Spajam se na kucni ruter preko TP link wlan usb sticka,daleko je mozda 3-4 metra max i dijeli ga jedan deblji zid,doslovno soba pored sobe i signal mi je uvijek bio ono 3-4 crtice eo danas cijeli dan 1crtica i skidalo mi je prije 1200kb po sec sad max 500 kb,dali itko zna u cemu je problem? bio bih zahvalan ! :)
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Mozda malo glupo ali ako usb stick ima antenicu provjeri dali je dovoljno zavrnuta ili ako je to ona mala antenica od 3db, probaj je zamjenit jačom nisu skupe. Ukoliko je stick bez antenice probaj instalirati ponovo driver.
Imam 2 ta sticka,koristio sma od 50mbps i signal mi je bio uvijek dobar i eto desi mi se to danas,i sad uzmem od frenda od 150mbps i opet isto..... Nema antenicu,samo obican stick... Neznam sta je to sad odjednom -.-
Jesi probao ponovo driver instalirat?
Jesam i opet nist.... :/
reset rutera?
Ti stickovi imaju jako mali domet, no ipak nebi trebao biti tako mali signal, ako ti je kućiste nisko probaj ga digniti višlje, ili si nabavi stick sa antenicom ne košta puno.
ma ako je prije 3 dana s 50mbps slabijim stickom signal bio na 3-4 crtice a od danas nist i sa 150mbps stickom onda je nesto ocito do rutera ili tcoma :/ novo sigurno necu kupovat kad nije sig do toga :D
link quality 70-80%
signal strenght -90dbm
eo ako se itko kuzi u to :/ prije je vjerovatno bilo jače to sve jer sma iamo stalne te sugave 3-4 crtice a sad stlano 1 crtica i nekad 2. Jel moze biti da je smanjena brzina interneta pa da je slabiji signal ili nesto ? :/
Reko si da si resetiro ruter. Dali si ga resetiro na tvorničke postavke? Ako nisi probaj nemaš što izgubiti.
-Uzmi čačkalicu zatim ugasi ruter i stisni čačkalicom ono malo dugme za reset, onda ga upali i zadrži 30 sek dok ne čuješ da je škljocnilo u njemu, i onda ga pusti da odradi, pa se probaj spojiti.