Kućište od plexiglasa

poruka: 22
|
čitano: 9.593
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Kućište od plexiglasa

Dobar dan svima..

Dakle , da pređem na stvar.

Pošto se sačuvalo novaca od praznika , i uštedjelo se malo dobio sam ideju da napravim vlastito kućište koje će biti 100% od navedenog materijala.

Eh sad , pošto znam jako malo o plexiglasu , većina vas je radila s njim.Interesuje me vaše mišljenje.Dal je uopće moguće napraviti kućište od plexiglasa?

Naravno , kupio bih puni plexiglas , koji je 100% providan.

Lično mislim da će jedini problem biti monirati backpanel i ugraditi matičnu.

Mišljenja i savjeti dobrodošli.

Takođe , pošto će bit' providan a mislio sam stavit' mjesta za nekih 7-8vent-ova , posavjetujte me koji vent da kupim, jer mi je preglupo

da na providno kućište stavim crni vent , ako ima bijelih , dajte mi ime modela i cijene.Ako može ikako da je dostupan za kupit' u Sarajevu.

Htio bih max. veliko kućište , pa mi predložite dimenzije ?

~Hvala , velika.

- Edit: Ako bi mi neko mogao nacrtati na nekom pravougaoniku kako da rasporedim mjesta za 8ventova ?

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.12.2009 14:22 (grb1tj).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Kućište od plexiglasa

Stari moj, za kuciste od plexya da to bude kako spada trebas barem 5 somova kuna jer debeli plexi kosta. Giga ti bi mogao pomoc, cini mi se da je on rekao da je potrosio 14 000 kn na svoje kuciste, ali kuciste je tip-top. Zato moja preporuka: kupi neko jefitnije, a kvalitetno kuciste tipa Chieftec - on ima kvalitetan metal i dosta masivan, linije su im jednostavne i ravne pa bi lakse izrezao i stavio plexyglas.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Kućište od plexiglasa
Batista kaže...

Stari moj, za kuciste od plexya da to bude kako spada trebas barem 5 somova kuna jer debeli plexi kosta. Giga ti bi mogao pomoc, cini mi se da je on rekao da je potrosio 14 000 kn na svoje kuciste, ali kuciste je tip-top. Zato moja preporuka: kupi neko jefitnije, a kvalitetno kuciste tipa Chieftec - on ima kvalitetan metal i dosta masivan, linije su im jednostavne i ravne pa bi lakse izrezao i stavio plexyglas.

Sumnjam da mi treba toliko novca .

I da , koju debljinu da uzmem ? Mislio sam 1cm i mislim da mi je to sasvim dovoljno ;)

15 godina
neaktivan
Kućište od plexiglasa

zaboravi ti to ako bi ti to bio prvi mod

i koštalo bi te puno

btw. i ruzno bi izgledalo... jako

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Crombo kaže...

zaboravi ti to ako bi ti to bio prvi mod

i koštalo bi te puno

btw. i ruzno bi izgledalo... jako

To nebih pravio sam i sumnjam da bi ružno izgledalo.

Na ovoj slici , pored cm-690ke , je kućište koliko ja milim od pelxi-a.

http://www.bug.hr/_cache/1a7056137ef26cc0dd76691ebada6ea5.jpg

I dopada mi se ;)

17 godina
neaktivan
Kućište od plexiglasa

iymeri si dimenzije kućišta i dodaj još jedno 20% (gubitci, ako ti što pukne...) i izračunaj cijenu

ja kupujem u eko plastici (adresa livadski odvojak) i tamo 5mm plexi košta oko 280 kn po metru kvadratnom

prema mojim računima trebat će ti oko 1 metar kvadratni plexyja za samo kućište izvana

u bugu kad su radili ono računalo na stolu imaš nacrte za rupe na plexyju za držač matične

evo nadam se da sam ti pomogao

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
dantex kaže...

iymeri si dimenzije kućišta i dodaj još jedno 20% (gubitci, ako ti što pukne...) i izračunaj cijenu

ja kupujem u eko plastici (adresa livadski odvojak) i tamo 5mm plexi košta oko 280 kn po metru kvadratnom

prema mojim računima trebat će ti oko 1 metar kvadratni plexyja za samo kućište izvana

u bugu kad su radili ono računalo na stolu imaš nacrte za rupe na plexyju za držač matične

evo nadam se da sam ti pomogao

problem je taj što nemam taj časopis BUG-a.

Jel bi mi mogao naći neke druge nacrte ?

Btw. izvana mi treba cca. 2.2metra kvadratna. + kad dodam za iznutra , trebat će mi oko 2.5m kvadratna.

To sve izađe oko 130KM x 3.65 = KN.

17 godina
neaktivan
Kućište od plexiglasa

našao ovu sliku na kompu

e to je kućište!

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.12.2009 21:46 (dantex).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Kućište od plexiglasa

Znači sa cijenama sam totalno poludio.

200KN izađe jedan kvadrat. Nebitno.

'Oće me ko posavjetovat kako da napravim one pokretne stranice sa strane kućišta ? Btw. i ja ću si LED-a ubacit' unutra.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Kućište od plexiglasa

daj molim te stavi sliku kada napraviš :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Kućište od plexiglasa

imam ideju za klizen otovre nemoj ih stavljat nego jednostavno one sare od sto drzi vrata za zid na gornju stranu tako da mozes otklopit i zaklopit.

MB: Intel iQ45 CPU: Intel Core 2 Duo E8200 RAM: 2x2Gb DDR2 800 Corsair HDD: 500 Gb Seagate Baracuda GRAFA: Vga Gainward nVidia 9800GT/1024m SALJEM POZIVNICE ZA LOCKERZ SAMO DAJTE MAIL NA PM
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Kućište od plexiglasa

ja si kontam napravit ono s plexiglasom .. sam jednu stranu da se vidi ... sam nezz kak cu ja to napravit xD

xFire: rebelsy

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Kućište od plexiglasa

i ja sam to mislio napravio bi ja to kada bih znao cime izrezati stranicu kompa

MB: Intel iQ45 CPU: Intel Core 2 Duo E8200 RAM: 2x2Gb DDR2 800 Corsair HDD: 500 Gb Seagate Baracuda GRAFA: Vga Gainward nVidia 9800GT/1024m SALJEM POZIVNICE ZA LOCKERZ SAMO DAJTE MAIL NA PM
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
HeateX kaže...

i ja sam to mislio napravio bi ja to kada bih znao cime izrezati stranicu kompa

možeš čime oćeš - dremelom (al je malo nespretno), ubodnom pilom (tako ja radim) kružnom pilom (nisam probao), ručnom pilom...

16 godina
neaktivan
Kućište od plexiglasa

daj mi reci kako ubodnom mislim nije bed radit stime nego kako zapocet jer trebam pocet iz sredine ne sa kraja

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Kućište od plexiglasa

Se moze na akumulatorsku busilicu stavit taj nastavak kaj dremel ima i s tim radit ko dremel? Kolko kosta dremel?

PRODAJEM ILI MJENJAM HD4670 ZA NEKU SLICNIH ILI ISTIH PERFORMANSI..NADOPLATA 50 KN!!!!!!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Fake_Alert kaže...

Se moze na akumulatorsku busilicu stavit taj nastavak kaj dremel ima i s tim radit ko dremel? Kolko kosta dremel?

Moze se stavit Smijeh bas me interesira kako dugo ces izrezivat taj plexiglas Smijeh. @HeateX - stavi na ubodnu pilu rezni list za metal (s gustim malim zubicim) - izbusi rupu busilicom gdje zeli pocet izrezivat .

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.1.2010 14:54 (Batista).
15 godina
neaktivan
Kućište od plexiglasa

jel bi to mogo napravit nekak .. sam da maknem tu jednu stranu kucista ... kupim plexiglasa tog iste velicine ko ta stranica kompa i onda sam nekak zasarafim ? XD

0 0 hvala 0
17 godina
rebelsy kaže...

jel bi to mogo napravit nekak .. sam da maknem tu jednu stranu kucista ... kupim plexiglasa tog iste velicine ko ta stranica kompa i onda sam nekak zasarafim ? XD

Ma zakaj bi se mucio sarafima... Sam zaljepi Super bondom Smijeh. Neznam kakav je to problem izrezat stranicu, malo poturpijat, eventualno polakirat i zaljepit plexiglas.

15 godina
neaktivan
Kućište od plexiglasa

ma smotan sam ti ja za takve stvari ..

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Kućište od plexiglasa

sumljam da češ moči sve trebaju ti okviri od kučišta pa na njih stavi plexy da ti se ne rastopi od topline

Neznam di se ide za to .

0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Batista kaže...
Fake_Alert kaže...

Moze se stavit Smijeh bas me interesira kako dugo ces izrezivat taj plexiglas Smijeh. @HeateX - stavi na ubodnu pilu rezni list za metal (s gustim malim zubicim) - izbusi rupu busilicom gdje zeli pocet izrezivat .

nebi se dalo - bušilica se vrti na par tisuća okretaja a dremel do 33000 okretaja

zacrtaj si put koji oćeš izrezat i ona bušilicom počneš malood ruba i režeš s ubodnom pilom polako prema crtii nastaviš po crti... kad završiš izbrušiš rubove turpijom i to je to

i pogledaj ovo

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice