Pomoc oko konfiguracije....

poruka: 15
|
čitano: 1.673
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
pitanje

Eh posto imam kantu staru 8 godina odlucil sam kupiti novi komp.... Komp bi mi koristio za prvenstveno igre, za gledanje filmova, slusanje muzike ( + tu i tam cackanje po traktoru i virtual dj-u ),osim toga uvjek volim nest novo pa tko zna kaj bi jos radil sa njim.... E da koristil bi ga i eventualno kao telku u sobi za gledanje programa...

U overclocking se bas i ne razumijem al tko zna mozda i to savladam.... (jednog dana)

Sto se tice prohtjeva oko komponenti monitor nebi htio veci od 22", kuciste nebi svijetlece sa kojekakvim poklopcima, vratima i statija znam... Jednostavno crno...( Swing iz vemila mi izgleda ok )

Mis i tipkovnicu bi si sam uzeo ( isto kao i kuciste nevolim kojekave gluposti, mis 3 tikpe sa kotacicem i normalna tipkovnica )...

U cijenu bi stel da mi se uracuna i xp 64 bit....

Sto se tice ducana odgovara mi sve sto je u zagrebu i uzoj okolici zagreba..... (ak je isplativije il bolje moze svaka komponenta iz drugog ducana....)

Svota na raspolaganju mi je do 15 k kuna...

Hvala!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Pomoc oko konfiguracije....

1 x ASUS P5Q-E, 775, Intel P45, ICH10R, BUS 1600 MHz, DDR2, - predobra matična, podržava CF, na njoj se može opako clockat
1 x Procesor Intel Core 2 Quad Q9450 , 4x2.66GHz, socket 775,12Mb - izvrstan 4-jezgreni procesor, brz, radi na visokom taktu, dobro se clocka
4 x DDR2 1024Mb ( 1Gb ) PC8500 Kingmax MARS , 1066MHz, KLED48F-A8KI5 - 4 gige best buy RAM-a, rekao si da nećeš clockat u početku, tak da su za to izvrsni
2 x VGA Ati Radeon HD 4870, 512Mb GDDR5 256bit, Dual DVI, PCI-E - 2 grafe spojene u CF, performanse u igrama izvrsne
1 x HDD WD 640Gb, WD6400AAKS, SATA II, Buffer 16Mb, 3Gb/s, 7.200 rpm - best buy disk, velik kapacitet
1 x Napajanje CORSAIR 620W, HX Series CMPSU-620HXEU, 12cm vent., ATX - izvrsno napajanje, bez brige pogoni ovo
1 x DVD upisivač Pioneer DVR-215DBK, DVD±RW, 20x DVD±R ,12x DL - pržilica ko pržilica
1 x Lenovo L220X, T33HNEU, 22" Wide 16:10 LCD TCO03 Hybrid - opako dobar monitor - košta, ali i vrijedi
1 x MS Vista Ultimate 64-bit Eng 1pk DVD - nije bilo XP-a, pa sam stavio Vistu
13.502,63Kn

Kučište, te periferiju si biraj sam jer smatram da je to stvar osobnog ukusa.

17 godina

procesor

matična ploča

R.A.M.

HDD

optički pogon

Gainward BLISS GTX280, GF GTX280 1GB DDR3, PCI-E, TV-out, dual DVI 3560kn ( ili pričekaj 4870 x2)

kućište

napajanje

monitor

nažalost nije mi stao monitor full hd jedino ako kožeš ispljunut još 611kn.

viva la vida
17 godina
neaktivan
unknown kaže...

procesor

matična ploča

R.A.M.

HDD

optički pogon

Gainward BLISS GTX280, GF GTX280 1GB DDR3, PCI-E, TV-out, dual DVI 3560kn ( ili pričekaj 4870 x2)

kućište

napajanje

monitor

nažalost nije mi stao monitor full hd jedino ako kožeš ispljunut još 611kn.

+ windowsi + tipkovnica + miki maus = 2000 kn više!
17 godina
ma kaj će mu origigi :D
viva la vida
17 godina
neaktivan
autorov komentar
kompotko kaže...

1 x ASUS P5Q-E, 775, Intel P45, ICH10R, BUS 1600 MHz, DDR2, - predobra matična, podržava CF, na njoj se može opako clockat
1 x Procesor Intel Core 2 Quad Q9450 , 4x2.66GHz, socket 775,12Mb - izvrstan 4-jezgreni procesor, brz, radi na visokom taktu, dobro se clocka
4 x DDR2 1024Mb ( 1Gb ) PC8500 Kingmax MARS , 1066MHz, KLED48F-A8KI5 - 4 gige best buy RAM-a, rekao si da nećeš clockat u početku, tak da su za to izvrsni
2 x VGA Ati Radeon HD 4870, 512Mb GDDR5 256bit, Dual DVI, PCI-E - 2 grafe spojene u CF, performanse u igrama izvrsne
1 x HDD WD 640Gb, WD6400AAKS, SATA II, Buffer 16Mb, 3Gb/s, 7.200 rpm - best buy disk, velik kapacitet
1 x Napajanje CORSAIR 620W, HX Series CMPSU-620HXEU, 12cm vent., ATX - izvrsno napajanje, bez brige pogoni ovo
1 x DVD upisivač Pioneer DVR-215DBK, DVD±RW, 20x DVD±R ,12x DL - pržilica ko pržilica
1 x Lenovo L220X, T33HNEU, 22" Wide 16:10 LCD TCO03 Hybrid - opako dobar monitor - košta, ali i vrijedi
1 x MS Vista Ultimate 64-bit Eng 1pk DVD - nije bilo XP-a, pa sam stavio Vistu
13.502,63Kn

Kučište, te periferiju si biraj sam jer smatram da je to stvar osobnog ukusa.

Netrebaju mi dvije 4870 ( tolko sam pisao a to sam zaboravil napisati ) uzel bi jednu a kasnije bi kupio dvojezgrenu 4870 ( kroz mijesec dva bi si uzimao i konfu za cca 5 k kuna za buraza i nutra bi stavio onda ovu "obicnu" 4870 )
..

A za ovaj monitor sam cul da zbog velike reze ljude boli grava a i dosta ih je sa "mrtvim pikselima"....
Ak je to ovaj monitor ( http://www.bug.hr/izdanja/tekst.asp?id=84138 )

I razmisljal sam o mogucnosti raptora kao disc za programe.... 

Sto se tice kucista zanima me dali to sve ulazi u ovo kuciste ( http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=22580 )

I ako nije problem da mi napisete od kud su te komponente.... Hvala!
17 godina
neaktivan
Black Rain kaže...
 Netrebaju mi dvije 4870 ( tolko sam pisao a to sam zaboravil napisati ) uzel bi jednu a kasnije bi kupio dvojezgrenu 4870 ( kroz mijesec dva bi si uzimao i konfu za cca 5 k kuna za buraza i nutra bi stavio onda ovu "obicnu" 4870 )
..

A za ovaj monitor sam cul da zbog velike reze ljude boli grava a i dosta ih je sa "mrtvim pikselima"....
Ak je to ovaj monitor ( http://www.bug.hr/izdanja/tekst.asp?id=84138 )

I razmisljal sam o mogucnosti raptora kao disc za programe.... 

Sto se tice kucista zanima me dali to sve ulazi u ovo kuciste ( http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=22580 )

I ako nije problem da mi napisete od kud su te komponente.... Hvala!
 Ok, onda uzmi jednu. Ak nećeš koristit CF, dobra ti je i obična P5Q. Ovaj monitor je odličan, da boli glava ne vjerujem, ali svakako možeš staviti nižu rezu ako ti je ova previsoka. Za mrtve piksele postoji servis, ali ne vjerujem da će ti se to dogoditi. Raptor možeš uzet, ali svakako uzmi i još jedan veći disk za backup i to. Sve stane u kučište. Komponente su iz ADM-a, a ako ti se da, možeš na nabava.net tražiti gdje su komponente jeftinije.
17 godina
moje su komponente iz ve mila a oko kučišta tog ti neznam moje je bolje ;D
viva la vida
17 godina
neaktivan
autorov komentar

Samo jos par sitnica....

Na ovoj ploci je zvuk integriran (bar mislim) ,dal ima koja koja nema integriran ( Uzimao bi si kasnije bolji zvuk )...

i da ostavio bi si opciju cf-a...

I jedno neuko pitanje.... Mozda malo glupo... Al ako je moguce da mi se pojasni... :)

Ova maticna kosta 1000 kuna.... Cemu onda sluze maticne od 2 soma kuna...

( stas coban ucen da gleda to je skuplje to je bolje :) )

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Black Rain kaže...

Samo jos par sitnica....

Na ovoj ploci je zvuk integriran (bar mislim) ,dal ima koja koja nema integriran ( Uzimao bi si kasnije bolji zvuk )...

i da ostavio bi si opciju cf-a...

I jedno neuko pitanje.... Mozda malo glupo... Al ako je moguce da mi se pojasni... :)

Ova maticna kosta 1000 kuna.... Cemu onda sluze maticne od 2 soma kuna...

( stas coban ucen da gleda to je skuplje to je bolje :) )

Svaka ima integriran (bar kolko znam), al ako kasnije misliš novu zvučnu stavljat, to je ok - ova ti neće smetat :)

Ova matična je često bolja od onih od 2 soma kuna ;). Izvrsno se clocka, dobro je opremljena, totalni best buy. Jedina razlika je eventualno ak ta matična od 2 soma ima podršku za DDR3.
17 godina
pa moja je samo 500kn veća ali i kvalitetnija ako hoćeš SLI.
viva la vida
17 godina
neaktivan
unknown kaže...
pa moja je samo 500kn veća ali i kvalitetnija ako hoćeš SLI.
 Po čemu je kvalitetnija?
17 godina
neaktivan
autorov komentar
kompotko kaže...
 Svaka ima integriran (bar kolko znam), al ako kasnije misliš novu zvučnu stavljat, to je ok - ova ti neće smetat :)

???

Ebes me ili :))

Neznam jel sam se krivo izrazio ili?  ja mislim na to da ima fiksnu zvucnu... da se nemoze izvaditi...

neke maticne imaju tu "opciju"
17 godina
protjeran

E ovako da se i ja ukljucim..

Kompotko je napravio najbolju konfu!

Zato uzimaj njegovu!

Leadtek WinFast PX8600GTS 256MB GDDR3 AMD Athlon 64 x2 4200+@2.2GHz Abit KN9 nForce 570 Ultra 2x1 GB 800MHz Kingmax Hitachi 250GB 8MB cache SM206BW Logitech MX518

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar

Dali bi ovo bila dobra konfiguracija?

DFI MBO Lan Party LT
X48-T2R S.775 ATX     

Procesor Intel Core 2
Quad Q9450 , 4x2.66GHz,
socket 775,12Mb

Sapphire VGA ATI