Kompresor od frizidera

poruka: 6
|
čitano: 1.745
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
Kompresor od frizidera

Mozda netko zna.....

kako ovaj kompresor spojiti da radi na 220v, kompresor je od hladnjaka.

dodatno ima spojeno nesto oznake b45-120, google kaze da je to relej za pregrijavanje...

svaki do sada sto sam spajao je imao totalno drugaciji ovaj "bijeli dio", nisam siguran kako dovesti struju, a ne izbijaju mi se osiguraci

pa ako neko moze pomoci

Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Re: Kompresor od frizidera

Svi motori kompresora su koristila tri izvoda, 1. zajednički , 2.glavni namotaj 3. pomoćni namotaj.

Na te izvode se naticanjem spajao konektor u čijem kućištu je relej koji bi se uključio kod starta i uključivao struju kroz pomoćni namotaj da bi se motor pokrenio. Kad bi se struja kroz namotaj relea za 0.5-1 sekunde smanjila relej bi isključio pomoćni namotaj motora koji bi normalno nastavio raditi sa glavnim namotajem motora. 

Na kućište je učvršćen i bimetal koji je služio kao osiguranje kod pregrijavanja motora a i kod prevelike struje motora.

Start motora da bi bio uspješan treba biti bez pritiska u kompresoru tj, ako je kompresor u sistem hladnjaka nabio pritisak

i ako isključimo struju pa za sekund uključimo zbog pritiska u cjevima često ne može startati . Zato kod hladnjaka i klima uređaja se kaže  ako  se isključi sa napona treba namjerno sačekati oko 5min. pa tek onda uključiti jer tada se pritisak u cjevima smanjio i motor može startati normalno.

10 godina
Kompresor od frizidera

sve 5, ali gdje od ovih pinova spojiti nulu i fazu.....to je pitanje

Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
Kompresor od frizidera

Izvadi to bijelo van. Svejedno ces imat 3 pina na kompresoru. Ovaj desni je N, dolje je "C" i lijevi je faza. Samo moras vidjet sam gdje su ustekani. Dalje znas sve sam. "N" i "C" (common) kratko spajas, a "L" dovodis posebnu zicu. Nula ili faza, svejedno je u principu koja je. 

AMD,........is that baba Su trying to sell us dog sh*t or what?
Moj PC  
0 0 hvala 1
10 godina
Re: Kompresor od frizidera
cvaja997 kaže...

Izvadi to bijelo van. Svejedno ces imat 3 pina na kompresoru. Ovaj desni je N, dolje je "C" i lijevi je faza. Samo moras vidjet sam gdje su ustekani. Dalje znas sve sam. "N" i "C" (common) kratko spajas, a "L" dovodis posebnu zicu. Nula ili faza, svejedno je u principu koja je. 

tnx, samo, kod ovoga su okrenuti, znaci nema lijevi-desni&donji, vec lijevi-desni i gornji.

a baterija u multimetru mi krepala, naravno da takve nemam rezervne....

kako ja to vidim, na jedan pin spajam.plavu zicu, na drugi smedju, s time da smedja ide i na treci pin..... tako nekako?

10 godina
Kompresor od frizidera

znaci ovako

1. uzemljenje zuto zelena

2. plava

3. smedja

e sad ne kuzim gdje jos prespajam....

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.10.2025 17:42 (Damir22).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice