Community review vaših web stranica izdvojena tema

poruka: 3.898
|
čitano: 808.201
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Community review vaših web stranica
tommyg08 kaže...

Evo gotova je stranica. Treba dodati još neke sitnice prije nego je preselim na drugi server, ali sve u svemu to je to.

http://tomislavdesign.host46.com/

Prejak ti je grain na headeru, logo (ovaj krug sa TD) izgleda jeftino, i slova u sredini bi bolje izgledala da su etched. Kako da kažem. Ugravirana. Ako ćeš već stavljat drop shadow, stavi pod 90 stupnjeva, mali size, i distance 2 ili 3. (Ovo za PS govorim, ne znam jel u njemu to radiš)
Inače, super je sajt, svaka čast. 

Got a gun, in fact I've got two, that's okay man, cause I love God
15 godina
odjavljen
tommyg08 kaže...

Evo gotova je stranica. Treba dodati još neke sitnice prije nego je preselim na drugi server, ali sve u svemu to je to.

http://tomislavdesign.host46.com/

Nisam ti htio kopati po CSS-u, nepristojno je {#} Koristio si text-shadow CSS property?

14 godina

Mene nije sram :P Je, koristio je :)

http://key-storm.com/ But, you won't find love in a, won't find love in a hole. It takes more than fucking someone to keep yourself warm.
13 godina
neaktivan
Community review vaših web stranica

Koristio sam, najprije je na home pageu bila slika umjesto teksta, no na prijedlog sam stavio sam tekst....

1 0 hvala 0
14 godina
Horz kaže...

Još je u razovju:

http://www.33dizajn.com

Osobno mi se ne sviđa box koji "me prati" u scrollanju stranice i malo mi je Apple-ov logo isfuran... Izbor boja je po meni dobar, sviđa mi se navigacija, a ni reference ti nisu loše {#}

15 godina
odjavljen
Horz kaže...

Još je u razovju:

http://www.33dizajn.com

Odlično je, možda su teksture na footeru malo previše izražene za moj ukus, ali 10/10. Izbaci Appleov logo sa slidera{#}. Osim ako ne radiš na nakom od njihovih strojeva. Vidim da koristiš CU3ER, ali FLASH verziju{#}, koristiš plaćenu modul ili? Vidim da spominješ CMS, imaš vlastiti razvijeni?

14 godina
neaktivan

THX na savjetima.

Drago mi je da vam se uglavnom sviđa.

Texture ne bih dirao jer sam primjetio da (opčenito) "izaženost" sličnih textura varira
s obzirom na kvalitetu monitora, matrice itd. Jednom sam predao prototip sa finim texturama koje
se na ishabanom monitoru uopče nisu vidjele.

Box ću također ostaviti jer je uvijek pri ruci navigacija i povečava mogučnost da se ulazi u "unutrašnje" stranice.

Jabuku bih mogao maknuti. Zapravo već sam je micao, pa ju ponovno stavio. Uklapa se ali i baca malo na snobizam.

@Japan

Cuber sam dobio od kolege, iskreno nemam pojma jel plačen ili free ali može se modificirati kako hoćeš.
Gledao sam i neka free JS riješenja ali ovaj mi je nekako najbolje sjeo.

Nemam vlastiti CMS, ovo je statična stranica. Od dinamike jedino kontakt forma, obrasci za ponudu i search engine, na kojem trenutno radim.
Mislim da je danas izrada unikatnog CMS-a besmislena za potrebe "malog biznisa", s obzirom
na sve open verzije. Velik je to posao i puno para. 

2 0 hvala 0
17 godina
Horz kaže...

Mislim da je danas izrada unikatnog CMS-a besmislena za potrebe "malog biznisa", s obzirom

Pa i ne bas.

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
16 godina
neaktivan
Horz kaže...

Nemam vlastiti CMS, ovo je statična stranica. Od dinamike jedino kontakt forma, obrasci za ponudu i search engine, na kojem trenutno radim.

ja se slažem. Wordpress i Joomla su dovoljni za takve manje stranice. Ali opet kad gledaš radiš web usluge, moga si napravit jedan mali cms koji bi ubuduće prodavao klijentima

14 godina

Evo mog zadnjeg projekta, molim kritike, hvala :)

http://www.jedandva.com

http://key-storm.com/ ŽELJKO BJELIĆ JE LOPOV || ŽELJKO BJELIĆ JE LOPOV
Poruka je uređivana zadnji put sub 26.11.2011 16:04 (OriginalEXE).

4 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Odlican page

Lets Rooooooooooooock
16 godina
neaktivan
OriginalEXE kaže...

Evo mog zadnjeg projekta, molim kritike, hvala :)

http://www.jedandva.com

Odlican site, jedino bi stavio popis zadovoljnih korisnika jos na stranicu (nek se vidi tko je uzeo domenu od JedanDva a tko laze da je od tamo uzeo)

http://midzan21.com ==> Visit my site and read jokes (or something about Web Design)
15 godina

Malo po malo, dosli smo i do nekih promjena na stranici:

http://www.alfa-portal.com/

Sve dobronamjerne kritike uvazavam, one zlonamjerne ignoriam... {#}

Na zalost nema se previse vremena za bavljenje sa samim dizajnom, ali zato su tu po mome misljenju kvalitetni tekstovi nasih odlicnih novinara koji se trude odrzati portal na zivoto.

Do nekih vizualnih promjena dolazimo polako, a moze se reci da skoro pa redovito promjenimo neku sitnicu (u pravilu na bolje).

Sada ce neki graktat kako je to "samo" WP, je..."samo" je WP no za nase potrebe je kao sto vidite odlican.

Ako imate kakve ideje oko samoga dizajna ili mozda oko nekih mogucnosti koje bi mogli staviti na stranicu, samo recite....saslusati cemo ofc svaki dobronamjerni prijedlog.

Imate ideju za neku rubriku? Samo dajte... {#}

Izbacene su "Aktalnosti", posto smo shvatili da skoro nitko to ne cita kada dode na portal, a bas te tzv" aktualnosti" nam oduzimaju previse vremena.

Eto, rastemo, ucimo, sirimo se...dolaze novi ljudi, novi projekti i za sada je ok....

Inace, nesto o nama mozete procitati ovdje.

P.S.

Ako bilo koga zanima neki oblik suradnje, slobodno se javite na PM.

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
Poruka je uređivana zadnji put sub 26.11.2011 19:45 (win32).
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
moja stranica

http://www.lastminute-hr.com/

Mišljena svajeti i pridlozi

Stranica služi za objavu apartmana , + program za iznajmljivače

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

manje više standardni dizajn za tu skupinu stranica, i izgleda mi isto kao i ostale, tak da. Ja bih promijenio veličinu fontova na više, te neki drugo osim Times new roman. i reklame su mi isto bezveze, prvo mi se dio stranice nije učitao zbog adblocka. A ostalo je manje više sve ok, nema nekih posebnih nedostataka   8/10 jer mi se sporo učitala

~21 god, ETFOS, Slavonac, linux and open source freak, net addict, želim znati više, interesi: web dev, svemir, glazba...

1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Re: moja stranica
sale22 kaže...

http://www.lastminute-hr.com/

Mišljena svajeti i pridlozi

Stranica služi za objavu apartmana , + program za iznajmljivače

Kolko sam shvatio, ovo je o apartmanima :D

Probaj malo življe boje koristiti, staviti najbolje apartmane na naslovnicu, ili hotele a ne napisat opis portala.

U pozadinu probaj staviti slike nekakve, a ne bjelu boju

evo jedna! evo jedna!

Ego auxiliatus sum pulsus 'Hvala'
15 godina
neaktivan

Evo novi forum. Napravio sam taj forum po stilu onih forum za određenu državu, ali ovaj forum je na engleskom pa je time namjenjen svima (iz bilo koje države). Dizajn sam uzeo professional (but it's free {#}). Oko logo-a mi je pomogao jedan forumaš (i hvala mu puno). A domenu sam uzeo preko 1-2 (projekta koji su pokrenuli naši bug forumaši).

Evo, učlanite se i sudjelujte u raspravama, ima od svega po malo!

Link: Time Forum

Vaš sveukupni dojam (izgled, rad, ideja, realzacija....)

Eh, nema ocjene 1 {#}

0 Odličan (5)
1 Vrlo dobar (4)
4 Dobar (3)
9 Dovoljan (2)
// helper; // kuhari su zakon /*btw. potpisi su za papke ;) */
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
DinPa_KoVel kaže...

Oko logo-a mi je pomogao jedan forumaš (i hvala mu puno). A domenu sam uzeo preko 1-2 (projekta koji su pokrenuli naši bug forumaši).

Hm, oko kojeg loga {#} ?

13 godina
DinPa_KoVel kaže...

Evo novi forum. Napravio sam taj forum po stilu onih forum za određenu državu, ali ovaj forum je na engleskom pa je time namjenjen svima (iz bilo koje države). Dizajn sam uzeo professional (but it's free {#}). Oko logo-a mi je pomogao jedan forumaš (i hvala mu puno). A domenu sam uzeo preko 1-2 (projekta koji su pokrenuli naši bug forumaši).

Eh, nema ocjene 1 {#}

samo da ti kažem da ispraviš grešku u topicu "I want to become one of the editional..." napisao si: "and administrator must choose you (send MY p.m)

15 godina
neaktivan
alankish kaže...
DinPa_KoVel kaže...

Oko logo-a mi je pomogao jedan forumaš (i hvala mu puno). A domenu sam uzeo preko 1-2 (projekta koji su pokrenuli naši bug forumaši).

Hm, oko kojeg loga {#} ?

Ma kada sam instaliro predložak imo sam neki ružni logo i onda sam napravio svoj ali mi je bio jako spušten dolje i nije ga se pola vidilo, pa mi jedan forumaš pomogao. {#}

Cromaki kaže...
DinPa_KoVel kaže...

Eh, nema ocjene 1 {#}

samo da ti kažem da ispraviš grešku u topicu "I want to become one of the editional..." napisao si: "and administrator must choose you (send MY p.m)

Hvala, popravljeno...

15 godina
neaktivan
DinPa_KoVel kaže...

Eh, nema ocjene 1 {#}

Samo da napomenem da je pre monoton =(

Dodaj još koju boju i koju reklamu bar, ili napravi sam svoj flash pa stavi sastrane...sam da ne izgleda tak monotono

Ego auxiliatus sum pulsus 'Hvala'
15 godina
neaktivan

Da, reklame ću postavljat...

Jednu u banner, i par njih sa strane i naravno od 1-2 portala će ići reklame samo da nađem tu komponentu koja mi paše.

I ovo je tek početak, bit će tu još godina i godina unaprijeđivanja i popravljanja.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
DinPa_KoVel kaže...

Eh, nema ocjene 1 {#}

Svaka čast na incijativi, evo par savjeta dobronamjernih:

-na webu je more foruma, svi žele biti prvi, moraš se nekako razlikovati od njih, trenutno to nije slučaj

-nemaš sadržaja, dakle nešto drugo mora privući, npr. dizajn - trenutna tema izgleda jako neprofesionalno

-logotip je također jako neprofesionalan

-poradi na gramatici

-favicon

Sretno {#}

15 godina
neaktivan

Da, možda bi neka druga tema privukla nekolicinu korisnika ali ja sam htio jednostavnost. A ova tema uz to što je jednostavna i dobra mi je boja (plava) bila je i besplatna. Za početak sam mislio samo se reklamirati na drugim forumima/stranicama i tako privući korisnike. Naravno kao što se može vidjeti dajem prvim korisnicima 10 moderatorskih mjesta {#} i to je nešto za početak.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
DinPa_KoVel kaže...

Da, možda bi neka druga tema privukla nekolicinu korisnika ali ja sam htio jednostavnost. A ova tema uz to što je jednostavna i dobra mi je boja (plava) bila je i besplatna. Za početak sam mislio samo se reklamirati na drugim forumima/stranicama i tako privući korisnike. Naravno kao što se može vidjeti dajem prvim korisnicima 10 moderatorskih mjesta {#} i to je nešto za početak.

To ti je dobra taktika za privući 10 ljudi. A kada dođeš na neki forum i vidiš jednog admina, 10 moderatora i 3-4 korisnika, znaš koliko je sati (asocijacija na dmenu foruma :) -.- forever alone...)

Uglavnom, tema jest jednostavna ali je runa, radije stavi jednostavnu lijepu, ima i takvih, čak i besplatnih. 

Favicon sad izgleda kao uskršnje jaje, stavi ga u format 16x16 px (croppanjem, ne scale-anjem).

Malo si neozbiljno krenuo u ovo, za ovako nešto treba i pare izdvojiti. Npr profi logotip - 1000kn, custom template - 2-3k kuna...

Ajd sretno ;)

15 godina
neaktivan

Ma znam, kao što si reka par tisuća samo za izgled i još par tisuća za marketing (a to je puno novca) + računaj da ideja nije baš za zaraditi novac (ili mogu za 10 godina vratiti to uloženo). Zato samo krenuo ovako, ono za početak mog "internet djelovanja" pa ako mi se posreći i ljudi krenu to koristiti možda ću i početi ulagati u sve (pa tako i u vlastitu forum skriptu), ali za sada ništa jer postoji mali milijun foruma (tako da ja i nemam baš puno šanse jer nemam novca).

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
DinPa_KoVel kaže...

Eh, nema ocjene 1 {#}

Forum ti djeluje dosadno i monotono, iskreno zadrzao sam se 10 sec... Htio bi ti predložit http://www.icyphoenix.com/ , to je zapravo phpbb forum sa dosta pluginova i stvari koje bi zadrzale korisnike. Pod zadržale ne mislim da oni vode pametne i mudre rasprave o povijesti, politici i sličnim stvarima. Nego da forum dožive aktivnijim, zafrkancijom i više kao nekom igrom.

I prvo kreni sa nekim užim odabirom tema za raspravu, kasnije po potrebi dodaj još tema.

16 godina
McD kaže...
Asta kaže...

Bok,

krenuo sam svoje znanje i hobi prenositi online pa molim vaše komentare...

Link

hvala

Da, pozadinska slike ima skoro pola mega, na 15' laptopu vidim mozda 1/4 pozadine i gornji dio je pretaman tako da se traka sa linkovima "utopi" u pozadini,  gornji banner/logo malo bježi u ljevo

Meni se nije činilo da ima problema kod učitavanja, slika mi je draga pa je tu....Ne znam dali ju mogu bolje optimizirati ?

Nemam dovoljno znanja da ulazim u kod teme pa da promijenim boje trake menia za sad - i ja se slažem da bi trebala promjena.
Jel netko tko kuži WP barem može potvrditi koji fajl treba editirati za boju menia?

Osim toga , ne mogu nikako naći gdje sam onemogućio komentare na objavljenim člancima (Article)? Imam omogućeno samo na naslovnici odnosno početnoj fiksnoj stranici odnosno Page?

Hvala

www.rigburning.comule.com
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.12.2011 14:39 (Asta).
15 godina
neaktivan
Asta kaže...
...

http://tools.pingdom.com/fpt/#!/gyp21LUvl/http://rigburning.comule.com/

pogledaj tab Performance grade, ako je nešto nejasno, pucaj. 

a za menu - treba otvoriti fajl style-default.css i na 177. redku obriši ovo: 

background-image: -webkit-gradient(
linear, left top, left bottom, from(rgba(17, 17, 17, 1.0)),
to(rgba(117, 117, 117, 3.0))
);
i onda u tri reda iznad gdje ti piše:
background:#111;
promijeni umjesto taj 111 u neku drugu nijansu sa ove stranice

http://www.colorpicker.com/

a pozadinsku sliku treba kompresirati, jer ti je velika 400kilobajta. preporuka je bar na pola.

za komentare: pogledaj pod Settings>Discussion, možda su neke stvari isključene, a trebaju biti uključene

~21 god, ETFOS, Slavonac, linux and open source fan, net addict, želim znati više, interesi: web dev, svemir, glazba...
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.12.2011 19:51 (kakapo).
14 godina
neaktivan

evo da i ja postavim svoju prvu stranicu hingame.com

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.12.2011 23:16 (mestro67).

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice