Sta da radim dali se to moze nekim softwar-skim putem odkloniti.
Znam da moze preko emproma ali imam lose iskustvo sa tim posto sam upropastijo tako jedan racunar...
Pomozite molim vas...
A da pitaš tog tipa od koga si kupio laptop koja je šifra?
A možeš i tako da izvadiš CMOS bateriju na 10ak min ili da resetiraš s "clear CMOS" jumperima.
Ma nemam pojma ko je taj lik vidio sam ga prvi put kupio sam laptop preko oglasa a taj broj se vise nekoristi...
Sto se tice baterija vidim da nisi upoznat sa ovim modelom laptopa on nema jumper a ima 3 baterije dvije su obicne vidljive a treca je negde zalemita i nelici na bateriju ali ja neznam gde...
Dali uopste postoji neko softwar-sko resenje...
Sumljam da ce ti Proraditi nakon 10-tak minuta. Radije par dana bez CMOS baterije, a i onda je ?....
Ma nesvatate on ima 3 baterije dve su prepoznatljive a ona jedan je sakrivena ne lici na klasicnu bateriju nego vise na neki cip ili tranzistor.
I ako ja skinem ove dve baterije ostala je ona treca koja ce mu odrzavati bios bar mesec dana a to je nemoguce da ostavim lap mesec dana...
Dali znate neko drugo resenje ali bez kontakta sa empromom...
Hvala....
Jedino što bi ti moglo pomoći a da ja znam za njega je Hiren's BootCD 9.6 ako uspješ bootati s cd-a...
Sretno...
Ej ali na stranici nema nigde Hiren's BootCD 9.6 i zasto je taj softwar namjenski kako se koristi?
Da, nisam upoznat s konkretnim modelom... Veliš, probao si s svim tvorničkim passovima?
Ako ništa ne ide, možeš probat s njihovim servisom, objasniš situaciju, pa šta bude...
Ej to sam znao za servis.
Da sam hteo nositi u servis nebih se zezao sa forumom...
Ako mi moze iko pomoci neka pomogne molim vas...
E nemogu da verujem da ni najednom forumu nisam dobio resenje problema...
:(
http://www.cgsecurity.org/index.html?cmospwd.htm u hirensu ti imaju 3 programa za skidanje zastite...
Dali bih mi mogao reci sta je hirensa i ako bih mi mogao reci koja su ta 3 programa posto sam los sa engleskim...
Hvala!
Evo ti torrent...
A ta tri programa cu ti:
-BIOS Cracker 1.4
-BIOS Cracker 4.8 (nije razlika samo u verziji negu i u načinu razbijanja lozinki)
-Kill CMOS
Ako si loš s engleskim onda baš nisam siguran kako ces se snaći s ovim alatima jer su ovo skoro sve programi koji rade iz komandnog retka pa ako nisi bas na "ti" s tipkanjem u konzoli onda ce ti biti malo teze ali se isplati nauciti bar osnove :) ...
Ovi programi imaju rudimentarni UI tako da ce ti najveci problem biti pokrenuti ih ali ne i koristenje...
Za sve ostalo tu je /help...
Sretno...
Skini UBCD sa neta i imaš remove bios password ili tako nešto. tako sam ja riješio problem
Za sada jos nisam uspio teze je nego sto sam mislio!!!
Ljudi jos nisam resio problem ako je iko u medjuvremenu nasao neko resenje neka se javi...
Probaj ovako: Otvori U Start meniu "Run", zatim upisi u otvoreni prozor cmd i pritisni enter
Prvo upisi DEBUG pritisni enter i zatim upisi ovako :
o 70 2e
o 71 ff
q (nakon svake upisane linije pritisni enter)
Sada "Restart" i pogledaj da li si se rijesio passworda, ako nije pomoglo probaj ponovno ovako:
o 70 20
o 71 21
q
Ako niti to ne pomogne onda ces vjerojatno morati koristiti neki od gore navedenih programa.
Ej hvala ti na savetu ali nista i to sam probao!!!
na tu 3. bateriju koju sumnjas da je baterija, oko nje ces vidjet vodove na ploci (al provjeri dal idu kroz obje strane ploche ili su kontakti samo s jedne strane), kirurskim nozicem ili ziletom ispili jedan kraj vodica, imas u ducanima za autodielove tekucinu koja popravlja izgrebane ili ostecene grijace zadnjeg stakla na autu (tekucina koja kad se osusi dosta dobro provodi struju), to nadji i popravi dio koji si ispilio
radis na vlastitiu odgovornost, moj savjet nije za nekog ko nije 100% siguran o cemu pricham
a da bi bio 100% siguran da je to baterija kaj mislis iskopcat iz strujnog kruga, ispitaj voltmetrom, ako nemash, nadji diodu(al pazi kod diode, provjeri polaritet, jer radi samo plus baterije na + diode)
security postavke biosa se brisu samim clear cmos-om (osim u high security sistemima, postoji poseban memorijski chip koji pamti bez struje, e to je vech duga pricha kak sjebat), dakle to bi trebalo rieshit stvar
Evo nasao sam nesto, ali za seriju E, pa ako zelis mozes probati, mozda cak uspijes :D
Ma dobra je sema ali nije isti model...
A sto se tice dioda... nebih se usudio!!!
Dali postoji neki program ya uklanjanje passworda?
Probao sam da skinem one dve vidljive baterije ali nista....
Znam da imaju 3 baterije posto je moj kolega tek kada sam ga uzeo nasao semu na netu gde je treca baterija koju treba odlemiti...
Ali tada sam ga bio tek uzeo i nisam hteo nista da lemim ni da radim oko njega...
A semu sam slucajno izbrisao posto sam formatirao racunar :(
Pokusali smo je opet naci ali nista...
Pomozite!!!
Ma gde cu biti mesec dana bez racunara.
Ja pitam ako ynas neki program ako nee nista...
U svakom slucaju treba mi pomoc!!
Malo mi je cudno to za zalemljenu bateriju, ne vjerujem da bi to uradili. Jer mora nekako postojati mogucnost resetiranja biosa. Jesi otvarao laptop.
Ako nisi, prvo otvori laptop, pogledaj da nema slucajno ta treca baterija, ili slicna onoj iz mog prethodnog posta, ako nema, potrazi jumpere negdje, malo pogledaj po polci, ako mozes uslikaj i posalji nam slike, da vidimo, mora biti neka caka.
Tesko ces naci "program" kao program da ces iz windowsa resetirati BIOS. mozda postoji, ali neznam kako bi to uspio. Imas li knjigu od maticne, ona sto dode uz laptop, u njoj bi trebalo biti. kako se zove ta matican? instaliraj everest i vidi tamo, pa cemo naci manual, ako nemas knjigu i provjeriti.
Ma rastavio sam laptop i gledao u plocu nasao sam 2 baterije ali od trece nista...
A lap sam uzeo polovan i nisam nista dobio uz njega.
Laptop je Fujitsu siemens lifebook c1320 kao sto sam rekao.
Ja sam probao za njega naci neko upustvo imaju oni na svojoj stranici ali mislim da to nije to...
Ajde ti probaj naci neko pdf upustvo za ovaj model.
"opet cu ponoviti bili smo nasli semu gde se nalazi ta treca baterija"
zapravo kad bolje razmislim, to je uglavnom napon cca 0.5-1.2V, kupi zarulju 3v, stavi one stipaljke na lemove polova baterije, zicama spoji tu zarulji i pusti, kad se zarulja ugasi, pusti josh sad vremena i stavi laptop na hladno (0-5°C) to bi trebalo iscjediti bateriju, mada bi ja preporucil da kupish neku uber jaku diodu (neznam kak se deklariraju al promjera 5-10mm, s njima nebi trebalo biti tolko otpora i mogucnost da neki k detektira kratki spoj
A da samo stisnes enter kad traži šifru, znači nemoj ništa upisivati, jel si već probao tako? Bilo je par slučajeva kad je bios tražio šifru, al se nije trebalo ništa upisivati.
Ne trazi neku sifru a sada cu probati ovo sa zaruljom...
Hvala i drzite mi fige.
Neuspesno