Javascript mala pomoc

poruka: 14
|
čitano: 2.236
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Javascript mala pomoc

Bok, nisam bas nekaj s JS pa molim ak ima koga da mi malo pomogne. Znaci imam vise <div> elemenata koji su slozeni tako da mi prikazuju tournament brackets.

<div id="bracketfield"><h5>
<a href="index.php?site=teaminfoamp;teamID=$r6s1">$r6 s1NAME</a></h5>
</div>

Eh sad mi treba javascript funkcija kad stavim mis na njega da mi promijeni boju pozadine svakog diva koji ima isti "$r6s1NAME" kojeg generira php.

Poceo sam s stavljanjem onmouseover="this()":

<div id="bracketfield" onmouseover="funkcija()"><h5>
<a href="index.php?site=teaminfoamp;teamID=$r6s1">$r6 s1NAME</a></h5>
</div>

sad bi trebalo napisat tu funkciju da ona povuce "$r6s1NAME", pronadje sve <div> koji sadrze taj $r6s1NAME i promijeni im pozadinu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Re: Javascript mala pomoc

To moš i preko CSS-a imaš pseudo klasu :hover stavi na div:Hover ili .sil:hover{bacground:"staviš šta t treba";}. Ukoliko oš preko JS dakle imaš triger mouseover i on ti overajda neki css style ili dodaje neki inline CSS kod koji uvjek overajda externi CSS.

16 godina

Hvala ti na odgovoru, al mi bas nis ne pomaze. Neznam ak si shvatio kaj trebam, mozda nisam dobro objasnio?

14 godina

To bi se lagano dalo napraviti uz pomoc jQuery library-a. Ako to dolazi u obzir, reci pa ti slozim primjer.

WordPress ❤
16 godina

nije bitno, samo da radi. Ako mozes kako pomoci bio bih ti zahvalan.

14 godina

Jel mi mozes samo dati primjer tablice sa vise od jednog elementa, da znam tocnu strukturu.

WordPress ❤
Poruka je uređivana zadnji put sri 2.7.2014 21:36 (OriginalEXE).
11 godina
neaktivan
TITO_Tarantula kaže...

Hvala ti na odgovoru, al mi bas nis ne pomaze. Neznam ak si shvatio kaj trebam, mozda nisam dobro objasnio?

Onda bolje objasni šta ti reba. Kao što je kolega reko to može biti i jQuery il neš sl. što sew tiće JS.

16 godina

<div id="$r6s1NAME"><h5><a href="index.php?site=teaminfo&amp;teamID=$r6s1">$r6s1NAME</a></h5></div>

<div id="$r6s2NAME"><h5><a href="index.php?site=teaminfo&amp;teamID=$r6s2">$r6s2NAME</a></h5></div>

<div id="$r5s1NAME"><h5><a href="index.php?site=teaminfo&amp;teamID=$r5s1">$r5s1NAME</a></h5></div>

I sad ti je variabla:

$r6s1NAME = TEAM1

$r6s1NAME = TEAM2

$r6s1NAME = TEAM1

KAD uvrstis PHP variable ispadne ovako:

<div id="TEAM1"><h5><a href="index.php?site=teaminfo&amp;teamID=1">TEAM1</a></h5></div>

<div id="TEAM2"><h5><a href="index.php?site=teaminfo&amp;teamID=2">TEAM2</a></h5></div>

<div id="TEAM1"><h5><a href="index.php?site=teaminfo&amp;teamID=1">TEAM1</a></h5></div>

Ja bi sad trebao kad stavis mis na prvi <div> koji ima TEAM1 da se promijeni BG na svim <div>-ovima koji sadrze TEAM1 (1. div i 3. div u ovom slucaju)

<div id="TEAM1" onmouseover ="changebg(this)"><h5><a href="index.php?site=teaminfo&amp;teamID=1">TEAM1</a></h5></div>

<div id="TEAM2"><h5><a href="index.php?site=teaminfo&amp;teamID=2">TEAM2</a></h5></div>

i sad mi treba ova funkcija changebg(). Nesto sam izmuljao al mi ne radi! Neznam zkj. Uspio sam da mi promijeni bg, al samo prvom <div>-u ne i trecem... Mozda je to zbog toga jer sam stavio u funkciji (this) pa se to odnosi samo na taj 1?

function changebg(x)
{
xclass = x.id;
document.getElementById(xclass).style.backgroundColor ="#f3f3f3";
}

mislim da sam zahebo i to kaj svi imaju isti ID a ne jedinstven, ak nemmoze ID, stavite class umjesto

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.7.2014 22:28 (TITO_Tarantula).
14 godina

Evo ti primjer: http://jsfiddle.net/9Qy3K/

Loadas si jQuery

<script src="//ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.11.1/jquery.min.js"></script>

i poslije toga dodas ovaj moj kod.

WordPress ❤
16 godina

Hvala na pomoci!!!{#}

13 godina
neaktivan

Pozdrav, početnik sam u javascriptuu, znam samo osnove, zapeo sam na primjeru koji glasi: U polje se upisuje n brojeva, izračunavaju se najmanju i najveći i njihov se rezultat ispisuje u alertu. A računa se formula S=korjen (min + max)^2, a rezultat formule se ispisuje u dokumentu.

Problem nastaje sa formulom te ne znam kako ju napisati i gdje ju trebam ubaciti, naime napravim polje i definiram brojeve da mi ispisuje po redu, te alert radi i napišemi sve super. Ali onda ovaj dio sa formulom ne znam od kud da krenem i kako ga dodatno ubaciti u program.

Bio bih zahvalan kada bih mi netko objasnio kako i što ako je neka druga formula ima li kakvih promjena i ovaj ispis također ne znam napraviti.HVALA!

<script language="javascript">

var n=parseInt(prompt("Koliko brojeva želite upisati? ", ""));

var polje=new Array ();

for ( i=1; i<=n ; i++)

{polje[i]=parseFloat(prompt("Upisite "+i+" broj", ""));}

max=polje[1]

for ( i=2; i<=n; i++)

{ if (polje[i]>max) 

{max=polje[i];}}

min=polje[1]

for ( i=2; i<=n; i++)

{ if (polje[i]<min) 

{min=polje[i];}}

</script>

</head>

<body>

<script language="javascript">

var a=max*min;

var b=max+min;

document.write ("Najveci broj je "+max+" a najmanji "+min+", njihov umnožak je "+a+" a zbroj "+b+"")

</script>

Let it be
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.12.2014 16:49 (duzda).
13 godina
neaktivan
Javascript mala pomoc

Nitko?

Let it be
Poruka je uređivana zadnji put čet 4.12.2014 19:07 (duzda).

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

ako sam dobro skuzio, trebas rjesenje formule zapisati u html-u. dakle u html-u dodaj novi paragraf

<p id='mjesto_rezultata'></p> , a u js funkciji gore izracunas rezultat formule i zapisujes ga pomocu innerHTML-a.

document.getElementById['mjesto_rezultata'].innerHTML=rezultat_formule; i onda ce ti se u taj paragraf koji je na pocetku prazan, zapisati rjesenje.

a formula je:

Math.sqrt(Math.sqr(min+max));

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.12.2014 0:01 (Cartman93).
11 godina
neaktivan
Javascript mala pomoc

Nisam siguran koja je točna formula pa evo i jedne i druge:

http://jsfiddle.net/qkL1mL9j/

www.lakotuts.com

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice