Problem sa skaliranjem niskih rezolucija

poruka: 2
|
čitano: 614
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan

Pozdrav! Molio bih pomoć oko slijedećeg problema:

Imam laptop HP 250 G3 sa Intel HD Graphics 4400 integriranom grafičkom karticom (koja stvara probleme) i Nvidia 820M dediciranu grafičku karticu sa 1GB memorije. Na laptopu su instalirani 64-bitni Windowsi 10. Priključio sam na laptop svoj stari CRT ekran i njega koristim kada igram starije igre (jer izgledaju bolje na njemu). Kada pokrenem neku igru ili neki emulator u fullscreenu u višoj rezoluciji (1024x768 ili viša) do monitora dolazi točno ta rezolucija (što je dobro), ali ako ju pokrenem u 800x600 ili manjoj rezoluciji, onda do monitora dolazi ta rezolucija skalirana na 1024x768 (bilinear filterom, naravno, pa slika ispadne mutna). Postoji li način da koju god rezoluciju koristio da do monitora dolazi točno ta rezolucija, a ne da bude skalirana na višu? Vidim opciju za to u Intel ploči za upravljanje HD grafikama, ali ta opcija vrijedi samo za desktop, a ne i za fullscreen aplikacije. Pokušao sam i promijeniti zadanu grafičku na Nvidiu, no problem se i dalje javlja.

Zahvaljujem unaprijed na svakoj pomoći.

UPDATE: Izgleda da se ovaj problem pojavljuje samo u Direct3D aplikacijama. OpenGL aplikacije su oslobođene ovog problema.

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.3.2016 17:06 (CppToast).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Ima li itko rješenje za ovaj problem? Ja sam tražio i nisam našao ništa što bi mi pomoglo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice