ovako pokuso sam staviti jednu temu na kompjuter s customize.org i moro sam instalirati onaj uxtheme i reko mi je da restartiram komp i od tada imam onu temu claassic i nemogu niku drugu temu uzeti, evo slike dolje u cemu je problem...
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ne znam koji si patcher koristio, ali većina ima opciju vraćanja originalnog uxtheme fajla.
Ili to, ili system restore. Možeš i taj fajl zamjeniti sa ne-patchanim.
Ne znam koji si patcher koristio, ali većina ima opciju vraćanja originalnog uxtheme fajla.
Ili to, ili system restore. Možeš i taj fajl zamjeniti sa ne-patchanim.
koristio sam system restore ali nista svaki put kaze da nije uspio vratiti podatke...
Ubaci cd sa Windowsima i napravi repair.
Neda mi se prevoditi pa ću ti ovako iskopirati tu tekst s uputama za rješavanje problema.. uglavnom
KLIKNI na ovaj link i od ovih registarskih vrijednosti napravi file Luna_fix.reg pa ga importiraj u registry! Restartaj PC. Ako to ne pomogne idi na ovaj dole postupak!
- Go to Start > Settings > Control Panel > System > Advanced and click on Settings button under Performance tab. If "custom" option is used, ensure that "Use visual styles on windows and buttons" checkbox is checked.
- In Windows Explorer go to Tools > Folder Options. In General tab, ensure that "Show common tasks in folders" checkbox is checked under Tasks section.
- Go to Start > Settings > Control Panel > Display > Appearance and ensure that "Windows XP Style" is selected under Windows and buttons drop-down list.
- Click Start > Run and type services.msc to view Windows XP Services Management Console. Ensure that Themes service is configured to run automatically and check status to verify that it has already started. (Note: You may want to right click on a item on the Name column to configure a specific service)
- Click Start > Run and type services.msc again. Double click on Terminal Services item on the name column. Click on Log on tab. Ensure that service is enabled for default hardware profile.
If above instructions does not help, what should i do?
Go to Start > Settings > Control Panel > Display > Themes and select Windows XP. If default Windows XP theme is not listed there you may want to check following location (%SystemRoot%\Resources\Themes\Luna.theme) (SystemRoot is the directory where your operating system is installed. E.g Windows) Luna Theme is the main theme of Windows XP.
kako se radi repair???
koristis winXp instalacijski CD i pokrenes autorun. Kada te pita izbor instalacije odaberes repair.
pa sad sam tamo samo imam kao upgrade i new installation... nemam repair
Ma ubaci CD i restartaj računalo odmah, kad bude press any key.. započmi bootanje i vidjet ćeš da će ti nuditi opciju R za Repair!
Pogledaj ovdje imaš sve objašnjeno kako ćeš napraviti
Neda mi se prevoditi pa ću ti ovako iskopirati tu tekst s uputama za rješavanje problema.. uglavnom
KLIKNI na ovaj link i od ovih registarskih vrijednosti napravi file Luna_fix.reg pa ga importiraj u registry! Restartaj PC. Ako to ne pomogne idi na ovaj dole postupak!
- Go to Start > Settings > Control Panel > System > Advanced and click on Settings button under Performance tab. If "custom" option is used, ensure that "Use visual styles on windows and buttons" checkbox is checked.
- In Windows Explorer go to Tools > Folder Options. In General tab, ensure that "Show common tasks in folders" checkbox is checked under Tasks section.
- Go to Start > Settings > Control Panel > Display > Appearance and ensure that "Windows XP Style" is selected under Windows and buttons drop-down list.
- Click Start > Run and type services.msc to view Windows XP Services Management Console. Ensure that Themes service is configured to run automatically and check status to verify that it has already started. (Note: You may want to right click on a item on the Name column to configure a specific service)
- Click Start > Run and type services.msc again. Double click on Terminal Services item on the name column. Click on Log on tab. Ensure that service is enabled for default hardware profile.
Go to Start > Settings > Control Panel > Display > Themes and select Windows XP. If default Windows XP theme is not listed there you may want to check following location (%SystemRoot%\Resources\Themes\Luna.theme) (SystemRoot is the directory where your operating system is installed. E.g Windows) Luna Theme is the main theme of Windows XP.
- Otvori stranicu
- Klikni na File > Save Page As > Save
- Otvori Fajl > Klikaj Ok
- Reset Komp
Jel pomoglo
Ovako.
Kad klikneš na link, selektiraj sav onaj tekst na stranici i kopiraj ga!
Otvori norepad i zalijepi ga!
Spremi ga kao Luna_fix.reg (moraš obavezno staviti ekstenziju .reg)
I spremi kao All files ne kao text document!!
Pogledaj sliku!
EDIT: Cokaric ne tako, bolje je ovak, neka vidi što mora točno napraviti!
Hm... meni je svejedno, ali koliko vidim 90 % problema koje sam procita su malko šašave, kako to da osoba nezna spremit datoteku kao reg, tamo doli negdi netko pokusava zip fajl instalirat kao font WTF ?!?!?! ROFLMAO, ok ipak nas je samo 10 % informaticki pismeno (OMDG pa zar smo tako losi) pa moja baba od 80 godina koristi racunalo,
no dobro, kako kazu bit ce bolje dogodne, mozda postotak pismenost skoci na visokih 10,0000003 %
Zašto jednostavno ne deinstaliraš to kaj si instaliral?
Hm... meni je svejedno, ali koliko vidim 90 % problema koje sam procita su malko šašave, kako to da osoba nezna spremit datoteku kao reg, tamo doli negdi netko pokusava zip fajl instalirat kao font WTF ?!?!?! ROFLMAO, ok ipak nas je samo 10 % informaticki pismeno (OMDG pa zar smo tako losi) pa moja baba od 80 godina koristi racunalo,
no dobro, kako kazu bit ce bolje dogodne, mozda postotak pismenost skoci na visokih 10,0000003 %
Ovako.
Pogledaj sliku!
Ovako.
Pogledaj sliku!
kad sam napravio onaj regedit komp mi je otisao u kura_ moro sam instalirati windows i sada je sve ok
Covjek ti je dao savjet ali vjerojatno si ti nesto brljao po registryju a kako si pocetnik,velika je vjerojatnost da si nesto krivo napravio.On ti nije kriv sto si koristio neke patchere koji su ti zeznuli prikaz tema.
Da, ono je bio jedini način da se možda to popravi tj. vraćanjem originalnog registy ključa i siguran sam da je se to moglo riješiti i bez reinstalacije, ali kad si je već uradio nema veze
Ubuduće ne primjenjuj nepoznate i svakojake patcheve i ne diraj fileove u Windows folderu. I uradi backup registrya prije primjenjivanja ikakvih pacheva! To ti je osnova svega.
Covjek ti je dao savjet ali vjerojatno si ti nesto brljao po registryju a kako si pocetnik,velika je vjerojatnost da si nesto krivo napravio.On ti nije kriv sto si koristio neke patchere koji su ti zeznuli prikaz tema.
Vidim da si us*o windowse pa da ih opet na novo ne nasnimavaš rađe nemoj ništa pokušavati ako neznaš što radiš! :)
Ovako, uxtheme ti radi na SP2, ali meni radi i na SP3 tako da nebi trebao imati problema... ALI RADI SAMO NA 32BIT windowsima!
A ovo što ti se događa ne treba nikakav restore ili instalacija windowsa... Ako imaš instalaciju uxtheme multi-pacher samo ju pokreni i čekaj jedno 10-15 sek. da ti se pojavi prozor da ti program želi promjeniti neke sistemske datoteke... Neznam kako točno napiše, ali ti moraš dozvoliti promjenu i onda pričekaj par sekundi da instalacija završi... Ti si valjda prekinuo instalaciju (kao i ja prvi puta pa mi je bio desktop isti kao tvoj i ništa se nije dalo mjenjati)... Ali čekaj da ti pokaže onaj prozor da želiš zamjeniti sistemske datoteke i prihvati! :)