Theme problem

poruka: 26
|
čitano: 3.518
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Theme problem
pitanje

ovako pokuso sam staviti jednu temu na kompjuter s customize.org i moro sam instalirati onaj uxtheme i reko mi je da restartiram komp i od tada imam onu temu claassic i nemogu niku drugu temu uzeti, evo slike dolje u cemu je problem...

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.5.2009 16:10 (Imsovcanin).

0 0 hvala 0
16 godina
RE: Theme problem
okani se tema...ostavi kako je default :)
17 godina
neaktivan
Theme problem

Ne znam koji si patcher koristio, ali većina ima opciju vraćanja originalnog uxtheme fajla.

Ili to, ili system restore. Možeš i taj fajl zamjeniti sa ne-patchanim.

Jaunty user :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
nedIm kaže...

Ne znam koji si patcher koristio, ali većina ima opciju vraćanja originalnog uxtheme fajla.

Ili to, ili system restore. Možeš i taj fajl zamjeniti sa ne-patchanim.

sustem restore probaj....tim bi trebo vratit stvar na normalu

16 godina
Theme problem
autorov komentar

koristio sam system restore ali nista svaki put kaze da nije uspio vratiti podatke...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Theme problem

Ubaci cd sa Windowsima i napravi repair.

World championships:7,GP started:250,GP wins:91,Podium finishes:154,Pole positions:68,Fastest laps:76,Points:1,369

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Theme problem

Neda mi se prevoditi pa ću ti ovako iskopirati tu tekst s uputama za rješavanje problema.. uglavnom

KLIKNI na ovaj link i od ovih registarskih vrijednosti napravi file Luna_fix.reg pa ga importiraj u registry! Restartaj PC. Ako to ne pomogne idi na ovaj dole postupak!

• Go to Start > Settings > Control Panel > System > Advanced and click on Settings button under Performance tab. If "custom" option is used, ensure that "Use visual styles on windows and buttons" checkbox is checked.
  • In Windows Explorer go to Tools > Folder Options. In General tab, ensure that "Show common tasks in folders" checkbox is checked under Tasks section.
  • Go to Start > Settings > Control Panel > Display > Appearance and ensure that "Windows XP Style" is selected under Windows and buttons drop-down list.
  • Click Start > Run and type services.msc to view Windows XP Services Management Console. Ensure that Themes service is configured to run automatically and check status to verify that it has already started. (Note: You may want to right click on a item on the Name column to configure a specific service)
  • Click Start > Run and type services.msc again. Double click on Terminal Services item on the name column. Click on Log on tab. Ensure that service is enabled for default hardware profile.

If above instructions does not help, what should i do?

Go to Start > Settings > Control Panel > Display > Themes and select Windows XP. If default Windows XP theme is not listed there you may want to check following location (%SystemRoot%\Resources\Themes\Luna.theme) (SystemRoot is the directory where your operating system is installed. E.g Windows) Luna Theme is the main theme of Windows XP.

Ovo je moj potpis koji se nalazi ispod mojih postova. I naletite na: http://www.kozul.comuv.com/forum/
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.5.2009 21:07 (Bellatrix).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Theme problem
autorov komentar

kako se radi repair???

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Theme problem

koristis winXp instalacijski CD i pokrenes autorun. Kada te pita izbor instalacije odaberes repair.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Theme problem
autorov komentar

pa sad sam tamo samo imam kao upgrade i new installation... nemam repair

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Theme problem

Ma ubaci CD i restartaj računalo odmah, kad bude press any key.. započmi bootanje i vidjet ćeš da će ti nuditi opciju R za Repair!

Pogledaj ovdje imaš sve objašnjeno kako ćeš napraviti

KLIK

Ovo je moj potpis koji se nalazi ispod mojih postova. I naletite na: http://www.kozul.comuv.com/forum/
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
autorov komentar
Bellatrix kaže...

Neda mi se prevoditi pa ću ti ovako iskopirati tu tekst s uputama za rješavanje problema.. uglavnom

KLIKNI na ovaj link i od ovih registarskih vrijednosti napravi file Luna_fix.reg pa ga importiraj u registry! Restartaj PC. Ako to ne pomogne idi na ovaj dole postupak!

• Go to Start > Settings > Control Panel > System > Advanced and click on Settings button under Performance tab. If "custom" option is used, ensure that "Use visual styles on windows and buttons" checkbox is checked.
  • In Windows Explorer go to Tools > Folder Options. In General tab, ensure that "Show common tasks in folders" checkbox is checked under Tasks section.
  • Go to Start > Settings > Control Panel > Display > Appearance and ensure that "Windows XP Style" is selected under Windows and buttons drop-down list.
  • Click Start > Run and type services.msc to view Windows XP Services Management Console. Ensure that Themes service is configured to run automatically and check status to verify that it has already started. (Note: You may want to right click on a item on the Name column to configure a specific service)
  • Click Start > Run and type services.msc again. Double click on Terminal Services item on the name column. Click on Log on tab. Ensure that service is enabled for default hardware profile.

Go to Start > Settings > Control Panel > Display > Themes and select Windows XP. If default Windows XP theme is not listed there you may want to check following location (%SystemRoot%\Resources\Themes\Luna.theme) (SystemRoot is the directory where your operating system is installed. E.g Windows) Luna Theme is the main theme of Windows XP.

sry nisam vidio ovu poruku prije nije mi prikazala opera daj mi pojasni sljedece:
kliknem na link i dobijem neki tekst sta s njim??? i nerazumijem ovaj korak: od ovih registarskih vrijednosti napravi file Luna_fix.reg pa ga importiraj u registry! Restartaj PC. Ako to ne pomogne idi na ovaj dole postupak!
1. kako da napravim file lna_fix.reg i kako da ga importiram u registry????nisam to jos nikad radio
16 godina
neaktivan
Imsovcanin kaže...
Bellatrix kaže...

sry nisam vidio ovu poruku prije nije mi prikazala opera daj mi pojasni sljedece:
kliknem na link i dobijem neki tekst sta s njim??? i nerazumijem ovaj korak: od ovih registarskih vrijednosti napravi file Luna_fix.reg pa ga importiraj u registry! Restartaj PC. Ako to ne pomogne idi na ovaj dole postupak!
1. kako da napravim file lna_fix.reg i kako da ga importiram u registry????nisam to jos nikad radio

1. Otvori stranicu
  2. Klikni na File > Save Page As > Save
  3. Otvori Fajl > Klikaj Ok
  4. Reset Komp

Jel pomoglo

AATF DarkSons.com 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis.
16 godina
neaktivan
Theme problem

Ovako.

Kad klikneš na link, selektiraj sav onaj tekst na stranici i kopiraj ga!

Otvori norepad i zalijepi ga!

Spremi ga kao Luna_fix.reg (moraš obavezno staviti ekstenziju .reg)

I spremi kao All files ne kao text document!!

Pogledaj sliku!

EDIT: Cokaric ne tako, bolje je ovak, neka vidi što mora točno napraviti!

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.5.2009 21:31 (Bellatrix).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Hm... meni je svejedno, ali koliko vidim 90 % problema koje sam procita su malko šašave, kako to da osoba nezna spremit datoteku kao reg, tamo doli negdi netko pokusava zip fajl instalirat kao font WTF ?!?!?! ROFLMAO, ok ipak nas je samo 10 % informaticki pismeno (OMDG pa zar smo tako losi) pa moja baba od 80 godina koristi racunalo,

no dobro, kako kazu bit ce bolje dogodne, mozda postotak pismenost skoci na visokih 10,0000003 %

AATF DarkSons.com 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis.
17 godina
neaktivan
Theme problem

Zašto jednostavno ne deinstaliraš to kaj si instaliral?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Cokaric kaže...

Hm... meni je svejedno, ali koliko vidim 90 % problema koje sam procita su malko šašave, kako to da osoba nezna spremit datoteku kao reg, tamo doli negdi netko pokusava zip fajl instalirat kao font WTF ?!?!?! ROFLMAO, ok ipak nas je samo 10 % informaticki pismeno (OMDG pa zar smo tako losi) pa moja baba od 80 godina koristi racunalo,

no dobro, kako kazu bit ce bolje dogodne, mozda postotak pismenost skoci na visokih 10,0000003 %

Zato se osobe i javljaju na forum da pitaju.Ne trebas odmah sumljat u njihovu pismenost!
World championships:7,GP started:250,GP wins:91,Podium finishes:154,Pole positions:68,Fastest laps:76,Points:1,369
16 godina
neaktivan
Cokaric kaže...

A jbg. to je jasno i vidi se da je riječ o početniku i čovjeku koji se ne kuži još dobro u informatiku čim vidiš ovakvu  temu ali ne znači to sad da mu ne moramo objasniti što da napravi, ako već pokušavamo pomoći pomozimo do kraja!!
16 godina
neaktivan
F1-IVO kaže...
Cokaric kaže...

Zato se osobe i javljaju na forum da pitaju.Ne trebas odmah sumljat u njihovu pismenost!

Ma ni mene broga sto pitaju, tako uce ali me sram kako ova drzava moze imat samo j383n1h 10 % informaticki pismenih, pa to je sramotno, ja se izrazito ponosim nasom milom Hrvatskom, ali pa koji ł{ur4( oni na vlasti rade, ....  (samo za usporedbu Srbija 15 %, BiH 12 %, haaa ???) pa mi smo na samom dnu, istina i u njih je stanje lose, ali u nas, pa to je ######

EDIT

Evo sam procita jos neke od vasih odg, ma nama problema i ja se slazem da im treba pomoc, pa nek ljudi nauce, ...

Sorry za offtopic, pocita sam pm i ispricavam se no nemogu a da ne iskazem svoj bijes prema onim ł{r373n1m4 n4 V14571, p4 574 71 ł\/ł4jmun1 r4ł)3, 60vn0 k4 1 uv1k
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.5.2009 22:01 (Cokaric).
16 godina
autorov komentar
Bellatrix kaže...

Ovako.

Pogledaj sliku!

i kad to napravim sta onda?? samo pokrenem datoteku?
16 godina
neaktivan
Imsovcanin kaže...
Bellatrix kaže...

Ovako.

Pogledaj sliku!

i kad to napravim sta onda?? samo pokrenem datoteku?
 Da, samo je pokreni i dozvoli importiranje!
16 godina
Theme problem
autorov komentar
prihvaćeno rješenje

kad sam napravio onaj regedit komp mi je otisao u kura_ moro sam instalirati windows i sada je sve ok

0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
Theme problem

Covjek ti je dao savjet ali vjerojatno si ti nesto brljao po registryju a kako si pocetnik,velika je vjerojatnost da si nesto krivo napravio.On ti nije kriv sto si koristio neke patchere koji su ti zeznuli prikaz tema.

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Theme problem

Da, ono je bio jedini način da se možda to popravi tj. vraćanjem originalnog registy ključa i siguran sam da je se to moglo riješiti i bez reinstalacije, ali kad si je već uradio nema veze

Ubuduće ne primjenjuj nepoznate i svakojake patcheve i ne diraj fileove u Windows folderu. I uradi backup registrya prije primjenjivanja ikakvih pacheva! To ti je osnova svega.

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.5.2009 13:03 (Bellatrix).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
autorov komentar
F1-IVO kaže...

Covjek ti je dao savjet ali vjerojatno si ti nesto brljao po registryju a kako si pocetnik,velika je vjerojatnost da si nesto krivo napravio.On ti nije kriv sto si koristio neke patchere koji su ti zeznuli prikaz tema.

pa nije sve ok... samo kazem... sta se odma zivciras... radio sam prije s tim patchevima i nikad nisam imao problema zato mi je i bilo cudno zasto imam problem s temama... mozda onaj registry nije ni napravio nikakvu stetu nego one teme... uglavnom sad windowsi idu ko ludi i nemam nikakvih problema... a ako budem htio teme onda cu jednostano uzeti windows blinds
16 godina
neaktivan
Theme problem

Vidim da si us*o windowse pa da ih opet na novo ne nasnimavaš rađe nemoj ništa pokušavati ako neznaš što radiš! :)

Ovako, uxtheme ti radi na SP2, ali meni radi i na SP3 tako da nebi trebao imati problema... ALI RADI SAMO NA 32BIT windowsima!

A ovo što ti se događa ne treba nikakav restore ili instalacija windowsa... Ako imaš instalaciju uxtheme multi-pacher samo ju pokreni i čekaj jedno 10-15 sek. da ti se pojavi prozor da ti program želi promjeniti neke sistemske datoteke... Neznam kako točno napiše, ali ti moraš dozvoliti promjenu i onda pričekaj par sekundi da instalacija završi... Ti si valjda prekinuo instalaciju (kao i ja prvi puta pa mi je bio desktop isti kao tvoj i ništa se nije dalo mjenjati)... Ali čekaj da ti pokaže onaj prozor da želiš zamjeniti sistemske datoteke i prihvati! :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.5.2009 9:18 (Krmic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice