pozdrav svima...
evo radim migraciju jednog sajta sa www.ime.hr na www.nešto.hr/ime2
znaći još uvijek je aktivna www.ime.hr a uporedo sam instalirao wp u poddir /ime2 i tamo radim
i sve sam napravio sve mi radi itd. itd. itd. i kopirao foldere /images i /uploads u kojima su mi fotke u taj /ime2 poddir...
i napravio sam u www.ime.hr export svih članaka postova itd. i importao u ovaj poddir i sve namjestio i sve mi radi ok ALI mi ne prikazuje "featured images" iliti "thumbnailove"...za svaki članak na naslovnici recimo gdje mi se nalaze vijesti... a na glavnom sajtu su one postavljene u svakom članku...
to mi je zapravo jedini problem...
probao sam i označit ono import file attachments i sve prođe al se slikice ne prikažu...
na poddiru koristim temu WPtech...u njoj nisam vidio neku posebnu opciju šta ja znam...
čini mi se da je problem u nekom URL-u koji mi negdje nije podešen na te nove direktorije gdje su mi fotke...
pomagajteee...hitno je :)
Wordpress migracija
- poruka: 7
- |
- čitano: 3.666
- |
- moderatori:
Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
kažem, radio sam export i import postova...i sve radi kak spada osim tih sličica koje se ne prikazuju...
kažem, radio sam export i import postova...i sve radi kak spada osim tih sličica koje se ne prikazuju...
Jesi pročitao do kraja? Trebaš uploadad slike opet. I pogledaj si u bazi podataka koju putanju imaju te slike i provjeri wp-uploads da li su tamo ;)
Jesi pročitao do kraja? Trebaš uploadad slike opet. I pogledaj si u bazi podataka koju putanju imaju te slike i provjeri wp-uploads da li su tamo ;)
šta svaku fotku posebno sad uploadat treba !?
pa tog ima cca 200mb fotkica malih svakakvih...
nextegn galerija radi normalno recimo
šta da radim sa bazom? da je cijelu importam ili samo koji dio?
Da li imaš te slike u media library ili nextgen?
Pokušaj sa ovim pluginom.
Pozdrav, ne znam da li si riješio problem, ali ukoliko nisi ja ću ti pomoći jer sam imao istih problema. Odmah ću ti reći da zaboraviš te sve plugine, jer ih nećemo ovdje koristit.
Znači cijeli sajt prebaci na tu drugu lokaciju, te exportuj bazu podataka koristeći phpMyAdmin. Nakon toga otvori je u jednostavnom notepeadu, te pritisni CTR+H, u prvi prostor unesi svoju sadašnju domenu npr. ime.hr a u drugo polje unesi novu domenu i folder gdje će stranica biti smještena npr nešto.hr/ime2, te razmijeni te linkove. Na ovaj način će se svi razmijeniti i nećeš morati manuelno, jer ih ima na stotine.
Nakon toga importuj tu bazu podataka u onu koji koristiš na novom sajtu, i sve će bez problema raditi. Imat ćeš i slike i postove.
Lijep pozdrav.