HTPC - which way is the right way?

poruka: 12
|
čitano: 3.441
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
HTPC - slaganac ili Asrock gotovo rješenje?

U prilogu je slika slaganca iz protisa. Cijena s tipkovnicom i mišem ispada malo ispod 4200 kuna.

Ovdje se jednog dana može upiknuti i neka grafička s pasivnim hlađenjem, što bi omogućilo i korištenje za gaming, a cijenu diglo za 500-1000 kuna.

Alternativa je Asrock CORE 100ht-bd (http://www.asrock.com/nettop/overview.asp?Model=Core%20100HT-BD), cijena u ADM-u 4300.

Uzeo bih i Vision 3d (link), ali nije dostupan u Hrvatskoj.

Namjena - HTPC za dnevnu sobu, gledanje video sadržaja (obavezno i Blue Ray drive), slušanje glazbe, gledanje slika na TV-u itd., surfanje.

Za gaming ni sam nisam siguran, nije da se baš puno igram, ali povremeno bih možda nešto i zavrtio.

Kod slaganca me brine hoće li to biti dovoljno tiho, kod gotovog rješenja mogu naći testove koji to potvrđuju.

Znam da nije baš ista stvar, ali rado bih čuo i piece of your mind - što bi bio vaš izbor i zašto?

Naravno, najslađe je učiti na tuđim pogreškama, pa ako je netko već slagao/kupovao HTPC i ima neke preporuke rado bih ih čuo.

Slaganac Slaganac
No pain!

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

nemam primjedbi osim jedne {#}

ako vec zelis uzivati u 100% blu ray sadrzaju, savjetujem da stavis graficku karticu s HDMI-jem koja podrzava "bitstream". To ti treba za HD audio (TrueHD i DTS-HD MA), naravno da imas pojacalo koje ima te dekodere.

svi "wrapperi" za DTS-HD MA i TrueHD su u totalnoj "banani".....svi oni to transcodiraju u AC-3

ATI podrzava bitstream, za nvidia-u neznam......

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
Re: HTPC - which way is the right way?
Test user kaže...

ako vec zelis uzivati u 100% blu ray sadrzaju, savjetujem da stavis graficku karticu s HDMI-jem koja podrzava "bitstream". To ti treba za HD audio (TrueHD i DTS-HD MA), naravno da imas pojacalo koje ima te dekodere.

svi "wrapperi" za DTS-HD MA i TrueHD su u totalnoj "banani".....svi oni to transcodiraju u AC-3

Znam za ovu caku, ali pitanje je kako je kompletna konfiguracija pospajana.

U igri su još TV i AV receiver.

Ako HDMI izlaz spojim u receiver, kako sliku poslati do TV-a?

Kako zvuk iz TV-a spojiti na receiver (govorim o zvuku s TV signala, nema nikakve veze s PC-jem?

Moj plan je bio spojiti PC s TV-om preko HDMI kabela, a TV i PC u receiver svako preko svog spdif kabela.

Što kažete na ovo?

No pain!
17 godina
Rocky kaže...
Test user kaže...

Kako zvuk iz TV-a spojiti na receiver (govorim o zvuku s TV signala, nema nikakve veze s PC-jem?

Moj plan je bio spojiti PC s TV-om preko HDMI kabela, a TV i PC u receiver svako preko svog spdif kabela.

Što kažete na ovo?

Da se netko ne izgubi u detaljima, općenitije pitanje bi zapravo bilo kako najpametnije spojiti kompletnu konfiguraciju?

Dakle:

• HTPC bez tunera, sa SPDIF i HDMI izlazima
  • TV s SPDIF izlazom i svim mogućim ulazima (HDMI je ver 1.3a)
  • AV receiver sa svim mogućim ulazima (dva SPDIFa i nekoliko HDMI-ja)

No pain!
17 godina

Zasto nisi isao na AMD platformu, izaslo bi te poprilicno jeftinije, a sto se tice samih performansi, one su dostatne za reprodukciju HD-a?

I am creationist. I believe man created god.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: HTPC - slaganac ili Asrock gotovo rješenje?

Sta ti ne bi bilo bolje umjesto tastature+glodavca uzet nesto ovakvo?

Vidio sam davno, ali se ne sjecam vise gdje, i nesto puno bolje pa cu ovdje opisat ako se netko sjeca. Bila je isto kombinacija tastature i trackballa, recimo da je imala oblik slova T tako da se mogla hvatati s obje ruke, bila je mini i na "-" dijelu tog T je imala tataturu dok je na "I" dijelu imala trackball i dva gumba. Malo tesko za opisat ali mi je predobro izgledalo i sam sam je planirao nac za HTPC ali ne sjecam se vise gdje sam je vidio. Edit: Ha, nasao. Po meni idealno za HTPC. Prakticki kao daljinski.

Vi veri veniversum vivus vici
Poruka je uređivana zadnji put pet 9.9.2011 15:07 (Sunburn).
17 godina
Sunburn kaže...

Sta ti ne bi bilo bolje umjesto tastature+glodavca uzet nesto ovakvo?

Vidio sam davno, ali se ne sjecam vise gdje, i nesto puno bolje pa cu ovdje opisat ako se netko sjeca. Bila je isto kombinacija tastature i trackballa, recimo da je imala oblik slova T tako da se mogla hvatati s obje ruke, bila je mini i na "-" dijelu tog T je imala tataturu dok je na "I" dijelu imala trackball i dva gumba. Malo tesko za opisat ali mi je predobro izgledalo i sam sam je planirao nac za HTPC ali ne sjecam se vise gdje sam je vidio. Edit: Ha, nasao. Po meni idealno za HTPC. Prakticki kao daljinski.

Gledao sam sve te opcije, ali želio bih HTPC koristiti i kao računalo opće namjene (surfanje i sl.).

Nedavno sam nakon dugo vremena ukopčao miša u laptop i preporodio se - zaboravio sam koliko je miš bolji od touchpada i sličnih rješenja!

No pain!
14 godina
neaktivan

A, onda ok, sorry. Gledao sam po sebi, ja planiram prenamjenit trenutni komp u HTPC pa sam malo gledao taj Lenovo kombo, za moju namjenu (iskljucivo HT) je dusu dao.

Vi veri veniversum vivus vici
16 godina

po meni osnovne vrijednosti HTCP-a su:
tišina, mala potrošnja surfanje te skidanje i seedanje,

te mi je nekako puno dat para za to HTCP se radi

da bude šte jeftiniji.. bar moj koncept

Najbolji osjećaj je upala mišića........ Krema Foruma!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
tnakir kaže...

Zasto nisi isao na AMD platformu, izaslo bi te poprilicno jeftinije, a sto se tice samih performansi, one su dostatne za reprodukciju HD-a?

Zbog integriranog GPU-a.

Iako, malo sam pogledao i vidim da je i AMD izbacio seriju procesora s IGP-om, a jači među njima konačni daju pristojne performanse i za gaming.

U svakom slučaju zaniljiva ideja, probat ću složiti nešto i s AMD-om.

Na rpvi pogled će me izaći skuplje, posebno ako ubacim memoriju na 1866 MHz, što je izgleda pametno ako želi izvući maximum performansi iz novog A8-3850.

No pain!
17 godina
Rocky kaže...
tnakir kaže...

Zbog integriranog GPU-a.

Iako, malo sam pogledao i vidim da je i AMD izbacio seriju procesora s IGP-om, a jači među njima konačni daju pristojne performanse i za gaming.

U svakom slučaju zaniljiva ideja, probat ću složiti nešto i s AMD-om.

Na rpvi pogled će me izaći skuplje, posebno ako ubacim memoriju na 1866 MHz, što je izgleda pametno ako želi izvući maximum performansi iz novog A8-3850.

AHaaaaa... tek sam sad skuzio da si isao na integriranu grafiku. Ma i ja sam nesto gledao, ali sa disretnom grafikom sa pasivnim coolerom. Ali kako stvari stoje il cu uzet onog gore Asrocka ili Mac Minija.

I am creationist. I believe man created god.
17 godina
Rocky kaže...
Rocky kaže...
Test user kaže...

Što kažete na ovo?

Da se netko ne izgubi u detaljima, općenitije pitanje bi zapravo bilo kako najpametnije spojiti kompletnu konfiguraciju?

Dakle:

• HTPC bez tunera, sa SPDIF i HDMI izlazima
  • TV s SPDIF izlazom i svim mogućim ulazima (HDMI je ver 1.3a)
  • AV receiver sa svim mogućim ulazima (dva SPDIFa i nekoliko HDMI-ja)

Ima li tko kakav prijedlog za spjanje svega ovoga, je li ovo što sam naveo ok ili ima pametniji način?

No pain!
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice