Hitno molim pomoć!!

poruka: 36
|
čitano: 6.867
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Hitno molim pomoć!!
pitanje

Jučer sam kupio novi komp, sve bilo ok, ja ga sastavio i upalio. On se upali, nakon nekog vremena se ventovi malo stišaju i ugasi se. I onda se ponovo upali i tako stalno.

Molim nekoga da mi savjetuje što da radim!!

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Hitno molim pomoć!!

Koji su dijelovi unutra?

koje napajanje?

C2D E8400ES,Gigabyte GA-P31-DS3L,Geil ultra 2x1gb, Gigabyte radeon HD 3870
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Hitno molim pomoć!!
autorov komentar

MBO Gigabyte EP35-DS3

CPU Intel C2D E8200

VGA Gigabyte HD4850

RAM 2 x 1 Gb PC6400 Kingmax

PSU Chieftec 550 W

Case Codegen 6099 Briza

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Hitno molim pomoć!!

jel ti se vrti hladnjak od proca...jesi termalnu pastu postavio?

17 godina
Hitno molim pomoć!!
autorov komentar

Svi hladnjaci se uredno vrte, pastu sam dobio na hladnjaku (BOX izdanje)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Hitno molim pomoć!!

Probaj samo s jednom plocicom memorije prvo...

Nudim profesionalne usluge: Pucanje u zrak na vjencanjima, povracanje na koncertima, opijanje na proslavama, parazitsko izlezavanje... Kontaktirajte me za kvalitetnu uslugu.

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Hitno molim pomoć!!

Koliko "Beep" signala daje pri paljenju.

Provjeri da li si ustekao sve kablove (Maticna User Manual), provjeri Ram, i dali ram i video kartica su dobro ustekan.

Zlo i Naopako
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.7.2008 9:06 (bestia).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Mogućnost : ako ti memorije rade u dual channel modu, a vjerojatno da, može biti problem. Pokušaj ih staviti u single mode, ukoliko smiješ sam raditi (garancija i sl.). Problem s određenim memorijama i pločama u dual modu.

Pozdrav.

17 godina
neaktivan
Hitno molim pomoć!!

Instaliraj speed fan i prati temperature možda se pregrijava.

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Black Vision kaže...

Instaliraj speed fan i prati temperature možda se pregrijava.

Nije jos ni dosao do OS-a, ako je moja isprika, al se ne cini tako u njegovom pitanju..
Zlo i Naopako
17 godina
Hitno molim pomoć!!
autorov komentar

Nisam spojio onaj beep zvučnik.

Imam dvije pločice koje bi trebale raditi u dc. Kada sam izvadio drugu, sve je ostalo isto. Ali kjada sam drugu stavio umjesto prve, komp se više nije gasio, ali je snizio brzinu vrtnje ventilatora (zaključio po buci) i bilo je "snijega" na monitoru. I dalje nije došao do BIOS-a.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Mogućnost: probaj sada s jednim modulom koji "radi", resetirati CMOS.... Pa pogledaj postavke u BIOS-u. Proceduru za reset CMOS-a pretpostavljam znaš? Ugasiti, iskopčati iz struje, pronaći jumper za clear CMOS, u najvećem broju slučajeva označen s J2.

17 godina
protjeran
Spoji zvucnik, provjeri da je sve ustekano od napona. Izgleda mi da maticna nema dovoljno napona...
Zlo i Naopako
17 godina
neaktivan
Hitno molim pomoć!!

Probaj napravit clear cmos.

Dakle iskopčaj napajanje i kratko spoji odvijacem dva pina koja se nalaze kod baterije

i hladnjaka SB-a. (ispod pinova ti oznaka CLR_CMOS).

Dovoljno je par sekundi drzati spojene pinove.

Ako ne pomogne izvadi bateriju na par minuta i napravi gore navedeno.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Hitno molim pomoć!!

Provjeri da ti ne bi bila kakva prašina ili prljavština u ram utorima

0 0 hvala 0
17 godina
autorov komentar
bestia kaže...
Spoji zvucnik, provjeri da je sve ustekano od napona. Izgleda mi da maticna nema dovoljno napona...
 Jesam ga spojio i kad stavim jedan keks rama bude kratak beep ( što znači daje sve ok), ali ostane sniježna slika.
Black Vision kaže...

Provjeri da ti ne bi bila kakva prašina ili prljavština u ram utorima

Pa nova je matična, nema prašine.
17 godina
protjeran
Pregledaj graficku
Zlo i Naopako
17 godina
neaktivan

Mogućnost: ne poznajem tu grafičku, ali ako nisi dodatno napajanje stavio na nju ili je loše sjelo, može ti raditi problema. Neki put ne daje zvučni signal za taj problem, pa pogledaj dobro i karticu.

17 godina
neaktivan
Hitno molim pomoć!!

Netko je vec rekao ali evo opet... Dali si ukopcao sve kablove za napajanje.

Pogledaj sliku, mozda si ovaj zaboravio...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Osim ovog, svega gore navedenog, postoji još nešto što možeš probati: iskopčaj sve periferije, hardove, optičke uređaje, floppy (ako ga imaš uopće), te dodatne USB portove... Pa onda na "golo" probaj bootati sistem...

17 godina
Hitno molim pomoć!!
autorov komentar

U vezi grafičke: sve je ok.

U vezi napajanja: spojio sam i taj 4-pinski utor

Može li se sistem bootati bez rama?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ne. Jesi probao maknuti sve uređaje i onda pristupiti BIOS-u? Možda se u nekim uređajima nalazi problem?

17 godina
neaktivan
Hitno molim pomoć!!

Kada ti se racunalo restarta sam od sebe odmah udji u bios i provjeri kolika ti je temperatura procesora. Ako kojim slucajem imas vistu ona po defaultu ima ukljucenu opciju da kod system crasha automatski restarta racunalo. Dakle neces vidjeti onaj plavi ekran. U rootu ti se u tom slucaju nalazi memory.dmp file koji sadrzava informaciju o rusenju sustava. Mozes i iskjuciti automatsko restartanje sistema u control panelu, system properties, startup and recovery i onda chekbox autoomatically restart. Ukoliko imas vistu na bootu imas opciju provjere ram memorije.

Prvo provjeri da se ne radi o pregrijavanju procesora i javi koji os imas.

0 0 hvala 0
17 godina
autorov komentar
beerhunter kaže...

Ne. Jesi probao maknuti sve uređaje i onda pristupiti BIOS-u? Možda se u nekim uređajima nalazi problem?

Jesam. Jednako radi s uređajima i bez.
plavooki kaže...

Kada ti se racunalo restarta sam od sebe odmah udji u bios i provjeri kolika ti je temperatura procesora. Ako kojim slucajem imas vistu ona po defaultu ima ukljucenu opciju da kod system crasha automatski restarta racunalo. Dakle neces vidjeti onaj plavi ekran. U rootu ti se u tom slucaju nalazi memory.dmp file koji sadrzava informaciju o rusenju sustava. Mozes i iskjuciti automatsko restartanje sistema u control panelu, system properties, startup and recovery i onda chekbox autoomatically restart. Ukoliko imas vistu na bootu imas opciju provjere ram memorije.

Prvo provjeri da se ne radi o pregrijavanju procesora i javi koji os imas.

Imam samo nov komp i prazan disk, dakle bez OS-a. Što se tiče temp. manualnim restartanjem sam uspio ući u BIOS i provjerio temp kućišta i CPU. CPU je 33 stupnjeva, a kućište 35.
Tada sam namjestio da me upozori ako se temp proca dođe do 60, ako rikne koji ventilator i sl. I restartao sam i od tada onaj mali zvčnik neprestano pišti.
17 godina
neaktivan

Mozda nisi dobro namjestio hladnjak s venitlatorom na procesor. Probaj ga skinuti i opet staviti i obrati dobro paznju da hladnjak dobro sjedne. Takodjer neki puta ljudima ostaje zastitna folija na gornjoj strani procesora ili hladnjaka pa pogledaj i to.

17 godina
neaktivan
Hitno molim pomoć!!

ako na northbridge-u imaš pasivni hladnjak isključi ono upozorenje za system fan faliure

0 0 hvala 0
17 godina
autorov komentar
plavooki kaže...

Mozda nisi dobro namjestio hladnjak s venitlatorom na procesor. Probaj ga skinuti i opet staviti i obrati dobro paznju da hladnjak dobro sjedne. Takodjer neki puta ljudima ostaje zastitna folija na gornjoj strani procesora ili hladnjaka pa pogledaj i to.

Mislim da sam ga dobro stavio jer je temperatura normalna.
Black Vision kaže...

ako na northbridge-u imaš pasivni hladnjak isključi ono upozorenje za system fan faliure

To je defaultno isključeno.
17 godina
neaktivan
Hitno molim pomoć!!

Hmmm... probaj onda u biosu ucitati default ili fale-safe postavke pa probaj opet.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Hitno molim pomoć!!

što točno zadnje vidiš prije nego se restarta?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Hitno molim pomoć!!

da li pokušavaš instalirati windows ili ga samo pališ bez cd-a za instalaciju?

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice