Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.033
|
čitano: 8.173.050
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Rast mišića i visina

I kad skineš na tih 84 benč neće ić lako tih 130kg

to je jednostavno tako

Kompa probaj ignoriraj autora, pomaže.
14 godina
odjavljen
Re: Rast mišića i visina
kurt kaže...

Kakav ti je trening? Samo weight ili i kardio?

Ja moram zesci cut nabacit, a mrzim kardio dok prehranu mogu kolko tolko sredit. Npr. ne mogu se natjerat da odtrcim 3km nakon svakog treninga, nemam mentalnu snagu za to. A ni fizicku bas (BITNO DA JE BENC NA 130)

Imam 94kg a da dodjem na normalan body fat trebao bi bar na 85-86

Bez kardia, samo sibnem sve UH prije treninga (trening je oko 15h), a sve proteini iza treninga. Deficit od cca 500kcal. Bench i overhead press sam napredovao, ostalo mi je sve isto sto se snage tice. Struk ide dolje iz tjedna u tjedan

11 godina

@drakula789

Ako je nešto trenutno, mislim ako je to samo nakon nekih treninga, nema brige. Proći će.

Ako se to pojavljuje češće, najbolje je otići do ortopeda specijaliste.

Sve drugo su narodne mudrosti.

Panzerkampfwagen.Dinamo Zagreb.Matija.Leaving or dead, always ahead...
13 godina
neaktivan
Desilo se dva puta za redon nakon treninga, bas kratkotrajno, ali jako pece.
Origin ID:Draksides,BF4:Drakula327,Steam ID:Stole :),Xfire-Darksides
17 godina
Rast mišića i visina

Ako dižeš mrtvo ovak raširenih nogu, pa kolko onda uopće rada/vježbe obavljaš?
https://img-9gag-fun.9cache.com/photo/ax1K6xp_460svvp9.webm

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
15 godina
Rast mišića i visina

ne kužim taj sumo...fora je akd pitam nekog max u dl on kaže 250kg, reko ladno? on da, sumo.

14 godina
odjavljen
Rast mišića i visina

Mene taj sumo ne zanima uopce, uvjeren sam da sam u njemu duplo jaci. Radio ga mozda 2 puta u zivotu. Moj max u deadliftu je 250kg (tocnije bio ovu zimu), to je bez pojasa, bez magnezija, bez wrist wrapova i sl. Trenutno mi je pao na 220kg, ali vratit cu to u roku od mjesec dana, pijem i ludujem ovo ljeto ko lud i ne stignem bas paziti na prehranu toliko, ali nije me ni briga

15 godina
MARKOZD15 kaže...

Mene taj sumo ne zanima uopce, uvjeren sam da sam u njemu duplo jaci. Radio ga mozda 2 puta u zivotu. Moj max u deadliftu je 250kg (tocnije bio ovu zimu), to je bez pojasa, bez magnezija, bez wrist wrapova i sl. Trenutno mi je pao na 220kg, ali vratit cu to u roku od mjesec dana, pijem i ludujem ovo ljeto ko lud i ne stignem bas paziti na prehranu toliko, ali nije me ni briga

Ne razumijem to dodavanje ovakvih epiteta kako bi se još više naglasila kilaža koju se podiže.

Pomaže li pojas u podizanju veće kilaže, ili je za pičke kako neki kompleksaši ovdje nazivaju neka pomagala za vježbe?

što fali magneziju?

Strapovi su druga stvar i za to znam da pojačava i grip i pomaže jer meni na 200kg pucaju ruke, ali ne želim ići na strap. Doduše ni ne radim mrtvo već mjesecima jer čekam bolju šipku u gymu i gume da mogu udarit uteg.

Sve u svemu, koristit pomagala, zašto ne, i da netko kaže, ej pa ti radiš s pojasem, magnezijem i strapovima, 250kg nije impresivno, lol, pa naravno da je, tako da ne kužim te sheme...

ono danas sam benchuo 150, ali sinoć sam jebao 3 puta i bio pijan i još nisam cijeli dan danas jeo i radio sam i još sam u teretanu trčao, da nije toga, išao bih 210 sigurno lol.

nhf marko nije to išlo ztebe nego općenito sve te bilderske sheme.

14 godina
odjavljen
Rast mišića i visina

Okej posteno, nije da naglasavam, nego jednostavno nisam tip koji koristi pojas i ostala pomagala. Zasto?

Ocu izgraditi fukncionalnu snagu, ocu iz nule doci do mog maksimuma bez tih pomagala, tako da u svako doba dana kad pojasa nema uz mene, kad nema ostalih pizdarija mogu doci i sa samopouzdanjem dignut tu kilazu. 

Jeli smatram ove koji dizu sa tim pickama? Ne

Jeli ja zelim dizati sa pojasem i ostalim stvarima koje sam nabrojao? Ne

15 godina
Rast mišića i visina

Pa koliko taj pojas pomaže, osim što ti spašava trbušni zid i leđa? dakle ne pomaže da digneš više, barem koliko sam ja osjetio, nije da dižem više radi pojasa, tako da mi nije jasno to.

17 godina

Dosta, kod svakoga drugacije doduse. Al moze dodat komotno 10-15%, znaci to ti je na cucanj od 200kg npr ide gore 20kg. Pogledaj powerlifting natjecanja, tesko da ces naici na nekog bez remena. Nije slucajno.

[ Xfire: slickman25 ] [ Steam: ryou229 ] [ Battle.net: exzzy#2808 ] [ EUNE:exzzy ][EUW:exzzy]
16 godina
Rast mišića i visina

Upravo to što veli fila,, osobno  ga koristim uvijek isključivo zbog sprecavanja potencionalne ozljede, isto tako daje mi neku sigurnost kod većih kilaža, pa ga uvijek imam na sebi..

Tako da pojas je zakon

Ponosni vlasnik PS3 i nekoliko desetaka original igara / http://www.accredo.hr/ http://www.mcsi-design.net/
14 godina
odjavljen
fila2208 kaže...

Pa koliko taj pojas pomaže, osim što ti spašava trbušni zid i leđa? dakle ne pomaže da digneš više, barem koliko sam ja osjetio, nije da dižem više radi pojasa, tako da mi nije jasno to.

Pomaze, meni taj pojas doda 10ak kilograma na 1RM na cucnju i mrtvom. Ne koristim ga jer upravo jacam vise trbusni zid i leda bez njega. A uz dobru formu (forma mi je #1 prije svega i takav mentalitet drzim od ulaska u teretanu), nema brige

R4zOR229 kaže...

Dosta, kod svakoga drugacije doduse. Al moze dodat komotno 10-15%, znaci to ti je na cucanj od 200kg npr ide gore 20kg. Pogledaj powerlifting natjecanja, tesko da ces naici na nekog bez remena. Nije slucajno.

Tocno to

kostolomac kaže...

Upravo to što veli fila,, osobno  ga koristim uvijek isključivo zbog sprecavanja potencionalne ozljede, isto tako daje mi neku sigurnost kod većih kilaža, pa ga uvijek imam na sebi..

Tako da pojas je zakon

Ako ti je losa forma, dzaba ti bilo kakav pojas. Bilo je likova sto su pojaseve stavljali vec na 100kg, pa kad su probali bez pojasa se ozljede. Treba jacati cijelo tijelo ujednaceno i koristiti ga bas kad osjetis da ti treba

16 godina

kostolomac kaže...

Tako da pojas je zakon

Ako ti je losa forma, dzaba ti bilo kakav pojas. Bilo je likova sto su pojaseve stavljali vec na 100kg, pa kad su probali bez pojasa se ozljede. Treba jacati cijelo tijelo ujednaceno i koristiti ga bas kad osjetis da ti treba

Ja ga stavljam već na 100 obavezno, ioanko radim sve po PS-u što se tiče vježbi, ne zapostavljam ni jednu skupinu mišića.  Ali bolje spriječiti koliko je to moguće  potencionalnu ozljedu, jer jednom kad ozljediš leđa, by by gym. Nema smisla riskirat, pojas je kod mene pod  obavezno.

Mada mi je DL max 150kg na mojih 80kg.....

Al svako nek radi kako hoće i kako mu odgovara.

Ak tebi paše bez, super

Ponosni vlasnik PS3 i nekoliko desetaka original igara / http://www.accredo.hr/ http://www.mcsi-design.net/
17 godina
fila2208 kaže...

Pomaže neki postotak jer pojas zateže neke mišiće corea koje inače moraš sam zatezati da ti ne ispadne abdomen od naprezanja (i dolje spomenutog zadržavanja daha), i pomaže zbog tog pritiska unutra stabilizirati potporu leđnih mišića pa tako održati manji pritisak na jastučiće između kičmenih kralježaka. Također zbog krutosti, manja je vjerojatnost piganja kičme tj. krivog izvođenja vježbe - prisiljava dizati i kukovima/guzovima i nogama, a ne grbiti se nad prečkom. Dakle veći compound je bez pomagala - stoga i veće trošenje energije/raspoloživog glikogena. Kažu da stoga ljudi dižu onako, do oko 5 kg više u prosjeku sa pojasom. Samo, kažu da treba pritom koristiti "valsalva" zadržavanje daha. No vjerujem da to radi svatko instinktivno kad je u pitanju velik teret. https://www.muscleforlife.com/valsalva-maneuver/
Uglavnom, mislim da ni jedno nije krivo, samo je stvar što želiš - naganjati brojke ili vježbati mišićne skupine. Osobno nisam poklonik rekorda i brojki (iako je jasno da su one dobre kao cilj i poticaj). No ja radije radim spori mind/muscle mekani lift. No jasno, vi mladi i zdravi, radite što mislite da vam bolje leži i daje veći podstrek :)
No da se vratim na ovo dizanje, baš sam mjerio, sa ovako raširenim, kako kažete "Sumo" poza nogama, radi 25 cm lifta.
Paralelno postavljane noge pak podižu potreban rad na putanju od preko 40 cm. Nije ni to možda krivo, ali to po meni nije kompletna radnja, s ovim "trikom" se svodi na pola pokreta, i to dakako na najlakši dio lifta. Ja bih opet radije izmučio sve potrebne mišiće nego samo naganjao brojke i repsove.
Ok, svaka vježba je obično bolja od nikakve, ali meni to izgleda i opasno - moguće je proklizati, a onda s velikom težinom ploča (ili glava Owena Wilsona) može biti svašta.

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
17 godina

To nema veze, niti svako može dici vise u sumo, makar vecina moze. Meni je konva npr. jaca od suma. I kod suma imas drugaciji sticking point, kod konve je to vecinom lockout dok je kod suma od poda. Isto tak nije ista aktivacija misica kod suma ces prebacit dio tereta sa donjih leda na noge. I kao sta si vjerojatno vidio ekipa koja dize sumo su vecinom powerlifteri, njima je i cilj dici sto vise, za aktivaciju misica ih zaboli jedna stvar.

[ Xfire: slickman25 ] [ Steam: ryou229 ] [ Battle.net: exzzy#2808 ] [ EUNE:exzzy ][EUW:exzzy]
17 godina
R4zOR229 kaže...

To nema veze, niti svako može dici vise u sumo, makar vecina moze. Meni je konva npr. jaca od suma. I kod suma imas drugaciji sticking point, kod konve je to vecinom lockout dok je kod suma od poda. Isto tak nije ista aktivacija misica kod suma ces prebacit dio tereta sa donjih leda na noge. I kao sta si vjerojatno vidio ekipa koja dize sumo su vecinom powerlifteri, njima je i cilj dici sto vise, za aktivaciju misica ih zaboli jedna stvar.

Fizikalno je jednostavno: manji je rad, ima veze dali se diže 25 cm u vis iz polusagnutog položaja ili 40 sa sagnutog(ok to je slučaj kod one gore šaljive cure cure, viši ljudi bi mogli imati većeg probelma sa sumo pozom). Naravno, treba razviti i znati i taj položaj, nitko ne diže umjesto nas - gravitacija je uvijek ista. Pa ako netko nije ojačao taj način (trapeziusi i prednji kvadricepsi tu više rade), naravno neće biti efikasniji. Uglavnom da nema benefita, nitko nebi širio noge - osim prednosti kod nižih ljudi, dobro je i onima koji su slabiji u gluteusima i elastičnosti donjih leđa a i zato jer se na raznim natjecanjima tolerira, pa ljudi koriste prednost koju mogu dobiti da budu koju kilu bolji u dizanju.  
Isto je i kao kad se ekipa svija u luk ispod benč presa. Dozvoljeno je, ali pokušavaju upotrijebiti jače mišiće umjesto onih koje bi trebali vježbati. Mislim, sve je ok za natjecanja na kojima se dopušta, i utrke u duljini kikija, ali ako želiš vježbati, pa odradi maksimalni radijus pokreta sa mišićima koje bi trebao vježbati. Ima ona stara: što ti se više smrkne na pomisao izvođenja neke vježbe, to ju više forsiraj. Smisao vježbanja (moje skromno mišljenje) nije traženje shortcutova. Ja osobno mrtvo uglavnom ne dižem maksimalne vrijednosti, nego maksimalni napor. Tako npr. nakon prvog lifta sa podignutim teretom prvo radim shrugove, potom rumunjska dizanja i barbell rows. Dakle, više izvodim vježbe radi mišića nego "eto sad sam na olimpijskim utezima, pa prema tome mora biti samo squatovi i deadliftanje max 1 rep". 
(edit...fck, bugov uplad je ubio gif, evo ga :) 
https://media.tenor.co/images/08e4260f2f6999fb2f95b667b2b3da1b/tenor.gif

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.8.2018 1:27 (overhaul).
13 godina
Rast mišića i visina

Novi na temi pa da pozdravim prisutne.

Guram petu godinu treninga u nekoj konstanti, prvo powerlifting (amaterski naravno) dok nisam ozlijedio leđa.

Gurao sam do 220kg dl, 200kg sq, ništa ozbiljno (ali to je bio moj gornji limit), tjerao brojke, a zanemario potrebe tijela i održavanja koncentracije. 

Zbog brojki se dogodila i ozljeda, pojelo me. Sport je zahtijevao predanost, koncentraciju i vrijeme kojeg se nisam pridržavao, uz to me ubio strogi jednoliki režim prehrane by the book i nanio veliku štetu tijelu i umu.

Shvatio sam da nisam za to, ili je jednostavno došlo do zasićenja. I trebali su mi novi izazovi.

Nakon oporavka sam otišao na bauštelu kod tasta i shvatio da unatoč brojkama, ja uopće nisam jak u pokretima koji nisu pod 100% kontroliranim uvjetima, a takvi su u životu najčešći.

Tu sam odlučio prebaciti se na crossfit i sad igram sasvim drugu igru, ganjam tu izdržljivost u periodu vremena i neki delta snage, jedem SVE (nema više regulacija, punjenja, keto, fastinga, low/high carb...), osjećam se nikad jače i nikad bolje.

Shvatio sam da je (za mene osobno) fleksibilnost, brzina, agilnost, reakcija i eksplozivnost nešto što mi puno više koristi (i u čemu više uživam) nego u formi, disciplini i ganjanju brojeva. 

Imam 33 godine, nisam više u cvijetu mladosti, ali se veselim kvalitetnim raspravama i učenju od mladih snaga :)

Fuck me I am famous.
14 godina
odjavljen
guls kaže...

Guram petu godinu treninga u nekoj konstanti, prvo powerlifting (amaterski naravno) dok nisam ozlijedio leđa.

Gurao sam do 220kg dl, 200kg sq, ništa ozbiljno (ali to je bio moj gornji limit), tjerao brojke, a zanemario potrebe tijela i održavanja koncentracije. 

Zbog brojki se dogodila i ozljeda, pojelo me. Sport je zahtijevao predanost, koncentraciju i vrijeme kojeg se nisam pridržavao, uz to me ubio strogi jednoliki režim prehrane by the book i nanio veliku štetu tijelu i umu.

Shvatio sam da nisam za to, ili je jednostavno došlo do zasićenja. I trebali su mi novi izazovi.

Nakon oporavka sam otišao na bauštelu kod tasta i shvatio da unatoč brojkama, ja uopće nisam jak u pokretima koji nisu pod 100% kontroliranim uvjetima, a takvi su u životu najčešći.

Tu sam odlučio prebaciti se na crossfit i sad igram sasvim drugu igru, ganjam tu izdržljivost u periodu vremena i neki delta snage, jedem SVE (nema više regulacija, punjenja, keto, fastinga, low/high carb...), osjećam se nikad jače i nikad bolje.

Shvatio sam da je (za mene osobno) fleksibilnost, brzina, agilnost, reakcija i eksplozivnost nešto što mi puno više koristi (i u čemu više uživam) nego u formi, disciplini i ganjanju brojeva. 

Imam 33 godine, nisam više u cvijetu mladosti, ali se veselim kvalitetnim raspravama i učenju od mladih snaga :)

Po meni najbolji video koji objasnjava problem o crossfitu. Iskreno, meni je powerlifting #1 sto se tice snage. Takoder radim na bausteli i sa balvanima i skuzio sam da otkad sam u powerliftingu da sam duplo jaci nego prije. Sto se tice crossfita, meni je zalosno nekada gledati kako oni rade zgibove i mrtva, bio sam na par treninga i meni ono izgleda "kako sto brze odglumiti majmuna"

13 godina
Rast mišića i visina

We agree to disagree.

Toga sam se naslušao dosta, nema toga koji mi nije rekao da sam skočio s magarca na konja.

No, opet, ako se čovjek osjeća dobro dok pije mlijeko, zašto bi ga silili da prijeđe na vodu koja je "zdravija i bolja"?

Crossfit je u puno područja - pogrešan. No, u svoj toj svojoj pogrešnosti, od čovjeka može napraviti hodajući stroj.

Prerazličita su to dva svijeta, možda čak i neusporediva. Dok lifteri teže savršenosti pokreta i težinama, cf teže kondiciji i nesavršenosti pokreta. Dva svijeta.

Fuck me I am famous.
14 godina
odjavljen
guls kaže...

We agree to disagree.

Toga sam se naslušao dosta, nema toga koji mi nije rekao da sam skočio s magarca na konja.

No, opet, ako se čovjek osjeća dobro dok pije mlijeko, zašto bi ga silili da prijeđe na vodu koja je "zdravija i bolja"?

Crossfit je u puno područja - pogrešan. No, u svoj toj svojoj pogrešnosti, od čovjeka može napraviti hodajući stroj.

Prerazličita su to dva svijeta, možda čak i neusporediva. Dok lifteri teže savršenosti pokreta i težinama, cf teže kondiciji i nesavršenosti pokreta. Dva svijeta.

Slazem se definitivno, ako se ti dobro osjecas u tome sto radis to je najbitnije i zelim ti svu srecu i da nastavis tako. Ja osobno radim powerlifting i za kondiciju sam na kosarci bar 2/3 puta tjedno, ne osjecam manjak kondicije u nijednoj dijelu dana, tako da ja sam prezadovoljan.

11 godina

@guls

Frende, dobrodošao!

Bitno je da si ti sebi prilagodio igru. A, ne da se poput dobro dijela teretane prilgođavaš igri, koja ide za tim da "bolje izgleda" ili pak da ganja ego.

Osobno, sam zavolio treninge snage, jer mi super odgovaraju tome da od sebe napravim što bolju verziju, te mi pomažu kod ostalih životnih aktivnosti, kao i u tome da sam skoro uvijek odličnog rasploženja, te uvijek imam volje i energije za akciju.

Panzerkampfwagen.Dinamo Zagreb.Matija.Leaving or dead, always ahead...
17 godina
guls kaže...

We agree to disagree.

I na ovom super videu koji je markozd linkao od thenxa je na početku rečeno da je u teoriji crossfit fenomenalan: funkcionalne eksplozivne vježbe kombinirane iz raznih sportova. Ali ga je uništilo naganjanje brojeva  - dakle upravo ono što je tebe ozlijedilo kad si radio powerliftanje. Dakle, ako si ti preuzeo od crossfita tu osnovnu premisu: fullbody funkcionalne eksplozivne vježbe u HIIT režimu - ALI ISPRAVNO IZVOĐENE a bez naganjanja i cheatanja što više u što kraće - to je odlično. Takve su na primjer kondicijske pripreme 90% sportaša. Problem je samo u tome što mnoge vježbe koje se mogu vidjeti preporučene i pokazivane od crossfitera su krivo izvedene, opasne za ozljede, i ne pomažu u rastu forme koliko bi trebale da se izvode pravilno ili da se izvode alternativne vježbe koje pokrivaju ove opasne. 
Evo na primjer naslovna vježba ovdje je opasna, a redovita u crossfitu: 

13 godina
neaktivan
guls kaže...

Nisam nikad razumio ljude koji treniraju nešto, a ne vole tj ne osjećaju se dobro trenirajući. Imao sam frenda koji je trenirao tenis jer ga je stari na to tjerao. Koliko su mu šanse manje ako trenira nešto što ne voli da će uspjeti? Bilo profesionalno ili amaterski, temelj uspjeha je da radiš ono što voliš. Ne kažem da je nemoguće uspjeti iako ne voliš nešto, ali je teže i psihički i fizički. 

Meni je teretana uvijek služila kao ispušni ventil i mentalni boost. Što bolji i fizički naporniji trening, mentalno sam se bolje osjećao. Evo i sada jedva čekam da se vratim u gym nakon operacije SLAP lezije. 

13 godina
lithiumion kaže...
guls kaže...

Nisam nikad razumio ljude koji treniraju nešto, a ne vole tj ne osjećaju se dobro trenirajući. Imao sam frenda koji je trenirao tenis jer ga je stari na to tjerao. Koliko su mu šanse manje ako trenira nešto što ne voli da će uspjeti? Bilo profesionalno ili amaterski, temelj uspjeha je da radiš ono što voliš. Ne kažem da je nemoguće uspjeti iako ne voliš nešto, ali je teže i psihički i fizički. 

Meni je teretana uvijek služila kao ispušni ventil i mentalni boost. Što bolji i fizički naporniji trening, mentalno sam se bolje osjećao. Evo i sada jedva čekam da se vratim u gym nakon operacije SLAP lezije. 

Jesi se oporavio ili ? Ja sam imao ozljedu u 7 mj prosle godine i sada sam se vratio na staru s kilazama manje vise , ali nisam operirao . 

15 godina
Rast mišića i visina

Kupio sam blender (nutribullet je bio na akciji). Strašna stvar. U zadnjih par dana sam pojeo više povrća nego u zadnjih 6 mjeseci. A uopće ne osjećam povrće jer stavim zaleđeno šumsko voće ili jagode, ili bananu - što god. Recimo ujutro stavim cijelu jednu tikvicu, ili brokule -  ili kupusa! Pa kad bi to pojeo?? Dodam još proteine i zobene. I tako 2 puta dnevno.

Za ručak isto pojedem zdjelu salete uz glavni obrok. Znači derem po vlaknima.

A navećer za zadnji obrok: jogurt, i dodam malu šaku/veliku žlicu mješano lješnjak, badem i orah. Kako je to sranje dobro za kraj dana. Bilo bi još bolje stavit posni, ali mi se gadi, neću se mučit s tim. Grčki je isto dobar... ali meni je dobar i obični jogurt...

13 godina
Rast mišića i visina

Mene je blender spasio.

Inače mi je navika bila derati 3-5 jaja svako jutro (hoćeš kuhana, pečena, na oko ili omlet, poširana...) i jednostavno je organizam rekao "ne može više".

Onda sam u blender tovario što sam mogao (zobene, whey, posni, povrće, voće, mlijeko, jogurt) i to je actually imalo jestiv okus i orgnizam se nije bunio.

Bez blendera ne mogu zamisliti početak dana.

A ni završetak - nekad umjesto da jedem taj posni, kao da on jede mene.

Istrpam ga u blender, dodam mlijeka (friškog kravljeg ako je moguće, ne ove vode iz dućana), kikiriki maslaca i to poblendam da bude kao smoothie, progutam u sekundi.

Fuck me I am famous.
12 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Pozdrav,

Trebao bih savjet/pomoc/uputstva za nekakvo vjezbanje koje daje rezultate, a da se moze raditi doma i bez nekakvih specijalnih sprava za vjezbanje

Imam 40 godina, 185cm, minimalno 75kg, maksimalno 78kg, prakticki od srednje skole. (torzo i ruke su mi ok, noge su mi tanke, nemam prakticki listove niti sam ih ikada imao)

Bavio sam se sportom intenzivno i to rukomet, plivanje, veslanje i boks, do 30-te godine, kada sam prestao sa bilo kakvim fizickim aktivnostima, i u to vrijeme sam bio stvarno nabijen iako mrsav (nesto kao sto ronaldo izgleda kad se skine  )

zadnjih 10 godina sjedim u stolcu, autu i kaucu sigurno 12 sati dnevno, 4 sata sam vani sa klincima, setnja, rolanje ili kosarka, laganini i ne svakodnevno

jedem ko konjina, imam srece sto se za sada to nista ne hvata, a i genetska podloga mi je da vjerovatno ni ne bude, jer sa obje strane obitelji su svi muski visoki i mrsavi, cak i ovi od 90+ godina, i naravo da se nitko ne pazi a nemaju trbuh i slicno, ne kazem da su zdravi, samo tako izgledaju 

dnevni unos hrane mi je uglavnom ovakav:

u 6h se budim, 2deci vode sa medom i limunom eksam da se probudim, za pola sada jedem dorucak 4 jaja, slanina, sunka ili slicno, ako nisu jaja onda 0.5l mljeka sa zobi ili griz, ili mazem sirne namaze na kruh ili linoladu

inace kruh ne jedem, osim kada je namaz ili sendvic

na poslu oko 9h pojedem krafnu, pecivo ili burek sa pola litre cokoladnog mljeka,

onda oko 12h je rucak, ako je zlica onda je to grah, poriluk, cobanac ili paprikas, ako je vilica onda je to neka mesina, piletina, teletina ili puretina, krumpir, paradajz, krastavci, luk, paprika, grasak, riza, kako koji dan

oko 14h pojedem, banane, jabuke, nektarine i slicno, zavisi od sezone

pijem vodu tokom dana, ili cajeve

dodem doma oko 17, pa se jede klasika kako koji dan, tjestenina, meso ili nesto na zlicu

vani sa klincima bude neki sladoled, kolaci ili pomfrit

navecer oko 20h 3-4 snite sendvica, sa sirnim namazom ili posnim sirom i kuhana sunka ili kulen

nakon toga ako gledam film onda ubijam kikiriki, pistacije ili indijske orascice

vikendom ako je neki film ili gaming sesion do 3 ujutro, onda je to totalni junk fest, cips, keksi, gumeni bomboni i coca cola od 21h do 3 ujutro sve pojedem sta je dostupno u kuci

e sad ne znam da li je ovo gore sto sam napisao bitno ili ne, ali koliko sam uspio procitati u postovim cini mi se kao dobar info za one koji mi mogu savjetovati sto i kako

zanima me da li postoji program/rutina vjezbanja koju bi mogao odradivati doma poslje posla nebitno da li 30 min ili 1 sat ili koliko vec, a da si mogu povecati masu bar na 80kg, naravno pri tome mislim da to povecanje bude u vidu misicne mase

da se razumijemo, ne izgledam uopce lose, valjda to dugogodisnje treniranje jos drzi, samo bih htio se pokrenuti, ali da ne moram ici u teretanu, cisto preventivno da se osjecam bolje i da imam vise enrergije 

hvala unaprijed na bilo kakvom prijedlogu

evo i slika ako treba

14 godina
odjavljen
guls kaže...

Mene je blender spasio.

Inače mi je navika bila derati 3-5 jaja svako jutro (hoćeš kuhana, pečena, na oko ili omlet, poširana...) i jednostavno je organizam rekao "ne može više".

Onda sam u blender tovario što sam mogao (zobene, whey, posni, povrće, voće, mlijeko, jogurt) i to je actually imalo jestiv okus i orgnizam se nije bunio.

Bez blendera ne mogu zamisliti početak dana.

A ni završetak - nekad umjesto da jedem taj posni, kao da on jede mene.

Istrpam ga u blender, dodam mlijeka (friškog kravljeg ako je moguće, ne ove vode iz dućana), kikiriki maslaca i to poblendam da bude kao smoothie, progutam u sekundi.

Hmm kako mislis organizam je rekao ne moze vise? Ja jedem svako jutro 10 jaja na kajganu + slanina + luk i dan mi je nazamisliv bez tog dorucka. Jako ukusno i drzi me barem 3/4h. 

Sto se tice blendera, ja sam ga intezivno koristio par mjeseci i onda mi je stvarno vise do*izdilo, pa sam sad stanku malo napravio od blendane hrane, pa cu opet kad se zazelim toga

13 godina
MARKOZD15 kaže...

Hmm kako mislis organizam je rekao ne moze vise? Ja jedem svako jutro 10 jaja na kajganu + slanina + luk i dan mi je nazamisliv bez tog dorucka. Jako ukusno i drzi me barem 3/4h. 

Sto se tice blendera, ja sam ga intezivno koristio par mjeseci i onda mi je stvarno vise do*izdilo, pa sam sad stanku malo napravio od blendane hrane, pa cu opet kad se zazelim toga

Jednostavno mi postane mučno čim osjetim miris jaja, ako ih jedem u kontinuitetu.

Tipa ako si dam pauzu tjedan dana, onda mogu pojesti more jaja u šusu. Ali ako nastavim tom praksom, postane mi zlo nakon par dana i onda sam odlučio izbaciti ih iz prehrane jer nije bilo smisla mučiti se.

Ali bez daljnjeg - jaja su must have.

Fuck me I am famous.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice