Ispravio sam grešku, nisam baš expert pa ovaj dio s dual channelom nisam skužio :P, bilo mi je u planu uzet to hlađenje al ga nema na protis-u a odlučio sam kod njih sve kupiti.
e sad tek ne ide taj proc na tu plocu XD uzmi plocu, maticnu i rame kako sam ti napisao, al manje vise je ko moje. moj savjet ti je da ides radije na raid0 obicnih diskova, al i ovak sa ssd-om je super
jel mi možeš skratit muke i samo napisat konf. bio bi jako zahvalan. :)
e puno ti hvala, samo ne razumijem kakva je priča s tim CUDA jezgrama? i čemu toliko hdd-ova u prvoj konf.? sry ako pitam gluposti :P
after effects i slicni programi koje si napisao, ti za akceleraciju upotrebaljavaju CUDA jezgre, koje samo nvidia kartice imaju. najbolje da uzmes gtx 580 ili 570 ili gtx 480 jer kolko sam vidio ti programi ne podrzavaju SLI.(my bad)
sta se tice diskova. WD black diskovi su najbrzi mehanicki diskovi na trzistu, i uzeo sam ti 2, da se stave u RAID 0 polje. prvenstveno sam to napravio radi performansi. npr ako ti je sekvencijalna brzina citanja sa 1 diskom 117mb/s, onda ce sa 2 takva u raidu biti 220mb/s, a to si se vec priblizio brzini ssd-a. govorim brzine napamet, mada mislim da ti diskovi imaju cak i vec e performanse. sta se tice oni 2tb diskova, takodjer sam ti stavio 2, ali oni bi se trebali staviti u raid 1 polje. to polje ti omogucava da se svaki podatak 2 puta spremi, pa tako ako ti bilo koji od diskova se pokvari, automatski imas backup, da ti posao ne propadne (ovi su diskovi uglavnom za pohranu). raid 0 polje koje sam ti prije objasnio pak suprotno ima za posjledicu. ako ti se jedan od diskova pokvari, onda ti sav posao propada, tako da se na to polje manje vise stavaljaju instalacije programa, OS i slicno (jer se u tom polju svaki podatak u vise dijelova sprema i na jedan i na drugi disk)
Aha sviđa mi se ideja i jasnija mi je ta uloga, samo čemu izbjegavanje ssd-a? cijena?
...a koliko sam čula sandy bridge...
Ispravio sam grešku, nisam baš expert....
Aj' da prvo odredimo kojeg si roda - musko/zensko...
Ovo oko pitanja konfe za 16K cuna cisto sumnjam da drzi vodu. Ili da pojasnim.
Novoregana osoba, koja je cas zensko, cas musko trazi savjet za konfu do 16K cuna.
...a koliko sam čula sandy bridge...
Ispravio sam grešku, nisam baš expert....
Aj' da prvo odredimo kojeg si roda - musko/zensko...
Ovo oko pitanja konfe za 16K cuna cisto sumnjam da drzi vodu. Ili da pojasnim.
Novoregana osoba, koja je cas zensko, cas musko trazi savjet za konfu do 16K cuna.
Možda i jača polovica sudjeluje...
@xyan, WD Raptor su najbrži diskovi, a ne Black.
drugo, čovjeku treba Nvidia Quadro grafička, a ne "obične" koje svi tu nabrajajau.
i zadnje, dajte pošteni 27'' ili 30'' monitor, a ne neke igračke od 23 ili 24''.
znači dell 27'' sa 2500 rezom ili 30'' ...
"Slabija" bi se polovica moga uvrijediti, ai ma ih ovdje, nebitno, da neidemo toliko u OFFTOPIC, na što je odluka pala?
@NITRO, ti si kupovao ako se ne varam za 20k kuna konfiguraciju, i dalje od tebe ni glasa ni traga, ako si čuvaš klijente, stavi nekakav nevezani rad.NHF
Hehe i mislio sam da će to zbuniti, nisam bio pri internetu pa sam zamolio curu da otvori temu al sam se ja priključio poslije.
Uglavnom, ne razumijem zašto nebi držalo vodu to da kupujem komp za 16k pa zašto onda pitam, iz zabave?!
Što se tiče monitora, trenutno mi je ovaj dellov od 23 cijenom i veličinom ok, s vremenom planiram uzeti još jedan al zasad je ovo ok.
Danas ću najvjerojatnije slati Protisu ponudu i to ovu
http://www.bug.hr/_cache/af6ee5e0f8b25870d2c9b430c53d6dd6.jpg
pa ako imate nešto konkretno za reći, slobodno, jer od ovih prepucavanja i nemam previše koristi.
Ode je očito svaka druga tema ispamana klincima kojima je 2 tisuće eura wow jer nikad nisu zaradili ni 10 kuna kamoli malo više.
btw i ja se mislim nabavit novi dell neki, koji je uopće best buy sada?
"Slabija" bi se polovica moga uvrijediti, ai ma ih ovdje, nebitno, da neidemo toliko u OFFTOPIC, na što je odluka pala?
@NITRO, ti si kupovao ako se ne varam za 20k kuna konfiguraciju, i dalje od tebe ni glasa ni traga, ako si čuvaš klijente, stavi nekakav nevezani rad.NHF
Na kraju me konfa ispala oko 35000 ak' ne računam put u Austriju i troškove opakog tuluma tamo Dodao sam si i RevoDrive X2 gore. Upoznat ću te s nekim projektima krajem godine jer ću se sigurno htjet' pohvaliti. Trenutno sam u totalnom kaosu s pripremama, programiranjem, dizajnom, zakupima servera i kupovanjem domena te slaganjem reklamnih site - ova ali ako sve krene kako se nadam moći ću se uskoro smješkati negdje s Maldiva itd.
@autor teme: kupi si jos jedan ventilator za h50 jer ces tako imati bolji protok zraka kroz radijator i time bolje hladjenje.
razmišljam da negdje drugdje uzmem
Corsair Cooling™ Hydro Series H70 High-performance CPU Cooler, LGA775, LGA1366, LGA1156, AM2/AM3 copošto ga Protis nema a vidim da je jači, jel bi on bio dovoljan?
Po meni bi bilo bolje uzeti neko kvalitetnije zračno hlađenje nego A50/70, performanse ionako nisu nesto posebno, a cijene su dosta vise od recimo neke Noctue koja ce obavljati posao i bolje. Mozda da pogledas neki custom built hydro, za nekih 200-250$ bi se dalo naci nesto kvalitetno i ucinkovito.
razmišljam da negdje drugdje uzmem
Corsair Cooling™ Hydro Series H70 High-performance CPU Cooler, LGA775, LGA1366, LGA1156, AM2/AM3 copošto ga Protis nema a vidim da je jači, jel bi on bio dovoljan?
To čudo je preskupo uzimajući u obzir ono što nudi.
Uzmi Scythe Ninja 3 za 300kn i uživaj.
SLI mu nista ne vrijedi za after effects jer tamo ne radi. quadro kartica bi bila super, al preskupe su, tesla jos bolje. al nije da covjek ima $4000 samo za karticu. noctuu bi mi i ja preporucio, ali je mora posebno narucivati. H70 ce jednako dobro obavljati posao, ako mu je par stupnjeva problem, naruci noctuine hladnjake, i na istom su.
edit: zaboravih reci da sam zaboravio staviti dwd-rw u konfu, ne znam dal trebas ili imas od prije
za przilicu sam stavio DVD snimač interni SATA LG GH22NS50/RBBB, bare bulk, black
Uzmi ti ovo,bez beda potjera ovaj proc na 4.8GHz,imaš 16GB rama,zvjersku grafišku kartu,jedan od najržih SSDova na svijetu a WD Black se brine za storage a monitor je BX2450 sami vrh Samsungove ponude 2ms,5.000.000 dinamički kontrast nevjerovatna ljepota i fluidnost.
Vrlo dobra konfa, no za SSD bolje da uzme jedan od nove serije 6gb sata 3 propusnosti.Moze i naknadno to ugraditi.Steta je ne imati uz ovakvu konfu koje podrzavaju.I slazem se da bi ovaj sandy procesor bio bolji izbor.Ja sam barem vrlo zadovoljan SBom i razlike su primjetne u usporedbi s proslogodisnjim i-core.
Uzmi ti ovo,bez beda potjera ovaj proc na 4.8GHz,imaš 16GB rama,zvjersku grafišku kartu,jedan od najržih SSDova na svijetu a WD Black se brine za storage a monitor je BX2450 sami vrh Samsungove ponude 2ms,5.000.000 dinamički kontrast nevjerovatna ljepota i fluidnost.
Vrlo dobra konfa, no za SSD bolje da uzme jedan od nove serije 6gb sata 3 propusnosti.Moze i naknadno to ugraditi.Steta je ne imati uz ovakvu konfu koje podrzavaju.I slazem se da bi ovaj sandy procesor bio bolji izbor.Ja sam barem vrlo zadovoljan SBom i razlike su primjetne u usporedbi s proslogodisnjim i-core.
ne znate o cemu pricate...kakav SB za ovu namjenu? i kakav najbrzi ssd na svijetu? kad smo vec kod toga, mushkin i ocz su brzi od corsaira tog. OCZ revodrive X2 bi bio najbrzi komercijalni ssd nama poznat, al to je ubiti raid 4 ssd-a