Samsung Galaxy S7 / S7 Edge - Rasprava

poruka: 5.608
|
čitano: 1.347.980
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Samsung Galaxy S7 / S7 Edge - Rasprava
Ezio kaže...
sudy_freak kaže...
4mal kaže...

aha sjecam te se iz doba s3-a 

di si bio prezenter istog..

S2, u S3 temu sam povremeno znao uletit jer je sestra imala S3 

ja te se sjecam dok si pisao tutoriale za ajfon. Kad netko nije znao kako nesto napraviti na ajfonu, uvijek je tu bio sudy da napise neki tutorial. Znam da si hvalio ajfon na sva zvona i nikad nisi dao protiv jobsa.

Ti si toliki Apple geek bio da si prešao konačno na Samsung :)

Ezio kaže...

Instalirao sam sinoć btu firmware i odmah nakon restarta bio je ponuđen update za nougat na mobu. Sve prošlo bez problema.

Prema uputama koje je linkao cijenjeni gospodin sudifrik ovdje.

Jednostavno da ne može biti jednostavnije.

Hvala, ne moraš mi toliko laskati. (Y) 

Batllelog: sudy_freak
10 godina
arnes_king kaže...
iDelete kaže...
iDelete kaže...
Dugo sam isprobavao i skuzio da kad upalim mobilne podatke (a na poslu su mi uvijek ukljuceni) Android OS u mirovanju stigne SOT i onda pokazuje da to trosi najvise bateriju. Sad kod kuce sam probao 15min na wi-fi i stoji postotak normano od Android OS (ne povecava se). Dok ugasim wi-fi i upalim mobilne podatke u roku 15min (u stanju mirovanja) Android OS se popne za 3-4% i pretekne SOT. Napomena: nebitno bilo 3G ili 4G. Prbao sam ugasiti LTE ali svejedno. E sad ako netko zna sto napraviti? Mozda vratiti na tvornicke postavke?

Ljudi evo da napokon javim koji je problem sto se tice Android OS potrosnje kod mene. Nema sto nisam probao, i necete vjerovati ali problem je SIM kartica. Probao staviti od istog operatera isto na bonovima i nakon 30 min Android OS stoji na mjestu. Dok cim ubacim svoju SIM karticu nakon vec 10min Android OS se penje drasticno. Eto drago bi mi bilo ako ce to mozda jos nekome pomoci, mislim ako ima takvih problema.

LP.

Da nije mozda do slabog prijema na jednoj sim kartici, jer to trosi nenormalno bateriju ako je prijem slab a jos upaljeni mobilni podaci...

Ne, kad nesto testiram nastojim da bude skoro isto. Na obje kartice 3G, obje na bonovima i obje na istoj mrezi. E jedino ostaje to sto kazes da iz nekog razloga ima slab prijem. Do prije 10-ak dana mi je sve normalno radilo. A ugl danas idem traziti novu SIM karticu.

10 godina
neaktivan
Kupio sam silver masku za s7 edge i prelijepo izgleda na crnom modelu. Al imam problem jer je touch uzasan, moram bas jako stisnuti da unese slovo. Foliju nisam htio kupiti jer mi se svidja kao silver. Ima li neko mozda iskustva sa tim sta da radim??? :///
Dino Mujić
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Kako ste zadovoljni Nougatom? @sudy_freak

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Stavio ga jutro i za sada prezadovoljan 
Otisak prsta sad skoro momenalno prepozna, mobitel brze radi dosta, za sada po meni dosta bolj od mm-a.

14 godina
Almin94 kaže...

Kako ste zadovoljni Nougatom? @sudy_freak

Jakoo!
Dosta novih featurea, hrpa korisnih stvari, jedan od detalja je da se konačno izmjena Wi-Fia može podešavati izravno na Status Baru bez redirecta na postavke.
Kamera aplikacija je dosta pojednostavljena, a opet dovoljno dobra da pruži i zahtjevnijim korisnicima (Pro način) dovoljno mogućnosti.
Bateriju ne mogu komentirati jer još nisam niti jednom prošao ciklus punjenja/pražnjenja. Performansama isto nisam nešto nezadovoljan, bar u prvih par sati druženja.
Super je što se može birati između nekoliko načina rada, stvar koju sam prije imao na MIUI (Xiaomi Mi3). I super je. Nije ni loša stvar smanjivanje rezolucije ekrana.
Recimo case scenario, odlazite negdje a znate da nećete imati pristup punjaču, a zaboravili ste powerbank, smanjivanjem rezolucije se dodatno može ušparati baterije što je za svaku pohvalu.

Doživljeni redizajn je lijep i koristim za sad još uvijek defaultnu temu s puno bijele (što mi nema logike na AMOLED zaslonu, al ok).

Dobra je stvar i blue light filter koji je noću jako koristan. Do sad sam koristio razne aplikacije za to, a sad imam to integrirano na mobu. Jako zgodna stvar i pomaže.

Ukratko jako dobar update s hrpom noviteta. Pohvalno od Samsunga.

Za sve vas koji ne želite čekati, a ne da vam se zezati s BTU firmwareom i skidanjem OTA updatea:

- link za Galaxy S7 Edge

- link za Galaxy S7 (Flat) 

(zanimljivo, "Build date" piše da je 30.12.2016.)

Kontam da će kad krenu ostale, non-beta regije doći 7.1.1 update, tak da ovi koji će kod naših operatera čekati OTA, dobit će (vrlo vjerojatno) 7.1.1.

Uglavnom, ista procedura flasha s Odinom, al izravno flashate 7.0 Nougat firmware.

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.1.2017 15:04 (sudy_freak).
14 godina
galaxyboy kaže...

Stavio ga jutro i za sada prezadovoljan 
Otisak prsta sad skoro momenalno prepozna, mobitel brze radi dosta, za sada po meni dosta bolj od mm-a.

Ja nisam imao ni na MM problema s otiskom.
Svi koji se bune na otisak su loše postavili prst. It's a fact!

10 godina
Kod cure na s7 isto tako, koristimo ona i ja svaki dva prsta i svega nekoliko puta se desilo da nije odmah prepoznao otisak. I dovoljno brzo radi. Ja cu kod nje ipak pricekat nadogradnju dok se ne uvjerim da je sve kako treba. Njoj nije hica za Nougat pa nije ni meni. XD
13 godina
neaktivan

Nisam ja rekao da sam imao problema niti da ne prepoznava samo da je sada brze u odnosu na prije
Barem meni osobno 

14 godina

Teme se sad puno kvalitetnije apliciraju.
Preporuka [MINU]Aloha Dark (otvoriti na mobu), ako ne, onda tražite u Theme aplikaciji.

Pregled izabranih tema (link).
Često se pitam tko radi te teme, jer stvarno 90% tema su normalnim korisnicima neupotrebljive.
Izbor boja je kao da su natripani radili i birali xD

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina

prebacil sam si sve podatke na memorijsku, bekapiral kontakte i cekam da se mob nafila malo i da se skine rom... nougat here we come :D

OLD FORDS NEVER DIE...THEY JUST GET FASTER /// Ride or die, remember? /// If Clarkson says that the Focus RS is brilliant, who am I to disagree..
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen
sudy_freak kaže...
...

Jakoo!
Dosta novih featurea, hrpa korisnih stvari, jedan od detalja je da se konačno izmjena Wi-Fia može podešavati izravno na Status Baru bez redirecta na postavke.
Kamera aplikacija je dosta pojednostavljena, a opet dovoljno dobra da pruži i zahtjevnijim korisnicima (Pro način) dovoljno mogućnosti.
Bateriju ne mogu komentirati jer još nisam niti jednom prošao ciklus punjenja/pražnjenja. Performansama isto nisam nešto nezadovoljan, bar u prvih par sati druženja.
Super je što se može birati između nekoliko načina rada, stvar koju sam prije imao na MIUI (Xiaomi Mi3). I super je. Nije ni loša stvar smanjivanje rezolucije ekrana.
Recimo case scenario, odlazite negdje a znate da nećete imati pristup punjaču, a zaboravili ste powerbank, smanjivanjem rezolucije se dodatno može ušparati baterije što je za svaku pohvalu.

Doživljeni redizajn je lijep i koristim za sad još uvijek defaultnu temu s puno bijele (što mi nema logike na AMOLED zaslonu, al ok).

Dobra je stvar i blue light filter koji je noću jako koristan. Do sad sam koristio razne aplikacije za to, a sad imam to integrirano na mobu. Jako zgodna stvar i pomaže.

Ukratko jako dobar update s hrpom noviteta. Pohvalno od Samsunga.

Za sve vas koji ne želite čekati, a ne da vam se zezati s BTU firmwareom i skidanjem OTA updatea:

- link za Galaxy S7 Edge

- link za Galaxy S7 (Flat) 

(zanimljivo, "Build date" piše da je 30.12.2016.)

Kontam da će kad krenu ostale, non-beta regije doći 7.1.1 update, tak da ovi koji će kod naših operatera čekati OTA, dobit će (vrlo vjerojatno) 7.1.1.

Uglavnom, ista procedura flasha s Odinom, al izravno flashate 7.0 Nougat firmware.

Ovo boldano nema na stock androidu 7.1.1. na nexus 6p. To je samsung dodao i zato i postujem samsung. Uvijek odu korak dalje....

13 godina
neaktivan

Vidim da ste svi zadovoljni s 7..., vidim da ipak ide prvo svima 7.0 pa onda 7.1.1.  Česi su dobili 7.0

Također vidim po zadovoljstvu vas da je Samsung napravio dobru stvar. Kao što rekoh kolega : Samsung je korak ispred ostalih u nadogradnjama.

Ja ga nisam stavio još jel sam imao kvar na S7e., večeras ga stavljam.

