Koja konfiguracija?

poruka: 25
|
čitano: 2.333
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Koja konfiguracija?

Dajte napišite prijedloge za konfiguraciju koja bi primarno služila za Photoshop i Premiere.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Koja konfiguracija?

Do koliko novaca?

Periferija?

monitor?

Samo ovak bubnut se neda i jako je relativno

C2D E8400ES,Gigabyte GA-P31-DS3L,Geil ultra 2x1gb, Gigabyte radeon HD 3870
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Koja konfiguracija?
LUXX kaže...

Do koliko novaca?

Periferija?

monitor?

Samo ovak bubnut se neda i jako je relativno

Sve skupa sa monitorom i svime 10-12k KN.
17 godina
neaktivan
Koja konfiguracija?

Recimo ovakvo nešto:

OVAJ RAM

ostalo vidi sliku.

Kucište  koje ti se sviđa.

Monitor nažalost nemogu pomoc.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
LUXX kaže...

Recimo ovakvo nešto:

OVAJ RAM

ostalo vidi sliku.

Sve je to super samo bi matičnu DFI ili eventualno Asus.
Monitor bi neki Samsungov, pridloži neki.
Šta misliš o Thermaltake Soprano DX 7000 kućištu?
Poruka je uređivana zadnji put sub 12.7.2008 14:05 (Bara).
17 godina
neaktivan
Koja konfiguracija?

OVU eventualno? ali onda trebaš DDR3 memoriju

DFI možda ovu

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.7.2008 14:10 (LUXX).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Koja konfiguracija?

Da najrađe bi LanParty samo šta je teško dobavljiva za to sam i napisa eventualno Asus. Prijatelj koji mi je radija u servisu mi je reka da su imali najviše reklamacija na Gigabyte ploče al to je bilo prije godinu i po. Ovu sam temu otvorija samo da vidim okvirno šta je bi mi sad priporučili iako bi novi komp kupija 2009. Valjda će onda bit Nehalema.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Koja konfiguracija?

uf..ak ces kupovat komp 2009 nece bit niti jedan dio iz ove konfe. zato nemoj si onda nis slagat. vjeroatno ce doc taj nehalem . neke nove serije graficki . terabajt diska ce bit ko danas 500gb . bluray ce uzasno pojeftinit . monitori vecinom svi bolji moderniji itd..tak da kad skupis lovu i odlucis se na kupovinu onda otvori temu i baci se na slaganje.

Intel Core 2 Duo E8200 Corsair 2x2GB kit 1066MHz HD4870 512GDDR5 520HX Corsair

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Koja konfiguracija?

Malo sam krivo postavija pitanje? Pitanje bi tribalo bit na šta obratit pažnju(u koje dilove kompa uložit više love) kod kupnje konfiguracije koja će većinom bit za Photoshop i Premiere?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Koja konfiguracija?

Pa.... procesor neki quad sto jaci, sto vise rama i velik hdd. Ostalo i nije tako bitno previse

E4600@2400MHz 1.16V, 8600GTS, 2GB DDR2@800MHz 4-4-4-12

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Koja konfiguracija?

SM226BW

WD640GB

P5Q PRO

2x2 GB 800MHz

Q9450

4850 ili 4870

Logitech MX518

Tipkovnicu i kuciste koju hoces i neke 5.1 zvucnike

Napajanje VX450 ili VX550

To bi doslo sigurno manje od 10-12k

Bolje biti pocetnik nego n00b

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
natan13 kaže...

SM226BW

WD640GB

P5Q PRO

2x2 GB 800MHz

Q9450

4850 ili 4870

Logitech MX518

Tipkovnicu i kuciste koju hoces i neke 5.1 zvucnike

Napajanje VX450 ili VX550

To bi doslo sigurno manje od 10-12k

Šta će mi 5.1 zvučnici kad mi je soba od 7 kvadrata mislija sam kupit Z2300, al mi je to prejako za ovu sobicu pa sam uzea Z4, a 5.1 me ne zanima u dnevnom još uvik imam tehnicsove komponente stare ka i ja i uopće mi netriba ništa bole osim možda 2 KEF zvučnika.
Daj reci mi di kupit pločicu RAM-a od 2GB jel je to relativno teško za nać.
I zašto 226BW, a ne 2232BW.
Poruka je uređivana zadnji put ned 13.7.2008 13:12 (Bara).
17 godina
Bara kaže...

