Zelene crte na zaslonu

poruka: 11
|
čitano: 8.811
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Zelene crte na zaslonu

Zdravo..

Ovako na laptopu mi se pojavilo nekoliko zelenih linijica pri dnu ekrana,ali se prosiruje tj. Sve vise linije idu prema gore i mislim da ce uskoro biti po cijelom zaslonu.

Rijec je o laptopu hp pavilion dv5,laptop sve radi ok,zamijenio sam kuler prije par dana... Ako neko zna do cega je to,i da li bi to nekako sam mogao popravit..

Unaprijed hvala,svaki odgovor je dobro dosao :)

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Zelene crte na zaslonu

Jel zna neko u cemu je rijec,da neko malo pojasni,bitno mi je... 

0 0 hvala 0
10 godina
odjavljen
Zelene crte na zaslonu

Jesi probao laptop spojiti na neki monitor? Ako imaš na drugom monitoru crte onda ti je vjerojatno stvar u matičnoj ili grafici.

Ako nemaš crte onda ti je kvar moguć kod flex kabela ili lcd od laptopa.

Nisam neki stručnjak ali kad ti neće nitko pomoći... 

1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Re: Zelene crte na zaslonu

Jel moze na TV da spojim pa cu vidjet hoce li biti linijice..

Hvala ti na odgovoru u svakom slucaju..

10 godina
odjavljen

Ako imaš kabele, zašto ne. 

Sretno! {#}

10 godina
neaktivan
Zelene crte na zaslonu

Spajao sam laptop na TV HDMI kablom,i na TVu je slika totalno uredu,nema linijica.. Izgleda da je do zaslona,jel se to moze nekako popraviti,i koliko bi kostalo ?

0 0 hvala 0
11 godina
Zelene crte na zaslonu

moze,vjerovatno ti je kablo otislo i ne bi trebalo biti skupo...ako je lcd onda vidi sam koliko kosta i je li ti skupo...

LoL: SirHectorDeMaris , Origin: cohr23
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Zelene crte na zaslonu

Problem ti je do flat cable-a koji ide sa lcd zaslona na ploču, moguće da se dogodilo nekakvo oštećenje ili se jednostavno izvukao najčešće se nalazi u gornjem lijevom kutu kod nosača monitora te ima puno pinova(nešto ovako: http://i01.i.aliimg.com/wsphoto/v0/625946907/New-font-b-Laptop-b-font-font-b-LCD-b-font-font-b-FLAT-b-font.jpg), druga solucija koja moze uzrokovati probleme sa samim lcd zaslonom je inverter ali on daje pozadinsko osvjetljenje na zaslonu koje kod tebe uredno radi tako da to nije problem.

2 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Zelene crte na zaslonu

Uredu hvala vam na pomoci. Taj flat cable cak i da je otisao to ne bi trebalo biti skupo jel tako ?

0 0 hvala 0
10 godina
odjavljen
Elmoo kaže...

Uredu hvala vam na pomoci. Taj flat cable cak i da je otisao to ne bi trebalo biti skupo jel tako ?

http://www.njuskalo.hr/prijenosnici-dijelovi/hp-pavillion-dv5-flat-kabel-oglas-13504682

Najbolje bi bilo da odneseš laptop kod nekog servisera i objasniš problem i neka ti na licu mjesta pokuša naći kvar i kaže koliko bi te došlo. Možeš kupiti flat kabel a da nije uopće do njega...

17 godina
neaktivan
Elmoo kaže...

To sto je rekao Munjoko, najbolje je ukoliko nisi siguran da vidiš sam u cemu je tocno problem  odneses u neki servis. Također prilicno je riskatno kupovati tako flat cable preko "njuskala", moguce da ima neke ostecene pinove ili nesto slicno, pa da napravi kratki spoj i skuri  maticnu. Bolja varijanta je onda amazon ili eventualno ebay ako je trusted seller i roba je zapakirana. U najgorem slucaju kada ga odneses u servis platit ces izmedju 50-100 kuna za defektazu, ali ce ti reci tocno o cemu se radi, dati ponudu od ovlastenog servisa koliko kosta zamjenski dio.Iako to opet nije neka jeftina solucija jer u principu su to astronomske cijene za glupe stvari, tipo 3 pinski touchpad flat cable 500 kn,...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice