Koji antivirus?

poruka: 194
|
čitano: 55.105
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Koji antivirus?

da ja sam sebi instaliro svoj KIS.. koji imama za 3 PC-a... a onaj NIS sam pobriso... i to je to .. al hp advistor .piz.i i kaže da je računalo ugrošeno i daje link kad kliknem na link odvuče me na nortonovu stranicu?? ..

15 godina
protjeran
RE: Koji antivirus?
Zvjerkan kaže...

da ja sam sebi instaliro svoj KIS.. koji imama za 3 PC-a... a onaj NIS sam pobriso... i to je to .. al hp advistor .piz.i i kaže da je računalo ugrošeno i daje link kad kliknem na link odvuče me na nortonovu stranicu?? ..

Ako ti KIS normalno radi, laptop je zaštićen. Bez brige. A upozorenja od HP Advisora  ili Total Carea ignoriraj. Normalno da te vuče na Norton kada je bio predinstaliran i kada HP i Norton surađuju što si i sam zaključio u nekom od prethodnih postova. Malo sam googlao i vidio da sličnih "problema" tvojem ima dosta. Pogotovo onima koji nakon Nortona instaliraju Kaspersky, McAffe, F-Secure. Njih HP ajde da kažem " ne priznaje ", a moglo bi se reći i obratno. Stvar odnosa među firmama.    

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.5.2010 7:51 (BlackFoot).
17 godina
protjeran

A meni Windows 7 pokaže isto ako idem u Security na Control Panel:S

sticky boredom with a book:S
15 godina
protjeran

Meni na XP - u u Security Centru gotovo uvijek pokazuje da su Antivirus ( NOD 32 ) i Firewall ( Outpost Firewall Pro ) isključeni, a oni su uključeni 100 % i rade svoj posao bez problema. Zato tome ne dajem previše pozornosti.   

15 godina
neaktivan
Koji antivirus?

hmm... ma je hp gura s onime s kim surađuje.. al sad me nešt muči.. kopiro sam jednu prezentaciju na usb i prije toga je kis skeniro usb i nije bilo ničeg.. i odem u šk gad nod pop..dio kaže da imam 2 trojanca .. al otkud??

15 godina
protjeran
Zvjerkan kaže...

hmm... ma je hp gura s onime s kim surađuje.. al sad me nešt muči.. kopiro sam jednu prezentaciju na usb i prije toga je kis skeniro usb i nije bilo ničeg.. i odem u šk gad nod pop..dio kaže da imam 2 trojanca .. al otkud??

Ako sam te dobro shvatio kažeš da je NOD našao 2 trojanca na USB stisku, a Kaspersky ne ili je drugačije?

15 godina
neaktivan
Koji antivirus?

da tak .. je ..al ja sam ostavio to .. i nisam mu dao da obriše.. i došao kuč i ponovo skeniro i niš .. sekniro sa free scanerima malwary bits.. i super anti spywer nema ništa i opet kis i nema .. instaliram ja nod free .. na komp i probam kad opet ta 2???

15 godina

Naziv trojanca?

15 godina
protjeran
Zvjerkan kaže...

da tak .. je ..al ja sam ostavio to .. i nisam mu dao da obriše.. i došao kuč i ponovo skeniro i niš .. sekniro sa free scanerima malwary bits.. i super anti spywer nema ništa i opet kis i nema .. instaliram ja nod free .. na komp i probam kad opet ta 2???

A gdje ih nalazi na USB-u, u nekim datotekama i fileovima što ih imaš na USB-u. Ili ti je USB "prazan" a on ih ipak nalazi ( autorun ). Kako je ime tim trojancima po NOD-u. Jer najednostavnije bi bilo formatirati USB i ponovo skenirati, no ako ih nalazi unutar nečega što imaš na USB-u, a važno ti je treba vidjeti da li je to istina. Možda su false positive.

16 godina
neaktivan
Koji antivirus?

Po milionti put, Avira Security Premium Suite. I ništa više osim toga, ukoliko je instalirana na novoj sedmici.

15 godina
neaktivan
Koji antivirus?

ma .. neznam više šta nod baljezga.. ni jedan av nenađe ništ sam on... imam na usb-u onaj key finder .. i na njega trubi cijelo vrijeme dok drugi uredno prođu preko nejga i nije virus..

evo taj program imama na usb-u i par prezentacija i slika i pjesama

16 godina
neaktivan
Formatiraj USB u NTFS formatu. Smeće ti leži (moguće) u system folderu USB-a. Mada su nekada antivirusni programi ''panični'', pronađi na netu o kojem ti virusu NOD sugerira i vidi kolika je opasnost od njega. Ako je mala, ignore.
15 godina
neaktivan
Koji antivirus?

ma to sam u školi ja kod kuče koristim kaspersky IS na Kompu i laptipu..  a oni ne trube .. .. bio sam formatiro usb... i sto kad skeniram tu aplikaciju i na disku tak da nema veze s usb-om..a

..

sječam se od prije kad sam koristio nod .. da je zano trubit kad uštekam mobitel na autoraun datoteku od memoriske kao trojan .. a ono ja formatiram pa isto... ??

tak da .. valjda je ok

16 godina
neaktivan

Pročitaj poruku koju sam ti poslao prije par minuta a odnosi se na Aviru. Ali, kod deinstalacije NOD-a ustvari trebao bi friške windoze. Ja se ne bih puno obazirao na to. Nek tuli koliko hoće, nabijem ga...

15 godina
protjeran
Zvjerkan kaže...

ma to sam u školi ja kod kuče koristim kaspersky IS na Kompu i laptipu..  a oni ne trube .. .. bio sam formatiro usb... i sto kad skeniram tu aplikaciju i na disku tak da nema veze s usb-om..a

..

sječam se od prije kad sam koristio nod .. da je zano trubit kad uštekam mobitel na autoraun datoteku od memoriske kao trojan .. a ono ja formatiram pa isto... ??

tak da .. valjda je ok

Evo skinuo sam taj programčić i skenirao NOD -om AV 4. Ništa nije našao. Skenirao exe.file tog programa i na Virus Totalu i od 40 skenera tri tvrde da je malware.

po "eSafe" je to Win32. SpyWebmoner

po " a-Squared " to je Trojan.Win32.Tool.PassView.XA!A2

po " AntiVir" to je SPR/Tool.PassView.XA

Ostalih 37 skenera među kojima je i NOD-ov s najnovijim ažuriranjima nisu našli ništa.

15 godina
neaktivan
Koji antivirus?

Ma .. avira... neda auto run.. uvjek ga blocka kak god ja postavim.. i neda ... da se išt pokrene automatski.. zato ju ne volim.. KIS "obožavamm".. jer ne davi..

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.5.2010 0:02 (Zvjerkan).
15 godina
neaktivan

a onda ono sra..e u školi od onog starog noda .. nezna šta je virus a šta nije..xd..

al i ta stara verzija je ažurirana??

17 godina
Kalea kaže...

Pročitaj poruku koju sam ti poslao prije par minuta a odnosi se na Aviru. Ali, kod deinstalacije NOD-a ustvari trebao bi friške windoze. Ja se ne bih puno obazirao na to. Nek tuli koliko hoće, nabijem ga...

Zakaj bi ti stavil nove windowse kod deinstalacije NOD-a ak sam te dobro razmel,Smijeh pa nije NOD obogacen Uranom fuckaj ga treba NOD prvo iskljucis tj Exit i odes ga onda deinstalirat i nema frke.Nevinašce

16 godina
neaktivan

Gle, a-Square je program u izradi. Njega baci. On sve živo tretira kao malicioze. Drugo, nije svejedno koja Avira. Ja mislim da sam dao dobru verziju. Na stranicama neta nači ćeš različite informacije o tome koji je av najbolji. Svi imaju neke svoje ''metode'' provjere, i to uvijek trebaš uzimati sa rezervom. Konfiguracija AV-a, kao što je verzija koju sam naveo traži malo više klikanja i znanja o tome što treba i ne treba. Odi na YouToube, upiši ''How to delete ''ime virusa'' i prati uživo kako se to smeće i s čim uklanja.

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.5.2010 0:07 (Kalea).
15 godina
protjeran
Zvjerkan kaže...

Ma .. avira... neda auto run.. uvjek ga blocka kak god ja postavim.. i neda ... da se išt pokrene automatski.. zato ju ne volim.. KIS "obožavamm".. jer ne davi..

Vidiš za mene je to dobro što blokira autorun ako je tako što kažeš. Nikada je nisam koristio pa neznam. Inače sam na računalu isključio autorun baš zbog brojnih mogućih infekcija računala tim putem.

16 godina
neaktivan

NOD je dobar av. Svaki AV je bolji od nikakvog. NOD je, kao i Avira pri samom vrhu. Ima i boljih, no otom potom. NOD možeš izbaciti u potpunosti sa kompa jedino ako komp ugasiš i kabal izvučeš iz zida. To je program koji vodi od baze (kernel) nadalje brigu o svemu i svačemu. Kao takav, teško je sve, a često i nemoguće (skriveni fajlovi u skrivenim sistemskim mapama) očistiti. Lako je moguće da se zaostaci jednog AV-a počnu klati sa novim AV-om. Zato je najbolje ili ništa ne dirati, ili suknuti sve ispočetka. Tema je preširoka za raspravu.

15 godina
neaktivan
Koji antivirus?

da istina je blokira auto run svaki puta.. ni jedan dvd neče otovrit automatski u windows 7 .. ništa ... moram ručno otič na ljepo otvori.. ja metnem org dvd od sedmice .. kad ono neda auto run.. onem ja na računalo .. pa kliknem desni klik pa samo pokren .. kad se javlaj avira i piše nešto pa kosa crta aitorun. nešto block..?? i zato je ne vlimm... meni je imak bolje kad se otovri usb sam da ja nemoram ič na računalo..xd

17 godina
Zvjerkan kaže...

Pa Kaspersky ima isto tu mogucnost kaj mislis da nema ak oces u Aviri to mozes iskljucit. Evo ti dole link pa vidi o cem se radi, tesko je maknut kvacicu jel no ak si pametan ne buš sigurno to iskljucil a CD i DVD je od toga izuzeto normalno.Cool

http://www.bug.hr/forum/topic/sigurnosni-softver/avira-antivir-personal-10/50400.aspx

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.5.2010 0:17 (rambox).
15 godina
protjeran
Zvjerkan kaže...

Ovo boldano mi promaklo. Kakav je to NOD free. Meni potpuno nepoznat. Možda si htio reći trial ili .....?

Zvjerkan kaže...

meni je imak bolje kad se otovri usb sam da ja nemoram ič na računalo..xd

Griješiš, ali tvoj izbor. Zašto je problem problem to ručno odraditi, pa to je par klikova.

15 godina
neaktivan
BlackFoot kaže...
Zvjerkan kaže...

Ovo boldano mi promaklo. Kakav je to NOD free. Meni potpuno nepoznat. Možda si htio reći trial ili .....?

Zvjerkan kaže...

meni je imak bolje kad se otovri usb sam da ja nemoram ič na računalo..xd

Griješiš, ali tvoj izbor. Zašto je problem problem to ručno odraditi, pa to je par klikova.

a ovo free sam se zezno je trial..

a i nije problem neki.. ali ono .. kad prije škole.. pokupim usb.. pa brzo tebam ovo trebam ono .. onda mi dobro dođe..xd.. jer uvjek radim zadje 2 min.. e sa ..

el vi men to nagovarate da koristim ..aviru??

ak da.. jeli bolja od kisa..?

16 godina
neaktivan

To da je na samom vrhu, nije demagogija, nego čista činjenica. Rekao sam ti da su mnoge verzije limitirane u svom radu. Jedino te spašava komercijalna verzija. A kako od triala bezbolno napraviti komercijalnu verziju ne smijem reć, da ne bih bio lock out na neko vrijeme. Ista je stvar sa operativnim sustavom. Ja imam legalnu sedmicu pro, i nemam nikakvih problema, par tvikova na početku, i radi sve, za razliku od mnogih verzija skinutih sa torrenta ili p2p-a. Ista stvar ti je i sa av-om. Verzija Avire koju ja imam ima u sebi ugrađen sustav zaštite od svih vrsta malicioza (malware, adware, spyware, trojan, rootkit) i ima ugrađen firewall. Najviše mi se sviđa opcija Expert u kojoj možeš ručno podesiti skoro pa sve što ti treba. Tako npr. možeš sam odrediti port torrenta i isti ubaciti u Aviru sa full privilegijama. To isto možeš napraviti i sa p2p mrežom. Pa ako na sve to dodaš i tvikanje routera, tvoj download bit će veći od dozvoljenog :). Također možeš, i to mi se jako sviđa, sam kontrolirati koliko želiš da ti se Avira u pojedinim slučajevima javlja. No, kad stvari krenu krivim putem, tu nema milosti za Aviru, i zato joj ne treba uzeti za zlo ako prije puštanja u pogon nekon uređaja ona prvo provjerava ''ispravnost'' podataka. Bez njezine dozvole ne možeš se ni spojiti na internet. U Expert modu npr. pitat će te za svaki program kojeg prvi put pokrećeš, da li dozvoljavaš da se program konta na net. To možeš izbaciti tako da iz Expert moda pređeš u Basic mode i onda je više ne vidiš i ne čuješ. Ona odlučuje o tome da li nešto ide van ili nešto dolazi iz vana. Sretno.

15 godina
protjeran
Zvjerkan kaže...

a ovo free sam se zezno je trial..

a i nije problem neki.. ali ono .. kad prije škole.. pokupim usb.. pa brzo tebam ovo trebam ono .. onda mi dobro dođe..xd.. jer uvjek radim zadje 2 min.. e sa ..

el vi men to nagovarate da koristim ..aviru??

ak da.. jeli bolja od kisa..?

Ma ne. Naslov ove teme je "Koji antivirus ?" pa ljudi postaju ono što bi i trebalo. Valjda i neka korist od postova na tvoju podtemu unutar teme, nadam se i valjda smo nekog vraga i riješili. 

Što se mene tiče Aviru nisam nikada koristio, KIS jesam i koristim ga na laptopu ( izvrstan je ), a na stolnom računalu koristim NOD 32 AV 4 kojeg ću nakon isteka licence sigurno zamijeniti s nekim drugim programom. Eto toliko, danas je novi radni dan i zato pozdrav i laka Vam noć!

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.5.2010 0:45 (BlackFoot).
17 godina
neaktivan
Koji antivirus?

OMG Iznenađen Kalea is back... Plač, padat će žuti, opomene, crveni i nestajat zvjezdice Namigiva, sudeći po pročitanom i prije no što sam mislio...

Ende Neu
Poruka je uređivana zadnji put uto 11.5.2010 2:06 ((s)izgoreo).
16 godina
neaktivan
Kalea kaže...

Po milionti put, Avira Security Premium Suite. I ništa više osim toga, ukoliko je instalirana na novoj sedmici.

Po n-ti put....Avira nema šanse protiv 0-day/hour malwarea i neće ti moći sama zaštititi računalo.

Moraš dodati još neki layer zaštite u obliku HIPS-a, BB-a, GP-a ili virtualizacije.

16 godina
neaktivan
Kalea kaže...

Gle, a-Square je program u izradi.

Nije više, jučer je izašla verzija 5.

I promijenili su ime iz a-squared Anti-Malware u Emsisoft Anti-Malware.

Koliko sam shvatio više neće razvijati a-squared Free (stat će na v4.5), nego će nakon isteka triala Emsisoft Anti-Malware disableati real-time shieldove i postati, u stvari, Emsisoft Free.

Sad je treba testirati i vidjeti jel riješila problem FP-a.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice