Ovako stoje stvari,učim programirati nekih 8 mjeseci,i da budem iskren prije toga nisam baš bio upoznat s konceptom programiranja.Inače sam odmalena veoma informatički osviještena osoba,ali me jednostavno programiranje nije zanimalo.Kako se bliži kraj fakulteta odlučio sam pokušati naučiti nešto,jer gledajuči razne oglase za posao još se jedino programeri traže u ovoj zemlji(u odnosu na ostala zanimanja s diplomom).Imam par prijatelja koji rade u jednoj firmi koja se bavi izradom aplikacija za dragu nam vladu(razna ministarstva,itd.),aplikacije se rade u c#(+asp.net i baze naravno) i tako je krenem kod njih da me oni uvedu u to sve i nakon nekog vremena ja shvatim da je to toliko suhoparno,uvijek isto-razni zakoni,šifrarnici,ko da radiš u računovodstvu.Na to mi i oni sami priznaju da je ne monotono,nego je to neopisivo(ali jbg. plača je ok).Naravno bježim od svega toga i slučajno se upoznajem sa Flexom,par tutorijala i knjiga i kažem to je to-em možeš biti kreativan,em se programira,pravi omjer suhoparnih i zanimljivih stvari.I onda vidim da je vani Flex popularan,ali u hrvatskoj ništa.Na forumima ništa,a o poslu da ni ne govorim-navodno se par firmi u nas bavi Flexom,što mi stvarno nije jasno jer je alat premočan(nije ni Silverlight zastupljen,što mi isto nije jasno).
Pošto mi još nije kasno prešaltati se na neku drugu tehnologiju,zanima me što se u nas najviše isplati,tj. za čim je največa potražnja??