Samsung Galaxy S III - Rasprava

poruka: 12.184
|
čitano: 3.907.721
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Probao sam S4 revolution ROM, i odmah mogu reci da je zesca banana, toliko RAM-a guta da to nisu istine, bez pozadinskih aplikacija imam slobodno 150 MB Rama, osjeti se posteni lag, uglavnom, sljedeci cilj mi je UltimaRom, ako niti taj ne prode vracam se na stock.

edit : NeatRom lite mi se usred skidanja zblokirao pa cu ga kasnije ponovno probati skinuti

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.9.2013 13:51 (eplati.com).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Re: Samsung Galaxy S III - Rasprava

A da probaš Neatrom? 

15 godina
eplati.com kaže...

Probao sam S4 revolution ROM, i odmah mogu reci da je zesca banana, toliko RAM-a guta da to nisu istine, bez pozadinskih aplikacija imam slobodno 150 MB Rama, osjeti se posteni lag, uglavnom, sljedeci cilj mi je UltimaRom, ako niti taj ne prode vracam se na stock.

edit : NeatRom lite mi se usred skidanja zblokirao pa cu ga kasnije ponovno probati skinuti

pa slimbean probaj, ja koristim 4.2 na s3 i prezadovoljan sam, ono, drugi mobitel, sve leti itd... jedina zamjerka je nešto brža potrošnja baterije od stoka ali ništa drastično, zato rama free kolko hoćeš

i7 power!
13 godina
neaktivan

kako da napravim dual boot na googy max kernelu (cm 10.1)?

bio sam na siyahu ali mi je pocelo lagat pa sam promijenio, no na googyu ne radi ex tweaks

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
SIII Deny kaže...
eplati.com kaže...
H3rc0 kaže...

Imam problem sa punjenjem na svojoj s3-ci... Naime, kad stavim da se mobitel puni, puni se svu noc i napuni tek oko 50%, znači jako sporo puni. Uzeo sam od prijatelja punjač, stavio da se puni i sve ok časkom se baterija napuni puna...Znači da je do punjača. Ne znam kolika je cijena kod nas, ali isplati li se preko ebaya punjac kupit? Jel itko kupovao

Ja imam slican problem ali s ovakvom situacijom, kada spojim S3 na usb port na kompu punjenje nakon 20-30 min vremena digne bateriju mozda 5%, dok S2, LG L7 i jos dosta telefona se pune bez beda, tako da ono, neznam koje su to fore.

H3rc0 kupi si zamjenski punjac ovdje kod nas, nije od zlata pa da kosta puno... jel preko ebaya i ako uzimas dugo cekas da ti stigne, jedino ako ti nije sila pa da cekas toliko onda je ebay ono sto ti treba... 

Eplati.com probaj jednostavno uzeti neki drugi usb sa istim ulazom za s3 pa testiraj jel brze puni...

znam da su punjaci kratkog vjeka za s3 brzo oslabe ili nepune, to se vec na forumu puno puta govorilo, inace su bila rjesenja novi punjac, ili novi usb kabal... ja zasad nemam tih problema, godinu dana punim normalno preko punjaca, a preko racunala sa usb-om puni malo duze mob, ali to i mora tako..

Hvala svima na odgovorima :))
Kao što ste i rekli, nisam htio uzimati original punjac ili kupovati preko ebaya neki jer bi me dosta vremena izašlo a punjač mi odmah treba... Otisao sam u obližnji mob shop, te kupio neki Onyx kineski 1000mAh punjač koji napuni bateriju jako brzo, platio ga 10km (40kn), što i nije tako puno ;)

H3rc0
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.9.2013 9:54 (H3rc0).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Eto ja sam na ultima romu i fakat je odlican, ali imam samo 1 jedini problem, LED notification mi ne radi uopce, u postavkama je kao omoguceno ali pri primljenom sms-u, mailu, propustenom pozivu itd LED ne blinka uopce, ima tko mozda kakvo rjesenje?

Edit : rijesio problem uz pomoc aplikacije Light Flow

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.9.2013 18:46 (eplati.com).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pozdrav, radi se o 4.1.2 officialu, i naravno, galaxy trojci. U glavnom, preko noći ode mi oko 11,12% baterije..dali je to standard ili mi neki od programa cucla bateriju? Evo prilozio sam i sliku

0 0 hvala 0
14 godina
klinik kaže...

Pozdrav, radi se o 4.1.2 officialu, i naravno, galaxy trojci. U glavnom, preko noći ode mi oko 11,12% baterije..dali je to standard ili mi neki od programa cucla bateriju? Evo prilozio sam i sliku

Ako si se javio na ovu temu, onda se zasigurno radi o SGS III
Što se tiče tvoje problema, provjeri da li su ti "off" pozadinske aplikacije.

Držiš tipku "home" , odi na lijevu ikonicu "kruga" te ugasi sve aplikacije koje vidiš, "end all"
Vrati se na home ekran, drži tipku home te odi na ikonicu "Smeća" ,te će ti se tako sve pozadinske aplikacija isključiti.

To zna "trošiti" bateriju.

lp!

13 godina

Probaj tu skartersku email aplikaciju staviti u mirovanje, stopirati ili stogod mozes na nerootanom androidu.

skini kaiten mail ili k9 mail. Desava se da facebook, email, google maps i slicni malo previse leze u memoriji i cuclaju bateriju itd.

Mozes skinuti wakelock detector pa pogledati sta se pali, ako ikada rootas imas greenify aplikaciju koja "uspava" pojedine programe u nekom roku. (ili nakon screen off)

Takodjer sto preporucuju, kad punis i zavrsis punjenje, nemoj samo izvaditi kabl iz moba, prvo ga "probudi", otkljucaj screen, onda istekaj.

ja
Poruka je uređivana zadnji put ned 22.9.2013 12:13 (bender_007).

1 0 hvala 0
14 godina
bender_007 kaže...

Takodjer sto preporucuju, kad punis i zavrsis punjenje, nemoj samo izvaditi kabl iz moba, prvo ga "probudi", otkljucaj screen, onda istekaj.

Zašto ovo predlažeš ?
tj. kakva je razlike između ovog gore i kad završim punjenje da samo izštekam adapter iz struje i isključim kabel iz uređaja ?

14 godina
neaktivan

napravilja sve ja sve to i mob radio 3 dana kad mi je opet zastekal nece da se upali i idem opet da flesnem prek odina i kad ono na pol puta stan pise fail i kaj sad mob vise nece da upali i nece da se flesa prek odina kaj sad?

14 godina
neaktivan
PiXeLsss kaže...
mrDamir kaže...

imam problem mob mi se ugasi i vise nece da se upali zastane na onom crni ekran i samsung pise, mob mi je inace rooot-an ima 4.1.2 te mi je jucer izbacilo kao neku softversku nadogratnju kaj ja nisam htel sad me zanima jel da stavljam novi room ili ce se upalit?ili mozda nesto trece :D

udem u download mod i tam sve pise kao da je sve sluzbeno jel moguce da me nadogradnja zeznula?

Ukoliko nije upalio nakon prvog restarta u trenutku nadogradnje ocito je problem u tome. U tom slucaju najlakse je da skines zadnji official firmware i flesas preko ODIN-a :)

Imas sve ovdje: LINK

napravilja sve ja sve to i mob radio 3 dana kad mi je opet zastekal nece da se upali i idem opet da flesnem prek odina i kad ono na pol puta stan pise fail i kaj sad mob vise nece da upali i nece da se flesa prek odina kaj sad?

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.9.2013 6:20 (mrDamir).
15 godina

Pitanje oko baterije,

Postoje li neke generalne upute kako punit ovaj tip baterija? Ono, kad ustekat u struju? Na crvenom? Kad mob kaze? Dal inzistirat da se napuni do 100% il je ok malo ištekat pa onda poslje opet nadopunit? Utječe li to na kapacitet i vijek bakterije?

i7 power!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
koorpa kaže...

Pitanje oko baterije,

Postoje li neke generalne upute kako punit ovaj tip baterija? Ono, kad ustekat u struju? Na crvenom? Kad mob kaze? Dal inzistirat da se napuni do 100% il je ok malo ištekat pa onda poslje opet nadopunit? Utječe li to na kapacitet i vijek bakterije?

čitaj

17 godina
mrDamir kaže...

Jesi pokusao priko KIESa update napravi? U svakom slucaju proradio ili ne nosi ga na garanciji, to je problem do moba. btw jeli ti moze uci u download mode?

http://www.erepublik.com/en/referrer/teXew
13 godina

Na mojoj bijeloj S III mi se maskica dosta izgrebala zadnja, i ono okolo sivo mi se ižuljalo pa bih htio promijeniti kompletnu maskicu te me zanima gdje bi to mogao napraviti uz neke podnošljive troškove? {#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.9.2013 15:56 (Marijano22).

0 0 hvala 0
17 godina

To je dosta riskantno za radit cak i za one kojima je se bave s time ...  naime prednje staklo ljubi amoled te je zaljepljeno za kuciste, odnosno onaj plasticni prsten oko ekrana je zapravo u cjelini dio kucista. Znaci taj neko bi trebao staklo zagrijati da ljepilo popusti te ga oprezno odvojit i pazit da se ne osteti 100+€ vrjedan amoled ispod(eto rizika), te ga ponovno zaljepiti na novo kućište s novim ljepilom.

Gledajuci cijene čajna robe na ebayu sve bi ga to koštalo nekih 100 150kn. Ruke neznam koliko bi naplati ali uz rizik koji radi mislim da bi naplatio :)

I da, mislim da bi sa svime ovim naposljetku ostao bez garancije {#}!

http://www.erepublik.com/en/referrer/teXew
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
Gale92 kaže...
bender_007 kaže...

Zašto ovo predlažeš ?
tj. kakva je razlike između ovog gore i kad završim punjenje da samo izštekam adapter iz struje i isključim kabel iz uređaja ?

http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=31236346&postcount=3

Pogledaj ovaj post. Ne kazem da je to, samo da mozda probas tako. Po meni je isto istekati "kad god".

ja
14 godina
neaktivan

neznam zbilja mislim da nemam garanciju nezkaj sad :/ jel bi ga mogel kak drukcije?

kak prek kies-a flesnut?

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.9.2013 0:28 (mrDamir).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Kad ce offical update na 4.3..jel se zna tocno datum kojeg pustaju
juka
13 godina

Polako, mozda prolongiraju jos :)

Nema 4.3 nista previse spektakularno naspram 4.2.2 ali barem se nadam da rijese 4.2.2 launcher lag i potrosnju rama, zna biti dosta laggy(official jelte)

Cudi me kako nema leak neki, inace bude leakova pa dok to isprobamo pa tek onda dodje official a mi vec cekamo 5.0 itd :)

ja

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Ako si na official romu ako vec nisi mozes otic u postavke aplikacije i tamo nadi sve ove bloatware od samsunga koje ne koritis i mozes i iskljucit ili disable pise tako da se micuz memorije pa se dobije nesto vise rama slobodno..
juka
15 godina
neaktivan

Nakon što i poisključiš sve što se da, lag je i dalje popriličan, pogotovo se to na launcheru primjećuje, kojem god... Meni je npr. stalno zauzeto 600-800 MB RAMa...

14 godina
Juka_91 kaže...
Kad ce offical update na 4.3..jel se zna tocno datum kojeg pustaju

Očekuje se sada u Listopadu {#}

13 godina

jel ima neki izvor, jer nevidim ni na sammobile, niti negdje dalje da se pise o tome

0 0 hvala 0
13 godina

Yup

ja

0 0 hvala 1
14 godina

Problemi sa dolaznim/odlaznim pozivima. Kada nekog zovem piše zauzeto, a isto tako sam i ja nedostupan drugima. To se (kratkotrajno) riješi restartom. To se dešavalo na Slimbean 4.2.2. i isto je i sada na CM 10.1 4.2.2 R2 stable. Neki savjet? Po mogućnosti da se ne vraćam na stock.

Luc
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

probaj cm 10.2

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Imam jedan jako veliki problem, ako mi moze netko pomoci...Naime spojio sam svoj S3 na komp i isao sam neke stvari brisati, i slucajno sam pobrisao mapu sa slikama koje su mi vrlo vrlo potrebne...mob je rootan i sve...je postoji kakva mogucnost da nekako vratim to ??? =(

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Postovani,

Imam sljedeci problem te bih Vas molio da mi pomognete rijesit ga svojim iskustvima na sto laksi nacin.

Dakle radi se o mobitelu SAMSUNG GALAXY S III kupljen u t-com na pretplatu prije 10 mjeseci na 2 godine. Garancija pokriva 2 godine.Mobitel se prije 10ak dana poceo palit gasit unutar 24h nekoliko puta te mi se pojavljivalo da ne moze ucitat sim karticu. Nakon sto bih izvadio i vratio karticu u nekoliko pokusaja opet bi proradio i nastavio zvati. Isti postupak se ponovio nekoliko puta istog dana, nakon toga se mob izgasio i prilikom paljenje bi se samo pojavio logo Samsung galaxy S III I-9300.Kad bi ga stavio puniti ne bi se punio vec animacija baterije bi stajala na 0. Ok poslao sam ga u servis Mesc u zg preko T coma gdje su ustanovili da je " neovlasteno mjenjanje programa i servis aparata" te da je otisla maticna ploca i da je treba mjenjat (cijena slicno novom uredaju). Vratili su mi ga te sam ishao na prijedlog djelatnika t com u ovlasteni samsungov centar Europatrede gdje su isto rekli samo da nije moguce flešanje i da treba mjenjati maticnu (cijena 1400kn). Iskreno uredaj nije nikom nosen osim njima dvoma koji su ovlasteni jer mi je garancija 2 godine i nema smisla nosit u drugog.

Mobitel je kupljen nov u kutiji hmm pa sumljam da je mogao biti prije rootan kao sto je jedan korisnik prije naveo u slicnom problemu, takoder ja ga nisam dekodirao jer nema potrebe posto sam t comovom korisnik .

Slika koju je servis poslao s mob kad ga upale ispisuje ovo na ekranu :

FACTORY MODE (CRVENE JE BOJE)

Product name:

Custom Binary Download: No

Current Binary: Samsung official

Sistem status: Custum

Sta mi je cinit ,neka sugestija, da li je moguce jeftinije proci nabavit polovnu maticnu ? Kome se zalit, kako ovo rijesit sto jeftinije jer smatram da je sam mobitel mogao povuc bilo sto, iako serviser tvrdi da sam ja moram potvrdit download.

Hvala unaprijed

Lp

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice