Mjenjam uskoro Xperiu Z5, Imam veliku dilemu izmedju 2 modela S8+ ili novi LG v30. Najbitniji mi je kvalitet kamere u uslovima slabog osvjetljenja dakle po noci iskljucivo. Sta mislite koji se vise isplati uzeti. Da li ovaj nadolazeci LG ima mnogo bolju kameru ili je sve to samo dobra reklama?
Niti jedan od ta dva, gledaj HTC U11...Galaxy S8 ima drekic od kamere tj. ocajno procesiranje, a LG V30 ima najmanji senzor glavne kamere 1/3.1 i njemu je dobra stvar sto ekipa u LG-u zna i iz najveceg smeca od senzora izvuci cudo da to ne izgleda toliko lose kako bi se moglo zakljuciti iz podataka...HTC nema te probleme, imaju odlican senzor i korektan post processing.
To ti je onako iskreno bez uljepsavanja...ja na svom S8+ kameru koristim samo u krajnjoj nuzdi. ☺️
Ne donosi zaključke unaprijed bez da nisi vidio kako radi. V serija kod LG je uvijek bila vrh kaj se tiče mogućnosti kod kamere i zar stvarno misliš da bi si sa ovim modelom srozali reputaciju? Senzor je samo jedan kotačić u cijelom lancu. Ja ne sumnjam da će kvaliteta slika kod V30 biti odlična, kao i kod prijašnjih modela