Dajte napišite prijedloge za konfiguraciju koja bi primarno služila za Photoshop i Premiere.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Do koliko novaca?
Periferija?
monitor?
Samo ovak bubnut se neda i jako je relativno
Do koliko novaca?
Periferija?
monitor?
Samo ovak bubnut se neda i jako je relativno
Recimo ovakvo nešto:
ostalo vidi sliku.
Kucište koje ti se sviđa.
Monitor nažalost nemogu pomoc.
Da najrađe bi LanParty samo šta je teško dobavljiva za to sam i napisa eventualno Asus. Prijatelj koji mi je radija u servisu mi je reka da su imali najviše reklamacija na Gigabyte ploče al to je bilo prije godinu i po. Ovu sam temu otvorija samo da vidim okvirno šta je bi mi sad priporučili iako bi novi komp kupija 2009. Valjda će onda bit Nehalema.
uf..ak ces kupovat komp 2009 nece bit niti jedan dio iz ove konfe. zato nemoj si onda nis slagat. vjeroatno ce doc taj nehalem . neke nove serije graficki . terabajt diska ce bit ko danas 500gb . bluray ce uzasno pojeftinit . monitori vecinom svi bolji moderniji itd..tak da kad skupis lovu i odlucis se na kupovinu onda otvori temu i baci se na slaganje.
Malo sam krivo postavija pitanje? Pitanje bi tribalo bit na šta obratit pažnju(u koje dilove kompa uložit više love) kod kupnje konfiguracije koja će većinom bit za Photoshop i Premiere?
Pa.... procesor neki quad sto jaci, sto vise rama i velik hdd. Ostalo i nije tako bitno previse
SM226BW
WD640GB
P5Q PRO
2x2 GB 800MHz
Q9450
4850 ili 4870
Logitech MX518
Tipkovnicu i kuciste koju hoces i neke 5.1 zvucnike
Napajanje VX450 ili VX550
To bi doslo sigurno manje od 10-12k
SM226BW
WD640GB
P5Q PRO
2x2 GB 800MHz
Q9450
4850 ili 4870
Logitech MX518
Tipkovnicu i kuciste koju hoces i neke 5.1 zvucnike
Napajanje VX450 ili VX550
To bi doslo sigurno manje od 10-12k
Malo sam krivo postavija pitanje? Pitanje bi tribalo bit na šta obratit pažnju(u koje dilove kompa uložit više love) kod kupnje konfiguracije koja će većinom bit za Photoshop i Premiere?

Recimo ovakvo nešto:
ostalo vidi sliku.
Kucište koje ti se sviđa.
Monitor nažalost nemogu pomoc.
Nisam pratio temu od početka, ali svakako gledaj uzeti što više radne memorije i što veće brzine jer premiere i photoshop to svakako zahtjevaju.
Za procesor ne trebaš uzimati neku grdosiju dovoljan će biti i neki dvojezgreni sa 2.0 ili više Ghz. Matična može i asusova što je ostatak ekipe ponudio, monitor isto nije toliko važna komponenta ali preporučam Samsung SM 2032BW, 20" LCD, 2 ms, DVI.
Za procesor ne trebaš uzimati neku grdosiju dovoljan će biti i neki dvojezgreni sa 2.0 ili više Ghz. Matična može i asusova što je ostatak ekipe ponudio, monitor isto nije toliko važna komponenta ali preporučam Samsung SM 2032BW, 20" LCD, 2 ms, DVI.
Zaboravija sam još reć da mislim nakon nekog vrimena ubacit DVB-S karticu, a možda i DVB-C pa me zanima jeli mogu bit 2 u kompu?
Zaboravija sam još reć da mislim nakon nekog vrimena ubacit DVB-S karticu, a možda i DVB-C pa me zanima jeli mogu bit 2 u kompu?