1 0 hvala 0
17 godina

stavio nugat. sve ok. ništa mi se nije izbrisalo! sve super radi. zadovoljan sam. samo me hebu pojedine ikonice koje imaju cudan rub okolo. jel to normalno ili?

OLD FORDS NEVER DIE...THEY JUST GET FASTER /// Ride or die, remember? /// If Clarkson says that the Focus RS is brilliant, who am I to disagree..
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Nougat OTA update
sudy_freak kaže...

Za sve koji traže, ovdje možete naći kako step-by-step staviti zadnji MM BTU (UK) putem kojeg se dobije Nougat.

Za vas koji ste preko OTA updateli, ako ga vraćate na tvorničke postavke, koja verzija firmwarea ostaje?

Oni su već odmah stavil Nougat tako da ne treba više stavljat zadnji MM BTU (UK)...isti postupak...

17 godina

znacci direkt-odin i neradi wipe 

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen

Preporuka je uvijek nakon ovako velike nadogradnje uraditi factory reset. Meni recimo na S6 sa 5 na 6 kad sam presao nije radio HR senzor. FR i proradio....

17 godina
odradio flash po sudyjevom tutorijalu i flashao uk nugat. i sve ostalo kak je bilo...

evo i ss s moba. predpostavljam da fb messenger nije jos updejtan za nugat kao i ostali appovi pa je zato takva ikona!?

11 godina
4mal kaže...

znacci direkt-odin i neradi wipe 

Zavisi koji CSC staviš. HOME CSC ostaje isto dok CSC radi factory reset!

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.1.2017 22:17 (prikaza).
15 godina
neaktivan
Lord_Marko kaže...
odradio flash po sudyjevom tutorijalu i flashao uk nugat. i sve ostalo kak je bilo...

evo i ss s moba. predpostavljam da fb messenger nije jos updejtan za nugat kao i ostali appovi pa je zato takva ikona!?

Takva ce i ostati. Samsung je tu stvar uradio da bi dobio koliko-toliko slican izgled, odnosno isti shape svih ikonica. Neke je redizajnirao unutar samog launchera (kao npr facebook ikonu, twitter i slicno). Nisam siguran moze li se spomenuto iskljuciti u opcijama, znam da moze na Marshmallow.

10 godina
Lord_Marko moze pitanje. Vidim da isto imas 4G ukljucen. Na koliko posto ti bude aplikacija Android OS kad si barem 1h na 4G (ne na wi-fi)? I koja si mreza?
12 godina
neaktivan
Re: Nougat OTA update
sudy_freak kaže...

Za sve koji traže, ovdje možete naći kako step-by-step staviti zadnji MM BTU (UK) putem kojeg se dobije Nougat.

Za vas koji ste preko OTA updateli, ako ga vraćate na tvorničke postavke, koja verzija firmwarea ostaje?

Hvala, radi sve u roku 10 minuta sve sredio :D 

13 godina
neaktivan

1 0 hvala 0
10 godina

Nije ni meni vrag dal mira pa sam 7.0 instaliral.

Samsung pay dela kod nas ili mogu s disejblerom maknuti?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Lord_Marko kaže...

stavio nugat. sve ok. ništa mi se nije izbrisalo! sve super radi. zadovoljan sam. samo me hebu pojedine ikonice koje imaju cudan rub okolo. jel to normalno ili?

To mozes ugasiti u postavkama.

Pa ljudi meni je najdraze kada dodje novi update da istrazim sve moguce u postavkama kao i gdje god sta vidim da znam sta je novo i sta moze. Da ste samo usli u postavke kako bi podesili neke najnormalnije stvari nasli bi i tu opciju za ikone.

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.1.2017 9:26 (arnes_king).
12 godina
neaktivan
Pozdrav
Imam problem od jutra kad se spojim na wifi doma ili bilo gdje drugdje nista mi se nece spojit na net od facea,whatsappa, portala, a pise da je spojeno na mrezu i da je jak signal...

0 0 hvala 0
12 godina
Zovi operatera na kojoj ti je mreži WiFi i pitaj sta se desava. Ovo nije do mobitela
12 godina
neaktivan
Da, al ostali mobiteli i uredaji se normalno spoje i sve radi
15 godina

Na xperia Z3 je bila korisna opcija "mount remote share". Mountaš shareane foldere iz lokalne ili vpn mreže pa se oni prikazuju u svim aplikacijama isto kao što se prikazuje internal storage i sd card.

Jel ima nešto slično na samsungu (nougat)? Ja ne mogu naći...

PSN - darklydexter
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.1.2017 12:46 (Ezio).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Ekipa, imam zaštitnu foliju na ekranu koja ne prekriva rub, pošto nosim večinu vremena mobitel u hlačama džepu, danan sam primjetio na rubu par crtica da je zgrebano ne vidi se na prvu jedino dok se malo zabulji... dali je pametnije imati neku preklopnu maskicu pošto mi je uređaj večinom u džepu?

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice