Problem s starim računalom i windowsima

poruka: 3
|
čitano: 1.207
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Problem s starim računalom i windowsima

Imam jedno vrlo staro računalo na kojem bi trebalo instalirati windows, no tu se dad dešava problem.

Evo za početak račnalo sadrži AMD Duron na 850 MHz

Matsonic ms8127c+ (266) rev 3

128 mb rama

10 GB Maxtor

Kada ubacim cd od windows xp-a pro sp 3 bootam ga i formatiram disk u NTFS krene kopiranje i to uredno prođe [znao se dešavat blue screen pa sam u biosima isključio ACPI i više nije] no sad imam drugi problem nakon što se završi kopiranje gada se treba resetirati piše dolje u denom kutu restart windows no samo stoji i nikad da se resetira. Kada ga ja resetiram ne nastavlja se instalacija odnosno ne pojavljuje se windows logo nakon 1. restarta samo je crn ekran i ništa više.

Eto molim nekoga ako zna riješenje problema, ja sam isprobo promjeniti grafičku, ram, hdd kablove od hdd-a čak i napajanje no uvjek isto.

[volim Google Android] - Budući Microsoftov Bill Gates...ili Applov Steve Jobs!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Problem s starim računalom i windowsima
Zvjerkan kaže...

Imam jedno vrlo staro računalo na kojem bi trebalo instalirati windows, no tu se dad dešava problem.

Evo za početak račnalo sadrži AMD Duron na 850 MHz

Matsonic ms8127c+ (266) rev 3

128 mb rama

10 GB Maxtor

Kada ubacim cd od windows xp-a pro sp 3 bootam ga i formatiram disk u NTFS krene kopiranje i to uredno prođe [znao se dešavat blue screen pa sam u biosima isključio ACPI i više nije] no sad imam drugi problem nakon što se završi kopiranje gada se treba resetirati piše dolje u denom kutu restart windows no samo stoji i nikad da se resetira. Kada ga ja resetiram ne nastavlja se instalacija odnosno ne pojavljuje se windows logo nakon 1. restarta samo je crn ekran i ništa više.

Eto molim nekoga ako zna riješenje problema, ja sam isprobo promjeniti grafičku, ram, hdd kablove od hdd-a čak i napajanje no uvjek isto.

Probaj s nekom nižom distrom, npr sa SP2 i provjeri da li ti je instalacijski medij ispravan, prvo fizička oštećenja, a zatim u nekon virtualnoj okolini ispitaj instalaciju. Inaće XP bi na toj mašini trebao raditi čisto OK.

16 godina
neaktivan
Re: Problem s starim računalom i windowsima

Probaj s nekom nižom distrom, npr sa SP2 i provjeri da li ti je instalacijski medij ispravan, prvo fizička oštećenja, a zatim u nekon virtualnoj okolini ispitaj instalaciju. Inaće XP bi na toj mašini trebao raditi čisto OK.

Zaboravi napisati isprobo sam s xp home sp 1 i sa windowsom 2000 i opet isto odnosno windows 2000 pokaže sliku starting windows i stoji ... što bi bio uzrok tome -.- ?

[volim Google Android] - Budući Microsoftov Bill Gates...ili Applov Steve Jobs!
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.11.2011 22:56 (Zvjerkan).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice