Kutak za ljubitelje Formule 1 izdvojena tema

poruka: 30.851
|
čitano: 4.198.267
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Kutak za ljubitelje Formule 1

No Fear. No Excuses. No Limits. :D
15 godina
Re: Kutak za ljubitelje Formule 1
Posmatrač kaže...
mihi999 kaže...
Posmatrač kaže...
...

Ti opet o Hamiltonu... Max je dobar vozac i osvojio prvenstvo ali hamiltonu je osvojio prvenstvo bolid..... Da bas..... Ti kako pricas ispada da bi i ti osvojio prvenstvo u tom bolidu....

Ne kuzim zasto mene vrijedas. Ja u niti jednom trenutku nisam povrijedio Hamiltona kao osobu vec sam samo napisao da je svaki top vozac u onom Mercedesu kojeg je imao Hamilton mogao osvojiti sve njegove naslove tako da on kao vozac ne vrijedi nista vise od bilo kojeg drugog top vozaca na gridu. To je vidio svatko osim Hamilton fanboya.

Evo i Red Bull je odbio intervju od Sky-a jer su vec dosadni sa flejmanjem o 2021. Isto ko i Hamilton navijaci na drustvenim mrezama. Nema posta gdje Hamilton nije pokraden a torpedirao je u 2021 Max-a u zid i dobio nikakvu kaznu. Jos je Sky napravio reklamu sa torpediranjem Maxa.

Utrka ko utrka opet procesija, jedino je start bio zanimljiv. Nadam se da ce sljedece godine Red Bull izgubit malo na brzini da vidimo malo mix u poretku.

Ja ne kuzim zasto demantujes nesto sto nisam rekao... Molim istakni dijelove gdje sam ja rekao to sto ti demantujes.... Cak sta vise....

Nesto ne vidim ovdje na forumu te fanboyeve ali vidim mrzitelje hamiltona... Ja ne vidim kako tebi nije jasno da je F1 timski a ne individualni sport. TIm cini preko 1000 ljudi... 

Da Hamm je imao vrhunski bolida a sad ga ima RB. Zasto ne pricas i da je ove godine svako ko bi vozio ovaj RB bio prvak. Cemu ta opsesija Hamiltonom.....

nije istina, vidiš da Perez ne bi, hahaha  za njega je Bottas doktor, a toliko su ga sprdali zadnjih sezona

10 godina
Valentin17 kaže...

točno mi došlo da oplačem... not like this

16 godina

Procitaj si sto si napisao gdje direktno vrijedas mene.

Ja niti sam zavidan Hamiltonu niti ne bih htio biti on. Napisao sam da svako u tom bolidu kojeg je imao Hamilton moze biti prvak. To se vidjelo i vidi se na svakoj utrci od 2014 do 2020. Jedino kad je Rosberg popizdio i rashebao team ordere onda Hamilton nije imao sanse zato se covjek i povukao jer nije mogao raditi sa timom koji je sve podredio Hamiltonu.

I procitaj si da sam u zadnjoj recenici napisao da se nadam da ce Redbull biti sporiji jer trenutno gledamo istu procesiju kakvu smo gledali sa Hamiltonom doduse samo drugu polovicu sezone, prije je Ferrari imao nekse sanse, sad vise nema. Meni to nije zanimljivo i nikad mi nece biti zanimljivo.

mihi
Poruka je uređivana zadnji put pon 31.10.2022 16:03 (mihi999).
17 godina

Đorđe je prepreden mladac. Boje se oni cijepati strategiju da se ne otkrije da je malac ubo pravu strategiju. Likovi očigledno muljaju da Luji smjeste željenu pobjedu (unutar jedne sezone) i Russela misle škartati. Ali kako vidim momak vidi strategiju bolje nego oni sami. Momak je bez sumnje đubrivoj, ali će uz taj bahatluk dobro proći kada se Hrabri Vitez napokon povuče.

15 godina
Korny1603987 kaže...

Likovi očigledno muljaju da Luji smjeste željenu pobjedu (unutar jedne sezone) i Russela misle škartati.

Sve ćemo reći samo ne da je Ham brži. Urota cijelog svijeta na strani groznog Hamiltona protiv časnih suparnika.

16 godina
Arnold Šrafncinger kaže...

Mislim da bi na soft sve nadoknadio i jos ostvario prednost. Gledao sam kako je Ricciardo razvukao medium do 45. kruga pa usao na soft s 15 sekundi zaostatka za Alpinom. Na kraju je skoro 30 krugova gazio softice, letio stazom, zavrsio 7. u poretku s prakticki istim razmakom ispred Ocona koliko je inicijalno imao zaostatak. Dakle vise od 30 sekundi razlike je na soft stintu uradio.

Javili su Verstappenu kasnije na radio da su mediumi bili u odlicnom stanju, upao je u graining period koji bi brzo prosao. 

32 krug Russell 1:23.275 Perez 1:21.820 znači cca 1.5sek gubi po krugu, Verstappenov zaostatak 9.5sek, znači minimalno 5 do 10 sek zaostatka za Vers ak bi otišao u 42-45 krugu, plus 23 sekunde boksa.

Meni matematika govori da bi završio treći u najboljem slučaju, s tim da nisam računao degradaciju guma u tih dodatnih 10 krugova.

10 godina

U jednom periodu je izgledalo da je mečka ubola pobjedničku strategiju... ali onda se shvatilo koliko je low deg staza... i tu ih je zateklo. Izvukli su najbolje što su mogli obzirom da su startali na med. To je cijena kad se ne testiraju sve komponente na FP.

Poruka je uređivana zadnji put pon 31.10.2022 19:37 (miki_the_pirat).
3 godine
protjeran
loky4i4 kaže...
Arnold Šrafncinger kaže...

Mislim da bi na soft sve nadoknadio i jos ostvario prednost. Gledao sam kako je Ricciardo razvukao medium do 45. kruga pa usao na soft s 15 sekundi zaostatka za Alpinom. Na kraju je skoro 30 krugova gazio softice, letio stazom, zavrsio 7. u poretku s prakticki istim razmakom ispred Ocona koliko je inicijalno imao zaostatak. Dakle vise od 30 sekundi razlike je na soft stintu uradio.

Javili su Verstappenu kasnije na radio da su mediumi bili u odlicnom stanju, upao je u graining period koji bi brzo prosao. 

32 krug Russell 1:23.275 Perez 1:21.820 znači cca 1.5sek gubi po krugu, Verstappenov zaostatak 9.5sek, znači minimalno 5 do 10 sek zaostatka za Vers ak bi otišao u 42-45 krugu, plus 23 sekunde boksa.

Meni matematika govori da bi završio treći u najboljem slučaju, s tim da nisam računao degradaciju guma u tih dodatnih 10 krugova.

Bilo bi zanimljivije da je Mercedes imao istu strategiju kao RB. Vjerujem da bi bilo zgusnutije iako ne vjerujem da bi imali drugačiji poredak. Startom na mediumu i nakon produljenog stinta prelaskom na soft izgubio bi se track position što bi bilo teško nadoknaditi pretjecanjem s obzirom na popriličnu razliku u brzini. Mislim da Mercedes nije mogao bolje od ostvarenog.

3 godine
protjeran
Korny1603987 kaže...
Mariner kaže...
E sad ga i ti napriča. A tko je tih sedam sezona zavrijedio ako nije Hamilton?

Očigledno nismo gledali isti sport sve te godine. Nema šanse da je Hamilton zavrijedio te naslove. Više je Alonso zavrijedio 2 naslova dok je vozio za Ferrari (a nije ih osvojio), nego Hamilton vozeći na 80% mogućnosti bolida s prvog mjesta ili u nagorem slučaju s drugog mjesta gdje preuzima vodstvo nakon prvih pitstopa.

Ono što smo gledali je bio jedan od najdominantnijih strojeva ikada. Morali su voziti ispod svojih mogućnosti. Sigurno je razlika na mnogim utrkama bila oko 1.5 sec po krugu brži od svih ostalih na stazi, ako ne i više.

Ona Ferrari "dominacija" ispada smiješna u usporedbi s Hamiltonovim naslovima u Mercedesu. Schumi je imao svemirski brod samo 2002. i 2004. godine.

Ovo kolega nije točno. Schumi je imao svemirski brod 1995., 2001., 2002. i 2004. Ali to uopće nije bitno. Najbolji timovi žele najbolje vozače, a njih dvojica sigurno spadaju u tu klasu. Tvrditi da nisu zaslužili naslove s takvim strojevima je nelogično. Oni su to odvozili, ostavili drugoplasirane 20,30,40... bodova iza sebe, pa kako onda pobogu to nisu zaslužili?! Isto kao i Verstappen ove sezone. Problem s dosta kolega ovdje je taj da se Scumacheru, Verstappenu, Senni ne stavljaju pod nos njihovi svemirski brodovi kao što se stavljaju Hamiltonu. Oni su svoje titule osvojili svojim vozačkim umijećem dok ih je Hamilton osvojio isključivo nadmoćnošću svog svemirskog broda. Kakva glupost!

10 godina

Kvaka je u tome da se MS-u sve napravilo da ga se zaustavi (čak i promjena bodovanja za prvo i drugo mjesto) dok se HAM-u išlo na ruku svim mogućim načinima (testiranja guma, info ispod pulta, sudačke odluke, senzori na konkurenciji, DAS...)... to je ono što "kalja" njegove naslove.

10 godina
Stavljati MS i luju u istu recenicu je grijeh!! Pa lujo je deset svijetlosnih godina iza MS sto se tice vozackih karakteristika, pretjecanja, voznje na rubu, voznje po kisi itd, itd... Uopce nisu bitni rekordi, govorim o voznji. Mislim da to ne moze poreci ni jedan realan pravi ljubitelj F1. Osim hamiltonove armije, oni nisu realni naravno.
Hardware: the parts of a computer that can be kicked.
Poruka je uređivana zadnji put pon 31.10.2022 22:01 (deepshitcro).
10 godina
Najvise mi je zao Alonsa, covjek ima vecu strast za utrkivanjem od duplo mladjih vozaca!
Hardware: the parts of a computer that can be kicked.
Poruka je uređivana zadnji put pon 31.10.2022 22:06 (deepshitcro).
16 godina
neaktivan

Zakaj stalno imate potrebu obezvrjedit naslove vozacima koji su imali dobre bolide samo zato kaj ih hejtate ili ste u nekom kampu?

Ispada da se onda 80% naslova treba odmahnut rukom. Vettel je imao mocan auto, Schumi, Mansell, Hamilton, Prost. Auto je pola naslova, ako nisi onaj sami vrh elitni zdravo.

Bottas je imao isti auto kao Hamilton pa nije nista mogao, Webber bi tek tu i tamo kao Bottas imao dobar vikend, Baricello itd. To su vozaci koji su na neki given vikend dobri, ali ne mogu drzat konstantu cijelu sezonu. Hamilton, Verstappen i drugi koji su osvajali zaredom naslove to mogu i zato su posebni. 

3 godine
protjeran
miki_the_pirat kaže...

Kvaka je u tome da se MS-u sve napravilo da ga se zaustavi (čak i promjena bodovanja za prvo i drugo mjesto) dok se HAM-u išlo na ruku svim mogućim načinima (testiranja guma, info ispod pulta, sudačke odluke, senzori na konkurenciji, DAS...)... to je ono što "kalja" njegove naslove.

DAS nikad nije proglašen ilegalnim. Red Bull se žalio, ali uzalud pošto ga je FIA proglasila legalnim. Odluka o njegovoj zabrani za sljedeću sezonu je proistekla iz činjenice što je njegov razvoj iziskivao velike troškove koje bi manji timovi teško podnijeli. Zbog toga možemo reći da se tom odlukom naštetilo Mercedesu na uštrb drugih.

Poruka je uređivana zadnji put pon 31.10.2022 22:29 (Mariner).
17 godina

Od trenutnih vozača mislim najbolje o Alonsu. I to je tragedija Formule 1, jedan starkelja Alonso je još uvijek veće ime od svih prisutnih, uključujući Vettela, Hamiltona i Verstappena.

Nisam baš volio Alonsa tamo 2006. godine, ali kada je onaj Ferrari dogurao gotovo do titule 2 puta, nije radio greške, uvijek brz ma što god vozio, legenda.

Kako smatram da Hamilton ne zaslužuje 7 naslova, ne zaslužuje niti Vettel 4, ali sigurno Alonso zaslužuje više od 2 i definitivno zaslužuje više od Vettela i Hamiltona.

3 godine
protjeran

Sve okay. Svatko ima svoje mišljenje i to treba poštovati. Meni je Alonso ostao nekako neiskorišten, ali najviše zbog svoje prgavosti, a i Ferrari mu nije bio baš nekakva podrška pošto je morao imati te dvije titule. Ono sedmo mjesto zbog Petrova u zadnjoj trci u Abu Dhabiju 2010. kao i nesretni događaji zadnje trke 2012. u Brazilu su nevjerojatni. Zaista su te dvije sezone morale biti njegove.

10 godina
Mariner kaže...
miki_the_pirat kaže...

DAS nikad nije proglašen ilegalnim. Red Bull se žalio, ali uzalud pošto ga je FIA proglasila legalnim. Odluka o njegovoj zabrani za sljedeću sezonu je proistekla iz činjenice što je njegov razvoj iziskivao velike troškove koje bi manji timovi teško podnijeli. Zbog toga možemo reći da se tom odlukom naštetilo Mercedesu na uštrb drugih.

O tome i pričam... kao preveliki troškovi.... pa banaj odmah. Baš me zanima jel bi bio proglašen ilegalnim da je neki drugi tim nadošao na tu budalaštinu. *ebena promjena geometrije kotača u vožnji... ma genijalno. Toe-in/out na potez volana... zabranjeno je u parc ferme ali može na stazi.

Mečka: imamo problema sa zagrijavanjem guma
FIA: smanjit ćemo debljinu gazne površine
Mečka: još uvijek imamo problema sa zagrijavanjem guma
FIA: evo može DAS ovu sezonu dok ne riješite - ali samo vama... smislit ćemo opravdanje
Mečka: ferrari nešto brz
FIA: evo 20kg senzora... naći ćemo nešto

Poruka je uređivana zadnji put pon 31.10.2022 23:24 (miki_the_pirat).
3 godine
protjeran

Nije to baš bilo tako, ali nema veze.

6 godina
Mariner kaže...

Nije to baš bilo tako, ali nema veze.

Dzaba pricas. Neki ovdje ne razumiju sta je formula jedan.....

3 godine
protjeran
Ne razumijem zašto bi FIA odmah banala DAS ako je legalan i ako se tada nije vodilo računa o troškovima.
10 godina

Iz istog razloga što je sagorijevanje ulja bilo legalno dok je to radio samo odabrani tim... kad su i ostali skužili - ban.

17 godina

Ako postoji neka tehnologija koju je razvila jedna momčad, ima prednosti glede iste tehnologije, za razvoj iste drugima treba barem godinu dana, a FIA kaže da će na kraju sezone isto zabraniti, neka pitanja se sama od sebe nameću.

Dakle u realnosti je ovako - oni imaju prednost iz te tehnologije, a drugi neće imati jer dok oni to razviju isto se zabranjuje, a sve u dogovoru s FIA-om.

Onda može i Aston Martin nešto dogovoriti s FIAom, samo da se osvoji jedan naslov pa onda mogu opet biti među posljednjima.

6 godina
miki_the_pirat kaže...

Iz istog razloga što je sagorijevanje ulja bilo legalno dok je to radio samo odabrani tim... kad su i ostali skužili - ban.

Nije nego su nasli rupu u pravilima koju su koristili godinu dana jer u tom momentu nije bilo nelegalno ali je fia odmah rekla da ce zabraniti iduce godine... To se zove inovativnost. Isto je bilo i sa turbo punjacem...

https://www.fia.com/sites/default/files/decision-document/2020%20Austrian%20Grand%20Prix%20-%20Corrected%20Decision%20-%20Protest%20-%20Car%2077.pdf

Evo pa procitaj zvanicnu odluku ako moze pored sljepila koje ti izaziva Ham i Merc.....

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.11.2022 13:22 (Posmatrač).
10 godina

Kadija te tuži, kadija ti sudi...

Kad merc nađe rupu onda je "inovativnost"... kao slučajno imali npr. flexi podnicu spremnu po specifikacijama kad drugi timovi nisu pojma imali koje će specifikacije biti... to je ta inovativnost u brit režiji.... "our guy" shema (ako znaš na šta se referiram)

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.11.2022 13:43 (miki_the_pirat).
12 godina
Slijepac ostaje slijep, pa makar mu pokušaš ugraditi nove oči... :-)
10 godina

Slažem se... sad mi jasno kako 'adeze pobjeđuje na izborima.

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.11.2022 14:19 (miki_the_pirat).
6 godina
miki_the_pirat kaže...

Kadija te tuži, kadija ti sudi...

Kad merc nađe rupu onda je "inovativnost"... kao slučajno imali npr. flexi podnicu spremnu po specifikacijama kad drugi timovi nisu pojma imali koje će specifikacije biti... to je ta inovativnost u brit režiji.... "our guy" shema (ako znaš na šta se referiram)

A ti to znas tacno kako? Iz prve ruke ili izvlacis "argumente" iz dupeta.... Kako je onda RB tako nadmocan ove godine? Isto imao specifikacije prije svih?

I kako to da ti smetaju Hamove titule a ne smetaju mercedesove titule koje su, neces vjeovati osvojene istim tim bolidom.... 

17 godina

Mene fascinira da FIA iz godine u godinu ima problema s neujednačenim odlukama i ne shvaćaju da je u tome problem.

Svaku situaciju važu o kome se radi, kako će utjecati na utrku i na borbu za titulu, a ne misle da samo normalno poštuju pravila koja sami napišu.

Kada Lewis napravi glupost treba im 30 minuta za odluku iako je očigledno da moraju lupiti sekunde kazne. Kako je Max sada prvak rekao bih da je sada i on u toj kategoriji likova koji mogu što hoće.

Kada mali Schumacher napravi glupost treba im 5 sekundi da mu izreknu kaznu. Ne znam čemu taj strah od kažnjavanja velikih. Ispada da se velike kazni ako se procjeni da kazna neće utjecati na poredak u utrci. Tipa čekamo da  primjerice Max napravi 15 sekundi razlike i onda mu se u zadnjem krugu odredi 10 sekundi kazne na finalni poredak.

Kao navijač Ferrarija iskusio sam određene protekcije Ferrarija za vrijeme Schumachera, ali i kriminalno šamaranje Ferrarija zadnjih 12 godina. Vidijeli smo hrpu nepravdi prema Alonsu i Vettelu kada su vozili za crvene. Ako ćemo pravo Max je trebao dobiti nekoliko sati kazne koliko je puta uništio utrku Ferrarijima. A svaki puta kada vozači Ferrarija pokušaju igrati grube igre kao i njihovi protivnici odmah se dijele kazne. To je i najveći problem. Pravila nisu za sve ista.

3 godine
protjeran

To za Ferrarija u zadnjih desetak godina stoji iako smo svi očekivali drugačiji pristup s obzirom da su glavne FIA face bili Todt i Brawn.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice