Samsung Galaxy S III - Rasprava

poruka: 12.184
|
čitano: 3.911.179
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
odjavljen
Re: Samsung Galaxy S III - Rasprava
daniel.hajdinjak666 kaže...
Zin8 kaže...

kako da se s omege vratim na stock rom?

Samo ga flešnem preko odina ili?

Da, prek Odina.

Upravo sam to napravio i sve super jedino ostale su mi neke aplikacije za koje sam siguran da ih nisam imao prije stavljanaj omege (recycle bin,es file explorer,),a sad ih nemogu deinstalirati nego samo deinstalirati njihove updejtove i aplikacije mi nisu poredane po cijelom ekranu (raspoređene su po abecedi ali npr na prvoj i drugoj stranici u 3 reda, na trecoj 2 itd...)

where is da problem?

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.8.2013 13:42 (Zin8).
14 godina

Nisi napravio full wipe

[URL=http://www.neobux.com/?r=Kelster][IMG]http://images.neobux.com/imagens/banner9.gif[/IMG][/URL]
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

Root,pa unroot (triangle away) i sad sam flashao stock i sad je ok ovo s novim aplikacijama,ali i dalje nisu poredane kak bi trebale biti

Full wipe?

EDIT:Sad sam poceo dobivati error Not registered on network kad hocu uspostavit poziv ili poslat poruku

Factory reset? btw nije mi problem jer nemam skoro pa nista na mobitelu

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.8.2013 14:12 (Zin8).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pozdrav, koristim Slimbean 4.2.2. stable 8 verziju sa njihovim kernelom, uglavnom sam zadovoljan, ali malo bi iz znatizelje htio probat neke druge kernele cisto da vidim koliko se jos moze izvuci iz baterije. E sad moje pitanje je da li se moze flashati googy max kernel(1.6.9) jer na xda dev pise *This kernel is ONLY for SAMSUNG 4.1.2 roms or cm10.1/xm10.2 (or both)? Pitam jer nisam siguran da li je slimbean baziran na cm ili na tom leakanom 4.2.2 samsungovom firmewareu....

juka

0 0 hvala 0
14 godina

Udes u recovery napravis factory, wipe chache, wipe dalvik chache

[URL=http://www.neobux.com/?r=Kelster][IMG]http://images.neobux.com/imagens/banner9.gif[/IMG][/URL]
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

Kako u recovery ako nemam root?

Sad sam pokusao onu metodu s vol up vol down i power ali mi je bootalo mobitel u safe modu

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Postoji i stock recovery. Probaj, pa budes videl da postoji. Jest da je sranje, ali se da pocistiti mob kroz njega.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

Moras imat recovery kako je kolega rekao stock jest sra*je al mozes ga ocistit

E i jel moze meni neki ROM za fluidnost i bateriju

Koristim omegu 8.1 milestone 2 i zadovljan sam al nesto novo bih stavio na njega

I jos me zanima gdje ima jeftino uzet front glass a da nije ebay jer mi je puklo

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.8.2013 15:49 (Kelam).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

pomocu getRIL aplikacije sam upravo saznao da mi se taj ril i baseband ne poklapaju

maloprije sam mobitel unrootao i flashao stock nebrandirani 4.1.2 s sammobila

wut now?

i izgleda da je to uzork poruke koju dobivam kad pokušam uspostaviti poziv

Not registered on network

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.8.2013 16:06 (Zin8).

0 0 hvala 0
14 godina

Ucini full wipe znaci sve ovo sto smo ti rekli i opet flashaj taj of ako opet bude isto probaj drugi flashat

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Mani se getrila.
Koji baseband imas?
ja
14 godina
odjavljen

I9300XXELLA

0 0 hvala 0
13 godina
Valja.
Ali..ako si kao deny stavio noviji rom od omege i slicno (4.1
2), on ti je flashao noviji baseband koji mijenja strukturu tj format efs foldera/particije. Tom radnjom je on citljiv i valjan samo tim novijim basebandima. U prijevodu: ako si to napra io i ako nisi napravio efs backup, nece ti ni vracanje na stock pomoci, jedino noviji baseband.
ja
14 godina
neaktivan
Evo cisto sa javim vezano za svoj upit, stavio sam googy max za sad je sve u redu i radi vidjet cemo da li je sve u redu i kako se ponasa
juka
14 godina

Ja ga imam od jučer, sve ok i sada možeš koristiti STweaks ako želiš podešavati.

Luc
14 godina
neaktivan
Kakav ti je battery drain preko noci...koliko prosjecno posto izgubia
juka
14 godina
odjavljen
Zin8 kaže...

pomocu getRIL aplikacije sam upravo saznao da mi se taj ril i baseband ne poklapaju

maloprije sam mobitel unrootao i flashao stock nebrandirani 4.1.2 s sammobila

wut now?

i izgleda da je to uzork poruke koju dobivam kad pokušam uspostaviti poziv

Not registered on network

Evo solution za sve s istim/sličnim problemom. Izvor svih problema je bio modem/baseband i to sam riješio na način da sam napravio factory reset i skinuo najnoviji dostupni stock rom s sammobila te ga flashao preko odina

I9300XXEMG4_I9300OXFEMG2_TRA

Prije ovog gore navedenog sam brisao cache, a factory reset sam radio u recovery modu.

Za sve one koji nemaju root ipak je moguce uci u taj mod, ali kolko sam vidio ipak nisu dostupne sve opcije kao u ''normalnom'' recoveryu u koji ulazite kad ste rootani.

Anyway iskljucite telefon i kad ste sigurni da se iskljucio drzite Vol+ (Volume up)+Power gumb+home gumb. Nakon nekoliko sekundi pojavit ce se samsung galaxy s3 bijeli logo i u tom trenutku pustite power tipku i vaša galaksija bi trebala uci u Manual Recovery Mode.

Ako netko ima dodatna pitanja vezana uz postupak slobodno me kontaktirajte na pm

14 godina
Juka_91 kaže...
Evo cisto sa javim vezano za svoj upit, stavio sam googy max za sad je sve u redu i radi vidjet cemo da li je sve u redu i kako se ponasa

Bio na punjenju sinoć kao i svaku noć {#}

Luc
15 godina
Juka_91 kaže...

Pozdrav, koristim Slimbean 4.2.2. stable 8 verziju sa njihovim kernelom, uglavnom sam zadovoljan, ali malo bi iz znatizelje htio probat neke druge kernele cisto da vidim koliko se jos moze izvuci iz baterije. E sad moje pitanje je da li se moze flashati googy max kernel(1.6.9) jer na xda dev pise *This kernel is ONLY for SAMSUNG 4.1.2 roms or cm10.1/xm10.2 (or both)? Pitam jer nisam siguran da li je slimbean baziran na cm ili na tom leakanom 4.2.2 samsungovom firmewareu....

e i mene je mučio isti problem al sam negdje pročitao da taj googy ide i na slim bean 4.2.2 tako da sam probao i sve radi ok.

slim bean je prvi custom rom kojeg sam probao i jako sam zadovoljan onako u globalu, jedino što mi se čini da se baterija troši brže nego na stock romu. dal je to do roma ili kernela? stavio sam poslje toga googy kernel pa barem što se baterije tiče ne vidim neku razliku, i dalje imam osjećaj da se troši brže nego na stocku?

najdraže mi je što nema više onog usranog laga kod uobičajenih funkcija telefona... sve se otvara onako kako bi trebalo, brzo, multitasking je puuno bolji, sve je puno glađe i tečnije. šteta što je samsung tako zaklao ustvari dobar hardware.

nakon resetiranja telefona bude slobodno nešto preko 400MB rama iako sam poinstaliravao nekoliko aplikacija koje koristim, doduše ništa preteško ali svejedno, sa stock softwareom nikad nisam imao više od 250mb rama free, dok čim bi spalo ispod 100mb lag bi bio očajan

u jednom trenutku mi je bilo žao što sam uzeo s3 jer sam se razočarao tim silnim štekanjem u najosnovnijim aplikacijama, tipa idem u tel imenik ili dialer pa čekam po 3-4 sekunde, ono, katastrofa, a prešao sam sa ajfona 3gs gdje takvih stvari nikad al ono nikad nije bilo, ono halo, 3gs je već dinosaur a bio mi je funkcionalniji od samsungove perjanice bla bla... ne govorim o specifikacijama hardwarea već sposobnosti softwarea da izvuče maksimum iz tog hardwarea

al ajd, custom rom, kernel... stvari dolaze na svoje mjesto, sad taj telefon i nečem služi bez da me razočara u kritičnim trenutcima

pa kad sam vidio da je ovaj slim bean 95mb težak dok je samsungov stock skoro gigabajt... sve je jasno.

kao kad kupiš danas recimo neki oem brand stroj sa preinstaliranim windozama gdje trebaš dovršit instalaciju pa ti nasere onih gluposti koje zakolju ram i proc pa imaš stotinjak procesa u task manageru, krcat ram pa i page file već na rubu, pa gledaš imaš i5 na sata3 disku sa ddr3 memorijom a sve se teli boli glava, e to je taj osjećaj, nevjerojatno.

eto malo razmišljanja :)

slim bean 4.2.2 8

googy 1.6.8

i7 power!
14 godina
neaktivan
Da ja san isto skuzio da baterija malcice brze *curi*, al opet nista strano i sasvim je korektna...npr izvucem redovno 4h screen on, stalno mi je upaljen wifi a kad sam vani, nekih pola dana mozda i 3g...ugl malo brze se trosi od stocka al opet ne moze se reci da je losa....ja sam se bas maloprije vratio na ovaj kernel koji se dobije kad se flasa slimbean...jucer sam stavio ovaj novi googy max 1.6.9. malo mi se to sve cinilo nespretno mozda i koji sitni lag ne znam mozda sam umislio al dovoljno sam zadovoljan bio sa ovim kernelom sto ima slimbeam da ga opet vratim...al ovo sve sto si napisao iznad o romu jako dobro znam o cemu govoris, nisam neki fanatik sto se tice romova kernela flashanja ali koliko je to u biti drugi uredaj sa slimbeanom u odnosu na stock, razlika nebo i zemlja...
juka
14 godina

Zanima me da li postoji aplikacija ili postupak, kako da mi se ikonice aplikacije u meni-u redaju jedna za drugom , tj da ne bude npr 3 prazna mjestan na 2 prozoru, pa jedno prazzno mjesto na 5 prozoru. Već da se slažu po redu jedna za drugom, ( da vizualinije izgleda uredno i ljepše ).
Inače uređaj ima sve official .

Krstacic Nino

0 0 hvala 1
13 godina
Gale92 kaže...

Zanima me da li postoji aplikacija ili postupak, kako da mi se ikonice aplikacije u meni-u redaju jedna za drugom , tj da ne bude npr 3 prazna mjestan na 2 prozoru, pa jedno prazzno mjesto na 5 prozoru. Već da se slažu po redu jedna za drugom, ( da vizualinije izgleda uredno i ljepše ).

kad odes u "meni" stisnes ljevo od fizicke tipke kocku tj. postavke i u opcijama ti je ponudeno UREDI, stisnes to i ikonice od aplikacija pomjeras po vlastitom redosljedu ili u tvom slucaju popunjavas rupe u prozoru...

14 godina
SIII Deny kaže...
Gale92 kaže...

kad odes u "meni" stisnes ljevo od fizicke tipke kocku tj. postavke i u opcijama ti je ponudeno UREDI, stisnes to i ikonice od aplikacija pomjeras po vlastitom redosljedu ili u tvom slucaju popunjavas rupe u prozoru...

Znam za to, ali mene zanima dali ppostoji neki app ili nešto da se automatski to radi ?

Krstacic Nino
17 godina
Gale92 kaže...
SIII Deny kaže...
Gale92 kaže...

Znam za to, ali mene zanima dali ppostoji neki app ili nešto da se automatski to radi ?

Pa kako se redaju nego automatski? :) Uvjek se slazu na zadnjem prozoru, bez obzira ako su predposljednja dva polu prazna.

Btw sta kaze deni, uvjek mozes napravit nove prozorice i naknadno ih rasporedit po volji odnosno popuniti praznine u postojecim.

Neznam jeste li primjetio kad udete u opciju uredi i kad uhvatite ikonu, na vrhu se ponude opcije: "stvori novu mapu" "stvori novi prozor"... korisna stvar za organizaciju ikona :)

http://www.erepublik.com/en/referrer/teXew
13 godina
koorpa kaže...
Juka_91 kaže...

e i mene je mučio isti problem al sam negdje pročitao da taj googy ide i na slim bean 4.2.2 tako da sam probao i sve radi ok.

slim bean je prvi custom rom kojeg sam probao i jako sam zadovoljan onako u globalu, jedino što mi se čini da se baterija troši brže nego na stock romu. dal je to do roma ili kernela? stavio sam poslje toga googy kernel pa barem što se baterije tiče ne vidim neku razliku, i dalje imam osjećaj da se troši brže nego na stocku?

najdraže mi je što nema više onog usranog laga kod uobičajenih funkcija telefona... sve se otvara onako kako bi trebalo, brzo, multitasking je puuno bolji, sve je puno glađe i tečnije. šteta što je samsung tako zaklao ustvari dobar hardware.

nakon resetiranja telefona bude slobodno nešto preko 400MB rama iako sam poinstaliravao nekoliko aplikacija koje koristim, doduše ništa preteško ali svejedno, sa stock softwareom nikad nisam imao više od 250mb rama free, dok čim bi spalo ispod 100mb lag bi bio očajan

u jednom trenutku mi je bilo žao što sam uzeo s3 jer sam se razočarao tim silnim štekanjem u najosnovnijim aplikacijama, tipa idem u tel imenik ili dialer pa čekam po 3-4 sekunde, ono, katastrofa, a prešao sam sa ajfona 3gs gdje takvih stvari nikad al ono nikad nije bilo, ono halo, 3gs je već dinosaur a bio mi je funkcionalniji od samsungove perjanice bla bla... ne govorim o specifikacijama hardwarea već sposobnosti softwarea da izvuče maksimum iz tog hardwarea

al ajd, custom rom, kernel... stvari dolaze na svoje mjesto, sad taj telefon i nečem služi bez da me razočara u kritičnim trenutcima

pa kad sam vidio da je ovaj slim bean 95mb težak dok je samsungov stock skoro gigabajt... sve je jasno.

kao kad kupiš danas recimo neki oem brand stroj sa preinstaliranim windozama gdje trebaš dovršit instalaciju pa ti nasere onih gluposti koje zakolju ram i proc pa imaš stotinjak procesa u task manageru, krcat ram pa i page file već na rubu, pa gledaš imaš i5 na sata3 disku sa ddr3 memorijom a sve se teli boli glava, e to je taj osjećaj, nevjerojatno.

eto malo razmišljanja :)

slim bean 4.2.2 8

googy 1.6.8

instalirao iz znatizelje slim bean 4.2.2 build 8 i sve fino radi, samo sto nema google play aplikacije, i kad sam je instalirao posebno uopce je nemogu pokrenuti, pa tako ni nemogu instalirati aplikacije koje mi trebaju... jel to normalno ili nesta tu nestima, probat cu sad ponovo flashat slim bean pa ako neide ni drugi put onda je to veci promasaj od roma... {#}

14 godina
neaktivan

Ne znam kakvu je kameru ugrađivao, ali ne bih rekao da je tako loša, uopće se ne vidi po noći...
sve što je udaljenije od 20-30 cm ne vidi se ni pod blicom.

po danu normalno 

14 godina
neaktivan

Kad slikam u mraku, sve što je udaljenije od 20-30 cm se ne vidi, blic se normalno ukljuci i sve, ali nema sanse da se vidi.

po danu se vidi normalno, ali po noći ništa

nezz jel bitno, ali da napomenem da je uređaj flashan, ali mislim da to ne igra nikakvu ulogu

17 godina
SIII Deny kaže...

instalirao iz znatizelje slim bean 4.2.2 build 8 i sve fino radi, samo sto nema google play aplikacije, i kad sam je instalirao posebno uopce je nemogu pokrenuti, pa tako ni nemogu instalirati aplikacije koje mi trebaju... jel to normalno ili nesta tu nestima, probat cu sad ponovo flashat slim bean pa ako neide ni drugi put onda je to veci promasaj od roma... {#}

Jesi flasha SlimGAPPS? :)

http://www.erepublik.com/en/referrer/teXew
13 godina

jesam, prvi put se valjda nesta zdrmalo pri flashanju.. ali drugi put je sve odradilo kako treba, pa sad radi sve :)

1 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

Jel neko uzimao baterije za S3 s ebaya?

Netreba mi neka veca(s vise mAh) nego slična ko i defaultna dakle 2100 mAh, također netreba biti original samsungova, ali opet nek nebude neki made in China biser.

Također ako ima koja dobra može i ona prijenosna koja puni mobitel.

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.8.2013 16:33 (Zin8).

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice