friend ima problem sa update-om, naime kad mu windowsi sve skinu dobije poruku da se ne mogu instalirati
windowsi su original i na njima je service pack 3 (možda je u njemu problem)
friend ima problem sa update-om, naime kad mu windowsi sve skinu dobije poruku da se ne mogu instalirati
windowsi su original i na njima je service pack 3 (možda je u njemu problem)
najbolje je ponovo instalirati windowse. to bi trebalo rješiti problem.
Prilikom instaliranja zakrpi za Windowse mogu se javiti stotine različitih grešaka (vidi ovdje), stoga najprije treba odrediti o kojoj se točno grešci radi, a to se može doznati na slijedeći način:
1. Klikni Start>All Programs i onda Windows Update ili Microsoft Update.
2. Na internet stranici Windows Updatea ili Microsoft Updatea, klikni na "Review your update history". Otvorit će se prozor koji prikazuje sve zakrpe koje su instalirane ili kod kojih je došlo do greške tijekom instalacije.
3. Pronađi zakrpe koje se nisu instalirale i stisni crveni X pored njih.
4. Otvorit će se novi prozor koji sadrži instalacijski error code. Taj broj pogreške (error code) je potreban za pronalaženje rješenja.
Kako možeš pronaći rješenje, pogledaj ovdje:
Moj savjet bi ti bio da izbrišeš Windows Update history. Ovakva greška se zna dogodit kad recimo popravljaš windowse s SP2 diskom, nakon što si instalirao SP3, ili kad ti nestane struje dok radi update. Rijetko je ali se dogodi. Dakle idi u %windir%\SoftwareDistribution\DataStore\ i obriši DataStore.edb. Nakon toga ponovno probaj update i sve bi trebalo radit.
Prije svega service pack 3 sadrži većinu ako i ne sve nadogradnje za xp, pa prema tome i zaključujem zašto odbija te update-ove.
stvar riješena, bio je problem prilikom instalacije
naime ako se na service pack 2 odmah stavi service pack 3 dolazi do tog problema, nego treba prvo skinuti sve update i onda tek service pack 3
ali ima neka šema koja se upisuje u comand prompt i sve dalje normalno radi
Evo nesto u vezi sa ovom temom.Imam legalnu verziju WinXP-a i instaliran service pack 3.Primjetio sam da od prije nekoliko dana nemogu ici na windows update tj.kada pokusam otvoriti update ie mi otvara stranicu "msn".
ima li netko kakvo objasnjenje za to?