Samsung Galaxy Note 3 - Rasprava

poruka: 730
|
čitano: 190.694
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Samsung Galaxy Note 3 - Rasprava
delboyko kaže...

To stoji tako već dva mjeseca i ne smanjiva se. Pošto ne znam kako mi se to dogodilo, a pazim na njega i dok mi je u džepu želio bi iskoristit ovo šta su dali... Mob nakon zamjene ekrana više nikad nije ko što je bio.

Nisam nigdje vidio da se neko pohvalio kako mu je ta garancija spasila glavu? Izgubim volju čim razmislim da ću morati nekome u servisu objašnjavat. Novi uređaj dobijem ako si dam malo više truda. {#}

Zašto nebi bio uređaj isti nakon zamjene ekrana kad je na višoj klasi samsunga ekran nosiva konstrukcija? Samo se na njega stavi mbo i poklopac i imaš skoro novi uređaj. Za zamjenu uređaja se trebaš jako jako potruditi. Znam jer sam u tom poslu. 

10 godina
neaktivan

Zato što treba cijeli mob rastavit i pritom grijat određene dijelove kako bi se rastavili. Samim grijanjem i ponovnim sastavljanjem ne može sve biti ko što je bilo. Što znači da si u tom poslu? Radiš u servisu?

14 godina
delboyko kaže...

Zato što treba cijeli mob rastavit i pritom grijat određene dijelove kako bi se rastavili. Samim grijanjem i ponovnim sastavljanjem ne može sve biti ko što je bilo. Što znači da si u tom poslu? Radiš u servisu?

Ne razljepljuje se na njemu ništa. Samo nekoliko šarafa. Radim u jesnom servisu mobilnih aparata pa znam da nedaju nove mobove u takvim slučajevima nikako

10 godina
neaktivan

14 godina
delboyko kaže...

Ako si mislio na taj dolje konektor, dobit ćeš to zalijepljeno u službenom servisu. Nemaš se čega bojati. Nepotrebno se brineš i dobit ćeš isti mob kao i kad je kupljen ako je kupljen. Ima još jedna cakica u vezi garancije. Ako prdne pcb, ne slažu to bez računa a za sve ostale popravke je dovoljna samo garancija bez računa

10 godina
neaktivan

Imam sve crno na bijelo.

Razmislit ću još šta i kako ću.

14 godina

Jel postoji kakva slikica da vidim di je problem jer sam i sam picajzla a imam taj mob? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Nemam s čim uslikat :D

Nisam uspio naći ništa slično na googlu.

10 godina
neaktivan

Dao sam si malo truda ipak.

Uživo se naravno vidi puno više. :)

0 0 hvala 0
14 godina

Ne vidim dobro pa nagađama da je ova plastika mrvu šire otišla od samog stakla? Kaj se dogodi kad to probaš vratiti (pritisnuti) u prvobitni položaj? Mješa li se nakon toga prikaz na ekranu (nijanse svjetla, boje, kontrast)?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Malo sam mijenjao mobitele u zadnje vrijeme jer nikako nisam uspio pronaći nešto što bi me zadovoljilo što se tiče omjera brzine, kvalitete zaslona, upotrebljivosti i trajanja baterije. Uglavnom se radilo o samsung modelima jer mi se osobno sviđa amoled zaslon. Znači, u proteklih par mjeseci sam imao S5, S4, S3 i sad sam na Note 3. Ako i bude nekakavih usporedbi, onda će se to uglavnom odnositi na S seriju.

Odmah nakon što sam uzeo Note 3, uslijedio je standardni postupak rootanja i stavljanja Cyanogenmoda jer mi se sviđa AOSP look i brzina rada na CM. Međutim, moram priznati da nisam bio zadovoljan sa trajanjem baterije. Iz nekog razloga, CM na Note 3 jednostavno previše troši bateriju u odnosu na stock. Tri do četiri sata SOT mi je bilo premalo za ovaj mobitel. To je utjecalo na odluku da se vratim na stock, rootam i probam nešto izvesti sa alatima koji će pomoći da baterija ipak nešto dulje traje.

I evo, nakon malo eksperimentiranja, mogu reći da sam zadovoljan sa trajanjem baterije. Moram ovdje napomenuti da nisam od likova koji sve pogase da bi dobili prihvatljivo trajanje baterije. Znači, kod mene se sve sinhronizira u pozadini bez ograničenja (viber, whatsup, face, twitter, linkedin, mailovi... i još hrpa drugih računa). Lokacija je uvijek on (battery saving mode kad ne koristim navigaciju). Osvjetljenje zaslona mora biti na nekoj normalnoj razini da ne umanji zadovoljstvo korištenja uređaja.

LUX

Što se tiče razine osvjetljenja, nakon istraživanja, odlučio sam se probati Lux, alat koji mijenja standardni auto brightness. Na par mjesta na netu sam vidio da ljudi preporučuju ovaj program i da je utjecalo na trajanje baterije. Moram priznati da me je mrzilo gledati one drastične padove u pokazatelju statistike baterije dok je zaslon uključen i iako je rano donijeti neku konačnu ocjenu za Lux, čini mi se da ipak ima nešto utjecaja i da inteligentnije koristi auto mod (za ovo je potrebna pro verzija). Ocjena: treba proći još malo vremena jer je moguće da radi i o placebu.

LeanDroid

Druga stvar na koju sam htio utjecati je da se pogase servisi kad je zaslon isključen. Ovdje prvo uskače LeanDroid. Vrlo jednostavna aplikacija koja recimo nakon 10 minuta od isključivanja zaslona, gasi servise poput GPS, mobilnih podataka, wirelessa... Ocjena: odličan.

Greenify

Ovaj alat zaista ne treba posebno predstavljati. Ono što preporučujem je da se kupi donation verzija koja otključava experimental features i gdje sam sve uključio pa što bude. :) Za sad nema nestabilnosti koje utječu na sustav. Za ovo je također potrebno imati root i xposed instaliran. Ocjena: odličan.

Amplify

Wakelock je ukratko trigger koji budi uređaj iz stanja mirovanja. Na netu je već dosta opisano o ovoj tematici. Ja ću se samo zadržati na tome da je Amplify alat koji fantastično odrađuje posao kontrole wakelocka. Ovdje se nisam baš previše igrao već sam samo ostavio da zadano limitira dva wakelocka koji znaju biti malo agresivni. Ako se ukaže potreba za limitiranjem nekih agresivnijih wakelocka, to mogu i naknadno učiniti. Za sad sam provjerio u wakelock detectoru i better battery stats alatima da je sve manje više ok. Ocjena: također odličan :)

Intelli3G

Ovo je jedan pravi mali dragulj što se tiče alata za uštedu baterije. Sličnu mogućnost ima i gravitybox za xposed, ali ne tako dobro razrađenu automatiku kao Intelli3G. Svrha ovog alata je da prebacuje mobilnu mrežu na 2G kad se za stvore uvjeti. Recimo, zaslon isključen... Nema potrebe za LTE ili 3G mrežom. Računica na kraju je da se na ovaj način definitivno uštedi par posto baterije jer je poznato da je LTE prilično agresivan prema bateriji. Ocjena. Odličan plus :)

Titanium Backup Pro

Ovo je joker koji još nisam iskoristio. :) Naime, ovaj alat se uz backup može iskoristiti i za debloat sistema na način da se ili deinstaliraju aplikacije koje su dodane, a znamo da je Samsung prilično velikodušan što se ovoga tiče. :) Druga opcija je "freeze". To u konačnici opet dovodi do manjeg korištenja baterije i bingo - imamo fantastičnu bateriju. Rekao sam da ovo još nisam iskoristio jer tek moram donijeti odluku što maknuti a što ostaviti. Nakon dužeg korištenja aosp romova, nekako mi je sad opet fora otkrivati te samsung aplikacije. I moram priznati, jedan S planner teško ima konkurenciju što se tiče mjesečnog prikaza kalendara. No dobro... to je već druga priča. Ocjena: potencijalno odlična aplikacija kao alat za bateriju

Neki drugi savjeti? Pa recimo, definitivno se klonite "specijaliziranih" aplikacija za produljenje trajanja baterije. Obično prave veću štetu. U ovu grupu spadaju i aplikacije koje "ubrzavaju" i "optimiziraju" sistem. Optimizacija se radi na druge načine. :) Također bih preporučio korištenje taskera za automatizaciju nekih stvari poput uključivanja battery saving moda kad baterija recimo padne ispod određene razine. Inače, tek nedavno sam počeo koristiti tasker i već vidim da će biti nezaobilazni alat u budućnosti. Već prva stvar koju sam napravio me oduševila: spoji se na kućnu mrežu -> isključi zaštitu na mobitelu. I obratno...

Dodatne optimizacije se mogu ali i ne moraju... postići instaliranjem custom kernela. Znači, igranje sa cpu governerima, schedulerima i slično. Međutim, ovdje sam vrlo oprezan što se preporuke tiče jer je ipak potrebno nešto znanja i dugotrajnog testiranja da se uvjerim da li nešto zaista koristi ili ne. Najlakše je odabrati nekakav cpu governor za performanse i mobitel leti, ali onda baterija trpi. Cilj je postići nekakav balans. A imamo sreću što je Note 3 već sam po sebi izuzetno brz, tako da i ne vidim previše razloga za petljanje sa custom kernelom. Iako moram priznati da mi se opcija brzog punjenja koji custom kerneli imaju sviđa. To će biti u principu jedan od glavnih razloga zašto ću vjerojatno nabaciti custom kernel. Ima li netko preporuku? :)

Uglavnom... Nakon par tjedana korištenja, pokazalo se da je Note 3 jedan od najboljih uređaja koje sam ikad imao. Na veličinu se još uvijek prilagođavam i vjerujem da nije za svakog. Ali sve ostalo... brzina, kvaliteta zaslona, pa sad i trajanje baterije :) odličan izbor mobitela. I da, općenito je bolji od svih modela iz S serije koje sam imao. Zaslon na S5 je najbolji, form factor na S4 je najbolji, a S3 je baš zabavan mobitel uz silnu podršku na XDA (i iz nekog razloga ima bolji zvuk od S4 i S5?!). Ali Note 3 je priča za sebe. Jedini mogući razlog koji će me udaljiti od ovog fantastičnog mobitela je form factor. Da je velik, velik je. :)

4 0 hvala 3
15 godina
neaktivan
Sil kaže...

Uglavnom... Nakon par tjedana korištenja, pokazalo se da je Note 3 jedan od najboljih uređaja koje sam ikad imao. Na veličinu se još uvijek prilagođavam i vjerujem da nije za svakog. Ali sve ostalo... brzina, kvaliteta zaslona, pa sad i trajanje baterije :) odličan izbor mobitela. I da, općenito je bolji od svih modela iz S serije koje sam imao. Zaslon na S5 je najbolji, form factor na S4 je najbolji, a S3 je baš zabavan mobitel uz silnu podršku na XDA (i iz nekog razloga ima bolji zvuk od S4 i S5?!). Ali Note 3 je priča za sebe. Jedini mogući razlog koji će me udaljiti od ovog fantastičnog mobitela je form factor. Da je velik, velik je. :)

Bolji zvuk na zvučniku ili na izlazu za slušalice?

Promišljanje je posao mnogih; odlučivanje pak samo jednoga.
17 godina
explorer 4 kaže...
Sil kaže...

Bolji zvuk na zvučniku ili na izlazu za slušalice?

Općenito, i slušalice i zvučnik... Mislim da S3 ima Wolfson DAC koji je dosta dobar brand kad se radi o zvuku. Noviji modeli su kod nas većinom na qualcom chipsetu na koji nisu stavljali wolfson.

15 godina
neaktivan

Za S5 ne znam, ali za S4 znam sigurno da je zvuk na vanjskom zvučniku glasniji i kvalitetniji.

A razlika kod utora je praktički zanemariva, ako uopće postoji, jer ja s Grado Sr 60i slušalicama ne kužim neku razliku.

Promišljanje je posao mnogih; odlučivanje pak samo jednoga.

0 0 hvala 0
17 godina
explorer 4 kaže...

Za S5 ne znam, ali za S4 znam sigurno da je zvuk na vanjskom zvučniku glasniji i kvalitetniji.

A razlika kod utora je praktički zanemariva, ako uopće postoji, jer ja s Grado Sr 60i slušalicama ne kužim neku razliku.

Ja sam više mislio na kvalitetu samog razgovora kad sam to spomenuo, ali idemo u offtopic. :) Tko želi dalje istraživati: link.

10 godina
neaktivan

Ne, ništa se ne desi. Trebao sam slikat pod jačim svjetlom.

Ovo i može viditi samo picajzla. Pao si na testu, šta da ti kažem. {#}

14 godina
delboyko kaže...

Ne, ništa se ne desi. Trebao sam slikat pod jačim svjetlom.

Ovo i može viditi samo picajzla. Pao si na testu, šta da ti kažem. {#}

Ako mislimo na isto, a to da je ona srebrna plastika sa strane mrvu izvijena u dužini od centimetra i vidi se samo pod određenim kutem, onda nemoj ni nosit na nikakvu garanciju jer to se ne uvažava. Ima ga i moj i mnogo drugih. Baš si picajzla. 

Pogledah jučer note 4 i mogu reći da mi se kućište puno više sviđa nego kod ovoga.

10 godina
neaktivan

Neeeee, pa cijelo vrijeme govorim o deformaciji na ekranu. Za kućište znam da mi neće priznat. btw. kućište nema nikakvih oštećenja :D

Pogledaj kako se vide konture valova, a iza nastavlja normalno. Na ovoj slici gdje se vidi neonka na plafonu u odrazu prati kako ide ravno i oda se malo razvuče. E pa to je radi te deformacije, ne radi ruba ekrana....

btw. držao sam i ja četvorku nedavno ali nije mi se dopao osjećaj u ruci s oštrim rubovima.  

14 godina
delboyko kaže...

Neeeee, pa cijelo vrijeme govorim o deformaciji na ekranu. Za kućište znam da mi neće priznat. btw. kućište nema nikakvih oštećenja :D

Pogledaj kako se vide konture valova, a iza nastavlja normalno. Na ovoj slici gdje se vidi neonka na plafonu u odrazu prati kako ide ravno i oda se malo razvuče. E pa to je radi te deformacije, ne radi ruba ekrana....

btw. držao sam i ja četvorku nedavno ali nije mi se dopao osjećaj u ruci s oštrim rubovima.  

Mogo si odmah zaokružiti. Vidim sada problem iako prvi put na note-u ijednom. da nisu neke folije još gore? Malo čudnovato da je gorila tako ohlađena na krivo.

10 godina
neaktivan

Ma nema folija 100%.

Šta da radim? :)

14 godina
delboyko kaže...

Ma nema folija 100%.

Šta da radim? :)

Koristi ga tako i stavi tempered glass da to sakrije

10 godina
neaktivan

Alergičan sam na stavljanje ičega na mobitel. 

Mislim da ću požalit, ali vjerovatno ću pustit sve ovo.  {#}

17 godina

Nakon eksperimentiranja sa rootanim stockom zbog bolje baterije, ipak sam odlučio provjeriti što se događa sa novim CM12. Evo kratak video:

Radi se o Temasek verziji CM12 i najviše se radi na tom Lollipop ROM-u za Note 3 koliko sam uspio istražiti. Nove verzije izlaze na dnevnoj bazi. I stalno se nešto krpa. :) Nije ostalo puno bugova. Većinom se radi o tome da nešto poprave pa se pokvari nešto treće. Na trenutnoj 1.7 verziji ne radi samo video u facebooku čini mi se. Ali i to će valjda biti do sutra popravljeno. Uglavnom, radi se o upotrebljivoj verziji koju koristim kao daily driver. Ono nešto trzanja što se vidi na videu je uzrokovano programom za snimanje. CM je uvijek bio prvi izbor što se tiče brzine a usudim se reći da je CM12 čak i brži od prijašnjih verzija. Teško mi je donijeti još neke zaključke za trajanje baterije jer stalno nešto petljam, ali čak i ovako nisam išao ispod nekih četiri sata SOT. Vjerujem da kad se stabilizira upotreba i uključim neke trikove za uštedu, da će to biti u prosjeku oko nekih pet do šest sati... Znači, sve radi u principu. Nisam naišao niti na jednu aplikaciju koja se srušila. Ali opet... ne preporučujem svakome jer se još uvijek radi o ROM-u koji se svakodnevno krpa.

1 0 hvala 0
16 godina

Jako me zainteresirao ovaj rom. Mozes mi reci ako idem instalirat dali gubim sve podatke s njega? Ako da mogu li bar napravit backup pa posle vratit?

Battlefield is the Best, fuck the rest!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
acarnoje kaže...

Jako me zainteresirao ovaj rom. Mozes mi reci ako idem instalirat dali gubim sve podatke s njega? Ako da mogu li bar napravit backup pa posle vratit?

Uvijek je dobro napraviti full backup prije flashanja. Ja sam prešao na TWRP i odličan je recovery. Moraš imati rootan uređaj prije instalacije roma. Ja obično koristim CF Autoroot. Znači, prvo rootaj uređaj, instaliraj TWRP, i zatim u recovery modu napravi prvo full backup postojećeg roma. Poslije toga full wipe. Odeš na wipe pa izbriši system, data, cache, dalvik cache. Prebaci na SD karticu cm12 zip i obavezno gapps. Imašlinkove na prvoj stranici threada. Uđeš u recovery, instaliraš prvo CM12, nakon toga gapps, odaberi wipe dalvik/cache i reboot sistema. Sad imaš clean install i polako si intaliraj sve što si imao prije. Nove verzije možeš instalirati preko postojećih, tzv. dirty flash i svi podaci će ti ostati. Znači, prilikom prve instalacije ili clean installa, gubiš sve podatke koje sad imaš. A što se tiče rootanja i instalacije TWRP, to radiš odinom. Inače, CM12 postaje sve bolji. Nevjerojatno je kojom brzinom Temasek riješava bugove. Ako imaš još pitanja, slobodno pitaj. 

16 godina

A sta kad izda novu verziju? Kako to ide? Jeli opet clean install ili ide kao nadogradnja?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
acarnoje kaže...

A sta kad izda novu verziju? Kako to ide? Jeli opet clean install ili ide kao nadogradnja?

Ide samo nadogradnja.

16 godina

A jeli ide automatski? Mislim ono check for update ili moras opet iz loadera?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
acarnoje kaže...

A jeli ide automatski? Mislim ono check for update ili moras opet iz loadera?

Iz recoverya svaki put.

16 godina

Ok. Hvala ti na pomoci. Idem poakidat sve, pa instalirat. Mada mi se cini dosta komplicirano.

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice