Kutak za ljubitelje Formule 1 izdvojena tema

poruka: 30.620
|
čitano: 3.977.134
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Kutak za ljubitelje Formule 1
deepshitcro kaže...
Odlican je norris, danas su mu iz boksa morali govoriti kako da ulazi u zavoje. Koji finansijski sampion.

Istina.

Njemu inzenjer daje savjet gdje da dobije par stotinki kao i svaki drugi inzenjer svakom drugom vozacu svaki drugi krug u svakoj utrci od pocetka radiokomunikacije izmedju timova i vozaca pa do danas, a tebi ce sutra ujutro u 8 sef reci sta moras taj dan odradit, samo za nesto manju dnevnicu.

Zivot nije fer

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.6.2025 17:22 (passat).
9 godina
Problem je sto sam ja sam sebi sef pa zadatke biram ovisno kako mi bude nakon kave ujutro... Mislim da ces ipak ti morat pitat sefa u koji guz da ga ljubis. Hahahaha
I nije istina da svakom vozacu govore kada krenuti u prestizanje i gdje, ti si smijesan i ocito si samo trol na temi o F1. Btw, ja nisam fan Maxa vec Ferraria ali o njegovoj kvaliteti je dovoljno pogledati izjavu Laude nakon prve pobjede. Ali opet zaboravio, balkanci znaju bolje od bivsih top vozaca a ujutro kupuju sendvic od pola kile kruha i 30dkg parizera. XD
Hardware: the parts of a computer that can be kicked.
Poruka je uređivana zadnji put ned 29.6.2025 18:27 (deepshitcro).
16 godina
Kutak za ljubitelje Formule 1

koji si ti odron od covjeka...

proslu utrku cestitke mercedesu sada cestitke mclarenu...cak i lawsonu i bortoletu :D

...potpis nije potreban...
Poruka je uređivana zadnji put ned 29.6.2025 18:38 (DaNiTo).
17 godina

Apsolutno SVAKOM vozaču govore na kojim dijelovima staze gube vrijeme i gdje se mogu poboljšati. To što ti čuješ samo ono Team radija što daju na kapaljku u live prijenosu nije ni 0,01% onog što bude rečeno tokom utrke.

Koliki si poznavalac govori to što se hvališ tim kako si prošle godine govorio kako je Piastri prvi vozač, što ne može biti dalje od istine:

Bodovi:  374-292

Bolje plasiran u utrci: 16-8

Kvalifikacije: 20-4

Najbrži krug u utrci: 19-4

Krugova u top 10: 1419-1340

Pobjede: 4-2

itd, itd, sve u korist Landa i to uz prepuštanje one prve pobjede Piastriju i krševa sa Maxom...

Ove godine su za sada 51%-49% u korist Piastrija, ali to su sve nijanse.

Kad neko iz svog trosjeda naziva bilo kojeg od vozača F1, pa makar to bio i Logan Sargeant, nesposobnim i lošim to mi dovoljno govori koliko poznaje ovaj sport.

Nevjerovantno je teško voziti ove ogromne bolide pritom sjedeći, u stvari skoro ležeći, na nekoliko cm od staze uz minimalnu vidljivost gdje kroz kacigu vidiš samo vrhove točkova, dostižući brzine i preko 350 km/h uz ogromne G sile, vrućinu i hiljede promjena brzina i desetina postavki na volanu. To bi sve bilo dovoljno teško i da si sam na stazi, a na to još dodaj i borbe sa drugim vozačima, menadžment guma, stalnu radio komunikaciju i sve ostalo što čini jedan F1 vikend shvatiš da su ti ljudi supermeni.

Za one koji ne znaju kako to izgleda evo samo jedan mali video koji daje približnu sliku kako to izgleda iz tačke gledišta F1 vozača:

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.7.2025 9:58 (Widowmaker).
11 mjeseci

Ovaj vikend Norris je bio nepogriješiv, mora se priznati. Nije problem s ovakvim bolidom, ali činjenica je da mu ni Piastri nije mogao apsolutno ništa.

17 godina
Piastri je imao dobar start i potom jedan dobar napad, a posle nije imao ni sreće: pit stop od 3.4s koji ga je bacio iza par vozača koje je ponovo morao obilaziti za ceo krug, plus incident sa Colapintom koji ga je isterao sa staze, i opet je u jednom trenutku uspeo da priđe na 1,6s. Da je imao jedan maler manje, postoji šansa da bi ušao u DRS, a tada bi sve bilo moguće.
WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
11 mjeseci

Bio je on u DRS-u neko vrijeme pa ništa.

14 godina

Pa timski su kolege, ne može njega napadati kao što bi nekog drugog. Piastri je imao danas tempo za vrh ali previše su blizu njih dva u istom autu da bi se full borio. Lando da je imao bolji tempo, ne bi se se Oscar držao tako i onda opet na kraju stigao. 

itomic009
16 godina
Korny1603987 kaže...

Najbolja 2 racing filma su: Grand Prix (1966) i Le Mans (Steve Mcqueen)

A Rush ništa?

14 godina

Kao i prošle godine kad je Max rekao - "Weekend to forget", meni bez obzira na ishod ovoga, opet je "Weekend to remember"

Stigli smo u četvrtak pokupiti merch, ugodnih 2.5 sata vožnje iz Zagreba s jednim stajanjem.

Vrlo organizirano i jednostavno i hype se već odmah mogao osjetiti iako je valjda 25% ljudi tek stiglo na i oko staze.

Super je doći ranije jer imaš više vremena za merch, obići sve, vidjeti, fotkati. Među slikama je fotka s brojem 33 (ne slavim i ne veselim se povratku MV33, nego mi je rođendan bio 26.6.) 

Jako puno kampera je već u četvrtak bilo jer prema pričama, Austrija nudi jedan od najboljih iskustava za ekipu kampere (ukupno je 10 kampova).

Dan je bio užasno sparan i vruć i baš je mirisalo na sranje. Mi smo imali generalno sreće jer je padao sitan led, veličine lješnjaka recimo.

Dok je frendove koji su putovali kasnije uhvatilo nevrijeme oko Graza pa su se dva puta morali sakrivati. Oko 12:45 svima na mobitele su stigle obavijesti o nevremenu i baš je bilo čudno vidjeti toliko ljudi istovremeno da gledaju u mobitel.

Na sreću prošlo je relativno mirno uz kišu i kao što rekoh, ositni led.

Smještaj nam je bio u Hohentauernu, u brdima na 1260 mnv, udaljen oko 35 minuta od Ringa. Smještaj predobar, s natkrivenim parkingom i ugodnih 20ak stupnjeva, noći 13-15°C tako da je baš bilo osvježenje vratiti se u smještaj nakon cijelog dana na suncu.

Toliko osvježenje da su nam se navečer uključili radijatori! Šok!

Organizacijski se nema što prigovoriti. Austrijanci pokazali zašto su desetljećima bili vladajuća sila Europe. Sve je ko po špagi. Ideš gdje te navode, parkinga na pretek i sve se vrlo lako i brzo odrađuje.

Gotovo nigdje nismo zapeli u gužvi, da smo sad ekstremno stajali u koloni (kao što je bio svaki izlazak s Hungaroringa npr). U nedjelju nismo žurili sa staze, pustili smo da se malo raziđe i zapeli smo u koloni u pokretu nekih 30ak minuta na brzoj cesti S36 koja vodi prema Sankt Michael in Obersteiermark dok se nismo odvojili prema tunelu Gleninalm na A9.

Sam izlazak s Ringa je prilično bezbolan i sve je koordinirano predivno.

Cijene su pristupačnije nego na našim festivalima i nisam ni u jednom trenu bio "jebote, ovo je preskupo".

Bili smo na centralnoj Mitte tribini među Orange Army ekipom i mogu samo reći da sam se cijeli vikend osjećao kao da sam u centru Amsterdama.

Ekipa si je povela svog DJ-a, svog zabavljaća na mikrofonu koji je vodio program.

Atmosfera, ekipa, sve je bilo odlično.

Atmosfera bez obzira na Maxov rezultat, odnosno nerezultat je bila dobra i ne mogu uopće zamisliti kako je bilo prethodnih godina kada je pobjeđivao.

Šteta za loše kvalifikacije, ne mislim da bi ugrozio Landa, ali 2. red bi vjerojatno bio, što bi dalje promijenilo tijek utrke vjerojatno, opet ne mislim da bi imao pace za ugrozu Mclarena jer su jednostavno bili jedno koplje ispred na ovim visokim temperaturama.

Kako smo bili na dobroj poziciji i imali smo dvoglede, vidio sam dive-bomb Antonellija i kako skuplja Maxa. Tih deset minuta dok se nije raščistilo se ničega ne sjećam radi atmosfere na tribinama.

Al zbog toga smo mogli onda valjda lakše pratiti ostatak utrke i nadati se da će Mclarenov dvojac sjebati sami sebe da se bodovi ne preliju previše na njihov mlin, što i je na kraju.

Od ostalih događaja na stazi, F3 zvuk daleko najbolji, F2 utrka pružila pravi kaos i baš je bilo gušt gledati ta sva događanja, odustajanja, SC-ove i traktore kako miču te igračke.

Ne znam koliko se vidjelo na prijenosu, ali kamion koji je vozio jednog od F2 bolida je uzeo nešto ne baš uobičajenu rutu i zapeo je za Qatar Airways reklamu, to je odgodilo početak svih feature utrka nakon toga jer je popravak trajao dobrih 40ak minuta.

Sve u svemu, apsolutna preporuka, nećete požaliti sigurno odlaskom na Red Bull Ring, pogotovo sad kad znamo da je ugovor produžen do 2041. 

You know what that is? SIMPLY LOVELY!! Ill tell you that - Max Verstappen, BrazilGP 2024
16 godina
sudy_freak kaže...
...

Svaka cast za review.

Natjerao si me da razmislim o iducoj godini.

---

Usput, zar ni jedna landscape slika? 

We live in a society exquisitely dependent on science and technology, in which hardly anyone knows anything about science and technology.
11 mjeseci
dejo6 kaže...
Korny1603987 kaže...

Najbolja 2 racing filma su: Grand Prix (1966) i Le Mans (Steve Mcqueen)

A Rush ništa?

Nije loš ni Ford v Ferrari.

12 godina
sudy_freak kaže...

Sve u svemu, apsolutna preporuka, nećete požaliti sigurno odlaskom na Red Bull Ring, pogotovo sad kad znamo da je ugovor produžen do 2041. 

Da nadodam i svoje iskustvo - organizacijski vrhunski!

Mi smo opet uzeli General admission karte (150e za weekend), pregled staze je s ove pozicije odličan, dok se dijelovi koje ne vidiš prate na video zidovima koji su takođr svuda oko staze. Mana ovih karata (i tribine T3) je što je ulaz na vrhu brda pa je potrebno hodati svakodnevno dobrih pola sata na žegi. A bome je bila žega, pogotovo u nedjelju! Također nema sjedećih mjesta pa je potrebno nositi kamping stolicu.

Mi smo također stigli u četvrtak oko 12, uzeli smo kamping Blau (630e za 8 osoba, 2 auta) koji je najbliži F1 fan zoni. Također nas je uhvatila lagana tuča, no taman smo pripremali paviljone pa smo njih prebacili preko vozila :) Srećom nije bilo vjetra pa je sve ostalo na mjestu. 

Slažem se sa svime u vezi organizacije, čak je sve bilo i na razini više nego prije 2 godine. Primjetilo sam da je osoblje bilo austrijsko, ne balkansko  Redovi kratki, usluga profesionalna. 

Svatko tko želi doživjeti full atmosferu preporučam noćenje u kampovima, ludnica od jutra do mraka! No i dalje se svi drže pravila, tihi sati od 2-7 u bližim, i 00-7 u udaljenijim kampovima. Orange army napravi pravu veselu i ludu atmosferu, nevezano za tim ili vozača. Partiji po štalama iskustvo su koje treba doživjeti uz F1 

Sve u svemu za nas je ovo dosta budget friendly opcija, ponovit ćemo svakako!

ps. Primjetio sam da podosta ljudi ni ne odlazi na stazu, već prati F1 TV unutar kampova, samo uživaju atmosferu ludog vikenda.

15 godina

Max će najverojatnije prijeći u Mercedes

11 mjeseci

Navodno postoji ugovorna klauzula po kojoj ako na kraju srpnja bude ispod trećeg mjesta u poretku, može zatražiti raskid ugovora. Zanimljivo je da je Russel četvrti s devet bodova zaostatka. Tri su trke do ljetne stanke, a Mercedes bi objavio postavu za sljedeću godinu prije stanke. Hoće li Russel promijeniti pristup kad vidi Verstappena u blizini, hoće li počet kalkulirati?

14 godina
Krellac kaže...

Navodno postoji ugovorna klauzula po kojoj ako na kraju srpnja bude ispod trećeg mjesta u poretku, može zatražiti raskid ugovora. Zanimljivo je da je Russel četvrti s devet bodova zaostatka. Tri su trke do ljetne stanke, a Mercedes bi objavio postavu za sljedeću godinu prije stanke. Hoće li Russel promijeniti pristup kad vidi Verstappena u blizini, hoće li počet kalkulirati?

Puno je tu svega i prilično sam siguran da Max neće u 2026. mijenjati išta.

Da je puno izgledniji scenarij da će 2026. dati šansu da se vidi gdje i kako stoje stvari nakon promjena regulacija i onda će odlučiti.

Performance clause postoji u Maxovom ugovoru i može ju aktivirati točno tako kako kažeš, to je činjenica, ali bez obzira na to sve, mislim da ga Helmut neće tek tako dati.

Vidjet ćemo koliko je koji tabor unutar RBR-a jak. Ali jedno je sigurno, Max je RBR-u najvažnija stvar koju imaju. Bez njega se mogu pozdraviti s bilo čim u skoroj budućnosti.

Erik Van Haren - izvor blizak Maxu još uvijek ne donosi nikakav bombshell kad su u pitanju ove špekulacije od sinoć kasno navečer (o ovome što je SkySports Italija prenijela).

Prema njemu - sve je kako se već zna određeno vrijeme. Mercedes/Toto žele Maxa, ne žure s ugovorom za Russela, a s Maxove strane se nije ništa promijenilo.

You know what that is? SIMPLY LOVELY!! Ill tell you that - Max Verstappen, BrazilGP 2024
9 godina
Bilo bi brutalno da Max trenutno namjerno baca iskre o transferu, ceka da mu redbull ponudi "novi" najveci ugovor u F1 za 2026-tu (iako je pod ugovorom). Ako ne budu konkurentni kad se uvedu novi pravilnici ode Max iz F1 na kraju sezone i baci se na rusenje rekorda u auto utrkama... XD
Evo ja tu situaciju vidim ovako, nikakvi transferi ne dolaze u obzir... XD
Hardware: the parts of a computer that can be kicked.
17 godina

RUSH je bio OK film, ali me razočarao jer sam baš mjesec dana prije gledao dokumentarac koji je doslovno u detalje ista stvar o istoj sezoni. Ispada da su pokrali sve snimke iz dokumentarca i dodali malo scena ljubavi i emocije da naprave film.

Ford vs Ferrari me previše provocirao da bi to smatrao dobrim filmom. FORD se kao mala siromašna nepoznata firma, koja se bori protiv svih šansi protiv ogromnog mastodonta Ferrarija. Zapravo Ford je div s abnormalno više para od Ferrarija. Uz naravno natezanje kožice kako su Amerikanci najbolji ikad. Jednom sam pogledao i više nikad. Moram 3 puta pljunuti u pod kad se sjetim toga filma. Sva sreća znam da ih je Ferrari nakon toga opet vratio na početne postavke.

Le Mans kao umjetnički racing film je mnogo bolji u svim segmentima.

Grand Prix je donio dotad neviđene kadrove utrkivanja, a i danas je veleban jer možete vidjeti poznate staze kakve su nekad bile. Uz naravno činjenicu da je smrt bila sastavni svega toga.

11 mjeseci
Korny1603987 kaže...

Sva sreća znam da ih je Ferrari nakon toga opet vratio na početne postavke.

Komedija! Šestogodišnju dominaciju Ferrarija prekinuo je Ford i uspostavio svoju četverogodišnju dominaciju koja je završila 1969. Nakon toga Ferrari je pobijedio tek u zadnje tri godine, 2023-2025! Onda... kako ih je to Ferrari "nakon toga vratio na početne postavke"?

17 godina

Koliko ja znam Ferrari je dobio titulu već iduće, 1967. godine, u ukupnom poretku World Sportscar Championship.

11 mjeseci

Pa govorimo o Le Mansu.

17 godina

Le Mans je samo jedna trka u šampionatu. 1966 Ferrari je bio drugi, ali je odgovorio naslovom za 1967. 

11 mjeseci

Pa ni tada ne stoji da ih je Ferrari vratio na početne postavke. 1966. Ford je osvojio obje najvažnije kategorije, 1967. Ferrari i Ford po jednu s tim da je, vidim, bilo kontroverzi oko Ferrarijeve titule gdje Fordu nije dodijeljena jedna pobjeda pa su odustali od dvije trke i posvetili se Le Mansu kojeg su osvojili, 1968. Ford i Porsche po jednu, 1969. Porsche obje, a Ford je bio drugi, 1970. Forda više nije bilo. Poslije su se vratili i osvojili nekoliko slabijih kategorija što s tvorničkim timom što s motorima Cosworth, a ni Ferrari nije nešto blistao jer je imao samo dvije titule u glavnoj kategoriji, 1972. i 2025.

14 godina

Jedno je sigurno - F1 danas bi bez Maxa bi bila dosadna.

Svaki ga put mediji žele maksimalno iscjediti.

Nakon Media Daya u Silverstoneu...

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.7.2025 17:21 (sudy_freak).
17 godina

Nikada nisam bio protiv ljudi koje ne zanima PR i kako će izgledati nekom ispred televizora. Upravo mi je zato uvijek išao Ham na živce. Uvijek izigrava Isusa Krista i good boya. 

Draže mi je kada netko ima balkanske obrise i kaže u kameru "možete mi pocuclati onu stvar" i onda agresivno brani poziciju za prvo mjesto uz meme Dolpha Lundgrena "If he dies, he dies".

Hamilton je doduše licemjeran jer je i on spreman nekog ozlijediti u borbi, ali onda izigrava žrtvu poslije udesa.

11 mjeseci
Po FP3 mogle bi biti lude kvalifikacije.
8 godina

Apsolutni gust je gledat Maxa,kakav vozac,cudo ...

14 godina

Kakav zaokret od jučer. Bolid koji kroz spore zavoje nije skretao uopće do ovakvog kruga. Isplatilo se što je i riskirao i išao zadnji jer se staza taman dovoljno popravila za pole.

Ništa drugo nego Max Verstappen!

Sutra će bit veselo s različitim settingsima. Računao sam da RBR više ide na race pace s nešto lošijim kvalifikacijama što bi možda mogao nadoknaditi kroz utrku u DRS zonama, ali ovakav pole position krug nisam ni u najluđim snovima vidio.

Ferrari jaše s nadogradnjama, ali Mercedes je totalno off, bez obzira na jako niske temperature.

13 godina
Jeben Max..nisam ovo ocekivao..cak sam i mislio da ce Ham uvatit pole ali ceka nas zanimljiva trka sutra..obozavam Silrverstone!
AUDIOFIL
14 godina

https://x.com/f1/status/1941537175708766714?s=46&t=eWtGWjkmO8pEtuSyLNVKjg

Max je blago liftao u zadnjem sektoru da ne otpleše. Kakav manijak

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice