Problem sa VMware-om

poruka: 7
|
čitano: 4.359
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Problem sa VMware-om

Svi sustavi mi savršeno rade na VMware-u, ali ipak kada idem instalirati neki sustav koji nije izašao (npr. Longhorn),

jednostavno mi stoji boot screen i nikako da se makne. To mi se pojavljuje na Longhornu.

A na Whistleru kada uđe u setup piše "Preparing for setup..." ili tako nešto.

Može li mi netko pomoći???

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Problem sa VMware-om

evo da nepravim novu temu posluzit cu se ovom.

ovako imam 2 virtualne masine na kojima je xp i na kojima su namjestene ip adrese i subnet mask, no problem je u tome sto svaki put kad ocu pingati s jedne virtualke na drugu on mi kaze: Request timed out, mislim da je problem u konfiguraciji vmware-a na network adapter-u.
pa dali ima netko tko se kuzi u vmware da mi pomogne.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Problem sa VMware-om
Pili kaže...

evo da nepravim novu temu posluzit cu se ovom.

ovako imam 2 virtualne masine na kojima je xp i na kojima su namjestene ip adrese i subnet mask, no problem je u tome sto svaki put kad ocu pingati s jedne virtualke na drugu on mi kaze: Request timed out, mislim da je problem u konfiguraciji vmware-a na network adapter-u.
pa dali ima netko tko se kuzi u vmware da mi pomogne.

Ako isključimo mogućnost da ti nešto drugo ometa mrežnu komunikaciju, probaj provjeriti slijedeće:

Kakvu vrstu konekcija si postavio za mrežne adaptere virtualnih mašina? Bridged, NAT ili HostOnly?

Ako ti nisu Bridged, onda ti se virtualna računala ne vide kao samostalna računala i time nema šanse da napraviš ping sa jednog na drugo računalo, bez dodatnih modifikacija.

Pogledaj objašnjenje NAT vs. Bridge vs. HostOnly ili ako više voliš vizualni prikaz.

Eto nadam se da će ti pomoći.

Pozdrav.

UTERE SED NE ABUTERE!
15 godina
neaktivan
Problem sa VMware-om

evo probo sam kako si mi reko ali i dalje nista, konfigurirao sam na svakoj masini posebno i u virtual network editoru, no nista.

kad postavljam ip adrese da li gateway mora biti od routera(fizickog).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Pili kaže...

evo probo sam kako si mi reko ali i dalje nista, konfigurirao sam na svakoj masini posebno i u virtual network editoru, no nista.

kad postavljam ip adrese da li gateway mora biti od routera(fizickog).

Ako si postavio mreže na Bridged, odgovor je DA.. onda ti IP adrese guesta moraju biti u rangu koje ti daje fizički router (dakle nešto recimo iz ranga 192.168.1.x/255.255.255.0 ili koji već range imaš)

a isto tako gateway ti mora biti onaj od fizičkog router-a.

Ako imaš DHCP server, najlakše ti je postaviti virtualne OS-ove da dobivaju adresu od DHCP-a, pa kad dobiju vidiš koja im je IP adresa dodijeljena i nakon toga ih postaviš kao fiksne adrese, ako moraš imati fizičke adrese (serveri i sl.).

UTERE SED NE ABUTERE!
15 godina
neaktivan
Problem sa VMware-om

ovako imam 2 virtualke na kojima je xp, koje sam stavio u bridged mod, na pravoj masini u network connections-u vmware ( verzija 6.5 ) mi je kreiro dvije konkcije local area connection 3 ( vmnet1 ) i local area connection 4 ( vmnet8 ), i ma svakoj pise unidentified network, i sada ja sam stavio sve virtualne masine u bridged mod, kako da napravim da medu ostalim konekcijama dobijem konekciju za bridged mod i dali se moze promjeniti ovaj unidentified network. nadam se da si shvati sto zelim

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Pili kaže...

ovako imam 2 virtualke na kojima je xp, koje sam stavio u bridged mod, na pravoj masini u network connections-u vmware ( verzija 6.5 ) mi je kreiro dvije konkcije local area connection 3 ( vmnet1 ) i local area connection 4 ( vmnet8 ), i ma svakoj pise unidentified network, i sada ja sam stavio sve virtualne masine u bridged mod, kako da napravim da medu ostalim konekcijama dobijem konekciju za bridged mod i dali se moze promjeniti ovaj unidentified network. nadam se da si shvati sto zelim

Evo, prvo da riješimo "unidentified network" (dakle vidim da je riječ o host stroju na Visti il iW7), to je identifikacija mreže koje Windowsi ne mogu prepoznati/imenovati.

Ako isključimo mogućnost krive konfiguracije adaptera ili neispravnog povezivanja (neimanje konekcije, krivi gateway ili općenito konfiguracija),

poanta identifikacije, tj. davanja konekciji nekog imena vidim samo u višemrežnom poslovnom okruženju - recimo imaš laptop koji koristiš na poslu, nekom drugom odjelu sa različitom mrežom, mrežu pod domenom, mreža doma i onda kad se spojiš na tu mrežu vidiš tu identifikaciju, nastalu na temelju nekih pravila.. ne znam koliko je to korisno nekome u kućnom okruženju, ali uopće se ne bih zamarao sa imenom konekcije, osim ako imaš neki poseban razlog ili navedne mreže ne rade ispravno?)

Osim toga ako se ne varam Unidentified network se ne može promijeniti u neki drugi naziv, osim da se mreža počne koristiti, drugim riječima svaka neaktivna (ali ne onemogućena!) mrežna veza je neidentificirana.

Nadalje, vmnet1 i vmnet8 su ti virtulani adapteri za HostOnly mod i za NAT mod u VMWare-u (hvala na obavijesti da je riječ o VMWare Workstation-u), dakle s njima ne treba ništa raditi, niti mijenjati, oni su tu iz drugog razloga, a taj je da stvaraju internu mrežnu strukturu za VMWare, a oni su ujedno i razlog pojave Unidentified network poruka pod nekim OS-ovima, jer ako pogledaš vidjeti ćeš da su mrežni adapteri pod tim mrežama, upravo oni koji kraj sebe imaju Unidentified network.

Ako si kako kažeš postavio postavke VMWare-u mrežnih adaptere da koriste Bridged konkekciju (dakle preslikavanje na fizički adapter), onda ti je samo preostalo konfiguracija mrežnih veza na virtualnim OS-ovima. To je ono što sam već prije govorio.

Možeš ili ručno dodijeliti adrese ili DHCP-om ako imaš nekakav DHCP server (npr. ADSL routeri koje se dijele okolo korisnicima uglavnom imaju DHCP, ili preko nekog OS-a koji ima DHCP servis)

Što se tiče izgleda mreže u kojom bi se računala međusobno trebala vidjeti (uz pretpostavku da su virtualnim računalama u postavkama VMWare-a postavljeni mrežni adapteri na bridged)

Evo hipotetskog primjera jednostavne konfiguracije, sa fiksnim adresama:

1.) primjer: FIKSNE IP ADRESE

Za gateway pretpostavimo da je konfiguracija slijedeća:

IP adresa:         192.168.1.1

Subnet maska:  255.255.255.0

HOST računalo (fizičko računalo)

IP adresa:         192.168.1.2

Gateway:           192.168.1.1

GUEST_1 računalo (virtualno računalo)

IP adresa:         192.168.1.3

GUEST_2 računalo (virtualno računalo)

IP adresa:         192.168.1.4

S ovakvom konfiguracijom, sva računala su vidljiva u tvojoj mreži kao zasebna računala, dakle kad bi preskenirao mrežu vidio bi računala HOST, GUEST_1, GUEST_2.

Napominjem da moraš pritome obratiti pozornost i na MAC adrese koje su dodijeljene u VMWare-u, da ne bi imao iste, adrese (često se to zna dogoditi kad se duplicira virtualka, bez dodatnih izmjena)

2.) primjer: DHCP

Zapravo nema se šta puno pisati,

aktiviraš DHCP server na određenom računalu/routeru i podesiš mrežne adaptere na virtualnim OS-ovima da koriste DHCP (kao na slici u prilogu).

Općenito bilo bi idealno kod zahtjevnijih (čitaj: profesionalnijih) konfiguracija i virtualizacije za Bridged konekcije imati zasebne mrežne kartice za virtualne konekcije, kako bi se rasteretio promet koji se vrši, no tada se to tako i tako ne bi radilo niti VMWare Serverom, a pogotovo ne Workstationom. ali bi se u tom slučaju moralo se definirati različite virtualne adaptere, ali mislim da je za jednostavne slučajeve poput ovoga jedna kartica sasvim dovoljna, bez kreiranja dodatnih virtualnih adaptera.

Sorry, nemam VMWare Workstation pri ruci, samo VMWare Server koji je na linux stroju, tako da ti nisam mogao poslati izgled postavki VMWare Network Editora.

Btw. u VMWare-u imaš prilično dobar Help, u kojem su čak opisani metode konfiguracije virtualnih mreža.

A imaš i na njihvom sajtu Configuring Bridged Networking Options on a Windows Host i VMWare Workstation Documentation ili VMWare Workstation Online Library

Eto, nadam se da će ti nešto od svega ovog pomoći. :-)

Ovako izgleda popis mrežnih konekcija na VMWare Serveru pod Linux-om. Ovako izgleda popis mrežnih konekcija na VMWare Serveru pod Linux-om.
Postavke za DHCP Postavke za DHCP
Ovo je čega se želiš riješiti? Ovo je čega se želiš riješiti?
Postavke mrežnog adaptera u VMWare-u. Postavke mrežnog adaptera u VMWare-u.
UTERE SED NE ABUTERE!
Poruka je uređivana zadnji put čet 7.1.2010 18:00 (Prometej).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice