Frend je registrirao hr domenu koja funkcionira i koju će držati na carnetovom javnom poslužitelju. S podacima koje smo dobili podesili smo dobivenu email adresu i uspješno je napravljen ftp prijenos u home mapu na poslužitelju. Sad je problem da index.html u home mapi nije index.html u koji gleda apache. Kako reči apachu da gleda na pravo mjesto i da li to mora napraviti netko iz Carneta ili mi?
Carnet javni poslužitelj - problem s index.html
- poruka: 5
- |
- čitano: 2.412
- |
- moderatori:
Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
provjeri upute gdje je root direktorij za web #document root#
Imam KARNET INTERNET,di mogu vidjeti kolko sam prometa napravio?
Imam KARNET INTERNET,di mogu vidjeti kolko sam prometa napravio?
Istina da nitko ne voli kad ljudi otvaraju novu temu kad nešto slično postoji, ali sad stvarno pretjeruješ
On topic, prvo pitanje začetniku ove teme, postoji li taj index fajl uopće unutar foldera kojima imaš pristup? Potraži ga (pa ga obriši). Nadalje, moguće je da su oni definirali u nekoj konfiguraciji da se otvara neki defaultni index koji ne postoji na ftp-u, a kojeg u nekom control panelu treba obrisati, također je moguće da se taj defaultni index neće otvarati onda kad ti uploadaš svoj, a ti si sa svojim možda fulo folder ili extenziju (htm, html, php možda?).. Mogućnosti ima bezbroj i sve navedene sam doživio, međutim zar ti ne možeš te ljude iz CARNeta nazvati i vidjeti kakav je točno slučaj s tim indexom? Rado bih ti rekao nešto konkretno, ali nisam s CARNetovim serverima nikad posla imao...
Također je moguće da sam moraš stvoriti folder koji se zove public_html. Probaj i to pa javi od sveg zajedno jesi išta zaključio.