Free web hosting na registriranu domenu?

poruka: 5
|
čitano: 3.348
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran

Naime, otvorio bih jedan forum.

I sad sam mislio da kupim  domenu a da imam free webspace.

Kada se domena kupi,imam li ja kontrolu nad njom? Jer sam pročitao da ako želim ovo postići da moram u opcijama domene podesit nameservere na one koje koristi

ta usluga koja mi pruža free webspace.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Free web hosting na registriranu domenu?

Naime, da li ces imati kontrolu nad dns zapisima ovisi o tome gdje namjeravas kupiti domenu. Ukoliko je to neka veca, bolje opremljena tvrtka (godaddy, enom itd..) imat ces pristup navedenim funkcijama, ali ukoliko kupis domenu kod nekog reselera najvjerovatnije ces biti "zakinut" za doticne funkcije.

No, bez obzira gdje kupio domenu moci ces mjenjati dns zapise direktnim ili indirektnim putem... Pod "direktnim putem" mislim na control panel u kojem ces imati mogucnost promjene dns zapisa, a pod "indirektnim putem" mislim na slanje emaila podrsci da ucine taj zadatak za tebe.

Lijep pozdrav!

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.9.2009 23:08 (warezb).
15 godina
neaktivan

Trebate profesionalni web hosting? A nemožete si priuštiti plaćeni web hosting? Zato smo mi tu i predstavljam Vam novi Hrvatski besplatni web hosting!
Sfera-hosting besplatni web hosting!

Imamo pakete stvorene za svakoga od 100MB prostora do 500MB prostora i na više Belji se Pogledajte popis paketa ovdje: Popis besplatnih hosting paketa!

I naravno posjetite i registrirajte se na naš forum ako želite svoj hosting Izlanuo seBesplatni hosting forum

I da napomenem uz svaki hosting paket dolazi cPanel 11 sa instaliranim Fantstico deLuxe alatom za automatsku instalaciju skripti. Uživajte i vidimo se Smijeh

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
RE: Free web hosting na registriranu domenu?
ScorpioN60 kaže...

Naime, otvorio bih jedan forum.

I sad sam mislio da kupim  domenu a da imam free webspace.

Kada se domena kupi,imam li ja kontrolu nad njom? Jer sam pročitao da ako želim ovo postići da moram u opcijama domene podesit nameservere na one koje koristi

ta usluga koja mi pruža free webspace.

Mi smo imali jedno vrijeme .com domenu na free hostingu dok nismo kupili webhosting ali ja sam imao podatke od svoje domene pa sam mogao sam namjestiti name servere. Kao sto su odgovorili, ako kupis kod nekog pouzdanog prodavaca imati ces podatke od svoje domene. A ako kupis od preprodavaca vjerojatno ne. Ali to nije problem nikakav jednostavno se obratis prodavacu emailom.

Tako je ako imas podatke od domene onda mozes sam podesiti name servere od svojeg free webspace-a (webhostinga).

www.crogen-clan.com
16 godina
protjeran

Hvala na pomoći, ali riješeno je prije 5 mjeseci (pogledaj datum moje poruke hehe)

Već imam tako 4 domene na free hostu

Kupim domenu kod serveffs.com i nameservere prebacim na ns01.000webhost.com i ns02.000webhost.com jer imam free hosting kod njih.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice