LG KP500 Cookie

poruka: 111
|
čitano: 75.530
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "LG KP500 Cookie".
16 godina
neaktivan
RE: [Recenzija] Donnie Brasco: LG KP500 Cookie

Moram reci jer nemogu prešutit, da su te "sitnice " koje je Donnie nabrojao najveci nedostatci i to što nema 12GB ili 5-8 Mpix kameru ili samo 48 MB memorije..Wi-fi ? Uvijek je bilo koliko love toliko i muzike a ovaj mobite to ne zaslužuje.. Ako netko želi touchscreen neka uzme bilo šta drugo.. Ocijena 9.. no way

17 godina
protjeran
LG KP500 Cookie

Ljudi pričamo o mobitelu koji je u pretplati 95kn. Normalno da nije sve 5, ali sam se odlučio uzeti ga i nisam požalio. Mobitel radi dosta brzo, funkcije su pregledne i pristupačne.

A minusi su mu što nema tema za promjenit i fotoaparat je mogao bit bolji s tim da ima 3mp. Igre (g.r.a.w.2, far cry2) večinom sve rade. 

Za tu lovu teško se može naći bolje.

http://www.myspace.com/soundimpuls

0 0 hvala 0
16 godina
Tokracro kaže...

5-8 Mpix kameru

Jednom sam na ovom forumu pročitao nešto što mi se urezalo u pamćenje - ono što su prije par godina bili G/Mhz kod procesora, to su danas pixeli kod fotoaparata kod mobitela. Što ti znači mobitel od 8 Mpix? Da se možeš samo po selu hvaliti kako imaš kameru od tolko i tolko.
Neki mobiteli s puno manje pixela rade daleko bolje slike od svojih "nabirjanijih" konkurenata. Stvar je u optici.

Ja ne kažem da Cookie radi super uber fotografije (zapravo ne znam, jel ga nisam nikada imao u rukama), ali ovakvu glupost naljepit i još to za mobitel koji je u ranku <1000kn, stvarno...
Cookie je šminkerski mobitel koji će kupovat ljudi koji žarko žele touchscreen bez naprednih funkcija. Iskreno, čak bih reko da je ciljana publika djeca.

Jedino što ovom mobitelu fali jest konkurencija. Stvarno šteta što ostali nisu probali malo jače ga napasti (nešto sam pročitao da Samsung kao sprema odgovor, ali koliko vidim, na tome je i stalo).
Moj tip žene? Plug'n'play
Poruka je uređivana zadnji put pon 20.4.2009 12:10 (Bukva).
16 godina
neaktivan

da rezimiramo...

cookie je običan mobitel...sa nešto novijih tehnologija tipa touch screen, detektorom nagiba ekrana...etc...

nekih većih naprednih funkcija nema...jer onda ne bi koštao u slobodnoj prodaju 1200 kn...nego barem duplo više...

kome je to dovoljno...super...kome nije...nek i dalje pati za recimo samsingom G810 i sličnim igračkama...

koliko novaca...toliko i muzike...

meni je dovoljno to što ima...i ne treba mi ni gps niti wlan...da ne nabrajam dalje...zgodna igračka koja mi služi prvenstveno za telefoniranje...

malo sličnosti sa gitarom koju sam kupio nedavno...neka performer steave vay...prodavačica se isčuđavala...ne raštiva vam se? prostojan zvuk?

naravno da se ne raštimava i ima sasvim pristojan zvuk...treba znati podestiti floyd i magnete...a sa druge strane...zar bih trebao očekivati kvalitetu charvela za 1200 kn??? Smijeh

do something while necrknes
16 godina
neaktivan
LG KP500 Cookie

[quote="ivan1955"]tu ti sve pise...mozes ga i usporediti s bilo kojim drugim uređajem [/quote]

da, vidio sam taj clanak ali tu se radi od lg kp500 a ne kp502.

ako pogledas kp502 ovdje: http://www.vipnet.hr/cw/show?idc=16569495&idphone=1504&idnews=4

i ovdje kp500: http://www.gsmarena.com/lg_kp500_cookie-2536.php

primjetit ces odmah razliku u izgledu (kp500 ima sredisnji okrugli botun a kp502 ravni, dugi) pa sad neznam jeli ima i kakvih drugih razlika ili je to jedina...

e da i jos jedno pitanje: moze li mi netko preporucit jos neki mobitel do 1k kn (+/- 100). netribaju mi posebne neke funkcije (bitno mi je da mogu slusat muziku i da ima sto veci i bolji ekran i eventualno da mogu skinit koju dobru igru sa neta za njega (podrazumijeva se da ne šteka)) hah ako postoji takav...

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.4.2009 15:59 (judoka1950).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
LG KP500 Cookie

ja sam ga kupio za 100 kn u nekoj tarifi, 200 kn mjesečno

komp iz konzuma....aha aha
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
LG KP500 Cookie

Danas kupih KP502 Cookie (u Vip-u). Dojmovi su prilično dobri. Sviđa mi se što je boja matt crna, a materijal koji prekriva dvije donje tipke i okružuje onu središnju je također crne i djeluje profinjeno (brušeno). Sama središnja tipka koja je u biti tipka za prečace i odabir aplikacija koje rade u pozadini je aluminijska što mi se ne sviđa (ne volim boju aluminija jer me podsjeća na nekvalitetne uređaje koji su presvučeni tom bojom i koja bi se uvijek izlizala ili raspala).

Nisam imao prilike isprobati KP500 no gledao sam gotovo sve clipove sa youtubea, pa bih na prvu ruku rekao da je uređaj (osim fizičkog izgleda) indentičan KP500. Uostalom na poklopcu baterije i stoji oznaka KP500. Uređaj napravljen u Koreji, ajd bar nije u Kini. Zaslon je svojom osjetljivošću dosta dobar iako mi je malo zeznuto pisati poruke jer dosta griješim, nadam se da je to zato što sam nespretan a ne do mobitela (poruke pisane u landscape modu s qwertz tipkovnicom nije moguće bez stilusa jer je svako treće slovo krivo stisnuto). Imam dosta uske jagodice (mršaviji sam tip, žgoljo od rođenja) pa je svejedno ponekad problem pogoditi ono što želim. Valjda ću se malo ispraksirati s vremenom (prsti mi se sigurno neće smanjiti) - a ljudima koji imaju velike/široke prste nikako ne bih preporučio.

Boje su na zaslonu dosta dobre, osim na dnevnom svjetlu, gdje se jako slabo vidi. Danas sam u roku od par sati uspio isprazniti bateriju i nadam se da se mobitel neće tako ponašati i nakon što se baterija bude formirala. Zvučnik na mobitelu bi mogao biti i bolji (bilo bi dobro da je malo čišći zvuk, čini mi se da je bolji na Samsungu D900i), dovoljno je glasan i primjetio sam da na skali od 1 do 30 koliki je raspon glasnoće, kada stavim glasnoću na 1 prilično glasno se čuje tako da nije moguće posve stišati (zato služe valjda slušalice). Slušalice nisam isprobao ali mi djeluju nekako zastarjele no to je moje mišljenje.

Moguće je promijenjiti pozadinu i to na dva mjesta jer postoje 2 desktopa (jedan sa widgetima a drugi sa prozorčićima kontakata), moguće je mijenjanje slika koje se pojavljuju prilikom paljenja i gašenja uređaja. Mogu se mijenjati melodije poziva, alarma i konačno poruka (to sam oduvijek mrzio na mobitelima - imati ponuđenih nekoliko melodija od kojih ti se sviđa nijedna pa se ti navikni). Sav prijenos podataka s PC na mobitel jednostavno se obavlja putem programa LG PC Suite II koji dolazi uz uređaj. Prebacio sam nekoliko pjesama s tim da možete odabrati na koje mjesto želite prebaciti (bilo da se radi o memoriji mobitela ili SD kartici) i potom u mobitelu možete odabrati pjesme poredane po žanrovima (pop, rock, metal i sl.). Lijepa stvar je to što mobitel očitava ID3. Ono što me iznenadilo jest lakoća kreiranja foldera i jednako tako cut - paste prijenos podataka (kao u windowsima). Prebacio sam i nekoliko igara koje nisu napravljene za TS mobitele pa onda dobijete prilikom pokretanja igre virtualne tipke koje su smještene u donjem dijelu ekrana. Neke igre je moguće igrati a neke ne (čak i uz pomoć stilusa) jer je teško istovremeno pritisnuti npr. gore i desno na malenoj virtualnoj tipkovnici. Stilus je ok ako se znate fino koristiti njime. U jednoj igri sam zaboravio da je to zaslon "osjetljiv" na dodir pa sam malo više pritiskao stilus i ostala je mala tockica, srećom samo na zaštitnoj foliji. Mislim da ga ne budem više koristio. Inače dobije se još jedna zamjenska folija na kojoj piše da ukoliko ju nalijepite - smanjuje se osjetljivost zaslona. Sigurno ništa značajno ali bolje ju je staviti nego izguliti zaslon. S obzirom na same dimenzije uređaja, prilično je lagan - cca 90 g. Bočne tipke su kvalitetno izrađene a ono što mi se ne sviđa jest kamera. Smještena je na poleđini uređaja u gornjem desnom kutu i dosta je slaba, nema auto fokus i nema bljeskalicu tak da se u mraku možete pozdraviti sa slikanjem iako je 3 mpix i nekako su mi općenito boje isprane. 

Meni/izbornik je dobro napravljen, sve je šaroliko i pregledno, font je super a veličina se može podešavati. Sviđa mi se što je malo krupnije. Općenito ima dosta prečaca i podacima odnosno opcijama moguće je pristupiti ne više načina. Pozdravljam taj izbor. Ne sviđa mi se što ne postoje teme za uređaj jer sam navikao s vremenom promijeniti izgled aplikacija koje koristim. Mogli su barem staviti nekoliko skinova. Al dobro sad. Moguće je mijenjati pozadine a i to je mnogo jer na uređaju one jednostavno izgledaju prekrasno. Kad smo već kod tema - na jednom od dva desktopa moguće je staviti widgete, tipa sat s alarmom, mini glazbeni player (jako zgodno) kalendar, maleni foto okvir s mogućnošću slideshowa - čista šminka, moglo se i bez toga, i ostale stvari tipa radio, vremenske zone  i blokić za bilješke. I to je to! Pa mogli su onda dodati još neke ili mogućnost naknadnog skidanja i instaliranja (nisam siguran da li je tako nešto izvedivo - sumnjam!). Mislim i ovo je jako lijepo ali zašto ne onda ponuditi još više, iskoristiti potencijale do kraja?

Ajmo dalje... Uređaj ima ugrađen sustav "akcelerometar" pa možete u nekim igrama npr. bacanje kockica samo protresti mobitel i one će biti bačene na stol ili pisati poruku s numeričkom tipkovnicom, a kada mobitel okrenete u vodoravni položaj, tipkovnica automatski postaje qwertz (uz obveznu upotrebu stilusa, osim ako imate ispod 10 godina i ultra sićušne prstiće). Galerija za pregled slika je jako lijepo napravljena i ono što nisam našao na internetu a jako je zgodan podatak - fotografije možete gledati i listati u fullscreenu na način da samo prstom prelazite preko zaslona iz jedne strane u drugu, npr. ako želite ići kroz fotografije prema naprijed onda s lijeva na desno i obrnuto. Podsjeća na iPhone i super izgleda. Mp3 player je skroz ok, lijepo izgleda - pozadina je neka purple boja koja se prelijeva, sve je istaknuto od trajanje pjesme, prikaz ID3, moguće je uključiti shuffle, repeat, odrediti koliko vam je pjesma draga kroz "zvjezdice" i sl.

Video nisam probavao, ali budem. Eto toliko za sad... Kada se malo bolje upoznam s uređajem javim dojmove...

Sve u svemu kada se pogleda što mobitel nudi (a to što nudi ekipa iz LG je dobro odradila) i što nedostaje - ipak prevladava više pozitivni utisak. Mobitel mi je pravo osvježanje i nije mi žao para. Nudi nešto novo što konkurencija iz istog cjenovnog ranga ne može ponuditi.

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.4.2009 21:12 (Stimulans).
Moj PC  
1 0 hvala 2
17 godina
RE: LG KP500 Cookie

odlična recenzija, samo lg kp 502 nije cookie, samo je model kp 500 cookie, više ovdje http://cookie.lgmobile.com/hr/

Moje račuanlo: ASRock ALiveSATA2-GLAN, 2GB RAMA (DDR2-667 2x512mb+1gb) AMD Athlon 64 X2 6000+ (3.1gHz),Nvidia GeForce 7600gs (256mb),Seagate 160gb.... -Super potpis.Mora da je nov! -Ma ne,opran je s Perwollom.
16 godina
neaktivan
LG KP500 Cookie

Wrong! Pise na originalnoj kutiji iz Koreje: LG KP502 Cookie

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Svaka čast na opisu Cookia, čovjek si je zbilja dao truda. Hvala mu na tome jer i mene zanima taj mob samo što sam ja u Tele2 pa ću vjerojatno kod njih ga uzet.

AMD 7750 BE (3,4 GHz), Scythe kama cross, Gigabyte GA-M720-US3, Zotac 9800GTX+, 4GB DDR2 6400, WD 640 GB, Chieftec 550W i zvuk 2+1 Altec Lansing.
17 godina

istu dvojbu imam i ja Tele2 Kp500 ili Vip KP502

Moje račuanlo: ASRock ALiveSATA2-GLAN, 2GB RAMA (DDR2-667 2x512mb+1gb) AMD Athlon 64 X2 6000+ (3.1gHz),Nvidia GeForce 7600gs (256mb),Seagate 160gb.... -Super potpis.Mora da je nov! -Ma ne,opran je s Perwollom.
16 godina
neaktivan
Ag008 kaže...

istu dvojbu imam i ja Tele2 Kp500 ili Vip KP502

Vjerujem da nema razlike, u Vip-u je 100 kn jeftiniji pa si bolje gledaj koja ti je mreža bolja ili ako misliš otključavat onda koji je jeftiniji
17 godina

odgovor od lg-a

Cookie KP 502 je brandirani Vodafone uređaj s jedinom razlikom u dizajnu tipki.

LG KP 502 možete nabaviti od svih Vodafone partnera.

16 godina
neaktivan
Ag008 kaže...

odgovor od lg-a

Cookie KP 502 je brandirani Vodafone uređaj s jedinom razlikom u dizajnu tipki.

LG KP 502 možete nabaviti od svih Vodafone partnera.

Eto razjasnili smo cijeli misterij. Hvala na informaciji!
17 godina
protjeran
LG KP500 Cookie

Ako netko treba touchscreen igre za cookie ili slične mobove ima ih tu. Frustrirala me ona virtualna tipkovnica na mom KP500 pa sam našao kako ju ukloniti.

Da bi ukolonili virtulnu tipkovnicu potrebno je:
otvoriti igru ili aplikaciju sa winrar-om,
otvoriti folder META-INF i u njemu otvoriti file MANIFEST.MF sa notepadom.

U taj file je potrebno samo ubaciti na kraju ovo:

LGE-MIDlet-Width: 240
LGE-MIDlet-Height: 400

Sve to spremite i prebacite na mob.

Stvarno dobro radi a posebno sam zadovoljan sa Far Cry2. Ima i tutorial za mjenjanje tema samo mi se činilo malo komplicirano, ali ako netko hoće prčkat po mobu neka pogleda tu.

Ima dosta svega za LG KP500 Cookie tu.

0 0 hvala 0
17 godina

vlasnici, koliko vam radi baterija?

16 godina
neaktivan
dovla kaže...

Ako netko treba touchscreen igre za cookie ili slične mobove ima ih tu. Frustrirala me ona virtualna tipkovnica na mom KP500 pa sam našao kako ju ukloniti.

Da bi ukolonili virtulnu tipkovnicu potrebno je:
otvoriti igru ili aplikaciju sa winrar-om,
otvoriti folder META-INF i u njemu otvoriti file MANIFEST.MF sa notepadom.

U taj file je potrebno samo ubaciti na kraju ovo:

LGE-MIDlet-Width: 240
LGE-MIDlet-Height: 400

Sve to spremite i prebacite na mob.

Stvarno dobro radi a posebno sam zadovoljan sa Far Cry2. Ima i tutorial za mjenjanje tema samo mi se činilo malo komplicirano, ali ako netko hoće prčkat po mobu neka pogleda tu.

Ima dosta svega za LG KP500 Cookie tu.

Ta virtualna tipkovnica zbilja nije za ništ, tobože kao moglo bi se s njom igrat ali onda u obzir dolaze samo one igre u kojima se ne stiskaju 2 tipke istovremeno. Uglavnom sam se isfrustrirao i obrisao sve igre (s virtualnom tipkovnicom). Hvala za linkove! Mobitel imam tek treći dan i prvi dan mi se baterija ispraznila i odmah sam ju napunio, a evo sad dva dana dura i samo je jedna crtica otišla (za divno čudo) - e kad bi tako bar nastavila baterija... a zbilja nešt stalno prčkam po njem tako da sam bio uvjeren da će se isprazniti ali se neda...
17 godina
protjeran
Ag008 kaže...

Ha, da slabo. Tri dana, ali se i naigram u međuvremenu, a probao sam i slušat muziku na slušalice i trajala je 5 sati. :(
Ali nisam ni očekivao za te pare bog zna šta. U stvari u nekim stvarima me još ugodno iznenadio.
Poruka je uređivana zadnji put pet 24.4.2009 21:03 (dovla).
17 godina
protjeran
LG KP500 Cookie

Htio kupit Cookie, ali ko za inat nigdje ga vise nije bilo, a vrag mi nije dao mira pa sam kupio KU990 za 1695KN (prije mjesec dana) sada kosta 1495Kn.

Uglavnom prezadovoljan sam njime i fakat vrijedi i vise od 2000 Kn.

http://www.tele2.hr/telefoni/tele2_bla_bla_ponuda_telefona.html

EVE ONLINE http://www.afk-wrecking.com/ (EVE kanal "ELITC") http://cro4life.freehostia.com/ Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

stimulans, ti je tema crvena, kako da je promijenim?

ps. malene su i razlike u softveru

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.4.2009 23:54 (Ag008).
17 godina
neaktivan
Ag008 kaže...

Baterija traje nekih 3-4 dana umjerenog korištenja bez puno gledanja filmova ili slušanja radija. Ukoliko se puno radi na njemu, ne gine ti punjenje baterije svaki drugi dan Neodlučan

Sve osim toga mi je super kod Cookie-a! 
Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, EVGA GF-GTX260 Core 216 896MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
16 godina
neaktivan
Ag008 kaže...

stimulans, ti je tema crvena, kako da je promijenim?

ps. malene su i razlike u softveru

Da tema je crvena a mislim da se ne mogu za sada mijenjati teme i sumnjam da će se moći - nigdje u opcijama nema tak šta... mada sam čuo da se nešt može na svoju ruku ali se ne bih upuštao u te stvari (bar dok mi ne dosadi ova)
17 godina

eto, dok je u tele2, vćinom sve crno, u vipu je crveno

16 godina
neaktivan
LG KP502 Cookie

kako prominit zvuk poziva??fala unaprid:)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
LG KP500 Cookie

Jednostavno se pokrene bilo koja melodija/pjesma ili šta već, dakle uđe se u glazbeni player i onda iz padajućeg izbornika odabere "koristi kao" i tu izabere poziv. Na tom se mjestu može još postaviti i melodija poruke ali ne i alarma. Za njega je pak potrebno ući u postavke alarma te tamo kliknuti na naziv pjesme pri čemu dobijete mogućnost daljnjeg odabira (pretpostavimo da ne želite ponuđene stvari za buđenje, kliknete na "up" folder i odaberete po volji)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
LG KP500 Cookie

jel se možeju gledat filmovi na cookie-u

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
mmm kaže...

jel se možeju gledat filmovi na cookie-u

Mogu.
17 godina
neaktivan

jel se treba namještavat nešto(postavke) ili skidat programi

17 godina
mmm kaže...

jel se treba namještavat nešto(postavke) ili skidat programi

objasni
-Super potpis.Mora da je nov! -Ma ne,opran je s Perwollom.
16 godina
neaktivan
LG KP500 Cookie

dali se dojiu slusalice u vipu..kad kupis?

bubx

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice