
Nikada nisam bio protiv ljudi koje ne zanima PR i kako će izgledati nekom ispred televizora. Upravo mi je zato uvijek išao Ham na živce. Uvijek izigrava Isusa Krista i good boya.
Draže mi je kada netko ima balkanske obrise i kaže u kameru "možete mi pocuclati onu stvar" i onda agresivno brani poziciju za prvo mjesto uz meme Dolpha Lundgrena "If he dies, he dies".
Hamilton je doduše licemjeran jer je i on spreman nekog ozlijediti u borbi, ali onda izigrava žrtvu poslije udesa.
Apsolutni gust je gledat Maxa,kakav vozac,cudo ...
Kakav zaokret od jučer. Bolid koji kroz spore zavoje nije skretao uopće do ovakvog kruga. Isplatilo se što je i riskirao i išao zadnji jer se staza taman dovoljno popravila za pole.
Ništa drugo nego Max Verstappen!
Sutra će bit veselo s različitim settingsima. Računao sam da RBR više ide na race pace s nešto lošijim kvalifikacijama što bi možda mogao nadoknaditi kroz utrku u DRS zonama, ali ovakav pole position krug nisam ni u najluđim snovima vidio.
Ferrari jaše s nadogradnjama, ali Mercedes je totalno off, bez obzira na jako niske temperature.
https://x.com/f1/status/1941537175708766714?s=46&t=eWtGWjkmO8pEtuSyLNVKjg
Max je blago liftao u zadnjem sektoru da ne otpleše. Kakav manijak
Max je stroj jer RedBull je jako los u zadnje vrijeme.
Kako covjek iz kante izvlaci sve... svaka mu cast a jos je k tome i bez dlake na jeziku.
Nadam se da ce poslozit bolid za 2026 inace ode Max u Merecedes ili Aston Martin.
F3 prekinutra radi kise.
F2 mokro
Ako F1 bude imala ovakvo promjenjivo vrijeme, mogli bi imati uzbudljivu utrku.
Prema nekim informacijama, nadogranja koje je RBR donio za RB21 na Silverstone, a pogotovo nakon rekonfiguracije nakon FP2/FP3 bi moglo riješiti veliki problem koji ih muči još od početka prošle sezone i problema na RB20.
Ako je to istina, Max bi mogao sve bliže i bliže biti prednjem dvojcu.
Naravno to uzimam sa zrnom soli dok se ne potvrdi u nadolazećim utrkama, ali zvuči jako zanimljivo za nastavak prvenstva.
Prema sadašnjim modelima, kiša možda izostane kroz utrku, ali mogli bi vidjeti početak na Intersima.
Btw jeste gledali F2? Jako sadržajna utrka nažalost upropaštena zadnjim SC-om.
HUUUUULKEEEEENBEEEEERG P3 P3 P3 P3 naaapoookon !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nicooo Huuuuulkenbeeeeg! Ako Hulkenbergov P3 znači Maxov raspad - I go for it.
Ali jaaaako kontroverzno. Zahuktava se sad prvenstvo. Oscar je pooopizdioo.
Norris je odvozio nepogriješivu trku i uzeo ponuđeno od Piastria čiji glupi potez pod SC-om je teško shvatljiv pa mi je razumljiv njegov bijes na sebe samoga. Možda bi bio isti konačni ishod i da nije bilo tog mentalnog sumraka jer Norris je imao konstantno dobar ritam. McLareni su stvarno klasa za sebe i u normalnim okolnostima drugim momčadima su prva dva mjesta na podiju nedodirljiva. Inače bilo je previše izletanja etabliranih vozača što je ipak iznenađujuće.
Odlična, veoma sadržajna utrka.
Highlight je naravno Hulkovo postolje.
Piastri je pokušao biti Max protiv Maxa pod safetom, ali je malo pretjerao i sam je sebi kriv.
Lando je bio veoma dobar danas, bez grešaka u vožnji, a istovremeno veoma brz tako da nije nezasluženo pobijedio.
Max je platio cijenu kockanja sa low downforce postavkama. Čak sam iznenađen da nije imao jednu od onih svojih boli me k faza kad je pao na P10 pa da skroz sve upropasti.
Uglavnom većina vozača i timova su pravili dosta grešaka, jedino bih rekao da su Lando, Hulk i djelimično Hamilton i Stroll imali utrku za najviše ocjene...