Malo sam krivo postavija pitanje? Pitanje bi tribalo bit na šta obratit pažnju(u koje dilove kompa uložit više love) kod kupnje konfiguracije koja će većinom bit za Photoshop i Premiere?

Ako ideš na obradu videa (Premiere) i slike (Photoshop), trebat će ti (kao što je Bruno napisao) primarno jak procesor (četverojezgreni) i puno RAM-a (4+ GB). Disk što veći u komadu, ili slagati RAID, što ti može stvoriti gadne probleme kada jedan od njih ode. Mislim, imati ćeš gadne probleme i ako ode ovaj jedan Osmijeh , ali kod dva u RAID su (teoretske) šanse ipak veće. Osim toga, za video ti je potreban što veći monitor (ili više monitora), dok ti je za slike potreban kvalitetan prikaz boja - znači, otpadaju TN matrice (uglavnom, zaboravi Samsung na našem tržištu), treba ti PVA ili IPS matrica (možda Lenovo X220 ili DELL 2408HC?).

Također, kvalitetno hlađenje (znaš i sam kakve su temperature danas, ne želiš od stroja ne čuti audio stream koji montiraš) procesora i grafike. Grafička ti ne treba jaka, možeš slobodno uzeti neku pasivnu iz low-end ponude, tako da se sve skupa što manje grije. Naravno, igre na tom stroju možeš zaboraviti, barem ako se ozbiljno misliš baviti poslom.

Kvalitetna periferija nije naodmet, ja bi čak više pažnje uložio na nju, jer ćeš s time raditi svaki dan. Nema smisla kupovati nešto jeftino, samo da bi mjesec dana kasnije iskeširao dodatnih 600 kuna za novog miša i tipkovnicu. Bežični će ti pružiti daleko veću komociju u radu, ali u tom slučaju budi spreman na mijenjanje baterija ili ćeš morati držati žičanu rezevu u ladici (što je opet malo glupo Osmijeh ). Za kvalitetnu obradu zvuka bi trebalo pitati nekoga tko se baš time bavi, imaš dosta kvalitetne poluprofesionalne zvučne kartice za 1000+ kuna.

I šlag na kraju - matična ploča. Po mogućnosti Intelov čipset, u ovoj konfiguraciji ganjaš stabilnost prije svega, tek nakon toga performanse. AMD i nVidia su OK za igre, ali kada se krene u video vode, Intel rula.

I to je to, nadam se da sam pomogao, pozz!
Pazi, gledam te!
17 godina
neaktivan
Veliki Brat kaže...
Osim toga, za video ti je potreban što veći monitor (ili više monitora), dok ti je za slike potreban kvalitetan prikaz boja - znači, otpadaju TN matrice (uglavnom, zaboravi Samsung na našem tržištu), treba ti PVA ili IPS matrica (možda Lenovo X220 ili DELL 2408HC?).

Kvalitetna periferija nije naodmet, ja bi čak više pažnje uložio na nju, jer ćeš s time raditi svaki dan. Nema smisla kupovati nešto jeftino, samo da bi mjesec dana kasnije iskeširao dodatnih 600 kuna za novog miša i tipkovnicu. Bežični će ti pružiti daleko veću komociju u radu, ali u tom slučaju budi spreman na mijenjanje baterija ili ćeš morati držati žičanu rezevu u ladici (što je opet malo glupo Osmijeh ). Za kvalitetnu obradu zvuka bi trebalo pitati nekoga tko se baš time bavi, imaš dosta kvalitetne poluprofesionalne zvučne kartice za 1000+ kuna.

I šlag na kraju - matična ploča. Po mogućnosti Intelov čipset, u ovoj konfiguraciji ganjaš stabilnost prije svega, tek nakon toga performanse. AMD i nVidia su OK za igre, ali kada se krene u video vode, Intel rula.

I to je to, nadam se da sam pomogao, pozz!
 Šta se tiče monitora kakav ja Samsung 245B.
Ne želim nipošto bežični miš nego šta bolji žičani.
Normalno da mislim uzet matičnu sa Intelovim čipsetom i to DFI LanParty.

I još nešto ove će se vjerojatno rabit za poslove koji se rade od subote popodne do nedilje ujutro.

Hvala na pomoći.Namigiva
Poruka je uređivana zadnji put ned 13.7.2008 13:45 (Bara).
17 godina
Bara kaže...
Šta se tiče monitora kakav ja Samsung 245B.
Ne želim nipošto bežični miš nego šta bolji žičani.
Normalno da mislim uzet matičnu sa Intelovim čipsetom i to DFI LanParty.

I još nešto ove će se vjerojatno rabit za poslove koji se rade od subote popodne do nedilje ujutro.

Hvala na pomoći.Namigiva
Kažem, ne Samsung na našem tržištu - 245B je TN matrica, loši kutevi vidljivosti, loš prikaz boja što nije baš fora kad sjediš tik ispred monitora, pa dobiješ ferlauf slijeva nadesno i opet natrag. Plus prevelika rezolucija za kvalitetno igranje Namigiva . Mislim da je lebo davno prije postao neke slike na tu temu, pričalo se o Lenovu i slično, bilo je i iskustva korisnika 245-ice koji tvrdi da to nije tako loše kako se priča, pa probaj to naći i kontaktirati ga na PM. Evo i jedan brzi link na tu temu:

Ako želiš što bolji žičani miš, možeš razmisliti o gejmerskim Logitech MX318 (ili kako se već zove) ili G5 (zbog utega - možeš si prilagoditi miša, što je zgodno, iako je pitanje koliko korisno). u svakom slučaju, dobar miš ti treba pružiti kvalitetnu, jednostavnu, laganu i prije svega preciznu kontrolu pokazivača na ekranu. Tipkovnicu možeš uzeti neku sa multimedijalnim kontrolama na ekranu (mislim da ima neki Logitech nešto 600), to bi moglo biti zgodno, iako nije najbitnije na svijetu. Ako planiraš dosta raditi po noći, razmisli o tihim tipkovnicama, možda čak i neko pozadinsko osvjetljenje? Mislim da sam neki dan vidio na forumu post na tu temu, neki BTC - potraži malo...

Ne znam ti baš puno o kvaliteti pojedinih proizvođača matičnih ploča, ja bi osobno išao na original Intel, ali mislim da to i nije baš toliko bitno.

Nema na čemu, nadam se da me nećeš potražiti kada spiskaš pare i skužiš da pričam gluposti Nevinašce Smijeh
Pazi, gledam te!
17 godina
neaktivan
LUXX kaže...

Recimo ovakvo nešto:

OVAJ RAM

ostalo vidi sliku.

Dosta dobra konfa, no mislim da mu je ta grafička nepotrebna ako neće igrat. Matična P5Q-E.
na moru do 16. srpnja...
17 godina
neaktivan
kompotko kaže...
LUXX kaže...

Recimo ovakvo nešto:

OVAJ RAM

ostalo vidi sliku.

Dosta dobra konfa, no mislim da mu je ta grafička nepotrebna ako neće igrat. Matična P5Q-E.
 To dobro misliš da mi ne triba jaka grafička, rađe ću uzet neku jeftiniju pa je prominit ako bude tribalo.
Koja ti je to matična P5Q-E? Šta misliš o DFI matičnim?
17 godina
neaktivan
Bara kaže...
Asus P5Q-E. Imaš u ADM-u. DFI matične su također jako dobre. X48 čipset nebih kupovao, jer je dosta skup. P45 (kao što je uostalom i Asus P5Q-E) je sasvim dovoljan, a i osjetno jeftiniji.
na moru do 16. srpnja...
17 godina
neaktivan
kompotko kaže...
Bara kaže...
Asus P5Q-E. Imaš u ADM-u. DFI matične su također jako dobre. X48 čipset nebih kupovao, jer je dosta skup. P45 (kao što je uostalom i Asus P5Q-E) je sasvim dovoljan, a i osjetno jeftiniji.
 Pa ako nije DFI onda Asus, a Gigabyte ne dolazi u obzir. Od prijatelja koji su ih imali nisam čuja ništa pdsbno dobro, a često ni dobro.
17 godina
neaktivan
Koja konfiguracija?

Nisam pratio temu od početka, ali svakako gledaj uzeti što više radne memorije i što veće brzine jer premiere i photoshop to svakako zahtjevaju.

Hacking isn't just Computers & Exploits. It's a Philosophy.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Koja konfiguracija?

Za procesor ne trebaš uzimati neku grdosiju dovoljan će biti i neki dvojezgreni sa 2.0 ili više Ghz. Matična može i  asusova što je ostatak ekipe ponudio, monitor isto nije toliko važna komponenta ali preporučam Samsung SM 2032BW, 20" LCD, 2 ms, DVI.

Hacking isn't just Computers & Exploits. It's a Philosophy.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
vulerious kaže...

Za procesor ne trebaš uzimati neku grdosiju dovoljan će biti i neki dvojezgreni sa 2.0 ili više Ghz. Matična može i  asusova što je ostatak ekipe ponudio, monitor isto nije toliko važna komponenta ali preporučam Samsung SM 2032BW, 20" LCD, 2 ms, DVI.

ako se bavi obradom videa i fotografija dobar monitor je jos najbitniji
E4600@2400MHz 1.16V, 8600GTS, 2GB DDR2@800MHz 4-4-4-12
Poruka je uređivana zadnji put pon 14.7.2008 13:02 (Bruno).
17 godina
neaktivan
Bruno kaže...
vulerious kaže...

ako se bavi obradom videa i fotografija monitor je jos najbitniji
 Ne slažem se da je monitor NAJBITNIJI, al da je jako bitan to svakako. Za početak sam mislija uzet 2232BW i onda kad padnu cijene stvarno kvalitetnih monitora ga prominit. Mislim da je procesor najbitniji i da definitivno triba bit quad, naravno nesmi bit ni ispod 4GB RAM-a, šta bi nakon nekog vrimena nadogradija na 8.
17 godina
neaktivan
Koja konfiguracija?

Zaboravija sam još reć da mislim nakon nekog vrimena ubacit DVB-S karticu, a možda i DVB-C pa me zanima jeli mogu bit 2 u kompu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Bara kaže...
Ne slažem se da je monitor NAJBITNIJI, al da je jako bitan to svakako. Za početak sam mislija uzet 2232BW i onda kad padnu cijene stvarno kvalitetnih monitora ga prominit. Mislim da je procesor najbitniji i da definitivno triba bit quad, naravno nesmi bit ni ispod 4GB RAM-a, šta bi nakon nekog vrimena nadogradija na 8.
Bara kaže...

Zaboravija sam još reć da mislim nakon nekog vrimena ubacit DVB-S karticu, a možda i DVB-C pa me zanima jeli mogu bit 2 u kompu?

Evo jedan sticky sa pcexpert foruma vezano na monitore:

Osobno bi išao na one u plavoj i crvenoj boji (u tvom slučaju pogotovo), ali izbor je na kraju uvijek tvoj, kao i novac Namigiva Pfff, malo je staro, ali dobro....

Mislim da s BDA driverima (digitalne TV kartice) može dva komada, ali da ne smiju biti isti model (osim ako ih proizvođač ne dizajnira baš tako).
Pazi, gledam te!
Poruka je uređivana zadnji put pon 14.7.2008 16:48 (Veliki Brat).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice