CodeIgniter

poruka: 14
|
čitano: 4.937
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
CodeIgniter

Koristi li netko tu CodeIgniter?

Zanima me čisto koliko ljudi u Hrvatskoj (pod pretpostavkom da svi čitaju Bug :) je odabralo CodeIgniter kao framework za rad?

Potpis ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: CodeIgniter

Vidim da je tema jako živa...
Evo ja ulazim u taj svijet ( već nekoliko godina i nikak da uđem ) i mučim se s CI... Fora mi je, evo baš je u izradi jedna mala app s njime...

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.11.2009 2:12 (Diss).
16 godina
neaktivan
CodeIgniter

Dobro znam PHP i MySQL ali uopće ne mogu skužiti što je to framework kao što su CodeIgniter ili Zend framework , zna te li gdje mogu pronaći tutorijale za početnika u CI. Čuo sam da framework skrati posao za duplo.

k1.c0
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
k1c0 kaže...

Dobro znam PHP i MySQL ali uopće ne mogu skužiti što je to framework kao što su CodeIgniter ili Zend framework , zna te li gdje mogu pronaći tutorijale za početnika u CI. Čuo sam da framework skrati posao za duplo.

Si siguran da dobro znaš PHP??? Iz tvoje zadnje teme se to baš i ne bi dalo zaključit. Nije da te potkopavam, samo želim pokazat da ti je još rano da se baviš proučavanjem bilo kakvog frameworka dok jako dobro na naučiš i ovladaš PHP-om kao i kompletnim "WEB svijetom" (PHP, Mysql, JavaScript, HTML, CSS).

Još jednom, shvati ovo kao konstruktivnu kritiku a ne kao pokušaj kajlanja i slično.

Nisam koristio CodeIgniter jer mi je pomalo čudan, slično kao i Zend Framework. Zend je dobar, ali su neki dijelovi jednostavno preglomazni i previše usporavaju aplikaciju.

Dobro si čuo, framework uvelike može skratiti vrijeme izrade aplikacije. Zato se i radi. Ali u tvom slučaju bi imaosamo loš učinak jer se ne bi koncentrirao na ono što je bitno, a to je da dobro ovledaš PHP-om. Kada to dostigneš, sam ćeš krenuti u izradu vlastitog frameworka, CMS-a, itd...

Samo zato što ste na forumu, ne znači da ne morate pisati gramatički točne rečenice !!!
Poruka je uređivana zadnji put čet 12.11.2009 11:55 (coder_).
17 godina
neaktivan
k1c0 kaže...

Prije nego što kreneš sa CodeIgniterom ili sa bilo kojim drugim PHP frameworkom (iako savjetujem CI, pa tek onda eventualni prelazak na neki drugi) moraš ovladati koliko-toliko (ili barem naučiti osnove) objektno orijentiranim programiranjem, te upoznati MVC (Model-View-Controller) način izrade aplikacije.

Inače će ti biti jako teško započeti, te će te framework, umjesto da te ubrza, usporavati :)

Potpis ;)
16 godina
neaktivan
CodeIgniter

CI je MVC isto kao što je Zend RAD framework. CakePHP ili Lithium su pravi alati :-)

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
CodeIgniter

Koristim Codeigniter i imam reci hvale za njega.....jednostavan za ucenje,fleksibilan,brz pri izvrsavanju,jako dobra podrska,....

Naletao sam i na bagove ali ,kao sto sam vec rekao,podrska je jako dobra i sve se resava jako brzo.

Neko je vec napisao...da bi se radilo sa Codeigniterom  definitivno treba poznavati PHP i Mysql(ono bar osnove,mnogo je lakse razumeti CI)....Codeigniter vam samo olaksava programiranje,ne radi posao za vas.

Najveci dobitak sa njim je zapravo sama organizacija koda(bar sto se mene tice)..jednostavno se kod razdvaja na Model-View-Controller sto mnogo olaksava snalazenje u njemu.(na prvu loptu to izgleda kao sitnica ali vremenom kako raste projekat na kome radite to postaje itekako vazno)

Osim toga dobijate lep broj korisnih klasa,koje bi ste inace morali da pisete sami,kao sto je XML-RPC ili Image manipulation...

Codeigniter takodje ima i sjajnu mogucnost da se prosiruje sa vasim sopstvenim klasama,pa ako nesto ne obuhvata lako je dodati.

Na primer na zadnjem projektu sam imao zadatak da integrisem Youtube sa aplikacijom koju sam radio....iskoristio sam Zend-ovu Gdata klasu u CI i stvar je sljakala

Codeiginiter vam takodje dozvoljava da prosirujete i menjate i sistemske klase,mada sa ovim treba biti jako pazljiv

Sto se tice tutorijala,sa instalacijom codeignitera(instalacija je vise nego jednostavna),dobijate i User Guide i samo treba da ga procitate i naravno razumete da bi ste vec posle 30 minuta mogli da napravite sopstvenu aplikaciju.

Ne bih uporedjivao CI sa ostalim Framework-ovima iz prostog razloga zato sto ostale nisam ni koristio.Kada sam tragao za nekim Framework-om naleteo sam na CI koji me je potpuno osvojio i nisam ni imao potrebe da ga menjam

Iako je CI  projekat firme EllisLab u pitanju je open source projekat i potpuno je besplatan tako da mozete slobodno da radite i zaradjujete sa njim

Ako mogu,i ako znam,jos nesto pomoci oko CI rado cu to uciniti.

Pozzdrav

0 0 hvala 0
16 godina
CodeIgniter

Pozdrav svima,

napravio sam malu app u CI i nakon sto sam je dignuo na server ne rade mi linkovi. Probao sam sve prijedloge sa CI foruma koji ukljucuju htaccess file .... Sad me zanima ako netko ima iskustva sa CI i vec je naletio na slican problem da me posavjetuje. Stranica je hostana na Croadria serveru i vrti php ver. 5.nesto kako mi je mlada dama tamo objasnila :)

A.D.

0 0 hvala 0
17 godina
CodeIgniter

Kad sam tražio framework za sebe isprobavao sam CI i čini mi se dosta ok, ali na kraju sam ipak izabrao CakePHP. Kod njega mi se uz brzinu razvoja dopalo to što je dosta striktan što se tiče pravila pa me na taj način prisiljava da se organiziram jer inače znam zastraniti Namigiva. Od ostalih frameworka u zadnje vrijeme koristim DooPHP, ali još ga nisam počeo koristiti za "produkciju" i čini mi se vrlo zanimljiv, a prema raznima usporedbama je i dosta brz u izvođenju, što Cake nažalost i nije

There's no business like showbusiness
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
CodeIgniter

anybody??

A.D.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
CodeIgniter

Sorry, CakePHP ovdje Cool

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
unic0rn kaže...

Pozdrav svima,

napravio sam malu app u CI i nakon sto sam je dignuo na server ne rade mi linkovi. Probao sam sve prijedloge sa CI foruma koji ukljucuju htaccess file .... Sad me zanima ako netko ima iskustva sa CI i vec je naletio na slican problem da me posavjetuje. Stranica je hostana na Croadria serveru i vrti php ver. 5.nesto kako mi je mlada dama tamo objasnila :)

Kak ti točno ne rade linkovi? Ti javlja kakvu grešku?

15 godina
neaktivan

kako ne rade linkovi?

i kako ih pravis?

ako ih pravis sa CI url helperom,

na primer : anchor('page','Moja Strana', array('id'=>'neki_id'))

trebao bi da imas u config.php fajlu definisano ispravno

$config['base_url']    = "http://tvojsajt.com";

....ovo su pretpostavke,moras malo bolje pojasniti problem(ili jos bokje postavi kod koji ti ne radi)

16 godina
Sephiroth kaže...
unic0rn kaže...

Pozdrav svima,

Kak ti točno ne rade linkovi? Ti javlja kakvu grešku?

Nakon nekoliko mjeseci tek sam sad vidio poruku, pa cisto ako netko naleti na sl. problem.

Problem su stvarala velika i mala slova u naivima stranica.

A.D.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice